Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Таню, а як бути з мамами, яким кажеш, що годувати можна і треба, просиш звернутись до консультанта. А вони далі на свому, що молоко не таке, його мало, дитина плаче, бо голодна - догодовувати...
     
  2. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Спочатку хотіла перемістити розмову а потім побачила що цієї теми вже немає Про перли мамочок про ГВ.
    В таких ситуаціях трудно. Як висловилася на ЛФ tslezinska, такі мами не годують "за IQ показниками..."
     
    Останнє редагування: 24 Червень 2010
  3. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    То не про медиків, проте оскільки теми про перли мам вже нема,напишу сюди.
    Не знаю чому, але останнім часом дуже дратівливо сприймаю розмови з мамусями ровесниками Ромка, які маючи молоко в достатку починають догодовувати сумішами:girl_sad: Маю в оточенні таких вже 3! Пам"ятаю,як на початках боролись за ГВ, впирались перед старншим поколінням з тими дурниками і т.д. А тепер кажуть, що пора відівчати від циці, бо вночі вставати набридло, в молоці нічого корисного нема, та й "кіко можна". Починають давати коров"яче молоко, вважають що прийшов час до прививок і роблять їх (то не моя справа, але при тому виставляють нас якимись бракованими, бо ми того не робимо)... З мене аж пара йде при таких розмовах, особливо коли вихваляються тим:girl_mad: Переважно або починаю уникати тих мам, або пробую щось сказати, але мене з моїм педприкормом вважають дивною, точніше починають мене "жаліти", шо доведеться довго годувати, бідаці:girl_cool:, і шукати причини "нашої хвороби"...Така злість бере,не уявляєте!
     
  4. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

     
  5. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Трохи смішного додам, правда, то перли тата нашого ;) Так от, він мені доводив, що грудне молоко містить....гази, і під натиском тих газів воно і витікає з грудей. :):):) Ага, газоване молочко маю;) Сподіваюь, більше нікому він таке не каже. Ще пояснвав, що гази ті типу біфідумбактерій...Дуже здивувався, що я про таке тільки від нього пчула вперше :)
     
  6. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    ого!!!:girl_crazy:
    наш тато каже, що циця - зе бест:girl_smile:, але під тиском всяких родичів завантажив холодильник баньочками з дитячим харчуванням. і лежать вани собі там - віддихають:girl_crazy:
     
  7. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Ну от, будь ласка, ще один випадок, який мене бісить...Прийшов муж з роботи і розказує про дружину одного з своїх оточуючих, з якою мав бесіду. Повідав він, що ми ліжечко скрутили і вивезли з хати, в відповідь його почали запевняти, що дарма, бо як переведем на штучне харчування, то Ромко почне спати всю ніч:girl_devil: (то наші ровесники, і в 8 місяців перевелись, бо набридло вставати). Коли муж розказав,що ми того робити не збираємось, та й взагалі наша дитина харчується з нашого столу...то очі в тьоті були квадратові. :girl_cool:
     
  8. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    з перл мамочок - молоко є, дитина в 4 міс важить 7 кг, але вона ЗАХУДА! Тому треба їй давати картоплю, бо молоко вже меншає... а картопля /стара, бо молода хімічна/ то супер дитяча їжа... а то що в дитини запор то все фігня і клізмою дитину через день мордувати то тоже все гуд. головне вага!!!!
    я кажу, викличіть собі консультанта по ГВ хай гляне на дитину, все роз"яснить... Людям шкода грошей на дурниці бо як молока нема то що той консультант його туди напхає, чи що?
    ще одна не надто заможна сім"я робить геройський подвиг - народили дитину і годують сумішами фінансовими зусиллями тещі і свекрухи... Нє щоб іграшки дитині купити а молоко ж задаром є! Але мені добре бо я молочна і можу собі розсуждати про іграшки, бо всі худі молочні /ніхто не думає що то малий мене з"їв, думають в мене просто краник з молоком є.../ а грубі - вони м"ясні... ніхто не вірить що їх організм все ще має нереалізовані гормони на виготовлення молока...
    я в шоці... я б мабуть не могла бути консультантом по грудному годуванню, скільки не пояснюю мамочкам що молоко як зменшується так і збільшується , ну що головою до стінки битись...

    як на вашуу думку, якщо вже годувати дитину ще чимсь крім молока в 4 міс, чи це може бути картопля??? я б вже краще суміш казала, хай за кілометер але хоч трошки наближена до молока... хіба аргумент що це хімія а картопля натуральна в даному випадку правдивий? /груди як варіант там не розглядаються/
     
  9. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Мене мама годувала недовго, бабуся добра"допомогла" але пляшечки і дурника ніколи у мене не було :) Прабабуся від 4-х місяців годувала мене з ложечки.

    Угу, м"яса у мене досить, сала ще більше :) але молока теж ніби не бракує :) Мені теж казали, що не годуватиму, бо все що я з"їдаю іде в сало (формуючи красиві складочки у мене на животі :)), а молоко не має з чого вироблятися :):):)
     
  10. Fast

    Fast Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    А я просто млію, коли чую, що молоко не ситне! Як то вони визначають, ту ситність??? І ура, ура в 3-4 місяці в дитинку запихують надзвичайно ситну бульбу, а в 6 місяців хвастаються, що вже борщ їсть:8: А потім, йой - діатез і чим би то помастити, або дитина не їсть і всьо! Питаю, що взагалі нічого??? Нє тіко пару ложок і цицю посмокче і все, але ж скільки ж то зїсть, не наїстьця, бо молоко не ситне :suicide:
     
  11. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    ще одну перлу згадала - діатез від молока, бо несумісність крові в мами і в дитини, годують сумішшю бо на ній НАПИСАНО "гіпоалергенна" і діатез ТОЧНО не від неї а від нашої поганої води якою дитину купають :khomyak:
     
  12. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Ага! Також знаю одну мамочку, яка вирішила, що мала червоніє від маминого молочка, але сочки з дит. харчування купує, бо там написано з 4 місяців (дитині - 4 місяці) і від них точно не може бути:girl_nea: Ну і
     
  13. Sahibi

    Sahibi New Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Моя мама і свекруха теж кажуть,що моє молоко - неситне,бо малий часто свої кулачки до рота тягне.
    Я вже навіть не реагую:girl_wink:
     
  14. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Гмм, а ви що, перепрошую, корови чи свині? :shutup::shutup::shutup:

    Молочні - м'ясні, ппц якийсь просто :girl_flag_of_truce::girl_flag_of_truce:
     
  15. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Угу. Я до вагітності була такою собі пишечкою. Не грубою, проте все при мні))). Так от на місяці 7, чоловік однієї коліжанки в яких була на той час річна дитинка теж висував теорію про м"ясо-молочних мам. "От моя дружина худа, то годує грудьми, а ти не будеш, бо ти пампушка." Тепер Ромку скоро рік,а я до цього часу годую, схудла ще більше ніж його дружина, напевне з м"ясної в молочну перетворилась:girl_crazy:....
     
  16. Ірушка

    Ірушка Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Ото перевтілення)))))
    Чому так часто годуючих мам зрівнюють з коровами?Особливо мені подобається фраза - потрібно доїтися, тобто зціджувати груди.

    А з перлів памятаю кілька, свекруха розказувала про знайому, яка в місяць відлучила дитина від грудей, тому що в дитини від грудного молока коліки.
    В свекрухи пропало молоко, тому що наврікли.
    Сусідка до 6 місяців не вживали води, тому що молоко буде не жирне, пила лише молоко, чай з молоком, компоти.
     
  17. Camalias

    Camalias New Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Знаю я багатьох мамочок які повідлучали від грудей дуже швидко, мотивуючи всілякими дурницями (на мій погляд):недоїдає малюк, не ситне і нежирне молоко, коліки і т.д. я вважаю що це просто прояв лінощів з їхньої сторони, особливо це стосується не бажання годувати вночі. я наприклад досі (донечці вже 1рік 3міс.) її не кладу окремо в ліжечко вночі спати, бо ще прикладається по 2-3 рази до грудей.
     
  18. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    мене нещодавно декілька старших мамочок (які мають десь 30тилітніх дітей;) ) переконували відлучати сашу. не почувши розумних аргументів ЧОМУ? і ДЛЯ ЧОГО? я просто сказала - якого милого ви мені парите? зафігом хвилювати повітря? всі знають, шо я не буду того робити - але туди ж - радити. ніхто з них довше року - півтора не годував, але розказують, як заправські годувальниці

    злість бере - хоч не показуйся на очі
    а ше та фраза - ти його ШЕ годуєш??? і такі співчутливі очі = бозю, яка бідася
     
  19. Anelija

    Anelija New Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Перечитала всі дописи. Дійсно класна темка!!! Часом і себе бачу, бо спочатку теж догодовувала. В пологовому мені казали, що не догодовують і я була щаслива від того, ЩО МАЮ БАГАТО МОЛОКА. В перший день вдома мої надії розсіялись, прийшлось купити суміш.
    Дякую двом своїм сусідкам, які немов коршуни літали і сварились на мене, щоб я не падала духом, а частіше прикладала. То мала перші 2 місяці жила, шо називається "не отходя от касы", ссала день і ніч. Я вже чоловіка відправляла на вазектомію, бо категорично вирішила, що більше дітей я не хочу, мені так рвало дах від перевтоми,аааааа....
    Багато хто казав "біднятко, та дай ти їй суміш, запхай пустушку, нехай не мордує тебе і себе!", "А я свого на коров`ячому вигодувала і нічого". Та я вистояла в цій боротьбі за ГВ. Дякую Богу і моїм друзям.
    Чесно кажу, спочатку я додавала десь по 90-120 мл суміші на день, через тиждень 40-60, потім 30 і не щодня, а потім і не зпам`яталась, як забула про суміш в холодильнику.
    Тепер як чую "даю суміш, бо впадло вночі вставати", хочеться кричати.
     
  20. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Зібралися вчора ми, молоді мамаші, і одна трохи старша ( має вже дітей-підлітків ). І та старша давай нас повчати:girl_devil:. " З першою молока ніц не було. Помучилася 2 тижні і почала давати коров"яче молоко. А з другим мала стільки, що в роддомі аж заливалася ним. А сусідка по палаті не мала, її дитина плакала і вона попросила мене погодувати. Певно врекла мені та жінка груди, бо я як приїхала додому, то молока вже не було":girl_crazy:
    Ще одна мамуся молодець ( та, що Нутрілоном догодовувала, але вже давно не дає ). Малому якраз 2 місяці. Кожен місяць набирає по 1,5 кг! Але їй її мама спокійно жити не дасть. Вже від тепер нудить їй, щоб давала потрохи коров"яче, бо малий часто їсть, аж кожні дві години:girl_crazy:, значить молоко не ситне. Я вже як можу переконую ту дівчину в протилежному, добре, що хоч набір ваги великий, то вона і сама прекрасно бачить. Але все каже : " Ну, хоч би до трьох місяців:girl_devil:". І що на таке скажеш...
    Забула уточнити. Більшість мамів годують навіть не коров"ячим молоком, а манкою. Ужас! 7-8 раз в день манна каша! І так тішаться, що діти, як пампухи!
     
Статус теми:
Закрита.