Особливості гігієни хлопчиків

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Vероніка, 13 Серпень 2011.

  1. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Створити цю тему мене мене спонукало нещодавне відвідування дитячого уролога, дії і рекомендації якого вважаю абсолютно неприпустимими і варварськими.

    Поради спеціалістів про гігієну хлопчиків.
    Профілактикою фімозу є гігієна статевого члена, яка полягає у зміщенні шкіри крайньої плоті до кореня пеніса і обмивання головки водою. Деякі спеціалісти, зокрема Комаровський, радять не зміщувати, а тільки обмивати. Частіше всього фімоз буває вродженим, і до 8 років проходить без втручання (деколи до 18 років).
    У Вікіпедії доступно описано про це.
    Пропоную ділитись у цій темі, як ви доглядаєте за нашими маленькими мужчинами, рекомендації лікарів, особливості огляду в поліклініках\лікарнях. :girl_smile:
     
    Останнє редагування: 13 Серпень 2011
  2. Olena-m

    Olena-m Well-Known Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Мені теж в поліклініці хірург радив відкривати щоб до року головка звільнилась. Але в неті читала поради лікарів, що не можна рухати, що до 3-6 років само відкриється. Малому зараз 4,5, але аж таких помітних змін не бачу. Трохи хвилююсь, щоб не довелось втручатись дохторам, от чекаю, коли інший хірург вийде з відпустки, щоб проконсультуватись.
     
  3. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Більшість урологів схиляється в теперішній час до консервативних методів, тому б радила знайти толкового хірурга або педіатра навіть.
     
  4. katrinka

    katrinka Well-Known Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    тема актуальна. коли проходили медогляд в школу уролог рекомендувала провести деяку процедуру, бо голівка в малого не оголюється повністю, навіть не на половину. це в нього так постійно було, хоча я(тепер малий сам) практично щодня при вмиванні трішки відтягує шкірку, щоб поступово збільшувати відкриття. збільшення не помітно, але і не зменшується оголення. не знаю що робити... чи залишити дитину в спокої все само собою прийде в норму, чи таки провести процедуру, яку рекомендувала лікар вакуумним способом. каже, не боляче і малотравматично, потім потрібно обробляти маззю і все буде гуд.
     
    Останнє редагування: 13 Серпень 2011
  5. хельга

    хельга Найгарніша форумляночка

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Коли Данило був маленький теж вивчала це питання. Десь вичитала, що можна під час купання трохи нятягувати крайню плоть, але не до болю. Але близько 1,5 року в малого було почервоніння і навколо голівки утворилось біле кільце з виділень. Було видно під шкірою. Повели до хірурга. Він таки натягнув крайню плоть, щоб все вичистити, але тріщин не було. Можливо, саме те наше натягування і спричинило накопиченню виділень. А взагалі, поки фімоз не спричиняє запалення, струя сечі нормальна, під час сечовипускання шкіра не вздувається, то не варто втручатись.
     
  6. Zlju4ka

    Zlju4ka Well-Known Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

     
  7. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Ось тепер я переживаю, що чекає дитину після маніпуляцій спеціаліста. Чи не спричинить запалення і інших проблем ?!
     
  8. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Ой, ті хлопці...
    У нас з народження теж не відкривається повністю той пісюн, але дитина нормально пісяє, не жаліється! З часом у нього почались назбируватись білі виділення(це я вже потім знала що то виділення, а до того надумала Бог зна шо), я налякалась, бо гулька утворилась не мала!!! Пішла до лікаря, але мене заспокоїли і казали нічого не робити, пісюн не мучити само все вийде і відкриється!!! На даний момент гульки вже нема, і чуток більше відкривається ніж раніше(на огляді були теж перед тим як іти в садік, 1 рік назад)
     
  9. DolceVita

    DolceVita Well-Known Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    в нас була така операція-Якщо крайня плоть анатомічно нормальна і при насильному оголенні головка не стискується крайньою плоттю (немає збліднення, чи посиніння головки), то розкривають препуціальную порожнину пуговчастим зондом або тонким зажимом після обприскування аерозолем анестетика, потім обробляють вазеліновим маслом, закривають головку і надалі періодично відкривають її з метою запобігання злипання або утворення спайок і патологічних звужень крайньої плоті.
    Коли нам було 2 і 9міс. В шоці були ми всі,особливо чоловік,бо тримав малого за ножки. Тепер раз в тиждень відкриваємо під час купання коли добре відмокне.........
     
