Чорногорія - про курорти

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем галичанка, 16 Серпень 2007.

  1. Nevermind

    Nevermind New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Так, дуже гарне місце ... І недорого.

    Ще хороші ресторани біля моря: "Ядран код Крста", "Обала", "Пивніця".

    А ті, які не біля моря: крім "Кенгуру", ще "Златібор", і ще одне кафе навпроти супермаркету на Майнському Путу.
     
  2. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    за що люблю Будву, що можна смачно наїстись як за 50 євро так і за 2 євро:)
    розкажу де ми харчувадись. На сніданок половину відпочинку ходили в стару Будву, ну бо така була захцянка мужа, ще до поїздки:) Нам подабається в Моцарті :) гарне місце, обслуговування, смачна кухня.До прикладу чай, американо+хрустики до них+сніданок середземноморський- омлет з пршутом і моцарелою+клаб сендвіч (смачнющий)+бонусні на вибір або сік або лате( в них наз. біла кафа) до кожного сніданку+ ще одна велика кава з молоком нам з чайовими обійшлось в 15 євро. суперово. Бо в сусідній Асторії,така собі кава+чай+підгорівші млинці з підстаркуватим варенням+яйця бенедикт (не альо)+2 водички негазовані 17 євро без чайових. Обслуговування до одного місця кухня також. Але в них на пляжі досить симпатично ввечері, коли свічки горять, десерти смачні, алкогольні коктейлі ніякі взагалі. Ще я люблю піццу шматок за 1,5 євро , що продається в Старій будві і палачінку (млинець ) , що продають на набережній за 2 євро, (де найсмачніші палачінки якщо не покаже гід, то буде видно по черзі, вранці людини 2-3, ввечері треба вистояти мінімум 30 хв). Від нас недалеко був класний заклад City Clab, там теж непогані сніданки, найсмачніші коктейлі і приємні офіціанти. Ну і звичайно є мега маркет, де смачні йогурти маленький менше євро , великий євро з копійками. Іноді купувала в пекарні в старій Будві круасани чи смачнющий яблучний пиріг:)
    ага:)
    Найчастіше обідали в Пивніці, смачні морепродукти,кальмари в клярі з соусом то моя любов:)різне мясо(молода баранина надзвичайно ніжна),піцца. Навпроти в ресторані Лім, як пощастить іноді дуже смачно іноді так собі, але їх шатобріан на 2 особи варто спробувати, нямка.
    Тобто можна їсти смачно і недорого на вулиці (наприклад плескавіца в булці+овочі 2,5 євро, тоді як в ресторані ті овочі в шопському салаті 2 євро, а плескавіца 8 євро), а можна дорожче, але в ресторанах:)
     
  3. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Підкажіть будь-ласка, чи хтось з вас або ваших знайомих користувався акцією Фортуна в Чорногорію? Які відгуки? Наскільки така акція надійна?
     
  4. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Вже скоро їдем з Чорногорії додому і хочем привезти в якості сувеніра їхній 7-кілограмовий пршут. Чи хтось таке робив? чи не затримають на митниці?
     
  5. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    ми везли додому 5 кг, але порізаного, бо пробували купити шматочок і самим різати, не так смачно, як тоненько різаний. Взагалі, ми летіли з Тівату і везли з собою багацько Вранацу і ракії, то хвилювались, щоб там нас не примусили викладати. Здивувало, що контролю за валізами фактично не було, наклеїли бірочку і відправили в літак.
     
  6. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Чекаємо розповіді про відпочинок:girl_smile:
     
  7. Nevermind

    Nevermind New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ми три рази без проблем провозили пршут - один раз з Чорногорії, два рази - з Хорватії. Просто здайте в багаж, в аеропорту Тівата там таке навіть не дивляться.

    Ми взагалі звідти привозили і оливкове масло у валізі, і смокви (але для неї зараз, напевно, рано), і купу ще всього з їжи. :)
     
  8. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    цілу ногу?
     
  9. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Отож летіли ми в Чорногорію літаком зі Львова від авіакомпанії Хорс. Політ в обидві сторони пройшов чудово. Давали чай, канапки з сиром і печиво, що для півторагодинного перельоту цілком нормально. Потішило, що коли взлітали, роздавали льодяники "Взлітна карамель" :girl_smile:
    Проживали в Будві на віллі Міра. Дуже задоволені. Вілла знаходиться в 5 хв до моря, до супермаркету\ринку і в такій же відстані до автобусної станції. Супер просто. Не треба було дорогу переходити, а лише бульвар їхній і ти вже на морі. Ну і до старого міста теж рукою подати.
    Про море. Вражена була, що на міському пляжі стільки людей і високі ціни на парасольки/лежаки. В обід море вже не дуже чисте. Могрени теж надто людні. Але ми на міському пляжі купались лише один раз. А так постійно їздили на пляж Яз. Один раз були на Плоче і Святому Стефані. Яз був найкращий, бо ми туди ходили зі своєю парасолькою, пісочок, рибки в морі і людей в два рази менше, ніж в Будві. Я з води не хотіла вилазити і навіть трохи навчилась плавати :girl_yes:
    Про екскурсії. З екскурсій брали Каньйони, Хорватію і Боко-которську затоку.
    Перша сподобалась найбільше. Але загалом організація екскурсій в них досить на слабкому рівні.
    Крім того , коли ми були на екскурсії по Боко-Которській затоці, нам сіла батарея в фотоапараті, якраз, коли заїхали в Котор. Чудове місто! і ми вирішили ще раз туди вернутись, але вже без екскурсії. Квиток з автостанції коштує 3 євро. + 3 євро - вхід на Котоську вежу. Звідти чудовий краєвид, тай взагалі є де полазити, що подивитись. Тому рекомендую в Котор самим з"їздити. Також з автостанції є автобуси до Герцег-Нові та інших прикольних міст. А ще в Которі є точка з дешевим пивом-вином, одразу біля супермаркету. До речі, що здивувало, що навіть в супермаркеті нам не хотіли продати пиво в скляній тарі. Тільки, якщо ви маєте тару на замін, вам його продадуть, а так задовільняйтесь жестяними чи пластиковими банками. Отак.
    Харчувались трохи самі, бо мали кухню в номері, трохи в кафе Кенгуру, трохи фаст-фудом. В рибалок на березі купляли креветки по 15, Дорадо і Сібаса по 8 євро за кг. На 10 євро виходило 4 рибини.
    Повезло, що поблизу був супермаркет, звідки постійно носили Нікшицьке пиво і смачні чорногорські вина. На ринку купляли пршут і фрукти.
    Відпочинок вдався на мільйон. Шкода, що всього 10 днів...
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Хочу поділитися з вами своїми враженнями про відпочинок в Чорногорії :). Почну з того, що ми скористалися акцією фортуна, яку пропонує Міст-тур. Кімната попала не важна- вид в стіну і між кімнатою і санвузлом нема дверей, а просто арка :). Ми просили поміняти кімнати і готові були доплатити, але не було вільних місць. За 10 днів нам жодного разу не поміняли постіль, не прибрали і ще й сказали самим виносити мусор. Потім ми познайомилися з людьми, які без акції фортуна попали ще в гіршу кімнату. Але це був лише один негативний спогад про відпочинок, на другий день ми вже не звертали уваги на цю кімнату, бо були вражені навколишньою красою. На Слов"янський Пляж ми не ходили, бо там пляж по своїй чистоті нагадує Одесу. Ходили на пляж Могрен, дуже чистий пляж, море там таке чисте, що допливаючи до буйків, бачиш дно. Правда два лежаки і парасолька там коштували 15 євро, хоча можна було в іншому кінці пляжу безплатно, без лежаків розміщува тися. Обідати ходили в 5 хв ходьби від пляжу, якщо я не помиляюся в ресторан готелю Могрен- це ресторан по типу нашої Пузатої Хати, але на вищому рівні з набагато більшими порціями і ширшим асортиментом і приємними цінами. Ми брали все по одній порції на двох. Вечеряли в ресторанах в Старій Будві або набережних ресторанах, ходили на дискотеки. Купляли також місцеві вина-дуже смачні, фрукти, гриль м"ясо в булочці, налисники за прийнятними цінами. Ціни в Будві - на любий гаманець. З екскурсій їздили в Которську затоку, Цетиньє і Ловчен. Краса неймовірна, дуже гарні пейзажі, на гору Ловчен їхали небезпечними серпантинами, але, дивлячись на на такі гарні ландшафти, просто не звертаєш на це увагу. Чорногорці- дуже приємні люди, дуже люблять українців і не люблять росіян.
    Дуже всім рекомендую відвідати цю мальовничу країну, але брати віллу ближче до Старої частини міста
     
