Життя після інсультів?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем OlgaSoroka, 28 Серпень 2011.

  1. OlgaSoroka

    OlgaSoroka Well-Known Member

    Порадьте,що це за діагноз та що робити?
    У мами(71 рік)було 2 інсульта.При останньму гіпертонічному кризі(лежала в лікарні по ньому) загубила оперативну память: не признає квартиру,що ми з нею живемо 7 років(просить відвести до дому кожної ночі будить... й збирається йти),не памятає що у нас де лежить,не памятає що їла-постійно голодна,не памятає який місяць й день.сама не може нічого взіти......Вночі каже що щуріі через вікно залазять й по голові лазять( у нас немає щурів-живемо на 12 поверсі нового будинку) не памятає..... й не розуміє багато речей.Поводить себе як 5ти річна дитина.Не тримає сечу-не відчуває, що мочиться....не помагають мені прокладки а памперси вона зкидає.Цілі ранки й вечори провожу в митті підлоги
    Лікар нервопатолог виписав таблетки-даю другий місяць-прогрессу-немає!
    Діагноз МРТ:
    В лівій потиличній ділянці виражені кистознол-гліозні зміни внаслідок перенес. ГПМК в басейні лівої ЗМА.Білатерально перивентикулярно та в мості множинні полімлрфні зливного характеру вогнища гіперінетсивного в Т2ЗЗ та режимі FLAR та гіпеінтенсивного в Т1 ЗЗ МР сигналу-ознаки дисциркуляторної енцефалопітії, виражені кистозно-гліозі зміни,
    Дисциркуляторна енцефалопатія.лакунарний стан мозку.

    Ліки-НЕ ДІЮТЬ!!!
    Я на роботі з ранку й до вечора. Ми живемо втрьох: я, мама й син 15 років. Син доглядав маму поки канікули,але в четвер почнеться школа-я не знаю,що робити?
    Мама включає газ..воду...не адекватна....
    Саму залишити не можу!
    Чи існують лікарні по таких проблемам? Чи виліковна ця хвороба?
    Лікар дере гроші й не малі, а толку немає зовсім.Ані на краплиночку за 2 місяці не зрушилось
    Сижу й плачу...
    ДОПОМОЖІТЬ!!!
    Дякую
     
  2. jozya

    jozya Member

    Відповідь: Прошу допомоги в ситуації! Лікарі,відгукніться!

    Я не спеціаліст, але подібно на хворобу Альцгеймера, а взагалі треба негайно звернутися до іншого лікаря (якщо це Альцгеймер, то точно є ліки які тимчасово "приглушають" симптоми хвороби, хворий стає на деякий час більш подібним на себе нормального)
     
  3. OlgaSoroka

    OlgaSoroka Well-Known Member

    Відповідь: Прошу допомоги в ситуації! Лікарі,відгукніться!

    Я також схиляюсь до Альцгеймера,але ця хвороба не виліковна,на жаль
     
  4. jozya

    jozya Member

    Відповідь: Прошу допомоги в ситуації! Лікарі,відгукніться!

    Так, не виліковна, але медикаментами її можна приглушити. Я взагалі бачу якусь тенденцію (мама свого часу довго в Польщі за старшими наглядала), то в старших або Альцгеймер, або Паркінсон, і обидві тяжкі, і обидві невиліковні, але можливо полегшити стан таблетками (якщо чітко їх приймати)
     
  5. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Прошу допомоги в ситуації! Лікарі,відгукніться!

    в мого дідуся було Паркінсона, медикаментозно ми його підтримували, правда в нього були провали у пам"яті, рік перед смертю він був лежачим і практично без пам"яті. Альцгеймера має бабуся мого друга, теж все сумно, її самою жодного разу не залишають, друг займається бізнесом, то раз навіть на зустріч з нею їздив...
     
  6. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Прошу допомоги в ситуації! Лікарі,відгукніться!

    В нас вдома схожа ситуація після ісультут бабусі. Нас так само "розводили" лікарі, ми лікували не менше 3 місяців "агресивними" медикаментами. Аж поки нам не сказали, якщо лікування після інсульту не дало ефекту протягом 21 дня, це все марно. Процеси які відбулись в організмі незворотні. Форумлянки правильно кажуть, що можна лише дещо полегшити стан. Тримайтесь!
     
  7. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Прошу допомоги в ситуації! Лікарі,відгукніться!

    Бабця таке саме мала.. Треба було коло неї постійно бути. Деякий час лежала в лікарні, бо мама не могла лишити роботи. Потім відпустили додому, і мама взяла відпустку. А потім сталося так, що до неї вернулася і пам"ять, і все стало ніби нормально... і бачити стала без окулярів.. Люди казали - то ненадовго. І правда - невдовзі бабці не стало. Ми так і не знаємо, що сталося - просто приїхали на Різдво, а бабця нежива.

    В темі про евтаназію хтось з дівчат добре писав: то є випробування нам на терпіння і милосердя. Тримайтесь, Бог вам в поміч.
     
  8. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Відповідь: Прошу допомоги в ситуації! Лікарі,відгукніться!

