Чи Швидка - швидка?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Solomi, 14 Жовтень 2011.

  1. Solomi

    Solomi New Member

    Вчора по ТРК ""Люкс" дивилась досить цікаву передачу " Відверта розмова" про Львівську станцію та лікарню Швидкої допомоги. Головна лікар розповідала досить гарними фразами, що все прекрасно в їх лікарні, ліків та всього вистачає ,що хіба ношів трохи бракує, машини швидкої допомоги приїздять через 10-15 після виклику, всі виклики обслуговуються ,все безкоштовне, що померлих із-зі затримки швидких немає і так далі...

    Ми живемо 5- 7 хвилин ходьби від швидкої допомги ,декілька років назад викликали малому швидку, коли думали що він задихається від кашлю.
    То машина мало того їхала хвилин 15, я ще встигла змерзнути поки чекала під брамою, то навіть до хати йшли з якоюсь загальмованістю.

    І от стало мені цікаво, чи були у Вас випадки довгого очікування швидкої допомоги?

    І як Ви реагуєте на затримку машини швидкої та натяки на оплату за послуги наданої допомоги або ще якісь дивні обставини?
     
  2. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    не так часто доводилося викликати (дякувати Богу), жодного разу не було затримок чи натяків на гроші.
    А ще я часом практикую такуштуку, як консультація через 103. Для прикладу в мене часто падає тиск, а одного разу впав настільки, що мені було дуже погано. Розуміючи, що в лікарню все одно їхати не хочу, я просто подзвонила і спитала, чим швидко зарадити. Мене тут же переключили на лікаря, і вона дала рекомендації, які справді допомогли. Судячи з голосу, були раді, що я не викликала машину.
     
  3. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Поки виклечеш їх! Все так повільно як навмисне! Баба там заторможена на телефоні! розтягнуто питає- адреса...вік...що сталось... номер телефону...А толку що вони приїдуть за пару хвилин? Нормальних носилок в них немає! Знести людину з 5 поверху приходиться родичам! Фельдшери неуки, пофігісти! Машина жахлива, якщо людина з травмами, немає чим зафіксувати, хіба ремнями безтолковими! Відношення хамське як в фельдшерів так і в прийомній! Замість того щоб рухатись рятувати людину, вони повзають як сповільненому кадрі, довго і нудно питають адресу....рік народження....що сталось... а людина кровью стікає!Не дивлячись що наш друг зав.головного поруч ! Все повільно- Ліфт по 5-10 хвилин чекати бо там санітарки якісь баняки возять по поверхам!!! !МРТ ще довше, бо купа людей по запису... В аптеку з величезним списком ліків, хамло анестезіолог! Апаратура допотопна в реанімації! Якщо травми серйозні надійся тільки на Бога, якщо повезе-може вижевеш! Дві години возились з людиною в травмою голови поки почали щось робити! Дякую швидкій допомозі що зробили все, щоб я втратила батька!

    ---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:04 ----------

    А хот бачив їхню роботу в прийомній? Мала нагоду на практиці спостерігати- Дзонять їм зі швидкої- "Везем людину, відрізав пальці болгаркою", вони- Да-да, посміялись між собою і навіть не подзвонили в хірургію, травматологію, не попередили що везуть, щоб зустріли і допомогли оперативно. Звичайно то мусять привезти, розпитиати пів години всі координати, потім пів години викликати лікаря, щоб подумав що робити, ще пів години по коридорам возити!
    А з ДТП мужчин привезли з травмами голови, добре що ходячі були, самі пішли на рентген, вистояли чекаючи результату! Ніхто навіть присісти їм не запропонував, не спитав як почуваєтесь! Потім ще пів години з тими результатами чекали поки в прийомній той студент подивиться і вирішить чи викликати лікаря!
    А алкоголіка привезли- так то взагалі не людина по їхньому!По приколу намазали зеленкою голову і кажуть "давайте тут в коридорі покладем на підлогу, сам вичухається піде".
    Малий мій ногу зламав, виносила його(25кг) на руках по тим коридорам! В прийомній тіпа лікар рентген в темноті розглядав, я питаю "що у вас немає світла? ", "Ну включіть якщо хочете..." Дитина ногу зламала в 5 годині-гіпс наклали в 9!!! Чотири години я з ним на руках! Ні сісти нема де, ні коляски, ні уваги, навіть води попити!
    І ще стільки випадків безглуздих! Не має навіть слів і емоцій щоб висловити моє відношення до " швидкої допомоги"
    Страшно і боляче за наших людей......
     
    Останнє редагування: 14 Жовтень 2011
  4. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    з іншого боку- я маю досвід їждження на швидкій , і також досвід викликання. Тільки в нас сміття вивозять на мерсах, а швидкі- газелі. По-друге- якщо випадок нагальний- так і казати, бо бувають "постійні клієнти"- бабки, яким нудно і вони викликають швидку 2-3 р/тиждень (як моя сусідка).
    Колись їхала в маршрутці і в хлопця стався епіприступ. Біля Податкової я набрала швидку. Після перехрестя Наукова- Стрийська маршрутку наздогнала швидка, поморгала, зупинилась-хлопця забрали. Відреагували миттєво.
    До дітей їдуть в першу чергу- за 4 хв машина до сусідки приїхала, іншого разу за 7 хв. Чому довго їде- та ж дорогою ніхто не поступиться!!! Викликів море- часом за все чергування машина на станцію не заїжджає- з виклику-на виклик. А ще інша біда- привозять в приймальний алкаша з морозу- а його звідти футболять, бо це, мовляв, не наш пацієнт і так можна півночі возитися- шкода дядька, бо мороз, але він просто п'яний- і замість їхати до пацієнтів, яким можна допомогти- лікарі вовтузяться з ним. Або будинки в р-нах Сихова, Наукової важко знайди- чом би не обладнати швидкі GPS? В нас витрати на медицину- шалені, але витрати на лікаря і на пацієнта- мізер. Все дорогою до рук липне.
    Про роботу і носилки- уявіть- на чергуванні лікар- кобіта 30 років і фельдшер- теж кобіта 40 років. Хворий- дядя більше 100 кг. Лікарі кажуть, щоб покликали сусідів- знести його, а родичі з претензіями. То хто має нести??? Це не їх проблема, що держава не дала санітарів для носіння хворих. Медпрепаратами швидкі більш-менш забезпечені.
    Про лікарів- хамів. Так, вони жорсткі і черстві. Інакше не виживеш- за ніч 2 аварії, агресивні алкаші,ножове поранення, отруєння- і в кожній хаті мудрі родичі, які ВСЕ знають краще, дають поради, кажуть, що вони робитимуть, а що- ні. 5 років такої роботи- і всі черствіють. Лікар швидкої мусить швидко робити свою роботу, а не співчувати і розраджувати.
    Лікарям швидкої рідко щось дають за виклик гроші, і я не бачила щоб вимагали.
    і ще скажу про пожежників- завжди кажуть "приїхали без води". А реально води в машині вистачає на 7 (!) хв. далі має йти підключення до гідранта, але ж всезнаючих не переконаєш-весь двір жене на хлопців, бо "ліпше б воду набрали в машину замість ... ".
    і відразу про "закордон", бо зараз буде "шкода, що в нас не так, як там"- в Канаді д*па повна- в приймальному людина з нирковою колькою може очікувати до 10 годин (то інфо з перших рук-від людини, яка марила Канадою). Там є черга- привозять з аварії, значить всі решта- відсуваються в черзі далі. А якщо в лікаря обід, або закінчився роб. день- то йому пофігу, що там хтось вмирає. Натомість в нас апелюють до клятви Гіппократа, яку 98% ніколи не читали і кажуть лікарю (не швидка, нічого термінового-родичі хочуть знову про те саме попитати), який п'є чай-о 15 год перший за день "а Ви в курсі, що в Вас нема обідньої перерви?!"
     
