SOS! Альцгеймера.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем ziz, 14 Квітень 2013.

  1. ziz

    ziz New Member

    Прошу у Вас поради!
    Прошу не осуждати, бо ніхто не зрозуміє, поки не потрапить в мою шкіру, але я цього не побажаю навіть заклятому ворогові.
    Живемо ми втрьох: я, мама й дочка 17 років.
    Мама вже як 2 роки хворіє на хворобу Альцгеймера. Лежала 2 рази в лікарні й до дому приходить медсестра з крапальницями. Мамі все гірше.Якщо 2 роки вона могла сама вставати й ходити в туалет, то вже 3 тижні як стала недієздатна.(не може сидіти,ходити, навіть повернутись на бік) дочка сиділа 2 тижні з мамою але більше не може, так як у неї випускний клас та й мусить ходити до школи.Я працюю й лише я годувальниця й отримую маму й дочку.......Після роботи я прихожу до дому й берусь за нову роботу-готую,мию маму.....мама капризує, кличе що 2 хвилини,просить забрати рой мух з яйцями зі стелі, щурів,що по ній бігають,просить відвезти її до дому( а ми дома)....всю ніч мама не спить....я так й хожу....зранку йду на роботу зі сльозами. Субота й неділя я прикута до мами.У неї все болить, то температура від чогось, то понос.....то глюки нові. Я не можу нічого робити окрім бути прикованої до неї. Плачу. я не можу цілодобово бути біля її ліжка-бо я лишусь роботи й я повинна заробляти гроші (ніхто не буде годувати мою дитину й заробляти на вступ до інститутут), я ВИСНАЖЕНА й фізично й морально. Мама постійно скаржиться що у неї то крутять руки то ноги, то болить живівт.. я не знаю що їй дати-я не лікар.Сиділки хочуть за день 150 грн мінімум й будуть сидіти в робочі дні а вночі й на вихідні маю я .Це нереально. Але сиділки то не спеціалісти й також не знають,що давати й колоти....
    Прошу поради!
    Чи є у нас у Львові заклади НОРМАЛЬНІ платні-де маму будуть доглядати спеціалісти? Де буде догляд? Мені дуже маму шкода-я не знаю,чим їй допомогти та й сама вже ледве розумію що зі мною.Працювати я не можу бо не виспана й втомлена. Мене так звільнять з роботи..
    Мамині сестри відказались від неї,мол не знаємо що робити думай сама. У одної тиск зразу обазувався у іншої запив чоловік......навіть не приходять
    Я залишилась зі своєю бідою сама
    Чула що є лікарня Шептицького ,але там хочуть 6000 грн на місяць воді-це для мене нереальна сума
    Що робити?
     
  2. ViTanya

    ViTanya Member

    Відповідь: SOS! Альцгеймера.

    В 5-й лікарні в терапії є 2 геронтологічні палати (1-чоловіча і 1-жіноча). Туди кладуть родичів, які потребують лікування і догляду на стільки часу, на скільки треба (можна на рік, а можна й на більше), 2 роки тому коштувало 1000 грн на міс. Підходити до зав відділом. Правда, умови там скромні: на 1 невелику палату 5 ліжок. Але санітарки і миють, і памперси міняють, медсестри роблять уколи і дають таблетки.
    В 4-й лікарні в терапії палати на 4 особи, гарніші і чистіші, але ціна там була вдвічі більша і покласти можна тільки на місяць. Ще в будинку пристарілих є спеціальне відділення для таких, палати на 2 особи з євроремонтом, туди кладуть за договором, на скільки потрібно (місяць-два, рік-два). Догляд там дуже хороший і медобслуговування також, платня десь 1500-2000 грн в міс.
     
  3. ziz

    ziz New Member

    Відповідь: SOS! Альцгеймера.

    Я безмежно Вам вдячна!! Бай Вам Боже здоровья!
    Ще пршу підказати, будинок пристарілих Ви маєте на увазі на Медової печери?
    Ще раз дякую!
     
  4. ViTanya

    ViTanya Member

    Відповідь: SOS! Альцгеймера.

    Так. Підходити до директора, він приймає щодня з 9 до 15-16.