Підробка лікарських засобів

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Музик, 21 Вересень 2013.

  1. Музик

    Музик Мартуська

    Сталась в мене така ситуація: я вже тривалий період приймаю L-тироксин німецький, коли купувала, завжди він коштував +- 27 грн, був в однаковій упаковці, а от минулого разу - в середині серпня - зайшла по дорозі на роботу в аптеку на Верхньому Шуварі, купила упаковку, здивувало мене, що вигляд інший, тай ціна на 15 грн більша, але аптекарка запевнила мене, що то вони просто дизайн змінили і відповідно ціна підросла. ну тай я їй повірила. і нічого мене не турбувало в принципі, тільки от нині зайшла за новою пачкою - а вона і коштує, і на вигляд, які ті, що купувала раніше. запитала аптекаря про зміни - вона нічого не знає про те, що змінювалась упаковка.
    чи можна якось перевірити оригінальність моїх таблеток? і що робити, якщо все-таки то підробка? оскільки купувала більше 6 тижнів тому, то ні чека, ні упаковки не залишилось, тільки половина пластинки з кількома таблетками
     
  2. Уляна Поберейко

    Уляна Поберейко Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    Я б вам радила ще раз піти в ту аптеку і купити там де говорили що дизайн упаковки поміняли і будети мати доказ і збережіть там де купляли дешевше упаковку і чеки збережіть
     
  3. Lambada

    Lambada Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    а в гуглі на сайті виробника не пробували дивитися як упаковка оригінальна виглядає?
    Їм же можна написати, що от ваші препарати підробляють...
     
  4. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    Недавно мала розмову з людиною, яка займається перевіркою лікарських засобів. Підробка зустрічається не так часто як про це жужать наші ЗМІ, але зустрічається. Як правило підробляють найходовіші і дешеві преперати, типу не подіяло, викинули і щераз купили і ніхто не замітив і шуму не наробив:)

    досить хороша порада!
     
  5. Музик

    Музик Мартуська

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    власне там та, стара зображена
    не хочу викидати 40 грн на непотрібні мені ліки
     
  6. ViTanya

    ViTanya Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    Чоловік купив сьогодні в аптеці в Арсені на Патона мезим-форте (не 10 000, а звичайний). Приніс додому, зауважила, що упаковка інакша. Подивилась на сайті виробника, так, вони змінили упаковку, показали всі зміни, з усіх боків фото. Але на сайті ніде не видно і не написано, що на упаковці крім штрих-коду є QR код. А на купленій упаковці він був, але якийсь невиразний. В мене на мобілці є програма, що зчитує ці коди. Попробувала - не зчитується. Витягнула одну таблетку з блістера, на вигляд ніби така сама, але зовсім без запаху. Пішла з тим мезимом в аптеку, але продавець мені незадоволеним голосом сказала, що вона на QR кодах не розуміється і взагалі про них вперше чує, чому не зчитується - не знає, чому таблетка без характерного запаху - не знає і знати не хоче. Попросила телефон зав. автекою - відмовилась надати. Тоді я ледве знайшла в закутку стенд з вивішеною копією ліцензії і тел. завідуючої. Вона мені по телефону роздратовано відповіла, що ліки куплені офіційно, від дистрибутора, а на запитання, чому вони не подібні на оригінал, сказала: "Не подобається - звертайтесь у відділ контролю лікарських засобів". А мені потрібні справжні ліки, мене підшлункова болить. Виходила, мало не плакала.
    Зайшла в сусідню аптеку, поруч, на Патона 31. Спитала молоденьку приємну продавчиню, чи є в неї мезим в новій упаковці. Каже, що є, показує - така сама. Пробую QR код - не зчитується. Вона в замішанні і здивуванні. Тут же на стіні висить рекламний плакат Бауш енд Ломб з QR кодом внизу - зчитується одразу. Пояснюю ситуацію, вона каже, може її завідувачка аптекою брала мезим в того ж дистриб'ютера. Може...
    Йду в третю аптеку, DS , через дорогу. Прошу показати упаковку. На ній QR коду немає. Купую, тут же в аптеці витягую таблетку з блістера - є характерний специфічний для мезиму запах. З полегшенням, але вкрай зіпсованим настроєм йду додому.
    Щоб я тепер купила хоч щось в отих дрібних невідомо чиїх аптеках?!!! Ліпше в великій аптечній мережі, які не перекупляють через 10-го дистриб"ютера невідомо що. А якби наїлась підробки? Я колись уже була з вкрай важким нападом панкреатиту в лікарні, і морфієм не один раз кололи, і купу крапельниць, як згадаю...
     
  7. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

     
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    тому я тепер ліки для малого купляю тільки в дс. нехай заплачу більше, але такого рівня обслуговування, коли мені з цілого міста збирають і привозять куди треба, бо в мене дитина, ще не зустрічала.
     
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    Аналогічно, для дитини там лише купую, якось більше довіряю цій мережі, хоч і дорожче трохи. А собі і в інших аптеках можу щось купити (Сімейна і Знахар найчастіше).
     
  10. MorsImmortalis

    MorsImmortalis мирний атом

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

     
  11. Balu

    Balu Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    Моя мама приймає гормональні препарати для щитовидки. Зараз їй підбирають препарат і дозу, яку повинна буде приймати весь час. Так, один місяць вона пила ліки (місяць п’є - потім здає аналізи, щоб визначити, як подіяло то лікування), здала аналізи, а вони стали ще гірші. Лікарка сказала, що часто можна купити підробку, і таке в неї не вперше. Але як так? Вона купляла в аптеці в дорослій поліклініці на Сихові. Невже там не перевіряють ліки?
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    аптеки,які діють при поліклініках- це окремі структури, які до полоіклініки чи лікарні не мають прямого відношення. Тобто це те ж ТЗОВ чи ПП, яке орендує приміщення і медикаменти приймає від різної дистриб юторської мережі. Поліклініка ( лікарня) до неї як такого відношення немає ніякого. Вони хіба можуть співпрацювати з аптекою власне як з окремим суб єктом господарювання ( схема усім відома).
     
  13. inka

    inka і.Неrb-то до мене)

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    Моя мама пила підробні препарати для щітовидки. Зараз п"є Багаторакс- його сказали ще не підробляють
     
    Останнє редагування: 7 Січень 2014
  14. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    Чула від лікарки що багато підробок хелівських препаратів, а також антибіотиків,зокрема цефтріаксон
     
  15. Марточка

    Марточка Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    За цефтріаксон також чула,що підробляють.
     
  16. Talya

    Talya Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    десь весною знайшли величезний склад з підробками хеелю. їхніх ліків ще донедавна не було в аптеках. там було купа перевірок. не знаю як все пов"язано між собою, але в жовтні заборонили ввезення хеелю з-за кордону (з айхербу), бо це ліки, гомеопатія і т.д. до цього часу на це ніхто не зважав.
    наприкінці року питала в провізора з дс про вібуркол, то казала, що починає хеель з"являтися нарешті. хтось вже щось купував-бачив? бо в нас траумель закінчується.
     
  17. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    Нам недавно вже дитячих лікарів сказали про масові підробки "Вормілу", тому не хочуть навіть призначати його через це, він абсолютно не дієвий.
     
  18. Talya

    Talya Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    а ще стосовно антибіотиків для діток (ті, що в таблетках). вже чула багато історій про те, що антибіотики не допомагають, після 4-5 днів безрезультатного лікування призначають уколи. наша знайома вирішила попробувати таблетку сама, коли внучці ліки не допомогли. казала, що коли таблетка розчинилася - це був звичайний крейдянистий білий порошок без смаку і запаху.
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    про хель я 3 дні тому ось тут писала - http://posydenky.com/showthread.php?t=43389&page=174
    З кінця жовтня ввіз власне Хелю якраз нашими інспекційними службами дозволено. Але там є вже нюанси з німецької сторони.
     
  20. simona

    simona Well-Known Member

    Відповідь: Підробка лікарських засобів

    коли мої дві знайомих давали різні антибіотикам своїм чадам, то в одного температура не спадала впродовж декількох днів хоч і провірений давала, а інша...іншій сам педіатр сказав, що це напевно підробка, але після того як дитина вже випила призначену дозу((((я в шоці((((((((((((.Тож власне та перша коліжанка відразу почала взнавати чи можна провірити препарат:1) так можна особисто для себе то коштує десь 1000,0 грн.;2) "бюджетний" варіант за рахунок аптеки, але діє це довго і враховуючи нашу систему швидше всього безрезультативно.