Вростання нігтя

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем тигрица, 5 Січень 2010.

  1. тигрица

    тигрица Well-Known Member

    Привіт усім. Дуже сподіваюсь, що таких людей мало, які стикалися з такою проблемою. Але все ж таки, може хтось знає як з тим боротися. В мене вріс ніготь після пологів, вже 2 рази оперувала і лікар каже що ймовірне вростання і дальше існує. Ідуть свята, а мені вчора зрізали нігтя повністю, біль ужасна, ходити нормально важко. І дуже боюся ще раз через це пройти. Порадьте щось будь ласка.:girl_sad:
     
  2. Naturals

    Naturals Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    В мене теж таке було після пологів. Тяжко під час вагітності було підстригати нігті, живіт заважав, а потім виникла проблемка, біль жахлива!!! Я відпарювала ноги в гарячій воді і потім максимально старалася обстигни ніготь, з часом само пройшло. Зараз все добре.
     
  3. BIEDRONKA

    BIEDRONKA Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    В мого коханого така ж проблема-вростав ніготь на великому пальці на нозі, оперували, а зараз, коли вчасно не обріже, то далі вростає, така от болячка. Але він знайшов метод -не допускати, щоб ніготь, навіть трохи відростав, зразу розпарює ногу, щоб не було боляче і обрізає, наразі не жаліється, Ви також спробуйте!

    ---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:28 ----------

    Поки шрайбала, мене випередили))
     
  4. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Мені знімали нігтики один раз з лівої, один з правої ніжки...після цього вже не вростають...
    а от татові регулярно знімають...
     
  5. Cranberry

    Cranberry Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Як багато тут з такими проблемами. Мій чоловік теж у цьому списку(Регулярно робив педикюр у лікаря. Після змащував палець "Фукорцином" і так до наступної зустрічі з лікарем.Надивившись майстер клас лікаря вже сам навчився правильно підрізувати. Питали з чим це може бути пов'язано і чи виліковне,сказали вікове і після 25 років в основному проходить...:umbrage:
     
  6. meri5

    meri5 Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    В мене також після пологів така болячка виявилась, які мазі і природні методи я невипробувала нічого непомогло, і мені зрізали але менше половини нігтя на великому пальці. Після цього пройшов рік я завжди вчасно стараюсь його так коротко обрізати, поки що все добре.
     
  7. тигрица

    тигрица Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Мені перший раз теж так зрізали, він весь потріскав, знову врісся, тепер мусіли знімати всього.
     
  8. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    У мого чоловіка теж така проблема є. Я мушу весь час йому то обрізати, бо сам собі ради не дає. Болить його страшно, але терпить. Його батько каже що можна зробити операцію і більше ніколи не буде вростати. Щось ніби там підрізають.
    Ви, дівчатка, пишете що Вам повністю ніхоть знімали. А як то) І бачу що після того теж вростає. То навіщо тоді та операція.
    Напишіть детальніше про те оперування.
    ДЯКУЮ!!!
     
  9. тигрица

    тигрица Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Приходиш до лікаря, він коле в пальця льодокаїн, пару уколів, ті уколи дуже болючі, потім бере скальпером зрізає нігтя, мазюкає чимось і бинт. Потім треба 2-3 рази прийти на перевязки, бо бинт присихає до рани і самій його дуже трудно відмочити.
    потім перевязки вдома самій треба роби кожен день. Коли зрізають взагалі не відчуваєш нічого, а от коли відходять уколи і починає текти кров, по стіні хочеться драпатись.:girl_sad:
     
  10. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Як я Вас розумію...Мені знімали ніготь 4 рази з одного пальця...3 рази на Топольній, а 4 - в військовому госпіталі..де лікар сказав, що всі попередні рази погано чистили нігтєве ложе тому знову ніготь вростав...після останнього разу якщобачу що ніготь "не так" росте розпарюю добре і максимально вирізаю...
     
  11. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    ого, скільки тут з однаковою проблемою!
    В мене ніготь на великому пальці врізся в 17 років, як згадаю то все...брррр.... зрізали пів нігтя., більше проблем не було, бо нігтя в томі місц і не було...тобто вже не було чому вростати..... спершу дуже комплексувала .... уникала відкритого взуття....але через пару років, ніготь ( той що лишився здоровий) розрісся, я навчилась гарно то все шліфувати і прикривати, і тепер фактично і не видно що там нема куска нігтя
     
  12. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    То ж для чого таке знущання. Стільки муки і незнати чи знову не буде вростати. Вже краще послідкувати за тим нігтем, часто розпарювати і вчасно обрізати.
     
  13. Niferttiti

    Niferttiti Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Моєму Ігору 2 рази робили операцію, а його брату аж 4 чи 5 через той врощений ніготь. Але вже пару років не турбує. Напевно це залежить від самого хірурга, як правильно виконає операцію, так той ніготь правильно буде рости. Але хлопці намучилися тоді. Дійсно важко, особливо коли зараз потрібно щільне взуття взувати.
     
  14. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    В моєї мами постійно вростає. І ніякі операції тут не допомогли. Зрештою, і робили, коли вже дуже вростав. А так старається вчасно обрізати. І обовязково рівненько - ніяких там півкругів і т.д. Недавно десь прочитала, що можна саму нігтьову пластину посередині трошки підпилювати. Тоді вона всередині тонша, краєчки ніби трошки піднімаються і менше вростає. Робить так кожного разу і всім рекомендує (хто жаліється на таку ж проблему). Видно, помогає.
     
  15. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Вростання нігтя

    в мене тітка працюєв хірургії-каже що щодня комусь таку процедуру роблять і завжди мені радить обрізати ніготь ідеально рівно і не підпилювати з боків. Бо каже що 90% тих хто приходить з тою проблемою просто неправильно його обрізають
     
  16. тигрица

    тигрица Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Ой дівчата, тільки що з поліклініки, робила першу перевязку.боліло страшно, чоловік сидів на коридорі аж злякався мого крику.
     
  17. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Дуже поширена помилка при догляді за нігтями обрізати їх попри саму шкіру і зрізати той кутик, що вростає. От тому і доводилось бувати в лікарів і вирізати ніготь хірургічно по декілька разів. НІКОЛИ не зрізати і не спилювати кутиків - нігті мають бути обрізані рівно і бажано не під шкіру. Тоді проблем не буде.
    Я також готуючись до перших пологів наробила собі такої біди. Тоді я думала, що я вкололася гострими ножицями і занесла інфекцію. Мучилась два місяці, капусту прикладала, мазями мазала, парила, але коли вже палець добряче рознесло пішла в поліклініку. Виявилось, що проблема у нігті, і якщо б я ще з тиждень потягнула час він проріс би наскрізь і пробив палець. Коли мені вирізали половину нігтя і показали той "шип" я була в шоці.
    Медсестра мені розповіла в чому була моя помилка і з того часу - ніяких проблем, тому що почала рівно обрізати нігті.
     
  18. тигрица

    тигрица Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    А мені лікарка сказала, що від тісного взуття, і ваги яку набрала під час вагітності.
     
  19. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Може бути. Причини різні бувають, головне, щоб після операції правильний догляд був - тоді обійдеться без рецидивів. Якщо повториться знову, то можна коагулювати проблемний ніготь (припалити) - це робиться під укольчиком, нічого не болить, тільки запах неприємний.
     
  20. Maksutka

    Maksutka Well-Known Member

    Відповідь: Вростання нігтя

    Це ще залежить від того, чи людина продовжує і надалі ходити в дуже вузькому взутті , якщо так, то ніяка операція не поможе :girl_mad: