Як з'їздити за кордон?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Diana, 6 Жовтень 2009.

  1. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    ніколь, с мене була така ситуація( закорд. паспорт на дівоче прізвище) Я просто поміняла паспорт і одразу туди вписала Сашку. В чоловіка паспорт малого не вписувала ,бо і так зараз він навряд з ним сам кудись поїде без мене.

    Якщо ти плануєщ їхати тільки весною, ще є купа часу, тобі не тре буде нічого переплачувати, перероби паспорт і все.
     
  2. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    kati, да я в курсі що можно переробити і все, але я дивилсь на ситуаію з боку того як буде подешевше ))))
     
  3. Megan

    Megan Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Якщо ви будете малу вписувати в паспорт, то в будь-якому випадку будь-кому з батьків треба буде давати дозвіл на дитину (це в нотаріуса коштує в районі 70-90грн.). Тепер просто подумайте чи будете ваш чоловік з малою куди-небудь їхати без вас? Якщо ви всюди разом, то вписуйте у чоловіків паспорт і їздіть по свому. Хочете, можете взяти собі завірену копію свідоцтва про одруження. Це і є дешнвший варіант.
    Якщо ж ви хочете все на одне прізвище, то теба трохи витратитися. Але ви маєте час, то можете і змінити паспорт. Офіційно десь 400-500грн. коштує.
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    А хіба закордонний паспорт на дівоче прізвище дійсний, якщо перейти на прізвище чоловіка?
     
  5. Мацьопа

    Мацьопа Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Звичайно! Закордонний пачпорт дійсний до закінчення терміну закордонного паспорту, незалежно від зміни прізвища!:girl_smile:
     
  6. Sanka

    Sanka Active Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    в закордонному паспорті не ставиться штамп, що він не дійсний, отже можете їздити
     
  7. Diana

    Diana мрійниця

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    В звичайному ввірі 420 грн. чекати до 2-х місяців і ще купа копій, квитанцій, конвертів, але зараз там нема бланків (ГАлицький ВВІР), в міжрегіональному центрі на Залізничній 980 грн. за 10 днів без нічого - просто оплата квитанцій і фото (нині там були).
     
  8. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Дівчата а хтось тут відкривав візу до Канади?В мене там рідна сестра-громадянка Канади , а я маю вже дві відмови.........
     
  9. syavych

    syavych Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    То точна інформація? Питаю, бо в тому ж міжрегіональному центрі 425грн, якщо за 30 днів (сьогодні взнавав). Не думаю що суми можуть бути однакові (тоді взагалі ввір не при ділах) :confused:
    З двома відмовами будь-яку візу важко отримати, хоча не скажу ніц за Канаду...
     
    Останнє редагування: 24 Листопад 2009
  10. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    ой, та в них ніколи нема бланків.
    Я чогось думала, я десь писала, як я вироюляла паспорт, але не можу знайти цей допис. Здавала я на паспорти (собі і дітям) на Зеленій. Зранку приїхала, взяла бланк,зразу і записалась в чергу. Пішла на Дністерській в Приватбанк, там платити навіть вигідніше, ніж в ощадбанку (нема плати за послуги) і не треба заповнювати квитанції, вони все самі роблять. Потім я до нотаріуса сходила, потім у фотоательє за фотками (дитячим - дорослих не треба). Після обіду - знову в ВВір, якраз підійшла черга і я всьо здала. Пройшло 1,5 тиждня, і я пішла на Руданського, 4 до начальника паспортного столу. Нормальний дядько (черга є, але проходить дуже швидко), пишете заяву, що так-то і так, мені (наприклад) подарували путівку чи щось інше і потрібно вашого дозволу на пришвидшення виготовлення закордоного паспорту. Він візує і ви несете цю заяву в ВВір. Через 3 дні я прийшла і мій паспорт був готовий. Трошки складніше виявилось з дитячими. Але після трохи нервів і ходження з кабінету в кабінет (нач. сказав "паспорт дитячий буде в четверг", і ті "тьотьки": "нам все рівно, що сказав начальник" і т.д.) але через тиждень були і дитячі. Ось так.
     
  11. Lidusha

    Lidusha New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Щоб нічого цього не робити, я зверталася в турфірму і там мені за 100 баксів зробили загранпаспорт. Я тільки ходила фотографуватися на певну назначену годину і не стояла в жодних чергах. Може іноді краще переплатити, щоб не нервуватися чере цю всю бюрократію?
     
  12. Pyshunka

    Pyshunka Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Канада взагалі дуже погановідкриває візи і якщо у вас 2 відмови то точно вже не відкриє (хіба що треба прізвище міняти). І якщо на майбутнє ви захочете поїхати закордон краще взагалі зробити новий паспорт бо візи в інші країни також через ці 2 відмови вам не відкриють.
     
  13. fotynasop

    fotynasop New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Хтось може підказати, чоловік збирається відкрити візу до Бельгії на навчання, але йому потрібно пройти медогляд у двох сертифікованих посольством мед.закладах. І ось в чому питання: чи в 1 міській клінічній лікарні Києва можна пройти лише деяких лікарів (а решту аналізи і т.п. пройти у Львові) чи потрібно все там проходити?
     
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    а нащо робити новий паспорт? лиш гроші тратити. вся інформація про людину є в базі даних, то не від паспорта залеєить. А відмова то не є депортація, чи ще щось.Не думаю, що то вже аж так страшно, що візи в інші країни не відкриють
     
  15. mrochkizm

    mrochkizm Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Це може вплинути, але консульство в кожному конкретному випадку вирішує - впускати людину в країну, чи ні. Знаю людей, які одного разу отримували відмову, іншого - давали без проблем тій самій людині візу.
    Це я не про Канаду говорю, а про ті "інші країни" - Європу.
    Я б особисто через відмову не йшла робити новий паспорт :) хіба би дуже критично було:)
     
  16. MorsImmortalis

    MorsImmortalis мирний атом

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    вже разів з десять пожалкувала,що взяла чоловікове прізвище((( збиралась цього літа трохи поїздити по Європі. взнавала чи можна буде з паспортом на дівоче прізвище. казали, що без проблем. сьогодні пішла замовляти тур і виявилось,шо ніхто не хоче бавитись з тими прізвищами, свідоцтвом про шлюб. кажуть "робіть новий паспорт".
    ото вже і відпочила(
    поки паспорт зроблю,то вже осінь надійде. ех(
     
  17. vikulyamamulya

    vikulyamamulya Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    так завжди було
    обидва паспорти мусять ббути на одному прізвищі
    ви можете зїздити в безвізову країну :)
     
  18. MorsImmortalis

    MorsImmortalis мирний атом

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

     
  19. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Ну незнаю-незнаю, я їм паспорт, проплату, анкету і фото вислала кур"єрською поштою в понеділок, а в п"ятницю мені назад прислали паспорт з візою 5 річною багаторазовою. Їздили провідувати чоловіка тітку.
     
  20. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Зоряна, ну ти врахуй, що в тебе паспорт зразковий, на 12 балів + америк. віза + все правильно використано, без будь-яких попередніх відмов, ти зразкова мандрівниця, за відкриття візи в такому паспорті сумніви не виникатимуть у консула, тому все так швидко і красиво)))
    А я планувала в Італію з малим , який вписаний в мій паспорт, без чоловіка цього року поїхати, в мене діюча річна чешська віза, сказали малому не відкриють візу в моєму паспорті, треба все таки робити проїздний документ, бо інакше вони мусять анулювати мою річну візу і вклеїти іншу візу для мене та малого...от так, тепер єдиний вихід - вмовити нашого татка,, відкривати візу йому і малому(малий в нього теж вписаний).