Каміння в жовчному і лапороскопічна холецистектомія

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ромулька, 25 Квітень 2014.

  1. Ромулька

    Ромулька New Member

    Дівчата хто з таким стикався в мого діда 88 років є камені в жовчному і пропонують лапороскопічну холецистектомію. Хто з таким стикався, бо хворе серце і наркоз загальний боїмось робити.
     
  2. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Камні в жовчному і лапороскопічна холецистектомія

    Мені робили недавно, на Топольній. Лапароскопічну хоецистектомію також роблять під загальним наркозом, хіба може наркоз слабший, бо операція недовга і неважка, кому роблять планову, вже наступного дня практично літає. У мене була екстренна: камінь застряг у протоці, жовчний загноївся, приступи були жахливі, вже навіть жовтіти почала. Хотіла йти здаватися в залізничну лікарню, бо там все-таки умови кращі, але через той забитий протік мені світила вже загальна операція, в клініці, де робили УЗД, порадили звернутися на Топольну до Кушнірука - він видаляє каміння з протоків через зонд (це вже без наркоза, але під седацією). Мені зробили спочатку ендоскопічну операцію - забрали з протоку камінь, потім лапароскопічну - видалили запалений жовчний, - в першому випадку взагалі без наркозу (ой, яка гидота той їх зонд!), в другому - під легким наркозом, навіть не знаю, чи та вся операція годину йшла, більшу частину часу мабуть зайняла підготовка до наркозу.
    У кого до операції не було різних ускладнень через жовчний, достатньо три місяці посидіти на дієті, потім просто істи частіше, але меншими порціями, ну і від різних шкідливостей все-таки утримуватися.
    Перед операцією кладуть на декілька днів в лікарню, роблять всі можливі аналізи, перевіряють серце, капають різні вітаміни. Звичайно, мені не 88 років, але у відділенні було досить пенсіонерів, навіть досить таких стареньких.
     
  3. Lakava

    Lakava New Member

    Відповідь: Камні в жовчному і лапороскопічна холецистектомія

    Не бойтесь. Операция проходит легко, через день-два пациент уже порывается ходить и жить обычной жизнью
     
  4. trudoholik

    trudoholik New Member

    Мені робили екстренну на Ужгородській (оскільки були ускладнення, операція тривала 5 годин). На другий день вже ходила по коридору і просила мене виписати.