    То не Альцгеймер, то є наслідки інсульту. Співчуваю вам і вашій мамі.....
     
  9. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Життя після інсультів?

    Ліки можуть лише "виключити" активність. Щоб біди не наробила.
    Трудно.
     
    Останнє редагування: 29 Серпень 2011
  10. Nevermind

    Nevermind New Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    У моєї бабусі теж таке було років 15 тому. Забувала те, що їй хвилину тому говорили або що вона щойно робила.

    Це так місяці два-три тривало, але потім вона почала відновлюватися. І зараз, майже в 90 років, у неї пам'ять досить нормальна для її віку. Може щось забути або якесь слово не згадати, але не так щоб критично. Якщо їй нагадати, то вона згадує. Хоча зараз вона не бачить на одне око, а друге око у неї слабо бачить.

    А ось мій дід помер від інсульту. У нього було два інсульти, він майже рік лежав паралізований, а потім помер.
     
  11. OlgaSoroka

    OlgaSoroka Well-Known Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    Дякую ВСІМ за підтримку,щоро дякую! Що далі? Син піде до школи,я повинна бути на роботі й годувати сімью.....Порадьте лікарню,прошу Вас!Адже ще є можливість її вилікувати!! напевно.....Лежати їй дома й чекати....чого чекати? Може в лікарні (нормальній) буде й догляд й лікування?
     
  12. Bonita

    Bonita Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    Ольга, якщо фінансовий стан дозволяє, то найкращий вихід з ситуації це найняти людину, яку буде доглядати Вашу маму, хоча б до повернення сина зі школи. Якщо ж ні, то варто перекривати воду/газ, поховати всі гострі предмети перед виходом з дому.

    Чесно кажучи, сумніваюся, що у Львові є такі лікарні. Наскільки я знаю, навіть в лікарнях є певний термін перебування (навіть платних) і ніхто не гарантує, що там буде належний догляд.
     
  13. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    Писала в карму вже, але запощу і тут. Є у Львові на Озеркевича лікарня Андрея Шептицького. Вони займаються доглядом та реабілітацією людей з важкими післяінсультними станами. Років два тому ми до них звертались. Нам не допомогли, бо бабуся має вже 89 років і до інсульту перенесла багато операцій і вела переважно сидячий спосіб життя. Але догляд там справді тоді був чудовий.
     
  14. smugastik

    smugastik Well-Known Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    чула також багато позитивних відгуків про лікарню Андрея Шептицького, спробуйте дізнатися, там відповідний догляд, мед персонал завжди поруч, і ви не будете так сильно переживати.Терпіння та витримки вам.
     
  15. OlgaSoroka

    OlgaSoroka Well-Known Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    Дякую!!! Дякую за допомогу!Пробую звернутись туда.
    Дівчата,БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
     
  16. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    Спробуйте звернутися в Червоний хрест. Мій сусід мав важкохвору маму і до них, на час його відсутності, приходила жіночка з цієї організації.
    "Товариство Червоного Хреста", Львівська обласна організація
    Адреса: 79000, Львів, вул. Словацького, 14,
    тел.: +38-032-272-05-70, 272-91-14,
    факс: +38032-297-08-60
    Можливо Вам зможуть допомогти тут:
    “Мальтійська служба допомоги у Львові”
    Адреса організації: вул. акад. Богомольця 8/2, 79005 м. Львів
    Телефон: +38-(032)-275-12-00
    E-mail: malteser@malteser.lviv.ua
    Вебсайт: www.malteser.lviv.ua
    Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам; (Мт 7,7)
    Тримайтеся! З Богом!
     
  17. OlgaSoroka

    OlgaSoroka Well-Known Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    Дякую дуже!!!!
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Життя після інсультів?

    8 років тому, мій ще відносно молодий дідусь ( 70 років тоді йому було) внаслідок онкології та проведених за 9 міс. 7 операцій під загальним нарокозом ( по ін. не можна було ніяк) , отримав такі порушення, внаслідок яких став неадекватним. З лікарні по лікуванню профільної хвороби його виписали додому, і це почався жах в першу чергу для бабусі, яка була поряд ( вона маленька щупленька жіночка, а дідусь був таким "видним" чоловіком). Те, що поряд була близька людина, аж ніяк не могло врятувати ситуацію- в неадекватному стані він мав велику силу і міг просто завдати їй шкоди. Шукали різні варіанти виходу. В лікарню не погоджувався брати ніхто- через супутню онкологію у останній стадії та мозгові порушення. Знайомі запропонували як варіант помістити у спеціалізоване відділення на Кульпарківській. Щоправда, тоді ми не ризикнули на це пристати. Так і був вдома до останнього. Але це справді жахливо, важко і страшно для рідних.
     
  19. antuanetta

    antuanetta New Member

    Відповідь: Життя після інсультів?

    Олечко тримайтесь ! Мамі потрібна сиділка тоді коли вас вдома немае. Я сама в такій ситуаціі . тільки моя мама ще лежить не встае і живе в 70 км від Львова.:girl_tender: