Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ума

    Ума Super Moderator

    Я вирішила цю тему розмістити саме в жіночому форумі, бо більше хочу спрямувати її для дівчат і жінок, які готуються стати матерями.

    Можливо мій досвід, як львів"янки, теж комусь знадобиться. Чому саме львів"янки? В інтернеті є багацько інформації на ці теми, але дуже мало інформації, що стосується львів"ян - де? як? що? коли? чому? і т.п. Тому я намагатимусь розмістити свій перший досвід у цій справі і сподіваюся, що дехто з того зможе скористати.

    Зрештою мені потрібна нова аудиторія для моїх емоцій! Мені здається, що люди, які мене оточують трішки втомилися від моїх радощів :)

    Ну і звісно, що я б рада була бачити поради уже досвідчених форумчан і отримувати відповіді на свої запитання :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. Danilo

    Danilo Member

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Умочка-умничка! Додаю репутації якщо вона працює. Вибачте я - папа, більше сюди ні ні.:)

    You must spread some Reputation around before giving it to Ума again.
     
  3. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Мамам і Татам мона сюди заходити :) Усім хто має дітей і хто хоче їх мати :)

    Дякую, Данило
     
  4. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Я мала на меті організувати це як справжній щоденник, але те, що було зі мною на початку уже пройшло.. і от я в міру того, як пригадуватиму чи як вважатиму за потрібне, буду розміщувати деяку інформацію.
     
  5. Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Давайте с самого, самого начала! :)
     
  6. Капітан

    Капітан Well-Known Member

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Я конечно не молодая мамочка, но определенный опыт имею, поскольку организационные вопросы, начиная с момента зачатия и в будующем - родами, лежали на моих плечах :)
    Могу посоветовать например роддом, места с дешевыми памперсами и детской косметикой, и т.п. :)
     
  7. Salata

    Salata Active Member

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Ума, а Вы планируете становиться на учет в "Центр охраны материнства и детства"? У меня от этой организации противоречивые впечатления, почти как с прививками. :)
     
  8. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Умо, я вже тут кілька днів виношую думку про те, щоб написати нарешті про свій досвід. Ви колись просили.
    Я мала настрій на це раніше, але тоді форум не працював. Тепер обов"язково напишу.
    Мій малий народився на Дж.Вашингтона. І скажу щиро, що мені там сподобалося. Всі були дуже милі та привітні. Я навіть як в Оттаві лежала в лікарні, то згадувала, що на Дж.Вашингтона було набагато краще. І я таки, мабуть, почекаю з другим, поки на Україну вернуся.
    А от всі мої коліжанки, хто народжував в інших пологових будинках, мали не надто приємні спогади. Єдине, про що нічого не можу сказати, це як є в Медику. Але ви, здається, маєте коліжанку, яка саме там народжувала.

    Ага, то є тут місце для моїх розповідей, чи нову гілку почати? ;)
     
  9. Капітан

    Капітан Well-Known Member

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Лиля, давайте здесь! Зачем столько веток?
    Моя кстати тоже на Дж. Вашингтона рожала, так же осталась довольна. А во сколько Вам роды обошлись? Если, не секрет:)
     
  10. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    А мені пощастило. :):):)
    $20 - акушерці, $10 - дитячому лікареві. А лікар, який у нас пологи приймав, - сусід моїх батьків і добрий знайомий мого тата (ніц не взяв). :):):)
    А іншим, як знаю, в 200-300 обходилося. :sad:
     
  11. Капітан

    Капітан Well-Known Member

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Мы рожали по совету друзей. У одного действительно профессионального врачя. Он был спокойный как удав, и наверное только благодаря ему я там в порывах переживаний кого-то не удавил :)
    Мне все-про-все вышло около 150 у.е., плюс пару шоколадок особо отличившимся медсестрам.
    Главное, чтоб все чисто было, и аккуратно. Отношение тоже. Было где помыться, возможность встретиться, ребенка показать... :)
     
  12. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    О, я дуже тішуся, що є бажаючі допомогти і прийняти участь в обговоренні :) Приймаються будь-які поради (бажано корисні) ;)

    Лілю, думаю, що саме тут місце буде для Вашої оповіді про Ваш досвід. Чекаю!
     
