корисні поради для здоров"я

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Neytasa, 28 Березень 2011.

  1. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Чи п"єте Ви ВОДУ?
    Вода в організмі людини бере участь у двох життєво важливих процесах :

    розчинення та транспортування різноманітних речовин.
    участь в окисно-відновних реакціях (ОВР) всередині клітин.
    Якщо для першого процесу в певному сенсі підходить багато різних рідин (супи, компоти, соки, чай, кава та інші напої), то для ОВР необхідна тільки сира жива вода – структурована вода з низьким ОВП.
    Людський організм не має достатніх запасів води, спроможних підтримувати життєдіяльність в умовах обезводнення. Ось чому ми повинні пити воду регулярно протягом всього дня. Чай, кава, компоти та ін. не беруть участі в ОВР всередині клітин, а лише у видільних процесах. Багато хвороб – від нестачі потрібної для організму води при надлишку вживаної рідини.
    Саму по собі воду слід вважати найбільш прийнятним тонізуючим напоєм і приймати регулярно протягом дня з певними інтервалами. Однією з переваг води, як джерела енергії є те, що будь-яка кількість надлишкової води легко виводитсья з організму. Вода виробляє необхідну енергію на додачу до резерву, яий є в клітинах, а потім залишає організм, виводячи токсичні відходи діяльності клітин. Організм її не утримує. Кількість води, яку необхідно вживати здоровій людині (саме води, а не інших рідин) рекомендуєтся в межах 3% від ваги людини, якщо вживання рідини не обмежується медичними рекомендаціями. Це досить важко, особливо без звички. Але, поступово збільшуючи кількість води яку ми вживаємо, ми обов'язково навчимося пити воду правильно і в необхідній кількості.
    Навіть надлишкова вага може бути наслідком постійного зневоднення. Мозок, як найважливіший орган, постійно вимагає енергетичного підживлення. Передня частина мозку отримує енергію з двох джерел – або з гідроелектричної енергії, або ж з цукру в крові. В свою чергу гідроелектроенергія отримується оргінізмом з води, а рівень цукру в крові підтримується шляхом споживання білків та вуглеводів, які організм перетворює в цукор. Отже, вимагаючи енергетичного підживлення, мозок починає про це активно сигналізувати. На жаль, цей сигнал часто ми трактуємо категорично однозначно- потрібно їсти (щоб поповнити цукор) і практично ніколи – потрібно пити (щоб поповнити запаси електроенергії). Тому ми їмо навіть тоді, коли організм хоче пити. А ось той, хто перед вживанням їжі п”є воду, ці відчуття розрізняє.
    Починаючи їсти, замість того щоб пити, людина поступово набирає зайву вагу, адже лише незначна частина речовин із вживаної їжі досягає мозку. Переважна ж частина поступово накопичується, особливо в тому випадку, коли м”язи не витрачають призначену їм частину енергії. Очевидно, що якщо в якості джерела енергії використовується вода, то такого накопичення не відбувається. Вживання води, крім забезпечення організму “гідроелектричною” енергією, дасть можливість організму в залежності від фізичних навантажень привести у відповідність вживання їжі і перетворення жирів з власних запасів, тобто приведення маси тіла у фізіологічну норму.
    Як же правильно пити воду? По-перше, вода повинна бути обов”язково сирою, з землі, з низьким ОВП. По-друге, кількість вживаної води повинна бути не менше 2-х літрів удень, в ідеалі – 3% від ваги людини. По-третє, не можна пити воду відразу після їжі. Воду необхідно пити протягом дня рівними інтервалами, але не пізніше ніж за 15 хв. до їжі, і не раніше, ніж через 1,5 години після
     
  2. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    А чим загрожує недотримання режиму правильного водопою? [​IMG]
    (хто спонсор наукової праці?)

    ЗІ: шкода, що не поставили до теми тег "вода". Вдалося б знайти мін. 2 теми про воду на ДП. :)
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2011
  3. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    просто помічаю що люди практично не п,ють води, цілий день чаї ганяють!:girl_haha:

    ---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

    Я шукала теми з корисними порадами. Цікаво що елементарі речі навкруг нас можуть покращити здоров,я. Наприклад правильне дихання:
    Не багато хто замислюється над тим, чи правильно вони дихають.
    Правильне дихання, на думку учених, допомагає прискорити обмін речовин, поліпшити травлення і насищає всі органи киснем.

    Крім того, дихальна гімнастика просто необхідна людям з астмою і хворобами легенів і бронхів, а також тим, хто часто страждає від респіраторних захворювань.

    Ось декілька дихальних вправ.

    1. Глибина дихання. Уявіть, що ваше дихання йде зсередини. Десь в глибині знаходиться джерело, яке ви можете представити у вигляді вогню, світла або глибокого колодязя. Ефект візуалізації допомагає позбавитися від поверхневого дихання.

    2. Розслабтеся. Встаньте прямо, розпряміть плечі, ваш хребет знаходиться в прямому положенні, і ви не відчуваєте власної ваги, але відчуваєте висоту свого зростання. Тримаєте голову прямо, під час вдиху злегка підніміть голову вгору, а на видиху — трохи схилите її вниз, неначе киваєте.

    3. Дихаєте правильно. Помістите обидві руки (одна поверх іншої) на живіт. Зробіть вдих і відчуйте, як ваш живіт округляється, а на видиху повертається у вихідну позицію. Ця техніка дозволить вам навчитися правильно дихати.

    4. Практикуйте «широке» дихання. Під час дихання відчуйте, як ваші легені збільшуються в об'ємі. Для цього покладете руки на нижні ребра і прослідкуєте, як вони рухаються під час вдиху і видиху.

    5. Дихання всім тілом. Видихайте якомога довше. Потім зробіть вдих через відкритий рот. Ви відчуєте всім тілом, як ви мимоволі вдихаєте повітря.

    ---------- Додано в 16:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

    Спонсор ЛьвівВодоканал:biggrin:
     
  4. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Якраз вчора відкрила, що, за теорією Бутейка, саме глибоке дихання - причина всіх хвороб :khomyak:

    ---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:33 ----------

    Який хом"як! зараз буду його всюди ставити! :girl_in_love:
     
  5. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Оригінальний в нього підхід, чим глибше дихання, тим більше кисневе голодання.... багато суперечок на ці теми :) http://werigo.info/p27.htm

    ---------- Додано в 16:51 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

    в любому випадку вартує задуматись як дихаєш :)
     
  6. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Так))) але мій 1 знайомий пережив гіпервентиляцію колись, страху заробив надовго(
    от тут мої знання з предмету закінчуються)))
     
  7. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Це стається при дуже швидкому диханні, частіше в наслідок сильного нервового напруження! потрібно подихати в пакет паперовий, як в американських фільмах :scare:
     
  8. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Мені, чомусь, всі ці дихальні штучки не вдаються( маю на увазі контроль дихання, глибоке.. Була якось на семінарі з ребьофінгу - у всіх вийшло, в мене нуль)))) І так вже я старалася... - нуль)) Правда, не шкодую)
     
  9. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Ага...
    Сороконіжка, якось, замислилася, котрою ногою правильно ступити...
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2011
  10. Nemi

    Nemi Well-Known Member

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    хм.. статтю лише переглянула, але так зрозуміла, що глибоким диханням називають гіпервентиляцію.. о.о

    в мене кілька років тому була та біда. х__х то проблема була в тому, що коли вже починався приступ гіпервентиляції (коли кров в якийсь момент перенасичувалась киснем), то так спазмували м'язи, що взагалі не могла вдихнути і починала задихатися.. я тоді залазила з головою під ковдру і коли кілька хвилин дихала вуглекислим газом, рівень кисню в крові збалансовувався і могла знову нормально дихати.
     
  11. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Не факт.
    От від великого подиву, як казав Сидір Ковпак [wiki]герой НКВД, двічі Герой Радянського Союзу[/wiki], дрисня буває.
    Є купа різних теорій (і практик), які "перевертають світогляд". Перевертають, перевертають...
    А люди потім спати не можуть вночі. :ireful:
     
  12. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    :lol: Далеко не всі жінки знають, як правильно і красиво ходити. Одні дрібочуть, інші вертять стегнами, треті похитують плечима. Тим часом правильна красива хода здатна, по-перше, приховати багато недоліків вашого тіла, і по-друге, вигідно підкреслити достоїнства
    Важливий момент при навчанні правильно ходити - вперед спочатку рухається нога, а потім вже корпус. У жодному випадку не навпаки. А то хода буде не плавною, спокійною, а ривками. Може виникнути і інша помилка - при кожному кроці ви почнете злегка підстрибувати. Довжина правильного кроку повинна дорівнювати довжині вашої босої стопи. Вам здається, що в цьому випадку хода буде такою, що дрібоче? Нічого подібного. Варто тільки спробувати, і ви зрозумієте, що ходити так не тільки правильно, але і дуже зручно. Тим паче, що при ширшому кроці неминуче виникнуть поштовхи корпусом, скачки головою вгору.
     
  13. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    О-о-о.... десь я то чув... 1977 рік...
    http://www.youtube.com/watch?v=BsTBUsDuoHg
     
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    і як я раніше без лінійки ходила?
    І дихалось якось само по собі.
    Про туалет писати не буду, а то теж виявиться шо шось не те роблю.

    Как страшно жить :girl_impossible:
     
  15. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    http://www.youtube.com/watch?v=4Haf2iyajiI
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2011
  16. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Відсутність почуття гумору, надзвичайно шкідливо для Здоров"я.
    Про ходьбу взагалі то більше жатр. Хотілося щоб в цій темі були реальні поради, які можуть покращити здоров"я! :)
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2011
  17. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

     
  18. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Читала про правильну ходу) Автор радив брати приклад з циганок - коли їх хтось покличе, повертаються "спочатку стегна")) Після цієї фрази я впала в ступор) В уяві появилася Кармен з фільму Саури (циганка з циганок))), її хода, але, хоть вбийся, розуміння "правильності" мені це не додало)
     
  19. dieSonne

    dieSonne Well-Known Member

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Це перли з журналу типу Твое Здоровье?
    А за мамонтами як бігати?
    угу, це точно.
     
  20. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: корисні поради для здоров"я

    Тоді вартуе записати це в корисні поради!