  11. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Поділюсь і я враженнями про подорож. Летіли цього року в липні з допомогою туристичної фірми "Всесвіт". Виліт був з Франківська, трансферти в обидві сторони нам забезпечували так само як і доїзд з аеропорту до вілли. Мешкали на віллі "Вукіца" в Будві. Не екстра-клас, однак комфортний номер з холодильником, телевізором, кондиціонером, хорошими меблями, окремим санвузлом та балконом. Обслуговуванням задоволені, вілла має кілька виходів, окремий з кожного поверху, тому з іншими мешканцями фактично не перетинались; рушники змінювались через день, а постіль - що три дні. Відпочивали також переважно на Могрені або їздили на Яз. Радили нам пляж у Бечічах, однак він нам не підійшов, оскільки там набагато більше людей. Хоча, рік-на-рік не попадає, минулого року була подруга з чоловіком, то казали, що в Бечічах було зовсім мало людей. Снідали ми переважно вдома нашвидкоруч чимось купленим звечора у супермаркеті, потім на ринку закупляли фрукти і йшли на пляж. Обідали вже в ресторанчиках. Дівчата праві, що можна спокійно замовляти по одній страві, бо порції справді великі. Також раджу на морепродукти йти до ресторану біля готелю Могрен, там дійсно великий вибір і смачно. Вподобали також Гарден-кафе, по-перше смачно, дуже класні коктейлі, а по-друге часто вечорами там грали місцеві гурти. А загалом їже там суперова, різні піци, паланички, тістечка. Їздили також на екскурсії, вибрати є з чого і туроператорів дууже багато. Ми були в Цетинії - стара столиця, в монастирі Острог, в Албанії та в Бока-Которській бухті. Враженні від відпочинку просто неймовірні.
     
  12. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    А можна трохи детальніше - звідки їде? скіки часу їхати? ціна? чи дуже "забивається"?....
     
  13. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Кінцева - кільце на бульварі. Звідти ще їдуть маршрутки на святий стефан. Не знаю, як правильно пояснити...Треба йти по бульварі в сторону до пляжу Могрен. І з правого боку буде зупинка. Там лавочки стоять і люди чекають автбуси.
    Їхати хвилин 20. Зранку трохи є людей. Навіть стоячі. Але ми завжди на кінцевій сідали, то ніколи не стояли в автобусі.
    Ціна на Яз - 1.50 євро. На Плоче і Трстено - 2 євро.
    Назад повертались переважно автобусом, що виїжджає з Плоче о 11:45. На Язі він десь о 12 приблизно. На зворотньому шляху автобус майже завжди був пустий, тільки ми їхали.
     
  14. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

     
  15. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ну що ж, повернулись і ми з Чорногорії і лишила вона в мене двозначні враження. Постараюсь про все по порядку:
    Проживання - вілла в районі Подкошлюн. 5 хв до Словенської пляжі, 15 хв в Бечічі. Брали з харчуванням дворазовим - дуже задоволені вечерею - смачно страшенно;
    Пляжі - отут то і почалось моє трохи розчарування - принаймні Будвою. Брудно страшенно, людно страшенно. Після обід в море годі залізти - бо мусиш плисти через море недокурків буквально. :girl_mad: Шо Словенська шо Бечічі - то саме. Тому за порадою форумлянки відкрили для себе Язь - нас було 5-теро разом, їздили туди на таксі після обіду - дуже вигідно і комфортно. Для мене це був заліковий пляж. До слова - таксі від готелю Александер\кільця - 6 еврів. А зранку нормально і на Словенській.
    Вода - мені було захолодно. Особливо перші дні. Особливо до 9 ранку.Не знаю чи то Адріатика така і є чи то течія\пора - не знаю.
    Подорожі: самостійно в Котор - краса і водночас простота в організації подорожі. Дякую форумлянкам за інформацію! :girl_claping: Від тур фірми взяли Серце Чорногорії - краса неземна. Природа, мальовничі місця, святі місця. Зачарувала!
    Їжа\перекус: фрукти купляли на базарі - Зелена Пяца, хлібо\булочні - в пекарі - смакота, все інше - в Мегамаркеті. Радив нам гід сходити в Моцарт - сходили, відмітились - не вразило шоб АХ.