  13. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Я б таки дійсно хотіла писати все в хронологічному порядку і з самого початку, але у всій моїй історії є один негативний момент і він був теж спочатку, тому почну з нього, щоб потім залишилося одне приємне :)

    далі буде... (вже маю набране)
     
  14. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    ТОРЧ-інфекції

    почну не з дуже приємного трапунку у своєму житті з лікарями.

    Найперше, хочу сказати, що я заздалегідь готовилася до цієї події і тому вирішила наперед уникнути можливих проблем. Вирішила, що доречно було б здати усі потрібні аналізи мені і чоловікові, проконсультуватися з лікарями і тоді вибрати найкращий час для запліднення.

    Тому, ще до вагітності я пішла і зробила аналізи на ТОРЧ інфекції, оскільки так чи інакше їх ПОТРІБНО робити під час вагітності.. Робила усі крім герпесу. Оскільки, герпес є у 90% населення, то знання про те, що є він у мене чи ні - ніяк не вплине на рішення мати дитину.

    Отож, пішла я в одну державну клініку, яка спеціалізується на цьому і попадаю по направленню з реєстратури до лікарки, яка від мене на 2-3 роки старша, але як виявилося вона мене знає (я її ні). Вона одразу намагалася встановити дружній контакт, обмін мобільними і якби що, ти мені телефонуй усе вирішимо і допоможемо без черг. Здала я кров на ті інфекції. При чому та лікарка пішла і домовилась особисто із завідуючою лікарні, щоб та особисто простежила за моїми аналізами. Результат слід було очікувати через тиждень.

    Через тиждень телефонує мені моя нова "коліжанка" і таким похоронним голосом каже, що результати у мене не просто погані, а смертельно погані. І чи може вона з мого дозволу віддати зразки крові у ще одну лабораторію на додаткове дослідження. Я в паніці. По телефону вона відмовляється, щось мені пояснити і заспокоює, що може бути помилка, тому потрібно в ще одну лабораторію. Почекай ще тиждень. Мене вже переповнювали різні думки, але при всій моїй нетерпеливості я витримала. Знову дзвінок. Є результати - приїдь.

    А у мене так склалися обставини, що за тиждень я мала поїхати у важливе відрядження на місяць. І от сиджу я в неї в кабінеті і вона мені розказує картину мого здоров"я. Одним словом, виявили в мене все що можливо і неможливо. Чому неможливо? Це я вже потім здоровим глуздом оцінила ситуацію. Але в мене ще й виявили такий недуг, який зрозумілою мовою для пацієнта називається лейкемію (хоча на той момент я не здавала такого аналізу). Від того й усі інфекції, як пояснила лікарка. А це означає, що вагітність мені не світить, а якщо і світить, то вагітність буде недоношена і дитина, якщо буде, буде не здорова. Але моментально дівчина не розгубилася і каже, що всьому можна зарадити - виписує мені казна які ліки, радить де їх купувати і т.п. Але остання крапля була та, що я тебе знаю, ти лікуватися не будеш - тому принеси мені упаковки з під тих ліків, щоб я була впевнена, що ти лікуєшся.

    Чесно кажучи, я тоді була в такому стані, що абсолютно не усвідомлювала на скільки мене намагаються розвести. Поїхала в ту аптеку рекомендовану, але там було закрито... часу мало в мене. Поділитися з кимсь такою проблемою я не могла тоді, через те, що не хотіла травмувати близьких мені людей. І єдине правильне рішення, яке мені прийшло в голову - це поїхати в інші лабораторії здати ті ж аналізи. Здала у три різні. Тиждень чекати, а мені від"їзджати потрібно.

    Поїхала, але непокоїть мене картина, на той момент я і далі не усвідомлюю підступність лікарки... Телефоную з іншого континенту в усі лабораторії - і лише в одній погоджуються по телефону сказати результати - Все у вас ок :) З доброго: є антитіла до краснухи, з поганого - немає антитіл до токсоплазмозу - це інфекція, яка передається від котів (а у мене є кішка) і заразитися нею під час вагітності небезпечно. Інших інфекцій не виявлено.

    Ці слова вивели мене зі ступору і я починаю користуватися здоровим глуздом, оцінила ще раз слова тої лікарки і доганяю, що мене підло розводять на гроші!!! Я таки пішла в клініку закордоном і здала там усі необхідні аналізи на торчі і на лейкемію. Там теж нічого не виявлено. Моєму щастю не було меж. Я повернулася радісна і здорова додому. Відвідала інші лабораторії і отримала такі ж самі підтверджуючі результати. Коли почитала про усі ці хвороби, які мені приписали, то зрозуміла, що жодних симптомів у мене немає… і як я могла так сліпо купитися на слова якоїсь «лікарки»

    Непокоїть і досі одне питання: чи помилилися в першій клініці (ну різне буває, переплутали взірці крові чи ще щось) чи це було зроблено навмисно? Я особисто, маю підозру, що це було зроблено навмисно, бо результати аналізу мені на руки не дали (я тоді загальмувала, щоб вимагати їх, а лікарка сказала, що порівняє з результатами за місяць мого лікування) І якби я була вагітна , то чи здатна була б та лікарка підставити такі результати?

    Тому моя порада, якщо дозволяють кошти, то обов»язково перевірте достовірність результатів принаймні у ще одній лабораторії. І таки краще заздалегідь зробити аналізи, бо навіть якщо щось і виявлять, то краще приймати рішення про лікування/не лікування не будучи вагітною, ніж під час вагітності вдаватися у крайності. І краще аналізи здавати в незалежних лабораторіях, де лікарі не зацікавлені в якомусь результаті.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Чи вірно я зробила чи невірно сама незнаю. Можливо моя заздалегітність мені і нашкодила... наші батьки ніяких таких аналізів не здавали, але це не значить, що тоді не було таких інфекцій... а з другої сторони, тепер все рівно відправляють на такі аналізи, а що якби мені такий результат видали під час того, як я вже в очікуванні? я б напевно знервувалася так, що не знаю що би було з малечею... :sad:

    і довіряй після того лікарям! Я не хочу робити рекламу чи антирекламу якомусь медичному закладу, бо доказів того, що це було спеціально чи ні у мене немає... єдине, що можу порадити, де нормально роблять аналізи і головне не зацікавлено (хоча там теж розводили на гроші - типу одним методом не виявлено, можна спробувати ще іншим і т.п., але це можна контролювати. Та й мій спокій вартував цього :)) - це на Тургенєва, Незалежна імунологічна лабораторія (здається така назва)

    Одним словом, добре, що все добре закінчилось :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    І найголовнішу пораду забула :)

    Головне не мовчати, а поділитися з кимось з рідних чи близьких осіб!
    Однозначно вони тверезіше оцінять ситуацію і допоможуть тверезо дивитися на такі "новини"

    Я як розповіла чоловікові і мамі, то вони одразу сказали, що розводять мене... а мені то так виглядало - ну це ж лікар сказав!!! Очі великі, вуха розвісила і у все повірила.. ужасть!
     
  17. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Та неприємна історія. В мене було щось схоже, але на 8 місяці. Так що вам пощастило, певною мірою. На щастя, я тоді не надто розгубилася, я завжди схожі речі сприймаю дуже холоднокровно. Але, може, розповім усе як було.