  10. Kecan

    Kecan New Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Аналогічна ситуація була і в нас зі Святиком, але лікарі на Орлика були одностайні, промили і сказали не підрізати, хіба, якщо загноєння буде частіше повторюватися. А саму процедуру підрізання можна провести і більшому віці.
     
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Не хвилюйтесь і не давайте втручатись лікарям. Все буде ҐУД.

    Я он була дурна і лікарів послухала, а тепер картаю себе і пробачити собі не можу. Мушу з тим жити і бути записана в список поганих мам які дозволили лікарям порізати її дитину. Для мене це дуже болюча тема, і пишу і сльози на очах.
     
  12. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    З старшим були на огляді в хірірга на Орлика з приводу віртуальної дисплазії,то лікар попри те ше оголив і промив пісюна. Плакав коли пісяв тільки в той день,далі проблем не було.
    З Марком під час купання оголювали самі,поки одного разу не зявились тріщини з кровю і не пішло почервоніння крайньої плоті...Тепер лишились того ровера.
     
  13. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Я малому нічого не оголюю. Може так треба, чи так радять лікарі, але я там дитині нічого чіпати не буду. Підмиваю легенько, стараюсь промити добре і все.
    Дівчата, ви мене шокували що хірурги таке витворяють. Я поки послухала доктора Комаровського не чіпати. Не чіпаю. Хірург на огляді ніяких відхилень не побачила. Але моя мама каже, що треба ще якимось спеціалістам показати, бо в хлопців часто бувають з тим різні проблеми, а хірург з районної поліклініки могла щось пропустити. Проте я нічого не роблю, не мурдую дитини. Тим більше відхилень ніяких не бачу.
     
  14. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    нам педіатр казала оголювати при купанні, я шось побоялась, нічого не робила...вродь нормально все.
     
  15. Glori

    Glori New Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Я теж малому за 2,8 роки ніколи не оголювала і не промивала. Ще вагітною прочитала в цій книжці, що Ющенчиха роздавала, що цього робити не можна. І, слава Богу, в нас ніколи не запалювався. Перед садком лікар виявив мінімальний фімоз, та зараз не рухаємо. Перед школою побачимо, може переросте.
    Кума теж робила операцію малому перед школою, щоб не травмувати малого,пояснила ніби то обов"язкова процедера для всіх першачків. Болі і дискомфорт тривали 1 день.
     
  16. inka

    inka і.Неrb-то до мене)