    Останнє редагування: 14 Жовтень 2011
  5. Medusa

    Medusa Well-Known Member

  6. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Недавно спостерігала картину - як на перехресті джип не попускав реанімацію новонароджених з включеною мигалкою, мені так прикро стало, ну думаю хам нещасний, якби твоє дитя помирало, а хтось став отак поперек дороги - ну чому поки це не стосується когось особисто, то думають лише про себе...
    Мала декілька досвідів
    перший позитивний - забирали мене, машина стара, приїхали за хвилин 15, лікарі дуже зі мною панькались (в мене була внутрішня кровотеча з розривом органу, але я про це незнала, думала дурниці) лікар швидкої просив обїжджати ями, допоміг зайти до лікарні і потім ще зі мною ходив по всіх кабінетах, казав що мене, дитину (я була сама) можуть не помітити. І пішов аж тоді, коли мене оформили і забрали в операційну. Натяків на гроші навіть не було.
    Другі два - не дуже, до сестри приїхав до дитини педіатр - ну дуууже преклонного віку, погано чув, якому довго і нудно треба було все пояснювати, доходило важко, обурило те, що на швидку дали такого старшого лікаря.
    Ну і третій, коли ми на трасі натрапили на велике ДТП, швидку чекали довго і нудно писала отут
    Тоді від швидкої був ШОК, бо це була не швидка, а одна назва. Чотири людини в дуже важкому стані, а приїхав фельдшер з анальгіном і нашатирним спиртом. Одні ноші, потерпілих класти нема куди, клали поламаних людей на підлогу того пазіка, усі не влізли, добре що двох погодився забрати інший водій... Якщо в місті нарікаємо на швидкість, якість, то там, на трасі - самого поняття "швидка допомога" не було.То страшно...
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    з Джамбула так виїжджав реанімобіль з сиреною- жоден автомобіль не поступився дорогою
     
  8. meri5

    meri5 Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Викликала лише 1 раз в житті. В мого батька був серцевий приступ і я викликала в 4,55 год, мене запитала ПІБ, вік, адресу, причину виклику.
    Викликала швидку з м. Годродка за місто в село, і також була налаштована довго чекати. Уявіть моє здивування коли в 5,15 швидка була в мене в будинку. Лікарка дуже уважно розпитала всі сиптоми, поміряла тиск і т.д., розпитала чи немає алергії на ліки. Зробила татові 2 уколи (я не лікар незнаю які, в кінцевому результаті допомогли). Попросила медичну карту почитати, запитала коли ми останній раз відвідували лікаря прочитала їхні рекомендації, додала свої. Вела себа зовсім не агресивно.
    Головне коли моя мама запитала чи це оплачується вона сказала, що ні. Якщо б ми зробили хибний виклик тоді ми б зобов'язані оплати за бензин щось таке...
    Можу сказати що задоволенні.
    Другий випадок коли я з сестрою привезла племінника в лікарню на Топольню, приїхали ми на таксі з направленням з м. Городок. В приймальні нас швидко оформили (можливо тому що було пошкоджено око), медсестра сама завела на ренген показала куди, пізніше з результатами показала де ліфт і провела в очне відділення (по дорозі нам дуже співчувала). В самому відділенні нас також швидко оформили, все перевірили.
    Правда є деякі моменти які на мою думку не мають місця.
    1 Лікар виписав великий список найнеобхідніших ліків (в аптеці потянув більше ніж 500грн), а якщо б в нас не було грошей то, що тоді дитині не починають лікувати око.
    2 Перебування в лікарняній палаті доба 10грн ніби не багато, але за весь час лікування набігає сума яку можна потрати на ті ж вітаміни або ліки для дитини.
    От така безплатна медицина. За весь час перебування в лікарні племіннику не дали ні одного медикаменту безплатно, хіба що вату сестра не купляла.
     
  9. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Останньо викликали швидку - сусід на сходах впав, сильно побився, приїхали за хвилин 20, але в нас реально проблема знайти будинок.
    По суті, самі швидкі і лікарі як правило діють адекватно, а лікарня ШД це вже інша пісня, нажаль(
    Те що машини швидку не пропускають-факт, мене одного разу якись фацет вже вилазив певно бити- бо я пропускала швидку на липинського,
     
  10. Just me

    Just me Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    У Львові, слава Богу, швидку не викликана жодного разу. В Івано-Франківську доводилося багато разів. Приїжджали завжди вчасно, а раз реанімаційна бригада загнала десь за 7 хв, прибігли з усім обладнанням та носилками. Ще раз для дружини двоюрідного брата - пологи, лікар трапилася надзвичайно уважна, все розпитала, але довго не тягнула, відвезли до міського пологового (братова не з Франківська, але домовлялася там), її відфутболили, та ж бригада відвезла її до обласного (за якихось 50 метрів), потім лікар, з якою домовлялися, все владнала по телефону ї братову знову перевезли до міського. При тому лікар швидкої ні на мить не відходила, бігала по кабінетах, просила, пояснювала - як мама. Щодо грошей, то я пропоную їх завжди, бо знаю, що там за зарплати, але беруть їх у рідкісних випадках.
     
    Останнє редагування: 14 Жовтень 2011
  11. Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Довелося якось мати справу зі швидкою - коли отруїлися чадним газом. Приїхали медики швидко, вкололи глюкозу, поміряли тиск - і поїхали.
    А тепер питання: як можна не помітити, міряючи тиск на лівій руці, коли людина роздягнена до пояса, опік IV ступеня на лівому боці завбільшки з дві долоні?!!
    Спитаєте, як не помітили ми самі? Болю людина не відчувала, ми були у шоковому стані.
    Довелося знову викликати швидку. Приїхали знову, поойкали - і сказали, що опік - І-ІІ ст. Не вгадали.
    Так, в нас чудові медики. Але не всі.
     
  12. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Оль, молодь не хоче йти на швидку- графік складний, робота теж- і це все за 1200 грн. Випускники йдуть на фарм фірми- відповідальності нуль, через кілька міс. надають нове авто в розпорядження (заправка, ремонт коштом фірми, кожні 4 роки нове авто) і зарплата від 4 тис. Нащо та робота на швидкій потрібна? Так і допрацьовують пенсіонери і фанати.
    то мала б бути районна швидка- в районах- "разброд і шатаніє"- Ні забезпечення, ні спеціалістів (ніхто не хоче їхати в р-ни за ті ж 1200 грн- ні хати ні друзів, ні мат. стимулів)

    . Бо на Топольній- це штатна ситуація- нічого надзвичайного. і швидка привезе хворого з зупиненою кровотечею, його доставлять в відділення і там нададуть допомогу. А зайва метушня нічого не змінить. Бачила ситуацію, коли чоловікові ноги на залізниці відтяло- поїхала відразу шокова швидка, лікарню попередили- бо там дійсно час іде на секунди- там крововтрати інші і по-іншому діяли. А коли поступає виклик типу бабулі 70 років і її щось болить- то ясно, що метушитися лікарі і шофери не будуть. На нас справляли враження швидкі Богдану і Фіторії, які їздять з мигалками, але там лікарі ті ж самі, що на міській швидкій, обладнана кожна машина- як спецбригади (тобто все ж трохи краще), але в них "установка"- навіть коли їдуть на каву їхати з мигалками-враження справляє.
     
  13. tasha

    tasha New Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Викликали швидку, коли отравилась грибочками. Приїхали досить швидко. Хамської поведінки і близько не було, на гроші теж не натякали, але запашок спиртного від одного був і то досить сильний, якщо навіть я унюхала. Я була не у важкому стані, але машина мене вразила, якби бійсно людина поломана і з кровотечею, то просто співчуваю. Тоді їхала і бажала всім нашим чиновникам і депутатам такої ж швидкої допомоги.
    Раз викликали племіннику, дитині було пару місяців, приїхали швидко. В дитини були банальні коліки, але він так кричав без перестанку, що ми реально настрашились. Лікарка все вислухала, пеленочку нагріла, дитині прикладала, потім дала мамі прикласти до груді. Спокійно, без спішки, пояснили і заспокоїли, поїхали тоді, коли дитина заспокоїлась і заснула. На гроші теж ніхто не натякав.
     
  14. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Чи має хтось досвід виклику альтернативних швидких - типу Богдана?
    Раз мама впала і розбила голову, то ми 2 години чекали з капаючою з голови кров'ю... До малого приїжджали хв за 15. Але з їх бюджетом і культурою водіїв - що чекати?
     
  15. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    чоловіка я сама перев"язувала (склом порізався сильно аж вену розрізав) - лікарі сиділи і дивилися, перев"язувала нашими бинтами. Я собі уявляю якби дійсно ліки були потрібні.

    ми їздимо попри Орлика постійно ... якщо дорога вільна то ті діти мають щастя, а як ні - ніхто навіть на 10 см не посунеться. Я все думаю, як ті люди знають що це не їх дитину везуть?
    то най би робив, нє, але ж не завжди і не кожен раз роблять.
    допис вище читали? нашим чисто так само пофігу (отим з лікарні ШД).

    ------------------
    хамити ніколи не хамили, гроші не вимагали.
    і так у лікаря в якого є терміновий пацієнт нема обідньої перерви. От, по-людськи, якби вашу дитину привезли вам би не пофігу було їв сьогодні цей лікар чи ні?

    ---------- Додано в 17:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:01 ----------

    колись до працівника викликали, бо вмлів і до тями не приходив, а швидка їхала дуже довго (хоча від лікарні ШД - 5 хв їзди, може й менше).

    приїхали швидко, але на обстеження возять по місту в них своєї апаратури нема (чи тоді не було).
     
  16. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Я викликала одного разу, малому було пів року, вихідні, глибока ніч, я молода мама, в якої дитина ще ні разу не хворіла і відразу різко ні з того, ні з сього температура майже 40. Приїхали хвилин за 15, але без нічого, взагалі. Старшого віку лікар, з нею молодий переляканий хлопчина, якому вона почала влаштовувати екзамен і в якого знання видно на нулі були, бо він хіба погоджувався з тим, що я припускала і пропонувала в плані екстреної допомоги також. З чим приїхали, з тим і поїхали, а ми лишились чекати ранку (благо до 6 ранку лишалась година).
     
  17. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Я живу біля пологового на Рапопорта, як бачу, як ті реанімації новонароджених по Клепарівській маневрують, аж погано стає, бо там реально через припарковані машини навіть при бажанні дорогу дати їм ніхто не може. Взагалі мені на мене така жалість находить, коли чую ту сирену...

    У нас таке було з малою в 4 місяці, але пощастило, що чоловік залізничник, а у них своя швидка, дуже хороша лікарка трапилася. І заспокоїла нас, і температуру дитині збила, і ліки порадила хороші. Навіть сама викликала до нас на наступний день нашу дільничу.
    Потім якось мені довелося викликати звичайну швидку - нічого не скажу, також пощастило, а ось моєму дідусеві колись поставили неправильний діагноз: сказали, що у нього пневмонія, а там був інфаркт, завезли на Топольну і там продовжували лікувати антибіотиками, а коли вже нарешті тато домовився, щоб діда перевели на Сихів в туберкульозну лікарню, то там лікарі з першого погляду заявили, що то не їх хворий. На жаль, було запізно, через два дні дідусь помер. :sad:
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    рік назад моєму свекру викликали швидку, бо прийшов із дачі з болями у серці. Приїхали без нічого, наміряли "стандартний тиск, вкололи і все. На другий день він пішов у свою військову поліклінку ( благо, що обслуговується там)- одразу ж його звідти відправили у реанімацію госпіталю, бо кардіограма вказала на перенесений інфаркт . В ніч на Великдень раптово помер хороший знайомий- прихопило серце, дружина викликала кардіологічну швидку ( ще й наголошувала), чекала вночі її на вулиці більше години. Кардіологічна швидка приїхала без нічого, в результаті їй же довелося і констатувати смерть.
     
  19. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Я маю, позитивний.
    Три року тому мій чоловік сильно отруївся газом, був непритомний, дуже слабкий пульс, ми були за Львовом (за 17км.) До Львова везли самі, а на львівську адресу викликали одночасно звичайну швидку і Богдан. Коли ми приїхали під наш будинок, Богдан нас вже чекав. Чоловіка одразу забрали в швидку, надавали першу допомогу, а потів відвезли на топольну. Від моменту виклику і до того як повезли в лікарню минуло близько години. Звичайної швидкої ми так і не дочекались.
    А от коли Оленці викликали швидку, то приїхали такі хами і пофігісти, що я була в шоці. Медсестра музику в навушниках слухала, а лікар відчитував, що ми даремно його потурбували.
     
  20. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: Чи Швидка - швидка?

    Коли викликала 103 дзвонила і в Богдан- відповіли що приїдуть за 40 хв (в район Зеленої) ! Дуже швидко.....:girl_sad: