Платна чи безкоштовна медицина?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем bora, 1 Квітень 2011.

  1. bora

    bora Well-Known Member

    Нещодавно здавала аналізи в державній медичній установі. Оплатила їх згідно квитанції. Розглядаю квитанцію - доброчинний внесок.
    :girl_devil:
    Що це означає якщо задуматись? Подвійні стандарти. Без цього чеку я здати аналізи не можу. Зате можновладці мають право кричати, що вони для НАС чогось досягли безкоштовного (як завжди - дешевих продуктів з жахливою якістю, небезпечної води з водогонів, безкоштовної медицини, якої ніхто не бачить насправді і т.д). Тобто - брехати по суті.
    Але.. Якби на цій квитанції було призначення - за медичні послуги, - їх би відшкодовували в разі недобросовісного виконання своєї роботи (а в нас таке нерідко відбувається, чи не так).
    Ще одне моє припущення - корупційна схема. Тобто, мені не шкода грошей за аналізи - це для мене логічно, бо нічого з нічого не з"являється - треба платити. Але при цьому я по замовчуванню сподіваюсь, що ці гроші підуть на реактиви, на обладнання, на утримання хворих. А чи очевидно, що воно саме на це піде з таким призначенням платежу? Чи це можливість виводити гроші на аби що, бо контролю за ними відповідного не буде? Звісно не одна особа це має провертати, не виключено, що відсотки так доходять до найвищих посадовців цієї країни. І вони далі будуть однією рукою брати ці гроші собі на дачі, а другою махати на мітингах - які вони добрі, що підтримують безкоштовну медицину??

    На цю тему вже були десь дописи. Планую їх сюди перенести. Медицина має бути визнаною або страховою, або платною, - такою як вона є в реальності (з винятками для малозабезпечених та дітей). Інакше - ті гроші, що ми заносимо все одно, ніколи не перестануть йти в приватні кишені, замість - на пігулки хворим та зарплати лікарям.
     
    Останнє редагування: 25 Травень 2011
  2. Bonita

    Bonita Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Вже давно дійшла до висновку, що медицина має бути платною. Страхова, теж варіант, але не в нашій країні, менталітет в нас не той. Але якщо вже робити офіційно платною медицину, то все має бути на належному рівні. Тобто я дзвоню записуюся на прийом, приходжу плачу гроші в касу і далі мене абсолютно нічого не хвилює, чи є у них необхідні медикаменти-вата і т.д., при здачі аналізів не потрібно приходити зі своїми шприцами, якщо людині терміново потрібно робити операцію, щоб рідні не бігали з довгим-довгим списком покупок усіх необхідних речей, а потім ще думали чи нормально заплатили анестезіологу-хірургу, список можна продовжувати. Якщо це все буде то думаю більшість будуть згодні платити, але цінова політика теж має бути детально продумана і обгрунтована, а не складатися за принципом чим більше тим краще.
    Хоча цю всю політику, на мою думку, потрібно починати зі зміни в медінститутах. Бо знаючи, які там ціни за навчання офіційні і не офіційні, і чиї діти там можуть вчитися, стає страшно за наше здоров'я. а ті, хто хоче бути лікарем, має до того покликання, часто не можуть собі дозволити навчання.
     
  3. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Маємо зразки пологових платних. 2500 грн - і тебе більше нічого не обходить, і народжуєш без стимуляцій.
     
  4. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    У Львові? :cowboy:
     
  5. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

     
  6. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Будьмо уважні!
    Написано ж:
    (руками не чіпати)
     
  7. Wonder

    Wonder New Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    а я лише за страхову

    на рахунок платної, в нас є платні лікарні і без проблем,
    але чи багато людей може собі дозволити там лікуватись, не дай Бог щось серйозне
    (якщо прості аналізи кров+сеча=100 грн)

    шкода що в нас ще нема такого великого вибору страхових компаній, що страхують життя і здоровя

    та і в державних лікарнях офіційно операціїї коштують одне, а насправді значно більше

    хоча більшість коштів прилікуванні йде на медикаменти (особливо зараз такі ціни :sad:, що страшно навіть грипом захворіти)

    я з чоловіком вже приглядаємось до страхових компаній, як застрахуємось - напишу

    доречі приклад: в знайомої фірма страхує працівників, от вона захворіла грипом, позвонила, приїхала лікар подивилась, виписала рецепт, до год часу їй привезли ліки, за пару днів лікар ще раз навідалась, ну і так до одужання
    так діє страхова медицина на простому рівні, в разі чогось складнішого -не знаю
     
  8. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Ціни в Житомирському платному пологовому.
    Знайшла підтвердження озвученого подругою:
    Ще раз - платиться в касу. З нюансами скільки вимагають лікарі - гілка Довіддячувалися.
     
    Останнє редагування: 1 Квітень 2011
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    а я проти

    Поясню чому. Мета страхового бізнесу це в першу чергу отримання доходу, і чим більшого, тим краще. І чомусь мені здається, що медична страховка буде не дуже відрізнятися від автомобільної. Тільки ставки різні. У одному випадку це автомобіль, а в іншому життя і здоров*я. А підхід (всіма силами старатися не виплатити страховку) залишиться той самий.

    ---------- Додано в 12:55 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ----------

    у них все доброчинний внесок, бо офіційно брати грошей не мають права,от і викручуються. Хочеться думати що хоч трошки з того перепадає на потреби лікарні.

    ---------- Додано в 12:56 ---------- Попередній допис був написаний в 12:55 ----------

    при чому ставлять в таку ситуацію, що мусиш оплатити той внесок, бо ти не з того району, чи не з області і т.д.
     
  10. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Ну Ви розумієте я не розглядаю навть цього - мають -не мають. Є реалії, що - беруть. Є реалії - що без цього взагалі - не виживуть. Ситуація загалом неправильна. Таке враження, що все робиться для того, щоб ЛОЗУНГИ звучали гарно. І ці лозунги нам з вами дуже дорого коштують, бо враховують ще відсотки різним керівникам.
    От і ситуація - безкоштовні послуги - дорогі (я заплатила 150 грн за аналізи), а рівень тих послуг жахливо низький. І далі за умов стагнації може бути тільки гірше.
     
  11. Wonder

    Wonder New Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    якщо вам не пощастило зі страховою, то не треба вважати, що всі такі
    страхові компанії є різні

    і не кожна береться за страхування життя, на жаль наразі вибір обмежений
     
  12. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Я ще раз говорю, що метою недержавної страхової компанії є отримання прибутку. Вона створена для того, щоб заробляти гроші, а не піклуватися про наше здоров*я.

     
  13. Wiktor

    Wiktor New Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Медицина має фінансуватись державою. Тому хоч плачте, хоч скачте, але в бідній країні, що знаходиться на 175 місці в світі по рівню життя, така і медицина.

    Тут має йтись про модель охорони здоров'я. Тобто до чого маємо прагнути. Найкращою була радянська модель охорони здоров'я. При відповідному фінансування вона була б оптимальною
     
  14. Lamara

    Lamara Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Я за страхову медицину. Наразі живу в Росії. Не знаю з якого часу, але тут є тільки страхова і платна медицина.І страховий поліс є обобязковим, навіть коли приймають на роботу без того папірця тебе в основному не візьмуть(маю наувазі офіційно). Тут людина без страхівки - ніхто. Тому що якщо щось станеться - за кожне консультації/обстеження/аналізи/операції/перевязки і т.п. треба платити в кассу, і то не маленькі сумми. Але тільки в кассу і за призначенням. І є прогрес. Тут поліклініки як на ззовні так і з середини добре оснащені, в дитячій поліклініці є все і всі в одній будівлі, в жіночій консультаціі є всі спеціалісти - узд/лабораторії/ктг/ також в одній будівлі. Звичайно є винятки, та й побори тут теж полюбляють, але не так нахально як у нас.