    Дуже легко порозумітись з місцевими і рідною, що не може не тішити після інших закордонів.

    От чим були дуже задоволені, так це приємними цінами на білизну в Старій Будві :girl_in_dreams:-

    Ну і мусить же бути ложка дьогтю: тре бути пильним кругом - чи то Європа чи Африка. От не думали - а таки здурив нас раз таксист, якби вчасно не кинулись, то влетіли б в 11 еврів замість 6-ти.

    В загальньому - хочем ще. Дуже гарно там, є що побачити ще.
     
  16. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    В сусідніх темках вже є свіжі дописи про відпочинок в Болгарії, Хорватії, а тут затишшя...
    А в Чорногорію хтось того року збирається?
    Можливо, в когось є контакти до господарів апартаментів чи вілл? Напишіть мені будь ласка в ПП.
     
  17. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    ми летимо 2 липня в чорногорію, в будву. замовили апартаменти на віллі Бошко. на 10днів проживання та авіапереліт 1450 є. харчування окремо. дуже переживаю як нам буде відпочиватися.
     
  18. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Не хочу робити антирекламу, але я б не радила вибирати вілли, які пропонує фірма, а вона ж і є туроператором по Чорногоріє, Міст-тур. Контракти з нею мають провідні туристичні фірми Львова і вони пропонують саме ці вілли. Я не кажу, що вони погані, просто вони мають погане розташування (район Подкюшон, це приблизно 5, 6 віл.) До моря йти 15 хв і ми поподаємо на Словенський Пляж, який не є дуже чистий. Найчистіший пляж Могрен, там водичка просто супер. Та й від від цих віл до старої частини міста, до пляжу і до ресторанів далеченько йти. Я не кажу, що в них всі вілли погано розташовані, просто я б радила вибирати вілли, які розташовані близько до ринку і до старої частини міста і про це уточнювати в тур-фірмі, бо це важливо. Непогане розташуання має вілла Міра, мої знайомі були, задоволені, та й з форумлянок здається хтось писав тут. Це вже інший туроператор.Така моя думка :)
     
  19. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    я жила і в Мірі і в Марко (то той самий будинок, що Бошко), Міра має справді краще розташування, але до самої вілли йти тими дєбрями було не альо. З Міри до Старої Будви справді зручно прогулятись, з Марко-Бошко ми їздили на таксі
    щодо пляжів то Морген взагалі не сподобався, для галочки зайшли, бо всі гіди радили, але більш туди не повертались. Кілька разів їздили на Плоче, там було добре. Ну але основний час проводили на пляжі напевно недалеко ресторану Півніца, йшли, вибирали де комфортніші лежаки-матраци і там зупинялись
    взагалі Чорногорія файна тим що завжди є вибір:girl_yes2:
     
  20. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Я щось там не пам"ятаю ніяких дєбрей....
    1 хв від центрального бульвару, 5 хв до пляжу чи ринку. Нормальна доріжка.

    ---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:30 ----------

    Знайшла в себе таке фото
    [​IMG]
    Той невеликий бежевий будинок, то вілла Міра. Там де їде біла машинка (здається, то фольцваген гольф) - то бульвар. Доріжка до вілли, на жаль, в кадр не потрапила, але вона зліва від тих людей, що крадуться через дєбрі :)
    Там, де багато машин, то стоянка, а за нею - пляж