Ціна життя.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем bigbossmama, 2 Березень 2012.

  1. bigbossmama

    bigbossmama New Member

    Всім привіт , не найшла похожої теми тож вирішила створити. Моїй мамі необхідна операція на серці, домовились з лікарем в мед. інституті на 20 березня приблизно... але задаємось питанням скільки це коштує. Потрібно міняти клапан або ставити кільце і реставрувати клапан... чомусь спочатку казали зробити коронарний ренген і все буде ясно що робити, зробили коронарний ренген, тепер що будуть знати чи міняти клапан чи ні коли розріжуть... в мами обірвалась хорда ( тримає клапан ) і клапан погано працює. Можливо хтось робив собі подібні операції, або родичам, підкажіть скільки це коштує, скільки треба дати лікарю в кишеньку, скільки медикаменти. Ми спитали чи обійдемось і 20-25 тис. нам лікар сказав так , хоч конкретної суми не назвала. Трішки попитались по знайомих кажуть буде десь 40. В середньо статистичній сімї в заначці звісно таких грошей немає. Тому питаюсь хто що знає щоб знати на що розраховувати.,
     
  2. Adriasia

    Adriasia Well-Known Member

    Відповідь: Ціна життя.

    Мою мамусю також чекає така операція. Сума яку Вам озвучили є абсолютно реальна і перша і друга. Все залежить чи власне мінятимучи чи буде реставрація. Сам клапан коштує 10-12 тис.у.о. Питання у вдячності лікарям для мене є дивним. Вони на роботі і вкінці місяця отримують зарплату. Якщо дуже вдячні за врятоване життя купіть їм чого файного, цукерки для прикладу.
    Після кожної операції є післяопераційний період. Він також буде коштувати чимало. Ліки, палата і хабарі аби за мамусею дивилися.

     
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: Ціна життя.

     
  4. bigbossmama

    bigbossmama New Member

    Відповідь: Ціна життя.

    Я от ї хотіла б взнати чи 20 тисяч це на саму операцю вистарчить, чи + післяопераційний період.
    Що до лікарям у кишеньку, то так в нас влаштована безкоштовна медицина,як немаєш грошей сиди вдома, де взяти такі суми нікого не цікавить хочиш жити - плати гроші, а не хочиш всеодно плати бо на цвинтарі місце також не всім безкоштовно, як на мене краще було б заплатити в касу навіть і тих 40 тис. але знати що їх можливо використає лікарня на придбання техніки, облаштування палат. І що до догляду.. на скільки я знаю в мед. інституті після операції доглядають за хворим рідні... так принаймі в роддомі і в урології.

    ---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

    Питання у вдячності лікарям для мене є дивним. Вони на роботі і вкінці місяця отримують зарплату. Якщо дуже вдячні за врятоване життя купіть їм чого файного, цукерки для прикладу.


    Моїй знайомій робили операцію по гінекології, не дали лікарю в кишеньку , і такий самий результат і отримали...
    А ще один знайомий зламав ногу , завезли в 8 лікарню, треба була операція грошей мали трошки ,це було після свят ( я думаю кожен знає як святкують Українці свята)))) Поставили пластину йому в ногу, коли прийшлось її знімати то лікар який знімав ( інакший) ледве її відкрутив від ноги, бо прикручена була старими, шурупами в яких вже різьба була стерта і ще плюс як бонус витягнув звідтамти , ви не повірете але, сверло... Знаю ще таких історій багато і не пересказаних кимось а від друзів та знайомих...Я думаю Ви також чули таке не з чуток...
    Операція в мамусі на серці тому не хочиться там знайти якийсь непотрібний предмет краще підкоритися їм і дати на лапу, ми з братом грошей на це не будем жаліти, хоч немаєм аж 40шт та найдем якщо буде треба))))
     
  5. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Ціна життя.

    Дівчата, вибачте за тупе питання! Говорячи про тисячі, ви маєте на увазі тисячі доларів?
     
  6. aknelitta

    aknelitta New Member

    Відповідь: Ціна життя.

    Знаю, що одному знайомому минулого року на Кульпарківській робили якусь операцію на серці після інфаркту (точно не скажу, бо не знаюк, а брехати не буду), тільки точно знаю, що офіційно в касу заплатили 20 тис. грн, і ще ж стільки неофіціно треба було заплатити лікарю.Я була в шоці! Не розумію я такого, ну якщо вже існує офіційна такса,то яка може бути ще оплата в кишеню?!
     
  7. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Ціна життя.

    Моєму татові міняли аортальний клапан 10 років тому, теж в медінституті-кардіохірургії. Стан до операції був надзвичайно важкий, давали тільки 5% зі 100%, що переживе операцію. Але лікар попався з золотими руками і вже 10 років все добре, звісно що п"є підтримуючі медикаменти і їздить раз на рік в санаторій.
    На той час операція коштувала десь 4 тис. у.о. офіційно в касу, +анестезіологу 200 у.о, хірургу десь 300 у.о.,+ платна палата.
    Ну що робили? Збирали бігом по всіх усюдах, продали машину.
     
  8. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Відповідь: Ціна життя.

    Але ж зазвичай "віддячуються" ПІСЛЯ операції, хіба ні? Напевно, треба якось наперед запевнити лікаря у своїй "платоспроможності" :)
     
  9. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Ціна життя.

    Звичайно!
    Купуєте пістолет, і з ним жоден лікар не сумніватиметься...
     
  10. bigbossmama

    bigbossmama New Member

    Відповідь: Ціна життя.

    З анастезіологом домовляються до....а від нього багато що залежить.

    ---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ----------

    Дуже дякую, дуже корисна інформація. Якщо ще поразувати що долар був дешевший ніж зараз, то будемо надіятись що 25 тис. грн. на чьогодні буде достатньо. Звісно треба мати при собі більше)))
    Я теж дуже сильно дивуюсь, навіть в сусідній Росії платять офіційно в касу і подякою може бути пачка цукорок, в Німеччині яка теж не так далеко люди платять страховку і лікуються безкоштовно... а в нас.... кароче поки не стикнешся з цією проблемою то не зрозумієш!

    ---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

    Чудова ідея, головне щоб у хірурга після цього руки не почали трястись!
     
  11. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Відповідь: Ціна життя.



    ---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

    ну то, може, в якихось складних випадках. минулого року чоловікові вставляли цвях у кістку, то анестезіологу я платила вже після операції, а з лікарем чоловік розраховувався день перед випискою.
     
  12. aknelitta

    aknelitta New Member

    Відповідь: Ціна життя.

    оперували синочка в дитячій кардіохірургії в медінституті - для діток до року, офіційно безкоштовно.... але віддячували ;-)
    Народжувала по страховці - офіційно платили в касу франшизу і віддячували потім лікареві (бо мала ще додаткову операцію по жіночому, яка не входила в страховку).
    В обидвох випадках віддячували анестезіологу вже після операцій. В тій же дитячій кардіохірургії до операції жодних грошей не хотіли брати (ми їздили кілька раз на УЗД, консультації), відповідь була - ми вам ще нічим не допомогли, як все буде гаразд, тоді і поговоримо.
    Хоча я, як їжджу на перевірку до гінеколога в приватний кабінет, то тільки офіційна плата.
     
  13. bigbossmama

    bigbossmama New Member

    Відповідь: Ціна життя.

    Ну можливо це ще від лікаря залежить...я впринципі думаю що подяку свою від нас вони мають отримавати після виконаної роботи, а ще краще на зарплатну карточку, зробили б нормальні зарплати тим лікарям то кишеньки б не відтопирювались при пацієнтах.

    ---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:38 ----------

    А де у нас роди по страховці проводять?
     
  14. Надя Вовк

    Надя Вовк New Member

    Відповідь: Ціна життя.

    привіт, тиждень тому мого тата прооперували ...за операцію в банк оплатили 18 тисяч гривень, за клапан 12 тисяч гривень, і крім того ше платили лікарям...