Вітаміни і БАДи

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Mazerati, 20 Січень 2010.

  1. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Лікарі радять час від часу пити вітамінні комплекси, бо з їжею ми не отримуєм всіх потрібних організму вітамінів і мінералів.Організм людини не може самостійно синтезувати всі вітаміни або синтезує їх в недостатній кількості. Цікаво, яке ваше ставлення до вітамінів і біологічно активних добавок? як вони впливають на стан організму? і якщо ви п"єте вітаміни, то які саме?
     
  2. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Пила кілька разів добавки Тяньші. В час приймання і після нього з півроку мала нормальне самопочуття. без хвороб і застуд. Я брала спеціальну добавку для того, що мене турбувало. На чудо не розраховувала, але хронічні проблемки тоді прибрала.
    Вже давно їх не п"ю. І Тяньші чи то розвалилося, чи то перейменувалося. Тепер не в курсі.
    Зараз перерву зробила. а до того сиділа на травах виписаних лікаркою від вегетосудинної та інших нюансів. Трави противнючі скажу Вам. На рік мене не вистачило. З бадами простіше було)
     
  3. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Цікаво...а в мене до них упереджене ставлення. але, мабуть, через те, що під час пошуку робити багато разів натрапляла на цю МЕГА корпорацію :)
    А я з Бадів п"ю хлорофіл для очищення кишківника, то косметолог прописала, бо в мене проблемна шкіра, а все йде зсередини. але від нього я страшенно в туалет бігаю..тому тепер трошки рідше його вживаю. Ще з цією самою метою пила курс вітамінів Ентерофлора. Зараз хочу почати пити якісь полівітаміни і не знаю, що вибрати. може хтось порадить з власноо досвіду ?
     
  4. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Я вагітною пила елевіт взимку та ранньою весною та йодомарин.
    При чому вітаміни лікарка призначила три на вибір (однакові за складом), ті обрала, бо сестра тільки но родила і вітамінки в неї залишилися.
     
  5. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Е. так не пасує вживати вітаміни. Їх має лікар призначити. Кожному інших вітамінів бракує.
    А передозування вітамінів - зовсім не безпечне.
    А, не сказала, що я особисто до них жодного стосунку не мала. Родичі мені купляли. До речі, в їх дитини було (та і є) складне захворювання, то бади не допомогли. Тому й кажу, що чуда не чекала, але імунітет підправила.
     
  6. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Дуже упереджено відношусь до штучних вітамінних комплексів та БАДів.

    Не можу погодитись з дистанційним діагнозом, котрий останнім часом ставлять усім вагітним, діткам, людям похилого віку та тим, хто часто хворіє на сезонні ОРЗ - вам треба пити вітамінні комплекси, йодомарин, природній кальцій, ламінарії, тощо, бо у вашому випадку організм не здатен самостійно синтезувати необхідні вітаміни та мінерали зі збалансованої щоденної їжі.

    Вважаю, що назначення власне окремих вітамінів може мати місце лише після конкретного біохімічного аналізу крові на вміст вітамінів, мінералів, гормонів і т.д. і виявлення причини. Але випадків скерування на такі аналізи знаю дуже мало, переважно призначення лікарів усталено-комерційні (бо так призначають усім, або бо так вигідно для власної кишені), навіть не симптоматичні. А надлишок штучних вітамінів у організмі - часто набагато гірше ніж брак природніх.
     
  7. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Ну в мене бувало таке, що просто йшла в аптеку і купляла Аевіт, Квадевіт, Вітрум (не всі разом, а окремо через певний період) і пила їх як написано в інструкції. то що, виходить так не можна робити?
     
  8. Bonka

    Bonka Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Недавно прочитала книжку про вітаміни і БАДи.
    Думаю з цим треба бути дуже обережними. Намагатись їсти корисну їжу, і тоді не буде потреби в штучних вітамінах.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    як довго приймаєте? є результати?
     
  10. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    3 місяці, результат є, але не знаю чи саме від хлорофілу, бо робила ще купу всього, включно з пілінгом та іншими вітамінами, про що писала вище
     
  11. LGalT

    LGalT Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Я вітаміни вживаю постійно. Ефект суперовий, зважаючи на те, що до того "вимучилась" по різних лікарях. Для підбору потрібної суплементації та індивідуальної дієти робила мікроеелементний аналіз волосся (проводить лабораторія в Польщі).
     
  12. zhabusya

    zhabusya New Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Вітаміни самовільно вживати не можна, ми ж не знаєм чого конкретно нам не вистачає а чого забагато. І навіть як лікар назначає то пити їх требе переважно десь місяць а повторювати курс можна десь за 3 - 4 місяці. Краще вживати в їжу продукти багаті на вітамінни, набагато краще застосовуються ніж синтитичні. Або там певні біологічно активні речовини - пилок, прополіс (капельна на ложку води), різне (пшениці, гарбуза) пророще насіння. Добре замість звичайної йодованої солі викоистовувати харчову морську.
     