    Отже, моя гінеколог була просто суперова! Надзвичайно лагідна і привітна. Єдиний раз, коли вона мене сварила, то як я вперше прийшла до неї. Вона так мусила відреагувати, бо я була вже на 4-му місяці. (Я потім і так зробила висновок, що то теж було зарано.)

    Коли була вже на 8 місяці моя лікар захворіла. А треба було конче пройти огляд, тим більше рах я виперлася таки на той 4 поверх (і хто робить гінекологію на 4 поверсі, коли ліфт працює лише до 15), то я погодилася на пропозицію медсестри піти до лікарки в сусідньому кабінеті. Перед тим я якраз перехворіла грипом. Нічого страшного, але оскільки ніяких серйозних ліків не брала, то збивала температуру чаями. Це дало мені трохи набряків, що згодом пройшло, але під час візиту ще було помітно.

    Лікарка в сусідньому кабінеті мене оглянула і почала "грузити". "Ти подивися, що ти з собою робиш! Та ти вся спухла, та в тебе не ноги, а суцільна вода! Та тут дитина вже при виході! Ти хочеш на 8-му місяці народити?!? А ти знаєш, що діти на 8-му місяці живими не народжуються?!?"

    Сама собі дивуюся, як мені вдалося зберігати камінний спокій і лише дивитися на неї з іронічною посмішкою. Після тої істеричної тиради вона сіла за стіл і почала мене заспокоювати, що все не так трагічно, що то ще не пізно виправити і виписала мені ліки, які мене мали зцілити від усіх бід та нещасть. Ліки продавалися лише в кількох аптеках і (о диво!) в тій же поліклініці на 2 поверхи нижче.

    Я вийшла з кабінету і почала роздумувати над почутим. Та коли я зійшла на ті 2 поверхи нижче і довідалася, скільки коштують ліки, мені все стало зрозумілим і я спокійно поїхала додому.
    Оскільки чоловік у той час не був удома (на щастя для тієї лікарки), я розповіла про це татові. Він зі мною погодився, що вона просто мене залякувала, аби я купила ті ліки, а вони би на мені заробила. Згодом виявилося, що вона й справді працбє розповсюджувачем для тої фірми.

    Дві речі мені не дають спокою:
    1. чому на шарлатанство прикривали очі в поліклініці?
    2. чи не нашкодила та лікарка кому, адже не всі будуть на 8-му місяці зберігати спокій та тверезість, чуючи те, що довелося почути мені?
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Умо, ви зробили дуже правильний висновок: про все, що кажуть лікарі, треба зразу радитися з близькими, а ще не перейматися такими істеричками, як мені трапилася... :)
     
  19. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Лілю, дякую за свою розповідь :) Знання того, що ти не одна підбадьорює :)

    а про поліклініки окрема мова :)

    В моїй поліклініці, де я стала на облік - жіноча консультація знаходиться на 2-му поверсі (що мене дуже тішить), але усі аналізи потрібно здавати на 7-му!! І ото зранку ті бабусі і дідусі, які здають аналіз крові на цукор ледь туди видряпуються... нє, ну хто то так придумав? Там половину людей стоїть хворих і ще й вагітних туди ж відправляють... а старші люди... мені їх так шкода! В той день, що я здавала аналізи - вони займали чергу ще з 7 год. ранку, бо може на всіх не вистачити реактивів, а потім захекані намагаються спуститися вниз. Та там навіть як і було якесь здоров"я, то геть загубиться з нашою системою! Невже на першому поверсі то не можна організувати?
     
  20. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

    Здавати аналізи підете, то одягайте маску, як лікарі. Деякі вагітні так роблять. Тим більше там народ і кашляє, і смаркає. Особливо зимою.

    Ще одне: якби вам раптом порадили носити на останніх місяцях пояс для вагітних, також не слухайте, він ніц не помагає. То якесь середньовіччя! :):):)
     
Статус теми:
Закрита.