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Маю цілу і сторію з того приводу : в 1.5 і 2р на оглядах хірург відкривав малому " цю справу" дитині було боляче буквально 30 сек, лікар був хороший- робив чітко та миттєво, казав кожен день відкривати і мастити левоміколем. Але дитині ж боліло та пекло, відповідно синок навіть не давав доторкнутись до пісі, потім навіть помити добре не давав. До 4 років нічого не відкривалось, ми мились як завжди, . Начиталась "страшилок", що потім хлопчикам роблять справждні операціі, дуже переживала. І одного разу . малому було 4.5, в ванній при купанні , все було як завжди але голівка відкрилась!!! Чесно скажу- в мене просто було свято ( мами зрозуміють). Виходить на все свій час і не варто травмувати дітисьок. Не думаю, що нашим чоловікам в той час , щось спеціально робили з цією справою. ))) Зі свого досвіду: не чипати дитину, а просто дивитись щоб було чистенько і не було почервонінь.
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    я просто розповім нашу історію: ніколи з крайньою плоттю не було ніяких проблем. Я , як і казав Комаровський, нічого не рухала. Хіба при гігієнічних процедурах легесенько інколи трішечки відтягувала ( зовсім трішки), але не намагалася оголити. Ніколи не було у малого ніякого навіть найменшого почервонніння. А от коли ми вже закінчували перший клас, одного разу увечері він пожалівся, що трішки його зудить, коли пісяє. На кінчику голівки помітила ледь -лед почервоніння. Промила ромашкою. А на ранок пісюнчик набух. Малого бігом завезла у консультативну поліклініку на Орлика до уролога Людмили Миколаївни ( прізвища не питала). Вона оглянула - баланопостит, причому вже з нагноєнням. На моє здивування пояснила, що у хлопчиків такі явища розвиваються за лічені години. То в той день нам лише прочистили, а на наступний - роз єднали спайки і вивели голівку. То роз єднання робилося без застосування інструментів, просто вручну, зайняло буквально кілька секунд і крові при тому не більше булавочної головки.Хоч явище не з приємних. Одним словом: три дні ( включаючи період до роз єднання) пісяти малому доводилося у баночку з ромашкою чи фурациліном ( інакше було боляче). І три дні на ніч ми обробляли голівку офлокаїновою маззю. Все. Надалі рекомендовано було лише раз на тиждень при прийнятті гігієнічних процедур все-таки самостійно виводити голівку і омивати. Виводиться вона вже елементарно. Як виявилося потім, у багатьох моїх подруг та знайомих із синочками були такі ж проблеми. І саме у період 5-8 років. Можливо. саме тому урологи рекомендують все-таки вивести голівку з медичним втручанням ( якщо вона сама не виводиться) саме перед школою? Мені сказати важко. Але факт залишається фактом: дитячий уролог наголошувала на тому, що каталізатором до початку запального процесу може служити будь-яка річ- дитина в школі чи садку пішла в туалет і десь ручки брудні були; скупалися у озері; просто пішов застій звичайної змазки, яку неможливо вимити без виведення голівки і т.п. А від початку запального процесу до появи гною може пройти лише 2-3 години. Якщо спайки розводяться вільно вручну, то не потрібно ніяких інструментальних втручань ( підрізань). Якщо вручну голівку вивести не можливо- тоді пропонують підрізати.

    ---------- Додано в 14:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

    моєму брату робили у віці 4 чи 5 років ( власне підрізали), але оскільки після того голівку самостійно періодично не виводили, то спайки утворилися знову . І це не заважало аж до початку статтевого життя. Тоді він знову ходив до уролога і той йому вже вручну роз єднав і строго казав обов язково раз на тиждень виводити голівку самостійно
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. aknelitta

    aknelitta New Member

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Якщо голівку "не вивоти" після процедури роз"єднання, то в малих діток знов може зарости. Мама повинна за ким слідкувати.
    З своїм синочком їздила на Орлика на консультацію з цього приводу. Переважно хлопчикам "відкривають" (процедура займає кілька секунд, але потім днів 3 дитині боляче пісяти - пече). Але нас лікар оглянув і сказав, що потрібно просто промивати, потрішки у ванні відтягувати шкірку, і до років 7 мала б відкритись сама, але в разі почервоніння - негайно звернутись до лікаря.
     
  19. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків


    Прочитала багато інформацію, консультувалася із різними лікарями (хірургом, дитячим урологом , педіатором) і дійшла до того, що нічого я із цим не роблю. Я так розумію, що серед хлопчиків це досить поширене явище, все природньо, зі 100% по статистиці у 98% проходить само. Підмиваємося кожний день, слідкуємо щоб не було запалення, почервоніння, практично всі лікарі (нормальні) сходяться на тому, що якщо дитина без проблем пісяє 3 і більше разів на день, струя рівненька, при тому дитина не відчуває дискомфорту або болі, немає почервоніння - то все добре:girl_yes2:. В моєї подруги малому проривали, як дитина так і батьки перенесли стрес, крики, плачі, кілька днів дитина стримувала сечу бо боялася пісяти так нестерпно боліло і пекло, парили, промивали ромашкою, слідкували, а за деякий час пісюн знову затягнуло :girl_devil:, другий раз вони не наважуються на ту процедуру, дали собі і дитині спокій а просто слідкують.
     
  20. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

    Так само перепитала родичів\знайомих, навіть хлопців - дивувались, ніхто нічого не робив, просто дотримувались звичайної гігієни.