Продовжити декретну відпустку.Як?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем rodzunka, 22 Грудень 2010.

  1. Seppy

    Seppy Active Member

  2. Romani

    Romani New Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Дикретна відпустка буде зараховуватися до стажу, але її можна буде не враховувати для обчислення коефіцієнту заробітної плати.
     
  3. Nivea

    Nivea New Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Декрет по вагітності увійде до трудового стажу
    Жінкам, які знаходиться в декретній відпустці, буде збережений трудовий стаж, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
    «Ми, безумовно, не повинні знижувати мотивацію жінок народжувати, і той врахування трудового стажу, який зараз припадає на так званий декретну відпустку, необхідно зберегти», - відзначив Азаров.
    Він додав, що під час проведення пенсійної реформи уряд це питання обов'язково врахує.
    Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що розмір державної допомоги при народженні дитини до кінця поточного року зросте майже на 60%.
    16:44 20.01.2011
     
  4. talja

    talja Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?



    Це наразі лише обіцянки, якщо змінять добре, але до того може не дійти!
     
  5. Kolezanka

    Kolezanka New Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Можна продовжити декретну відпустку і при цьому взяти довідку у поліклінніці. Сьогодні такі довідки дають таким діткам, що по ідеї просто не можуть відвідувати садочок, бо настільки часто хворіють, чи мають складні хроніні захворювання. Тому тут теоретично ваша дитина не може відвідувати садок, але на практиці ніхто не забороняє.
    От тільки одна є проблема. Згідно із законодавством, декретні відпустки після 3-х років декрету не зараховуються в трудовий стаж.
     
  6. VERO

    VERO Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Дівчатка, порадьте плз, хто в цьому питанні компетентніший. Я зараз у відпустці по догляду за дитиною від 3до 6р. Через 2 міс. іду в другий декрет. Всі кажуть, що мені краще вийти за місяць до декрету на роботу. Ніби тоді лікарняні будуть нараховувати від нарахованої з/п, а не від мінімальної. Я не дуже хочу на роботу виходити, бо в цей час поведу малого в садочок, а на роботі в мене ненормований роб. день зі всіма витікаючими наслідками. Чи дійсно від одномісячної нарахованої зарплати зміниться розмір лікарняних? Чи не можна взяти відпустку, чи щось типу того? Чи не можна написати заяву, що виходжу і з того ж дня "захворіти"? Дякую
     
  7. Sonne

    Sonne Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Лікарняні рахуються не від мінімальної, а від вашої нарахованої ЗП за ост. півроку. Не беруся стверджувати зі 100% гарантією, але я б не радила виходити на роботу, хіба що ви впевнені, що зможете отримувати більше, ніж за ост. півроку перед першим декретом. Якщо ви впевнені, що нарахування будуть більшими, то вийти на роботу Вам виглядає доцільним, тоді сума виплат буде більшою. Відпустка і виплати по лікарняних в нарахування лікарняного не враховується!
     
  8. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Дівчата, а чи є чіткий перелік хворіб чи причин, які дозволяють продовжити декрет після 3 років?
    Про куму питання: в поліклініку ходили з доцею мало, проте було і є багато дрібних хворіб (дуже мала вага і дуже низький гемоглобін). Як саме в поліклініці цю довідку взяти бех хабарів? якщо суто по законодавству спробувати.
    дякую, якщо опишете Ваш досвід.
     
  9. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Я свій декрет все таки продовжила, але з хабарем. Написали: ОРВ, ГРЗ, дисбактеріоз кишківника, і ще щось там з кишківником. Продовжили на пів року.
     
  10. cherepashka

    cherepashka Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Мені сімейна пояснила,щоб продовжити декрет хоча б на місяць,в карточці повинно бути багато записів,що дитина часто і багато хворіє.З цією списаною карточкою до завідуючої,яка і вирішує продовжувати чи ні.(найпростіший варіант-це звернутись до уролога,там менше писанини,так вона мені пояснила)Так як Настюхині хвороби ми в карточку не записували (прям ніколи не хворіюча дитина :) ),я вирішила з тим не бавитись і перебиваюсь лікарняними.Але то виявилось ще важче....
     
  11. skarlet

    skarlet Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Я продовжила декрет на рік, написали "часті простудні захворювання".
     
  12. Птася

    Птася Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    дівчата, може в когось якісь ідеї будуть. Продовжила декретну відпустку до зими, думала, що привчу малу в садік, а якщо не піде їй садік, продовжу знов. Але стикнулася з проблемою, що якщо я в декреті, мені не хочуть оформлювати карточку для садочка, а без неї нас туди не беруть. Кажуть закінчиться декрет, тоді і приводьте. В мене замкнуте коло, якщо я вийду на роботу, то хто ж її до садка привчати буде. Поможить порадами.
     
  13. Milochka

    Milochka New Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    В мене коліжанка віддала старшу доньку в садок будучи в декреті і жодних проблем з оформлення картки не було. На даний час вона перебуває в декреті з 2 дитиною, а перша дитина ходить в садок. Просто лікар Вам голову морочить
     
  14. aknelitta

    aknelitta New Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Я теж хотіла віддати дитину в садочок, і ще посидіти вдома, сказали,що зараз дуже їх перевіряє прокуратура, і довідок вони не робялть ні за які гроші, або ви сидите вдома і вам тоді пишуть "часті простудні захворювання і дитина вимагає догляду" і не ходите в садочок, або дитина йде в садочок, а ви на роботу.
     
  15. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    але ж ніхто не перевірить як часто дитина ходить в садочок. Можна ходити час від часу, а час від часу "хворіти"
     
  16. Птася

    Птася Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    в мене продовжений декрет, бо дитина 2 роки тому перенесла операцію на серці, завідуюча рекомендує сидіти до 4-х років з нею, і не розуміє мого бажання водити малу в садік. Але в садік можна водити на короткий день, з 9 ранку до 12, без сну і харчування. Я не порушую правила декрету, мала більшу частину дня зі мною, але що б так водити малу, треба все одно оформлювати мед карточку для садка, а лікар сказала, що якщо я її оформлю, мені анулюють декрет
    в садку лякають саніпедемстанцією, що вони прийдуть з перевіркою, а моя дитина немає карточки, дитсадок буде мати проблеми. Образливо те, що в карточці не вистачає лише надпису лікаря про дозвіл відвідувати дитячий садок і печатки.

    і що ви вирішили? просто не знаю, що я потім буду робити коли треба буде на роботу виходити, а дитина навіть ще не буде знати що таке садок
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2011
  17. aknelitta

    aknelitta New Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    В мене аналогічна ситкація - дитина оперована не серце, плюс ще інші н"юанси...я довго пояснювала, що моя дитина не може ходити на цілий день в садок, їй заважко, плюс маємо ще інші заняття після обіду, що нам потрібне спілкування з ровесниками і тп.... Але їх "не прошибеш". Відповідь одна - якщо дитина на державному забезпеченні (тобто в садочку) - то ніякого продовження декрету. Що все реєструється, кому дали направлення в садок, кому продовжили, і як перевірять - будуть нериємності.
    Ну в мене вихід один був - я звільнилась з роботи, бо працювала в києві, а тепер живемо у Львові, тобто сумістити роботу і дитину мені не вдалось б.... Хотілось подовше бути на роботі, щоб потім було легше нову знайти... Але вже як є, дитина головніше на разі. Моя порада вам, птася, перед закінчення декретної відпустки оформитись в садок, десь за місяців 3. Мені здається, що вони не мажть тоді права сказати, що ви тут же повинні вийти на роботу. А за цей час дитина звикне до садочка.
     
  18. Птася

    Птася Well-Known Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    в тому то й проблема, що мені до закінчення декрету залишилось 2 місяці, сказали як тільки вийдете на роботу візьмем вашу дитину в садок, але поки в вас декрет хоч би останній день, не маємо права, я вже няню підшукала яка буде малу до садочку привчати, мені нема сенсу декрет продовжувати, бо то замкнуте коло виходить
     
  19. sun flower

    sun flower New Member

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Цікаво! У мене подруга продовжувала декретну відпустку, жодних проблем не виникло. Дитина у садочку, а вона поки вдома. Вам просто морочасть голову, або просто вимагають грошей.
     
  20. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Продовжити декретну відпустку.Як?

    Дівчата порадьте хто знає з якої суми нараховують декретні в такій ситуації: я в першому декреті до жовтня 2011, а в другий маю йти в травні 2011р. Юридично все ок, але переживаю з якої суми нарахують дородові? Можливо хтось стикався з такою ситуацією, або має посилання на конкретний закон. Дякую