вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

  1. волію не віддавати в чужі руки

    37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

    16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

    134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

    6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

    19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Shkatulka

    Shkatulka New Member

    Вибачте за питання, але... а ви зараз в декреті з меншою донькою? Бо якщо так, то я не розумію чому страша дитина має мучитися в садку в таких умовах. Якщо в групі аж 41 дитина, гуляти не ходять... То ж жах, а не садок. Краще вдома бути.
     
  2. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Та так і виходить, що вона більше вдома, як в садку. Але ж вона сама туди рветься! Там в них два рази в тиждень танці, які вона ніяк не може пропустити :). Тим більше, що вона там лише до сну ( до 12.30 ). Для моєї Насті не йди в садок - це саме найбільше покарання:girl_haha:. Слава Богу, що в мене є можливість лишати її дома, коли захочеться, але інші діти справді мучаться...
     
  3. Shkatulka

    Shkatulka New Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Тоді інша справа і зрозуміло чому їй подобається :)

    Та я собі думаю в таких-то жахливих умовах бути цілий день...
     
  4. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    з першого вересня ми переходимо в молодшу групу :girl_smile: а там - 34 дитини :girl_devil: я ходжу в шоці...... звикла,що їх там 20 бігає,а найголовніше,що на даний момент у спальні 25 ліжок і з місцем не сильно то і розженешся....
    як то все має виглядати - не знаю :girl_devil:
     
  5. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Малому в червні 2,5 роки - пора б дати у садочок. Але малій зараз 8 місяців, то я всеодно ще у декреті. Чоловік каже, щоб давати малого в садочок, а як почитала тему, то й перехотіла щось . Невже зараз у садочках такі умови?
     
  6. Drizzle

    Drizzle New Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Якщо є умови (фінансові і т.і) я б сиділа з дитиною вдома (що і роблю зараз). Малий вже двічі мав отруєння (і його колєги по садку теж, з ними ж ми і лежали в лікарні...).
    Я бачила, як возять продукти до садочку (вбита брудна машина приватного підприємця, хліб лежав на задній сідушці). Коли в меню я читала слова "Салат з оселедця" мене хитало.
    Ми вже півтора року вдома - дитина не нервова, рожевощока, вчимо букви, маємо чистий спокій. Брак спілкування з однолітками компенсуємо спілкуванням з сусідськими дітьми і відвідуванням музично-художнього гуртка неподалік.
     
  7. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Дитячий садок

    а якщо є умови і дитина хоче в садок, ми батьки "на роботу" :). Тоді як?
    Не знаю про який ви садок говорите, але ж не всі такі!
     
  8. octavia

    octavia Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    В нас знайомі водять в таку групу де 25 ліжок а 35 дітей.Коли дітей є більше ніж ліжок то ті що без "блату" йдуть додому до обіду а решта залишаються.Правда коли твоєї дитини нема то на її постілі сплять чужі діти,піжам там немає діти сплять одягнені.
     
  9. MAXAMAK

    MAXAMAK New Member

    Дитячий садок, чи з мамою краще?

    Ви знаєте -ні в одному навіть супер дорогому і супер приватному садочку не буде так як вдома. І за усім ви ніколи не прослідкуєте. Як на мене не так зле вже у тих садочках. Все залежить від людей - людський фактор вина усім бідам. Після того як походите і побачите реакцію дитини і ставлення ваше поміняється.
    Ми ходимо у садочок - не можу сказати, що мені аж прямо все подобається - є зауваження і те щоб хотілось змінити. Стараюсь більшість того вирішити з допомогою доні - прошу її мити руки після не завжди чистого туалету, ходити витирати руку у свою шафку у свій рушник, а не у загальний, гарно заправляти майку на вулицю і таке інше. Нехай вона це робить через раз, але самостійна і я можу за неї не переживати. От із меншою - засумнівалась - у яслі ми не пішли - підем аж у вересні, коли вона вже буде більш самостійна і зможе принаймі сказати про свої потреби чи незадоволення чимось.
     
  10. Marmuliadka

    Marmuliadka New Member

    Відповідь: Дитячий садок

    MAXAMAK підтримую Вас на всі 100% моя доня вже як то кажуть "дємбєль" бо восени дошколи йде але ходить у садок з 1 року 10 міс. то я її теж привчала до самостійності щоб за собою слідкувала, і маєчку заправила і колготки правильно вчила одягати і защіпати замочок на свтрику і навіть в 3 роки осилила шнурівки зав"язувати, щоб якнайменше залежати від вихователів та няні. А ще порадила б батькам давати діткам одях зручний і простий у використанні тобто штанці на резинці, взуття на липучках і т.д.
     
  11. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: Дитячий садок

    подруга розповідала, у тому дорожчому виховательки собв придумали, замість того, аби дітей на вулицю водити, мультики їм на 2 год. включали.
    И з батьків на ті мультики по 5 грн брали. Батьки спочатку не в"їхали, за що то, ніби й гроші смішні, але коли почали просити чи не щодня, то, звичайно, почали возмущатися і кінозал прикрили.



    Про садок у жеку можна детальніше?
     
  12. Drizzle

    Drizzle New Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Да пажалуста! Це щастя, якщо є поруч садок, де в групі небагато дітей, чудові умови, вихователі і відгуки про них. А ще й дитина хоче ходити...
    Я розповіла про свій випадок - постійні ранкові істерики, хворів через тиждень, ввечері плакав, коли розповідав, як тьотя кричить на дітей і не відпускає до туалету... (як якась американська в"язниця... абу-грейб мать-перемать...вибачте - емоції) Потім 2 отруєння, реанімація... А зараз все стало на свої місця - в дитини є дитинство і мама. Коли ми почали ходити на творчі студії (як покинули садок), найбільшим враженням у дитини було, що на нього ніколи НЕ КРИЧАТЬ! і відпускають до туалету, коли йому схочеться...
    ПС - я розповідаю конкретно про свій випадок і ні на чому не наполягаю стосовно інших...
    Знаєте, кажуть, що в садку дитина привчається до колективу, самостійності, виживати в цьому світі... З однієї сторони це так. Та з іншої -в школі вона надолужить увесь цей колективізм. Та якщо не потрапити в садочку до справжніх добрих адекватних виховательок, то садок - це просто психологічна травма.І для дитини, і для матері. Так було і у нас.
    Що хочу сказати коротко - якщо немає можливості перші роки життя дитинки побути разом з мамою, а конче необхідно відправити "служити" її в садок, то вибирати треба ВИХОВАТЕЛІВ. Шукайте знайомства, платіть нянькам, але намагайтеся уникнути ситуації, коли з перших років дитина бачить що таке "вихователька совєтікус".
    Дякую за увагу.
    Мама трьох дітей.
     
    Останнє редагування: 30 Квітень 2010
  13. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Так в мене не стільки справа у фінансових та інших умовах (малій щойно 8 місяців, то всеодно в декретній відпустці сиджу). Просто чула, що чим пізніше віддаш, тим гірше дитина вливається в колектив. Та й чоловік наполягає, щоб малого вже давати у садочок. Але після Ваших порад таки задумаюсь, чи насправді варто віддавати малого у садочок, коли мама вдома.
     
  14. KardaMonka

    KardaMonka Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Як людина, яка працює у цій сфері, я вам раджу не віддавати дитину у садок, коли маєте можливість бути з ним вдома.

    Все залежить тільки від індивідуальних особливостей вашої дитини.
     
  15. olja_zaj

    olja_zaj Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    По порадам таким я б не робила такі висновки,дописувач писала суто по своїй ситуації.В кожного все по різному.Можливо ваш син з задоволенням буде ходити в садок,але вирішувати вам,ми маємо вже почати ходити літом в садок,так я переживаю,думаю про це,але я хочу шоб моя дитина росла в колективі,тим більше вона тянеться до діток,а дальше вже подивлюсь по нашій ситуації.

    ---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

    А можна написати чому саме?
     
  16. ulcha

    ulcha New Member

    Відповідь: Дитячий садок

    але ж для цього не обовязково віддавати дитину у садок, можна записати її у якісь гуртки ,а ще краще центр розвитку, типу Розумничка чи Равлик тощо.там такі ж самі групи, колектив, а дитина розвивається набагато краще, ніж у садіках. і не хвилюєтесь, чим вашу дитину нагодують , і під час хвороб цілий день не контактує, все під контролем.я б не віддавала б дитину більше у садик з особистого досвіду, якщо є можливість.ми малого віддали у садок у 4 роки, коли він сам попросився, тому проблем із звиканням не було. потім перевели у логопедичну групу, бо він "р "не говорив. так ось дитина почала заікатися. ми так вирішили, що на нього ,напевно, за щось накричали, досі періодично приймаємо ліки .розбиралися і з завідуючою, і з вихователями, але марно- кругова порука. так що ніколи не віддала б у садок. мені здається вихователі майже скріз дозволяють собі зайвого. просто різні діти - більше-менше сприймають і не говорять. я думаю, що у гуртках розвитку, де дійсно дитина займається творчо, там такого не дозволять

    ---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

    моя порада - не спішіть, якщо є можливість. ну нащо той садок, якщо дійсно дитину є чим зайняти, хоч цілий день.на рахунок ,чим пізніше - тим важче, я писала вже, що наш підріс і сам захотів, просто дитинка стала вже свідома, все розумів і навіть пояснювати, просити не прийшлось. жодного дня без плачу і скандалів.у мене теж молодша - 8 міс. зараз ,звісно,мова про садік навіть не стоїть,( чогось рано ваш чоловік мову про садік завів). але я буду старатися не віддавати її у садік, хоча треба буде виходити на роботу

    ---------- Додано в 22:39 ---------- Попередній допис був написаний в 22:29 ----------

    дівчата, наші садіки, це ще відголосок радянського союзу, коли мами мали виходити нароботу після 8 міс.а так для чого?лише для того ,щоб дитина була під наглядом, коли мама не може. скажіть, ну , а хіба , якщо мама може, то це зробить хтось краще? а колектив можна організувати ін.чином. більше причин йти у садік не бачу.у школу підготувати- так купа груп, які зроблять це професійно і набагато краще, типу Пізнайко і т.д.
     
  17. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    8 місяців? В садок? То дуже рано, в рік, два - рано! У три - в самий раз. При умові, що дитина "колективна", звісно. Є дітки, що просто не є "садочкові". Раніше трьох років (+/- к-ка місяців) не варто віддавати дитину в садочок, якщо життєві обставини не женуть вас на роботу раніше.
    А вливатись у колектив можна і на дитячому майданчику. Познайомтесь з матусями та дітками вашого будинку та сусідніх, нехай діти спілкуються, бавляться, потім підуть разом в садок і процес адаптації піде їм легше, швидше, труднощів і бар"єрів буде менше. Пишу все це з власного досвіду і досвіду своїх діток.
     
  18. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Я про меншого синочка - йому вже майже 2,5 рочки.

    В будинку діток багато нашого віку, але практично всі уже в садочку. Тому й мій чоловік піднімає цю тему так гостро (всі дають в садочок, а ти не хочеш)
     
  19. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

     
  20. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    :) Я думала ви вже доню хочете в садок. Не так зрозуміла, перепрошую.
     
Статус теми:
Закрита.