  13. Picasso

    Picasso New Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Вітаміни (С, пивні дріжджі) вживаю переважно взимку, БАДи - ніколи, тому що вважаю це дурна трата грошей і часу!
     
  14. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Мабуть, швидше погоджусь. Бо коли читала склад, то склалось враження, що препарати з таких компонентів не мали б бути такими дорогими. Це нюанс звісно.
     
  15. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Я також не довіряю вітамінам і БАДам. Знаю, що від вітамінів багато хто поправляється. Краще вживати вітаміни з їжею, а саме з фруктами і овочами.Читала, що лідером по кількості вітамінів і мікроелементів є ківі. Знайшла в одному кулінарному журналі рецепт, який називається "Вітамінна бомба". Туди входять сухофрукти. Завтра хочу попробувати. Якщо вийде, то поміщу рецепт в тему "Особисті рецепти".
     
  16. Lerusja

    Lerusja Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    Синтетичні вітаміни не вживаємо-бо вони шкідливі (навіть віт.С шкодить печінці) .В самих крайніх випадках-вітаміни америк .фірми-вони натурвльні.Серед БАДів визнаю цинк,селен та інш.,але за призначенням ХОРОШОГО,ЗНАЙОМОГО лікаря.:girl_wink:
     
  17. lerucha

    lerucha Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    І я також вітамінів взагалі не вживаю, і почуваю себе чудово, вже роки три не маю проблем зі здоров'ям. Їм овочі, фрукти, тільки природні вітаміни!
     
  18. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи


    Три місяці до вагітності, а якщо завагітніли то ще три місяці під час вагітності. Доза 400 мг на день.
    (Так мені сказала лікарка, минулого тижня була у неї на прийомі)

    ---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------


    То все дуже добре, але обов*язково слід звертати увагу що ви їсте. Яблука, апельсини, банани і всякі заморські фрукти проходять таку обробку різними засобами (щоб не псувалися) і харчовими лаками (щоб гарно виглядали) що в них не залишається нічогісінько.
    Тому краще купувати наші овочі і фрукти на базарі, але тут теж є небезпека, що "підсипані"
     
  19. lerucha

    lerucha Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    хочу поділитись з вами однією статтею, що знайшла в інтернеті
    стала частиною нинішньої моди на здоровий образ життя.

    У красивих упаковках – калейдоскоп полівітамінних комплексів: і «для підтримки здоров’я», і «для профілактики та лікування захворювань» у будь-якому віці тощо. Тож вірити чи ні красивим обіцянкам?

    АРГУМЕНТИ «ЗА»

    Те, що при дефіциті вітамінів порушується здоров’я, – факт загальновідомий. Тут і сперечатися нема про що. Адже саме раптові спалахи масових захворювань примушували вчених шукати причину і… знаходити її в харчуванні. Захворювали в першу чергу ті, у кого з раціону зникали якісь дуже важливі речовини. В результаті ми маємо таку картину: з відкритих на сьогодні 40 вітамінів у харчуванні найбільш важливими є 12.

    У середині 1980-х років Всесвітня організація охорони здоров’я провела масштабне дослідження, встановивши, що жителі Середземномор’я страждають і вмирають від серцево-судинних захворювань істотно менше, ніж населення Європи в цілому. Причина? Передусім – різні раціони харчування. Середземноморці з’їдають значно більше свіжих овочів і фруктів.


    ОвочіЦей факт – зниження захворюваності серця і судин в регіонах, багатих фруктами і овочами, – породив полівітамінний бум. Умить знайшлися дослідники, які мало не прирівняли вітаміни С і Е, а також провітамін А до числа ліків від серцевих хвороб. Дуже актуальна заява для світу, в якому кожен другий помирає від серцево-судинних захворювань! Фармацевтична промисловість негайно удесятерила потужності, а народ – витрати на купівлю чудо-препаратів. Благо, на них навіть рецептів в аптеках не треба.

    Щорічні опитування показують, що люди приймають вітаміни в пігулках і пов’язують з цим явне поліпшення свого самопочуття. Суб’єктивне відчуття? Навіть якщо так, то самонавіювання теж – на користь.

    АРГУМЕНТИ «ПРОТИ»

    Тим часом, медики вітамінну терапію приймати «на ура» не поспішали. Чекали результатів багаторічних клінічних досліджень. І ось вони врешті з’явилися. Американські пацієнти, впродовж шести років приймаючи терапевтичні дози вітаміну С (по 120 міліграм аскорбінової кислоти щодоби), хворіли на серцеві хвороби і вмирали від них з такою ж частотою, як і не розпещені вітамінними добавками люди.

    Те ж саме – з вітаміном Е. Повна відсутність ефекту. Люди з ішемічною хворобою серця приймали його тривалий час – від трьох до шести років. Але це ніяк не впливало на перебіг їх хвороби.

    І ще. Впродовж 7-14 років здоровим людям щодня давалися дози бета-каротину. І що ж? Поки велися спостереження, медики не виявили зменшення частоти смертності від серцево-судинних хвороб. Понад те, прийом бета-каротину позначив тенденцію до зростання смертей від хвороб серця. Висновок: захисний ефект бета-каротину, а також вітамінів С і Е наукового підтвердження не знайшов. До таких же висновків привело недавнє гучне дослідження, виконане Оксфордською науковою групою.

    У свою чергу, Незалежне британське агентство харчових стандартів (FSA) провело чотирилітнє дослідження впливу вітамінно-мінеральних комплексів на організм. Висновок ще сумніший: загальноприйняті щоденні дози, рекомендовані до вживання, можуть викликати погіршення здоров’я.

    Особливо вітамін С, який в пігулках вітамінних комплексів присутній в кількості 3000 міліграма, тоді як міжнародна медична норма допускає всього 60 міліграм (американський учений Лайнус Полінг рекомендує 1000 міліграм, та й то винятково в природній формі, тобто у складі овочів і фруктів).

    Дослідження викликало бурхливий протест у виробників вітамінних комплексів. Вони звинуватили FSA у відставанні від передової наукової думки і у відлякуванні людей (в Англії вітамінні пігулки щодня приймають 30% чоловіків і 40% жінок).

    ПИТАННЯ ЗАЛИШАЮТЬСЯ

    Крапку в двадцятирічних дискусіях про лікарський ефект вітамінних добавок так до цих пір і не поставлено. Клінічних досліджень, що є на сьогодні, недостатньо для того, щоб записати вітамінні препарати в «пустушки». Чи зацікавлена в подібних дослідженнях світова фармакологічна промисловість – окреме питання.

    Більшість прихильників вітамінних добавок говорять про Хому, а їх опоненти – про Ярему. І лише небагато учених услід за американцем Лайнусом Полінгом наважуються сьогодні говорити про біологічну придатність вітамінів. Все залежить від того, в якому вигляді вітамін надходить в організм – як синтезований хімічним шляхом або як природний, у складі натуральної їжі.

    Так, вітаміни захищають від хвороби. Але тільки «живі» вітаміни, не «мертві». Той же бета-каротин, що осоромився в клінічних випробуваннях, пацієнти приймали у вигляді препарату, отриманого промисловим шляхом. Але в рослинах і тваринних продуктах існує двісті форм каротину, необхідних організму. Тому потрібно всі форми, а не один-єдиний бета-каротин з лабораторії!

    А вітамін С? Аскорбінка, синтезована хімічним шляхом на заводі, і природний вітамін С зі свіжого апельсина – дві великі різниці, не зважаючи на однакову хімічну формулу. Навколо живого фруктового вітаміну неодмінно групуються вітаміни Е, РР, інші біологічно активні речовини і мікроелементи. Тому й не варто дивуватися, що «промислова» аскорбінка в дослідженнях не проявила ніякого захисного ефекту.

    Те саме стосується й вітаміну Е. Більшість його препаратів, що продаються на ринку, є штучними хімічними сполуками, отриманими з нафти. І лише небагато виготовляються з натуральної рослинної сировини.

    Але поза тим – поки це все залишається теорією. Перевірити, як поведуться проти хвороб вітаміни з природних джерел, учені сьогодні не готові. І потім, незрозумілі результати. А раптом вони поховають виробництво вітамінних препаратів?

    ДО РЕЧІ

    Найпростіший і вірніший спосіб збагатити свій організм вітамінами — здебільшого відмовитися від сигарет і алкоголю. Учені довели, що люди, що палять і п’ють, відчувають дефіцит вітамінів на 30-40 відсотків більше, ніж ті, хто веде здоровий спосіб життя.

    ПРОДУКТИ, НАЙБІЛЬШ БАГАТІ ВІТАМІНОМ С:

    Шипшина, чорна смородина, апельсини, грейпфрути, перець болгарський, щавель, зелена цибуля.

    ПРОДУКТИ, НАЙБІЛЬШ БАГАТІ ВІТАМІНОМ Е:

    Будь-яка нерафінована рослинна олія (особливо оливкова), боби, горіхи, злаки, зелені листові овочі.

    ПРОДУКТИ, НАЙБІЛЬШ БАГАТІ КАРОТИНАМИ:

    Жовті і зелені овочі, сири, молоко, яйця, печінка, риба.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Лютий 2010
  20. Maksutka

    Maksutka Well-Known Member

    Відповідь: Вітаміни і БАДи

    навіть хробачок не їсть :girl_crazy: таких овочів і фруктів, які там вітаміни одні токсини