шрам - прикраса чи проблема?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Alonka, 16 Квітень 2010.

  1. Alonka

    Alonka New Member

    Всім відомо, що шрами прикрашають чоловіка (не розумію в чому краса?). А от про жінку нічого не сказано:girl_cray:. Я маю шрам на коліні, десь розміром в 5 коп (проткнула гілкою), але то пусте. А тепер маю шрам від кесерівого розтину, повздовжній. І всеб нічого, та от зашиля як сви**:sad::sad::sad:, і шрам 9 см на сантиметр і червоно- синього кольору, щей випуклий як червяк дощовий.
    Я навіть не знаю чи комплексую я чи ні? Але що з ним робити? Майку вдягнути дуже хотілося б. Може хтось щось робив і поділиться досвідом і результатом.
     
  2. Vitaminka

    Vitaminka Well-Known Member

    Відповідь: щрам - прикраса чи проблема?

    в мене шрам на чолі більше 1 см - на моїх фото тут можна помітити (добряче в дитинстві розбила голову - каталась на солом'яному конику на сходах і впала на сходинки)
    я не комплексую, навіть ніколи не думали над тим, щоб позбутись його

    і шрам від кесеревого (над лінією бікіні, косметичний малесенький шрам, майже не помітний)
     
    Останнє редагування: 16 Квітень 2010
  3. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: щрам - прикраса чи проблема?

    Я маю шрамів кілька. В дитинстві, коли було мені 2 роки і ми жили в гуртожитку, на спільній кухні варились пельмені і борщ, і я вилізла на стіл за цим спостерігати і той киплячий борщ вилився на мене. Ужас, як це уявляю. Попечено було: лікоть, бедро і внизу ноги малесеньке пятно (яке я навіть не рахую). Лежала в лікарні на Дністровській. Лікарі ізвергі мучили мене місяць, забінтовували і розбінтовували (відривали) щодня. Після того, як мама заплатила лікарю 25рос. рублів, щоб насвідпустили додому на вихідні, вдома мастила олією, і за 2 дні затягнулась рана шкірою, мама більше в лікарню не повернулась (мама після того кололась 5 років - серце). Шрам на лікті залишився жахливий, особливо, якщо розігнути руку. Я так памятала це жахіття лікарні, що коли в 10років мама вмовляла мене зробити пересадку, я казали, що більше нікому з лікарів не дозволю торкатись ліктя. Не комплексую зовсім. Можу одягати майки і таке інше і ніколи не задумувалась, щоб ховати. Далі - кілька років тому попала в автоаварію, вдарилась головою і якраз на чолі було розсічення шкіри. Було це під Жовквою, тож завезли туди в лікарню і зашили "як свиню" неакуратно і .... взагалі ніяк. Потім ходила вже в Сихівську поліклініку (де мені знімали шви) одна суперова медсестра (старша), яка мене не раз виручала. Так от вона мені зробила якусь болтушку, яку я прикладала компресами, то так воно класно затягнулось, практично не видно. Пробувала контратубекс, гі... рідкісне за недешево, не купляйте.
    Абсолюно не комлексую і навіть не задумувалась над тим, щоб щось з тим робити. :girl_haha::girl_haha:Чекаю, коли прийдуть "високі технології", я прийду в поліклініку, мені посвітять фонаріком на шрами, і все щезне (жарт звичайно):girl_bye::girl_bye:
     
  4. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    В мене шрам на нозі розміром з 5-ть копійок..Була рвана рана, вкусив собака...
     
  5. Rona

    Rona Мама-йожик

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    зараз я вам щось покажу :girl_in_love:

    [​IMG]
     
  6. BIEDRONKA

    BIEDRONKA Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    Ого, нічого собі:girl_claping:
     
  7. Rona

    Rona Мама-йожик

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    а ось ще цікавенькі, але тату на шрамі можна робити, коли шрам повністю зажив, приблизно рік-півтора після рани

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. GONE BABY GONE

    GONE BABY GONE Well-Known Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    а це назавжди,чи вона тимчасова?
     
  9. Rona

    Rona Мама-йожик

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    GONE BABY GONE, назавжди
     
  10. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    а в мене аж два на чолі по см, і один на щоці..... і на плечі є, і на нозі..... але ніц мені не заваджає жити! Любіть себе і менше думайте про дурниці!
     
  11. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    В мене є шрам на коліні від опіку - в дитинстві робили смолоскипи з кульків.
    А ще два від операцій, одна з яких КР, вони один на одному, але виглядають нормально, тому мені не заважають.
     
  12. Kavunchik

    Kavunchik New Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    Ну...по-перше,всім привіт - я тут новенька:)
    А, по-друге, мені трошки доводилося займатися обробкою фотографій.Тоді і помітила,що невеликі шрами(на обличчі) не лише не псують загальної картинки,а додають певного ... шарму).Головне не комплексувати!
     
  13. true

    true New Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    Привіт! В мене теж 2 шрами. кесарський і від апендециту.Якщо першого не видно,то другий виглядає не дуже,особливо з штанів бедрівок літом. Це мені не подобається,але не комплексую. Можна на ньому зробити татуювання але шось не дуже хочеться.Така вже моя доля!
     
  14. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    Якщо враховувати що я - ходяча катастрофа, то в мене дивом лише один шрам, на лівому коліні, розміром з 5 копійок. Коли була молодша, то трохи воно мене нервувало, бо воно було яскравого синьо-фіолетового кольору з стібками бордового відтінку :girl_crazy: Аналогічний був і біля правого коліна, але він розміром з горошинку, тому я того не рахую. Тепер вони обидва збліди і їх бачу хіба я.тепер вже всім за півтора кілометра не видно!
     
  15. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    Шрам - не прикраса, але й проблеми з того не варто робити.
    У мене шрамів, на щастя, небагато: два невеличкі й малопомітні на чолі (один раз спала, коли бігла до тата, в 4 роки, другий - рівняла зовнішні кути десь в 6-7 років), на нозі залишився шрам від ножа десь 1х0,5 см (копнула пакет, в якому був ніж, а ніж вилетів з чохла і я через пакет порізала ногу). Маю ще шрам на голові 10 см як спогад після автомобільної аварії. Але він заріс волоссям, тому іноді згадую про нього, коли має різко змінитися погода.
    Так от, через жоден шрам не варто комплексувати. До всього треба ставитися легше. Хочеться вдягнути майку, але не хочете світити шрамом, то вдягайте. Майки ж різні бувають.
    Після аварії довелося місяць ходити в бандані або кепку носити, щоб не було помітно швів і виголену ділянку голови. Спочатку було важко вийти на вулицю, але лише перший раз. Неодноразово переконувалася, що до нас люди ставляться так, як ми самі до себе. Якщо будете в собі розвивати якісь комплекси через шрам, то буде здаватися, ніби на шрам всі дивляться.
     
  16. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    Свій перший шрам я заробила після аварії, коли мені було 10 років - лікар-садист зашив чоло (ніби і не треба було, бо рана була неглибока, але це було чуже місто, з рідних біля мене не було нікого, і дядько собі відвів душу). Але шрам якраз на межі з волоссям, практично непомітний.
    Другий шрам - від КР, горизонтальний і досить великий, ще й досить горбатий. Все би нічого, але якось так зашили, що зі шкіри утворився "фартух", ні бедровки, ні низькі плавки мені тепер не світять: просто скручуються. :girl_cray:
     
  17. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    я маю один шрам на нозі-невдало приземлилася коли їздила велосипедом-рана була невеликою хоч глибокою і утворився негарний рубець який по мірі мого підростання чомусь не ставав менш помітним. Проблему вирішила просто-пішла до кваліфікованого косметолога, який тепер вже за кордоном кілька процедур і з шраму залишилась ледь помітна лискуча смужечка.Також на руці маю два шрами від порізу ножем-вчилась в дитинстві так хліб різати і від випаленої бородавки...вони непомітні тому тим не гризуся
     
  18. Dobra

    Dobra Well-Known Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    У мене на коліні дуже великий шрам 8 см, ширина до двох. Видно дуже сильно, але жити мені він не мішає. Звичайно, коли шрам на лиці і дуже великий, це може додавати дискомфорту, але це більше питання загальної самооцінки - скільки знаю ідеальних ззовні людей з цілими букетами комплексів.
     
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    маю шрамів трохи - жити не заважають :) але коли щось дуже б страшне було і жити заважало, то би видаляла.
     
  20. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

    Я не думаю що шрами придають шарму, але те що вони не ускладнюють життя то 100% правда.
    Менi бiльше ускладнюють життя розтяжки та жир на животi пiсля дiтей. Маю знайому яка мала кесареве, вона такi мацюпуськi бiкiнi носить, що я навiть за молодих рокiв не носила.
    Я, особисто маю шрам на обличчi, вiн помiтний але не дуже. Я чесно кажучи про нього й не пам'ятаю бiльшостi часу. Проблем у мене з тим нiколи не було й не буде. Шрами на руках, ногах, апендицит я навiть не рахую бо вважаю що вони взагалi нiякої причетностi до мого життя тепер немають.
    Мама моя, проте, має величезний шрам на щоцi, вiд кутика рота до середини щоки, вже майже 10 рокiв, пiсля жахливої автокатастрофи. Плюс на носi i на лобi. Лоб, вона прикриває волоссям. А нiс та щока у неї була зашита пластичним хiрургом одразу по аварiї, i потiм ще прийшлось пiдтягати обвисаючу шкiру на щоцi 2 рази. Але майже одразу як почервонiння пройшло, шрам помiтний але не до такої степенi що люди спиняються i тицяють пальцями. I так як моя мама не замiжня, то черга з залицяльникiв як стояла в кiлометр, так i стоїть, i чемно жде свого єдиного шансу з моєю неповторною маман.
    Не кремпуйтесь щодо кесарського шраму бо то легко прикрити якщо не хочете його на показ, або то шрам вiд дитини, це як медаль чи орден :) Плюс, бувають i гiршi шрами, i бiльш видимi, так що не все є так зле ;) Як то кажуть "дєржи хвост трубой" :)