Медичні оффтопи (перенесено)

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Smorodynka, 6 Лютий 2010.

  1. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Я сама, маючи вищу медичну освіту (не лікар), хочу вас застерегти, не довіряйте повністю своє здоров"я лікарям! Я не кажу, що не потрібно до них звертатися. Навпаки, своєчасне звернення людини до лікаря може навіть врятувати її життя. Просто треба бути обачним. Перш ніж іти до лікаря, пошукайте в інтернеті, признаком якої хвороби можуть бути симптоми, які вас хвилюють. Якщо знайдете щось похоже, подивіться чим це лікується, які дослідження проводять для виявлення тої чи іншої хвороби. Самому не варто ставити собі діагноз. Просто на прийомі в лікаря ви приблизно будете розуміти про що він говорить, запропонуєте ще якийсь метод діагностики, про який лікар, можливо, забув. Як-то кажуть, "проінформований - значить озброєний". Отримавши від лікаря, листок призначення з ліками, попросіть в аптеці почитати листок- вкладиш до кожного препарату. Уважно прочитайте! Зверніть увагу на протипокази і особливі вказівки. Можливо там будуть вказані хвороби і стани, при яких не можна вживати ці засоби і у вас будуть такі ж хвороби. Тоді потрібно звернутися до лікаря, щоб він переглянув своє призначення. І пам"ятаймо, що наше здоров"я -в наших руках!
     
  2. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: Ціна лікарської помилки.

    На те не завжди є можливість і час,лікування іноді потрібне негайно.
    Не знав,не знав і забув... Помітила шо в кожного лікаря є свої методи діагностики,а про інші вони і знати не хочуть,тут хіба діагностику за власною ініціативою проводити.
    Ага,а лікар каже,шо те шо пишуть,то неправда,бо він ті ліки вже купа років як призначає і ніц нікому не сталося,то просто фармацевти перестраховуються.

    Зрозуміло,шо в таких випадках людина шукає іншого лікаря але втрачається безцінний час,потрібний для лікування.
     
  3. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Такий він напевно лікар, якщо не хоче перестрахуватися.
    Я ж не кажу, що треба сидіти днями щось вишукувати. Просто годину часу можна почитати. Така моя думка!

    З цим я погоджуюся
    Я ж і кажу:
    Можливо і так, але це вже залежить від характеру людини.
     
    Останнє редагування модератором: 8 Лютий 2010
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А я вважаю, що нема чого в неті вишукувати подібні симптоми.. Можна такого собі поприписувати, що й жити не захочеться.. Якщо нема довіри до лікаря, тоді краще проконсультуватися ще в одного лікаря, а краще в кількох лікарів!

    але знаєте, психологічний ефект дуууже сильно впливає на людину!!! Можна знайти якісь схожі симптоми, прочитати що то за хвороба,хоч насправді то може бути щось зовсім інше, а людина себе так психологічно настроює, що потім і лікарю буде важко вилікувати...
     
    Останнє редагування модератором: 8 Лютий 2010
  5. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Ціна лікарської помилки.

    ага, ті, хто вчаться в меді, коли читають про якусь хворобу, то всі симптоми в себе знаходять. Хлопці сміялися, що вже перейми починали відчувати, читаючи про початок пологів. Давайте, будемо стригтися за рекомендаціями з інтернету! Хтось так робить?
    Потрібно чути думку кількох спеціалістів, людей, які багато бачили і яким Ви довіряєте.
    Свіжа історія про те, що досвід лікарський рятує життя. Прийшла тітка на роботу і телефонує її співробітниця, що з нею щось не так- напади істеричного сміху, галюцинації і купа наркоманських симптомів. Тітка веде здоровий спосіб життя. З алкоголю- максимум- вино. А на роботі- виключено. Хтось би міг похіхікати і заспокоїтись, але її завезли в поліклініку, де є родичі-лікарі. Родичі зібрали лікарів, щоб глянули і одна старша докторка розгадала-ботулізм (цьоця грибочками з баночки поласувала). Завезли в інфекційну, там діагноз підтвердили, ввели сироватку, капали-лікували- все ОК. А могли лікуватися по інтернету... А діагнозів з "хіхіканням" є досить і більшість з наркології, а для ботулізму- це досить нечаста характеристика.
    п.Smorodynko, розумію, що Ви лише вчитеся, але радити лікуватися в інтернеті... мене такі поради шокують, особливо з вуст майб. лікаря.
    Це на селах одна одній таблетки прописують за принципом "мені допомогло, і тобі допоможе".
     
  6. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    Я вже закінчила університет
    Уважно читайте мої дописи, можливо ви мене неправильно зрозуміли
     
  7. meros

    meros New Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    [COLOR="не Red"]це саме основне!!![/COLOR]
    Головне, щоб передчасно не приписати собі якесь захворювання, а будь-яка інформація прочитана в неті ніколи не буде зайвою!
    :girl_cool:
     
    Останнє редагування модератором: 10 Лютий 2010
  8. Housewife

    Housewife New Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    Я також шокована порадою стосовно інтернету.
    Якразцього ні в якому разі не варто робити.
    Мене взагалі дуже дивують дописи на форумах типу: " ось у мене таке-то і таке...дайте пораду як лікуватися".
    Дівчата, ви що?
    Як можна давати поради, брати на себе відповідальність за чиєсь здоров"я не маючи ніякої освіти, а навіть якщо й маючи, то як можна ставити діагнози не бачачи хворого.
    Вважаю, що в інернет можна заглянути вже після того, як пройшов обстеження в кваліфікованого спеціаліста, маєш на руках його висновок і діагноз.
    От в такому випадку можна заглянути на сторінки медичних енциклопедій, дізнатися більше про хворобу і про її наслідки, бо часто лікарі надто заклопотані, щоб детально все пояснити.
    Але шукати свій діагноз в інтернеті - це нонсенс.
    Часом може боліти правий бік, я виясняється, що то ліва нирка віддає...
     
  9. Niferttiti

    Niferttiti Well-Known Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    Давати поради, це пів біди, а ось їх виконувати, ось це вже на совісті, але не того хто дав ту пораду, а того хто її виконав.
    Людина має голову на плечах і нехай сама вирішує чиї поради приймати до уваги, і чи взагалі приймати.
    Просто є люди які на конкретній болячці вже кістку згризли, і повірте вони карще розбираються втому питанні ніж лікарі. Бо то їх здоровя і вони відносяться до нього відповідно, а лікарям байдуже за їх здоровя. По стандартній процедурі всім виписують і радять одне і теж саме.
     
  10. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    Я бачу багато людей мене не правильно зрозуміли. Я вже писала, що самому не варто ставити собі діагнозу і обов"язково потрібно звернутися до лікаря. А про консультацію в лікаря online я взагалі не згадувала.
     
  11. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    маю ось таке питання: медогляд в гінеколога для незайманиї дівчини - чи обовязковий огляд на кріслі?
    Якщо медогляд "галочковий", для Універу, при чому дівчина скарг не має, хіба не достатньо промацати живіт і опитати її щодо регулярності місячних і т.д...
    лікар в поліклініці Університету не хоче ставити медогляд без огляду на кріслі. якось аж несправедливо, адже декому навіть декрет без огляду на кріслі виписують :)
    хто стикався з такою проблемою? які думки з цього приводу?
     
  12. allja

    allja Well-Known Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    Наскільки мені відомо, то незайманих не оглядають на кріслі...Зазвичай спершу лікар питає чи веде дівчина статеве життя, і тоді, якщо відповідь позитивна, проводить огляд. Відповідно, в разі негативної відповіді - огляд на кріслі ніхто не проводить.
    Якщо помиляюсь, то виправте хтось.
     
  13. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    Проходила "галочковий", як Ви його називаєте, медогляд для універу і теж був обовязковий огляд в кріслі. Нікого не цікавило жила я вже статевим життям чи ні. гінеколог тоді сказав, що без того огляду нічого не підпише, так що мусіла. Мені було 17 років і я ще не вміла сваритися ))))
     
  14. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    Вчилась в універі давненько, але на всіх медоглядах в гінеколога казала, що статеве життя не веду, медсестра тільки общупувала груди і усе. Ніхто нічо не казав.
    Більшість дівчат, наскільки я знаю, так гінеколога на медогляді і проходили.
    П.С, Кінець кінцем, якщо він наполягає, а вам цього не хочеться, то беріть бланк медогляду, ідіть до іншого гінеколога.
     
  15. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    Перші три курси в поліклініці вірили "на слово", а після четвертого попросили "на крісло". Не знаю з чим то пов'язати. :girl_in_dreams:
     
  16. irabil

    irabil Well-Known Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    В мене теж деколи галочковий медогляд проходив без крісла, а декілька раз з кріслом коли статевим життям ще не жила.
    З законодавством не дуже ознайомлена в цьому питанні, але думаю, що вона має право відмовитись, а гінеколог мала б написати, що від огляду відмовилась і крапка. Згідно законодавства - це знаю на 100% будь-які маніпуляції з Вашим тілом повинні відбуватись за Вашої згоди.
     
  17. Talya

    Talya Well-Known Member

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    я до 5 курсу не проходила медогляд в університеті на кріслі.
    . і ніхто не наполягав. якщо вже так стоїть питання, то тоді справді краще взяти бланк і сходити до свого лікаря. не знаю як там тепер, але за часу мого навчання там той кабінет не блистів чистотою. я б не наважилася.
     
  18. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    дівчата, всім дякую завідповіді. та дійсно, коли ще я вчилась, то питались і якщо дівчина не живе статевим життям, то просто дивились груди і живіт промацували. але от минулого року моя сестра стикнулась з проблемою... "на крісло" - і все. тоді їй хтось допоміг з липовою довідкою, а цього року... думаю на тижні взяти її з собою до свого дільничного гінеколога - сама на післяпологовий огляд сходжу, і буду просити щоб їй виписали довідку без огляду на кріслі... подивимось,що вийде...
    от вона якраз четвертий курс закінчує.
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    аналогічно. Просто у університетській поліклінці тоді крісельний огляд виглядав просто як взяття мазочка біля самого входу у піхву ( просто ватним тампончиком) .Але на крісло формально мусили вилізти. Без того в той час стара гінекологша не хотіла підписувати медогляд. І довідки з ін. медзакладів не брала. Пам ятаю її коронну фразу " все вы тут девственницы. А потом посмотришь- хоть трактором проезжай".
    п.с. до речі, при потребі ( реальній) незайманих на кріслі дивляться- прощупування йде через введення пальця у пряму кишку і верхнього прощупування через живіт. мазки на флору беруться при вході у піхву.
     
  20. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Медичні оффтопи (перенесено)

    хоч посту вже добрих два роки, але прокоментую.
    Декілька років тому мене турбувала специфічна проблема. Вискочила наче бородавка на гланді. Дуже нервувала. Я пішла до лікаря, так він поставив діагноз папілома. Прочитала в інтернеті що це вірус який передається статевим шляхом і через кров. Я просто в це не повірила, статевим життям тоді ще не жила. Це змусило мене піти по інших лікарях(а пішло погіршення), і врешті мені поставили правильний діагноз - атипова ангіна. Полежала в лікарні, покололи - все минуло.

    І ця історія мене трохи навчила, що взяла рецепт на препарати - прочитати в неті інструкції, протипоказання і т.д. Поставили діагноз - почитати що і як, що за хвороба. Є сумніви - піти до іншого лікаря.

    мене свого часу так і оглядали. Така пальпація малоефективна ніж повноцінний огляд, але все ж давала певну картину