Вітрянка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Уляна, 27 Квітень 2009.

  1. Уляна

    Уляна Well-Known Member

    В нашому садочку умовний карантин Вітрянка. Стоїть питання вести малу(3р) в садочок чи ні. З одного боку я б повела, перехворіли зараз і спокій голові. А з другого боку боюся, через усю зиму вона хворіла Ларенгітом раз за разом. Не дуже хочеться ще й до усього добра нагородити її вітрянкою.

    Хто стикався із вітрянкою, що від неї можна чекати.
     
  2. mamatu

    mamatu Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    У мене старша підхопила вітрянку у 10 років. Це було страхіття! Бідося дуже намучилась, бо пухирці були всюди, дуже великі та болючі. Я мастила їх ватяною паличкою зеленкою, але їх так багато було, що хотілось будівельним валіком. Особливо прорблемними були пухирці на інтимному місці. Нові з"являлись днів 5, а потім ще довго гоїлися, деякі поздирались.
    Малому тоді було 4 місяці. Він звісно заразився і за два тижні у нього з"явилось пару "бубочок", які більше манюсі прищики нагадували, за пару днів усе зійшло.

    Ви самі подумайте, але факт є той, що чим менша дитина, тим легше переносить ту каку. Головне в цей період підтримати дитинку дієтою: неалергенні овочі та фрукти, каши, багато пиття, але ніякого жирного та "важкого" на шлунок та печінку.
     
    • Подобається Подобається x 22
  3. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    особисто я перехворіла вітрянкою десь в 7-8,чи 9 років, просто жах......
    пухирці повсюди,і в інтимних місцях,і в роті. як зараз пам"ятаю, я напів сплю,а мама всю ніченьку тримає мені руки, бо чешеться все несамовито.
     
    • Подобається Подобається x 10
  4. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    дитина 3,5 роки цієї зими перехворіла - карантин в садку не оголшували - мовляв - нехай всі перехворіють, і педіатр та радила.
    перенесли - не знаю, чи важко, принаймні температура вище37 не піднімалася - висипка була страшенно густа. але за визначений час все минулося.
    шкода, що так і не вберегла - на чолі самому залишився слід

    не забувайте, що інкубаційний період тут 21 день, і якщо карантин оголосили - то, можливо, ваша дитина вже і заражена.
     
    • Подобається Подобається x 10
  5. Panadolka

    Panadolka Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    Мій малий хворів вітрянкою коли йому було 1 рік та 9 місяців. Перенесли нормально, була температура, але не сильна, сипало його протягом 4 днів, а потім перестало. Я його пару разів на день мастила зеленкою. Саме тяжче було тоді коли він почав ті ранки здирати, адже маленька дитина не розуміє, що потім шрамики залишуться на все життя. От у нас один шрамик і лишився біля вушка.
    Я вітрянкою не хворіла взагалі, то дімала що підчеплю, але ні, обійшлося.
    За пару тижнів моя похресниця захворіла вітрянкою (заразилася від мого малого). Вона ще легше перенесла її, від сили мала 20 прищиків і все, і в перший день температура була.
    Це все ще залежить від дитини, її організму.
    Я б на вашому місці відвела дитину в садочок. Але це вже ваші справи і вам вирішувати.
    Просто якщо ваша дитина захворієу більш старшому віці то думаю буде набагато важче для неї самої...
     
    • Подобається Подобається x 10
  6. Panadolka

    Panadolka Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    Ось це ми були такі після двотижневої хвороби. Вивезли дитину в ліс погуляти.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 10
  7. Ykr@inochk@

    Ykr@inochk@ Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    В мене донька перехворіла 2 роки тому. Перебувала в лікарні у боксовому відділені поки висипка не перестала з'являтися. Температура була до 38. А що саме неприємне, так це те , що слідком захворів і татусь. Ото були жахи :8:.
    Мало того , що хворіє чоловік та ще й дитячою хворобою - такий вередливий та симпотний був, весь такий зелененький, тепленький, бо температура підскакувала до 39.
    Так, що вирішувати мамі, коли перехворіти. Важко давати поради не бачачи дитинки.
    А взагалі-то, бажаю не хворіти (принаймі хочаб не дуже хворіти)
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. Gala

    Gala Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    А моі ще не хворіли...Я з братом хворіла ,колинам було по 4 роки,а сесрі 10.То я і брат перенесли нормально,а сесра важко,полишались навіть шрами.Я б теж хотіла щоб перехворіли дітки зараз.Чого я старшу не водила в садок коли була вітрянка?!
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Вітрянка

    Залежить від імунітету. У моїх колег донька в садку була з 2 років,але навіть під час епідемії не підхопила. Зате у школі у віці 13 років-підхопила. На щастя,все протікало досить легко , за 2 тижні все минулося і дитина з батьками під час шкільних канікул ще полетіла у Єгипет.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    в мене була вітрянка десь в 3 роки, я той жах пам"ятаю: обличчя+голова все зелене, а сліди залишились дотепер....
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. katrinka

    katrinka Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    ми теж перехворіли вітрянкою два місяці назад (3,10р) . висипало 3 дні трохи температурив, прищики були повсюду, вдень розумів, що не можна дерти, а от вночі роздер усі. на личку були мало, найбільше між волосячком на спинці. шрамик є на підборідді і спинці, будемо мазати контратубексом.
     
    • Подобається Подобається x 5
  12. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    Із нас чотирьох вітрянка була тільки у мене в 5 класі. І от цього року в лютому Ромчик приніс із школи, від нього набралася Дануся, потім чоловік (він не хворів у дитинстві). Причому у кожного наступного прищики з'являлися у останній день інкубаційного періоду того попереднього "хворого". Ото я малася:8:. Я думала, що тому кінця не буде. Найлегше перенесла Дануся: температура 37,5, прищиків максимум 30 штук (в основному у волоссі). А от чоловік - то був капєц. П'ять діб температура 39-40. Збивати мусіли, бо дуже йому було погано. Я буквально цілу ніч ходила і дивилася, чи дихає. Реально було страшно, бо в той період помер мужик 37річний від вітрянки у нас в місті. Виявляється таким дорослим навіть крапельницю ставлять 5 днів і якісь особливі уколи виписують. А чоловік мій - мужчина ого-го, прищів - море, що я вже не тицяла кожен, а плавною лінією мазала, як валиком. І ще, виявляється, що аспірін і вітрянка - речі не сумісні, бо дуже б'є по печінці. А я поки то нагуглила, то він майже всю закладку з'їв:no:.
    Так що поки малі, хай перехворіють, бо потім....нікому не бажаю. Чоловік до тепер розказує про то, як про якийсь жах.
     
    • Подобається Подобається x 8
  13. Уляна

    Уляна Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    Сьогодні веду в садочок. Дякую Вам усім.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    ДІтей у мене немса, але, думаю, хай перехворіє краще зараз. МІй чоловік захворів у 20 років - це був жах. абсолютно весь в пухирцях. Намагався не здирати, але все одно полишалося трохи шрамів.
     
  15. Макарена

    Макарена Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    Ми теж мали вітрянку! Спочатку старший приніс зі школи (прищиків було багато і температура 39), а рівно через 21 день (я вже й не сподівалась, думала оминула, хоча хотіла, щоб менший перехворів) заразився Макар, тоді було 9 місяців. І це було гірше, ніж у старшого, температура більше 40 і нічим не збивалась, викликали швидку, прищів стільки, що нормальної шкіри не було видно, хоч і не здирав, а сліди залишились, особливо на личку. Кажуть, що менші легше переносять, але в нас чомусь було не так. До вітрянки дитина не хворіла, а після - постійно слабуєм. Мали вже 9 зубів, які виросли без проблем, а тепер на кожен (ще 3) - нежить, пронос, температура. Педіатр каже, що дитячі інфекційні хвороби дуже послаблюють імунітет...
    Але, дійсно, як розказують про вітрянку у старшому віці, то краще помучитись з дитиною, от якби не заразився в дитинстві, то й не заразишся...
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. Макарена

    Макарена Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    От такі ми були красіві...
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 8
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Вітрянка

    Розмовляла із занайомою-у неї двоє діток принесли з садочку вітрянку. Дворічна дитина перенесла захворювання тяжче ніж її 5-річний брат.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Lyudik

    Lyudik Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    В нас був сюрприз на саме Різдво... В грудні почалась епідемія в садочку, а перед Новим роком ми з малими поїхали до бабусі на канікули, я собі прикинула, що в випадку зараження треба чекати на Різдво подарунок. Так і вийшло, 6 січня в Саші з"явились 3 підозрілі прищики, а вже 7 нас почало конкретно сипати:sad::sad::sad:, почали мастити зеленкою... Женька ходить завиває по хаті, що теж хоче бути такою "зеленою жабою" як Саша:xaxa:. Я переживала, що заразилась лише Саша, а Женька може після неї набратись і що треба буде два рази на лікарняному сидіти, але вже 7 січня ввечері почало сипати Женю, яка з того ДУЖЕ тішилась...
    І хоча малі двойняшки та перебіг хвороби був зовсім різний... якщо в Жені прищики були невеличкі і було їх мало, то Сашу можна було кісточкою широкою змащувати... а на голові були взагалі величезні і один на одному, найгірша ситуація була в роті, на пісі:no:, а ще на повіці ззовні і зі середини, очне яблоко було кров"ю залите майже тиждень...температури високою не було, але в ночі був жах, в Саші так зуділо тіло, що вона не могла заснути, ніби спить, а потім починає ногу об ногу чухати, потім руки, а потім зривається з ліжка і просить мамочка стаємо і вдягаємось, я не можу спати...
    Але потім не від одної людини чула, що при легкому перебізі хвороби можливо ще раз підхопити цю хворобу:8:.
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    а в якому районі ваш садок? де в нас вітрянка локалізується?
     
  20. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Відповідь: Вітрянка

    Малий приніс вітрянку зі садочку в 2,5 роки. Весь був в прищиках, ночами плакав, не спав, але температури не було. Коли вже минуло 2 тижні, в малого майже все зійшло, захворіла я...Причому спочатку не зрозуміла, що зі мною, бо сильно скакав тиск - то високий, то низький, температура 39, аж моя мама побачила в мене знайомі вже прищики. Чоловікові чомусь було дуже смішно на мене, всю в зеленці дивитися, називав мене марсіанчиком, але його за то скарало - захворів другий раз. Правда, в нього було мало прищів, але всі дуже грубі. Та найгірше, що захворів і мій брат, який перед тим переніс операцію. В нього тиждень була температура39-40, а лице все аж запухло.
    Лікар нам казав, що вітрянка сильно "садить" імунітет, тому добре після неї поїсти вітамінів
     
    • Подобається Подобається x 5