    До прикладу коли я вставала на облік попереднього разу - не мала ніякої страхівки, я за кожне відвідування/аналіз/узд в ЖЖ я платила, але в кассу. Та тепер я купила страхівку і зараз немає ніяких проблем. Усі аналізи, навіть торч, віл,снід є безкоштовними,УЗД та ктг також входить у страхівку.

    Наш родич лежав у лікарні з операцією на нирках. Він відлежав стільки скільки потрібно,бо мав страхівку і за перебування у лікарні нічого не платив. А от його сусід по палаті теж мав операцію на нирці, так він через день виписався, бо платити за ліжко 30$ він те мав змоги, так і вийшов звідти на візку, не прийшовши ще до тями.
     
  15. Top-Olya

    Top-Olya Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Цю тему можно розширити як у назві так і в обговоренні питання. Тому що в нас не тільки "безкоштовна" медицина, а і "безкоштовне" навчання у школі, "безкоштовне" влаштування у садочок, "безкоштовне" поступлення практично у любий навчальний заклад, "безкоштовне" влаштування на роботу ... я думаю кожен сам може продовжити список. І до поки буде безлад у нашій державі, а цей безлад, погодьтеся залежить і від нас самих, бо ми медики, вчителі, вихователі, чиновники і т.д. :girl_impossible: нічогісенько не зміниться. Ось я не беру хабарів, а знаєте чому???? Бо недають, ну робота в мене така, а давали би, незнаю чи змогла би не брати....:girl_sad:
     
  16. Wiktor

    Wiktor New Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    ну власне я це теж мав на увазі
     
  17. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    ви вважаєте це нормальним?

    Розкажіть, будь ласка, про той поліс докладніше. Хто його продає держава чи якась приватна компанія? Скільки часу він дійсний? Чому не всі його мають хоч він і є обов*язковим? ну і чи є він дорогим у співвідношенні до зарплат росіян.
     
  18. Lamara

    Lamara Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Я не вважаю це нормальним, але такий порядок....


    Тут дуже багато комерційних та державних компаній, в нашому місті є наприклад блисько семи ( точно не памятаю, коли ходила вибирати собі компанію - мені в ЖЖ сказали конкретну яку вони радять, але можна було й іншу), та по Росії я не скажу бо не знаю, але їх дуже багато порівняно з Україною

    Дійсний поки ти є громадянином РФ
    Обовязковим він став тільки з початку 2011, до того він не був обовязковим, тільки добровільним
    В моєму місті багато біженців, заробітчан. Так як Сочі близько до Абхазії, то після війни багато людей переїхали сюди,зокрема і родина мого чоловіка. Багато хто з них зробив громадянство, але є і такі що без громадянства, і той чоловік теж не мав громадянства, тому і не мав полісу. А ціна питання добровільного - від 300 до 3000$.

    Я купувала свій за ~400$.І це я підбирала тільки на час вагітності та пологів.

    не можу відповісти,бо не компетентна
     
  19. нталька

    нталька Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    щодо страхового полісу у росіян - то його працюючі офіційно люди не оплачують самостійно, а оплачує роботодавець.
     
  20. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Платна безкоштовна медицина

    Я б сказала швидше, що таке життя. Треба розуміти, що медицина не може не оплачуватись. А в бідної держави з такими проблемами бюджету все зводиться до того, що обладнання і ліки нема за що закуповувати, а спеціалісти якщо не отримують на лапу - втікають закордон. А ще - вже масово закриваються лікарні. З чого би їм стало краще без змін? Держава вже показала ЯК піклується про нас.

    Для порівняння - я читаю про наші весіллЯ за десятки тисяч доларів. То має бути! А прибати медстрахівку нам - задорого? Це шкідливі совєцькі стереотипи, яких по-моєму треба позбуватися.
     
    Останнє редагування: 3 Квітень 2011