досягнення наших діточок від року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Nastynya, 17 Вересень 2010.

  1. Nastynya

    Nastynya Well-Known Member

    не знайшла такої темки, тому вирішила створити, думаю, багато кому захочеться написати сюди про своїх таких уже дорослих діточок, які навчилися ходити, говорити, складати пазли, розказувати віршик і тому подібні речі)))хваліться, а ми з задоволенням почитаємо, а з часом і самі напишемо про свої великі можливості!!!):girl_tender:)))
     
  2. Gemmy

    Gemmy Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Моя доня говорить небагато, з нового - "на-да(дай)-дя(дякую)" вперемішку (ще не дуже розуміє, що коли потрібно вживати), "но" (носик) - дуже любить шукати в іграшок і у сонного тата :girl_smile:, а ще змавпувала у свого трохи старшого друга "пока-пока", яке у неї звучить як "тяптя". Дуже любить підніматися сходами на другий поверх, тримаючись за поручні, недавно навчилася і перші сходинки долати, спираючись на стінку. От сходити вниз важче, поки що майже не вдається. А от зубчиків лише 6, не поспішають вилазити. Нарешті перестала гризти книжки, дуже любить принести мені книжку, вмоститися на моїх ногах і розглядати картинки. На все, що цікавить, тикає пальцем і каже "та". А з поганого - навчилася плюватися їжею і битися (це вже хлопчик знайомий навчив :girl_devil:)
     
  3. LadyEva

    LadyEva Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    А мій синуля (1.3) вміє говорити "мама", "тата" ,"баба" і "циця". Вміє сам сидіти на табуретці за столом коли я його годую:girl_tender: ( з чого я дуже тішуся, бо до того часу нагодувати мою дитину було... ну не просто). Маємо вісім зубчиків, бігаємо, приносимо, що попросять, кличемо на вулицю гуляти...
     
  4. veronka

    veronka зла друзя

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Маргошка сьогодні навчилась бульбашки видувати і саменька вигулювала бабціного песика на поводку:girl_tender: а ще саменька їсть і пробує одягти шкарпетки)))
     
  5. slonenjatko

    slonenjatko New Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Цікава тема! Цікаво прочитати дитячі досягнення!
    Максимчик, якому 1,3 рочки говорить мама, тато, дідо, баба, дядя, ням-ням(коли хоче їсти), вміє кликати кіцю, показує як гавкає собачка, ходить, чемно сидить коли їсть, викидає використані підгузники в мусор, показує скільки йому рочків, ховається і каже "де ти"? Пробує складати речення, але ще по-своєму, правда деколи чується щось зрозуміле! Як хоче спатки то кладе ручки біля вушка, похиляє голову і каже а-а-а-а! Показує де очка, носик, ротик, вушка! А ще приносить своє взуття і каже "тапи-тапи" що означає взуй мене! Якщо хоче гуляти, то каже "а-та-та"!...
     
  6. Gemmy

    Gemmy Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Моя Каріна теж вже майже завжди попадає ложкою в рот, хоч і розкидає їжу часто. Шкарпетки теж "вдягає" - кладе їх собі на ноги і не розуміє, чому вони падають. Встаючи з горщика намагається штанці підтягнути (бо заважають), резинки-заколки-окуляри кладе на голову, бо ж там мають бути :girl_yes: Коли кажу, що йдемо гуляти, несе мені якесь взуття (до взуття в малої взагалі тягне, вже не знаю, де ховати). А ще говорить і показує, де циця (правда, лише при мамі і татові, при інших дуже того соромиться) і пупик
     
  7. соломійка

    соломійка Well-Known Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Одне з наших останніх досягнень - на запитання "Як тебе звати?" Соломійка відповідає "Мійка" або "Комійка", "Як звати маму?" - "Таля", "А тата?" - "Міма" (Міша), знає, що хресного звати Роман (але без букви "р"), бабусю - Галя.:girl_tender:
     
  8. amurka

    amurka New Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    моє чудо говорить: мама,баба,тата,дядя,дідя,то з імен,а так ще говорить циця(і піднімає мені футболку),ій-мій(і рбнімає мене або лялю),де ти?(і заглядає,нахиляючи головку),да-да(дай,показує ручкою),як тваринки говорять,котик,песик,коровка,качечка,ослик,курочка,їжачок(носиком кривить),гой-да-да(але по свому о-Й-да),колише лялю і каже а-а-а.
    показує де ротик,носик,очко,вушко,бровка.Коли питаю,де Лянка,показує пальчиком на себе,показує що їй один рочок,на волосся каже кх-х-х-х,по сходинкам вверх піднімається,але в низ також ще важкувато для неї)).
    як баче що якась дитинка плаче,то кричить но-но-но і показує пальчиком,якщо десь вдариться,то зразу там б"є і теж каже но-но-но))
    Теж надіває собі носочки і шапочку,смішно то виходить)),а всі заколки знімає),а коли щосьодягаю на неї і кажу яка гарна,одразу біжжить до зеркала і сміється)
    як ще шось згадаю,то допишу!
     
  9. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    А наш Маркусик вже зовсім дорослий !!! Вже тиждень к ми кажемо не помідоли, а помідоРи!!! І так з того тішиться. ле ше деколи забуває, то ми виправляємо і він виправляється!!!
     
  10. LoveIzabella

    LoveIzabella New Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    А це у нас тапки;) - "тяптя".
    Моїй принцесі 1 рік і 1 місяць!
    У неї 8 зубів, ходить тільки за руку, зате повзає!!Збирає всі дрібушки по хаті і несе мені, дає, а я маю "їсти".Так бавиться.Навіть, коли нічого нема в кулачку - все одно треба казати дякую і "їсти" те, що дає;)Інакше свариться...
    Сама каже "дяку" - дякую, "дядьку" - то ясно, дядько,"тьооооть" - тьотя,"ня" - на,ну і мама-тятя-няня-баба (то вона навчилася казати у 6 місяців).
    На все, що цікавить - показує пальчиком, знає де "пецє" - мікрохвильовка і де ляля (лялька). ТОчно знає, де Бозя і коли я кажу:"Де Бозя?" - вона показує пальчиком, а тоді складає долоньки і ніби молиться.Я кажу:"Боженька, дай Діаночці здоров"ячка!", а вона інтонацією повторяє. ПОдобається.Ще любить читати книжку про тваринок, слухати казку про Курочку рябу, пісеньку про лисичку-сестричку, і віршика про Білу чаплю. Перекривляє їжачка, котика, песика (каже ""бех-бех" грубим голосом), качечку("тясь-тясь"). "Чеше" ляльку своїм гребінцем, любить, коли я їй чіпаю шпильку, каже "пий" (скорочено - шпилька),обнімається - каже"мі-і-і-і!".
    Самій їсти не даю - так тільки пробує, коли бульба чи сир. А проявляє ініціативу завжди - треба їй давати другу ложку, вона ставить її в миску, потім я маю набирати їжу, давати їй, а вона намагається всунути ту ложку в "дзьоба", але іншою стороною;).Такі процедури.
    На памперс каже так ніжно:"па-а-а-па!"(виводить кожну букву:girl_tender:).Показує, що їй 1 рочок:)
    От таке наше сонце! Пишаюся нею!!!!!:girl_tender::girl_tender::girl_tender:
     
  11. LadyEva

    LadyEva Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Моя дитина коли бачить, що вниз по сходах, чи як хоче зійти з тротуару їй важкувато- встає на коліна і переповзає, шей озвучує той процес ух-ух-ух...
     
  12. amurka

    amurka New Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    ще додаю))
    в нас вже 12зубчиків.Навчилась сама включати телевізор і перемикати канали))нерозумію як то в неїї вдається))
     
  13. veronka

    veronka зла друзя

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    та як-як, підгледіла у мами-тата:girl_haha: Маргошка з місяців 10 пультові спокою не дає, довелось витягнути батарейки, бо підсунутий "лівий" її не влаштовував - тільки той що працює, ще й батарейки довелось повернути - бо як так, вона ж натискає, а нічого не спрацьовує((( обаражалась страшно
    у Маргошки нова муля - маминого пенсика на поводку вигулювати, дарма, що той її зросту майже))) приходить до бабці в гості і одразу знаходить поводок, песик Чіта притискає вуха і пробує слідом за кішкою заховатися під канапу:girl_haha:
    а ще дуже любить "читати" - несе книжку і все-все показує))) і останнє - несе мамі швабру в руки і тицяє пальцем, де помити:girl_in_dreams: прогрес, йомайо:girl_haha: раніше чемно сама все "мила":girl_in_dreams:
     
  14. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Я як слон ходжу довольна:girl_dance:
    Більшість в цій темі мене не зрозуміє
    Ми вже тиждень повзаємо! В понеділок ще не впевнено, а тепер через цілу кімнату, і сама так тешіться що повзе:girl_claping:!
     
  15. FAIRYTALE

    FAIRYTALE Well-Known Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Нам 1рік 10місяців, моя донечка говорить все, розказує як її звати, прізвище, як звати маму, тата, діда, бабусю, хресних, знає, що в хресної (Мучачі) є собака - такса, скільки їй років, де і з ким живе, що вона скоро піде в садочок, і хто туди ходить, якщо хтось свариться зразу каже, що той нечемний; вміє включати ПК і каже що він"зюзіться", тобто загружається; як тварини говорять теж показує; любить казки Про Курочку Рябу, Колобок, Вовк і семеро козенят і каже яку їй читати або включити на ПК, рахує до п"яти, розказує віршики (я починаю, вона продовжує); якщо вона нечемна і знає, що я злюся, то каже швидше за мене "Настя-Настя". У 1рік і 5місяців в нас було вже 16 зубчиків. Знає, де є гойдалки, де рибки на дворі (один раз побачила і тепер, якщо ми недалеко від них, то Настя зразу "мама, либки,либки, ідем"). Каже, що Настя "пицеса, касюня або касавіца"(принцеса, красуня, красавіца). Але букви Р ще не говоримо.
     
  16. LoveIzabella

    LoveIzabella New Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    FAIRYTALE, Вона у Вас справжня МОЛОДЕЦЬ!!!!!!
    У мене похресник - 2,5 роки - то він і половини не знає!!!

    А у нас новини: у Діанки появидося ще 4 зуба і тепер їх всього 12!
    Вона показує всіх "ляль", "дядьків" і "тьотьок" в телевізорі і на вулиці, каже:"гаааня Дяка-гаааня"(гарна Діанка гарна) і гладить себе по голові, також гладить маму, тата і лялю в дзеркалі;)
    Каже "Мя" (м"яч), "Ко-го-го" - на колготки і "фа-фа" на шафу, коли штовхає руками 3-метрові двері купе:girl_haha:
    Знає як курочка у казочці каже, щоб дід-баба не плакали (курочка Ряба).
    Кажу їй:"Давай бавимся ніби спимо!"А вона кладе головочку на руці і каже "цьсь-цьсь" (чш-чш - ніби-то тихо-тихо)!
    Ой може і ще щось забула, бо то такий потік інформації, що можна щось і пропустити;)
    Ага, почали ляль на горщик садити і каже "сьььььсььь".
     
  17. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    моєму похреснику 1,5 року, говорить мама, тато, баба, дідьо, тутя (тьотя), дядьо, на мене каже нуна, хресний в нього туту. Знає як поїзд їде, машина, трактор, як говорять різні тваринки, каже не дякую, а дядюдю. Намагається все повторяти. Всього не згадаю...
    Останнім його захопленням стало: молитися по кілька разів на день, але тільки в моїй кімнаті, біля столу має крісло стояти, то там клякає ручки складає, а я маю молитку говорити, а якщо нема крісла, то каже "ма?". А вчора прийшла додому і сестра (його мама) розказувала, пішов в кухню відкрив тумбочку там де мойка там клякнув, склав ручки і жував ковбасу. Він ще не розуміє, що то таке молитися і як до того треба ставитись, нічого пізніше розумітиме...
     
  18. Веснулька

    Веснулька Well-Known Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    Нам 2 рочки,доця майже все внятно виговорює,(та як люди збоку говорили,що говорить багато і то вже давно)для мене кожне слово,як і для кожної мами-то неабияке досягнення.Рахуємо до 10,але деколи після 6 іде 8,знаємо напам"ять десь 4 віршики(поки що)розказуємо казочки про"Курочку рябу","Колобка","Булічку,личака і соломку",співаємо пісеньки.Грається дуже гарно лялькою(раніше я такого не спостерігала)баю-бай співає,молочком годує,на горшок садить,ножки накриває.Що для мене дуже дивно було(одного разу я щось плакала,а вона так підходить і мама-не плач,і мене так до себе притулила,які вже там сльози.Знає,що вогонь,утюг гарячий і каже,що гаряче,тому не можна,тяжке(наприклад бутилка,яку тягне),високо,холодне....Ну і їмо самі,просимось на горшок,чистимо зуби,уже без сосі(6 днів)я рада.А ще знаємо пару букв(А,О)всі решта наугад.:kiss:

    ---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ----------

    О згадала,ідем на вулицю до каплички молитися,і дома молимося(смішно то виглядає,як мацьопа б"є себе в груди)Я впевнена,що я і половини не написала,та все і не згадаєш.
     
  19. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    А в нас нова забавка: маал навчилась вилазити на крісло, а потім на стіл та головне так швиденько, щоб ніхто не заборонив. То тепер мушу тримати її "в полі зору" постійно, щоб не наробила чого собі. Пробувала відсувати від столу крісла, але де там, вона вже розумна, сама підсуне та лізе далі.
     
  20. LoveIzabella

    LoveIzabella New Member

    Відповідь: досягнення наших діточок від року

    У нас росте помічниця6 вже кілька днів кажу вечером: ідем розстеляти ліжко, готувати вечерю (молоко гріти), а вона бере великі подушки з дивану (такі великі декоративні) і знімає геть, потім просить взяти її за руку - тягне їх на місце, де я складаю їх на ніч. Тоді ідем набирати ванночку.. Вона все знає і тягне мене туди. Показує на холодильник і каже "ням-ням"! Робим далі разом вечірні ритуали, готуєм пляшку молока, набираєм ванночку, скидає сама іграшки, з якими купається. Сідає на пілогу і починає знімати собі шкарпетки, несе потім мені і каже:"" тась-тась" - типу, купатися;)
    Я всі її дії пояснюю щоденним режимом, якого дотримуємося з народження - Кожен день одні і ті самі процедури. От вона і сама тепер помагає з тим усім;)
    Так мило! Так нею пишаюся! Розумничка:girl_tender: