Заробітна плата

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Христинка, 18 Вересень 2008.

  1. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Я теж більше схиляюся до думки, що в нас ще досить поширене кумовство - навіть у приватних структурах. Я згідна, що для спеціалістів високого рівня або вузького профілю це не проблема - посунути брато-свата і зайняти цю позицію. Але знову ж таки.. буває так, що в тій самій фірмі той, хто доводиться родичем керівнику одержує одну зп, а той, хто прийшов з вулиці - на порядок нижчу. На минулій своїй роботі я була єдина, хто прийшов без протекції, як пише pravovuk

    і в результаті завжди була причина на мене накричати і мусила тягнути більше роботи (( Підлеглі мої мали аж на 200 грн зп меншу, ніж в мене.

    ІМХО, поки в нас масово не з'являться міжнародні підприємства, доти так і буде.

    Згідна, що нема сенсу нарікати - не подобається - шукай де краще. Але, погодьтеся, нема в нас особливо з чого вибирати. Ставлення до найманого працівника залишає бажати кращого... На жаль.
     
  2. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    А що, якщо це кум сват, брат, однокласник, то він відразу тупий по замовчуванню? А може він якраз на свому місці. І працює добре. Єдиною його провиною є те, що він чийсь там родич. Хто на приватних підприємствах потребує тупих родичів-нероб? (на державних може так і є - не знаю)

    а "дійсно кваліфікована знаюча людина", якщо сама себе не буде цінувати, то завжди буде працювати так, як Ви описали, не зважаючи на те, де вона працює.
     
  3. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Ну ми ж власне не про цих говоримо.

    Була дуже здивована, але таки часом потребують. Точніше, не те що потребують - просто до кінця не усвідомлюють, що людина не справляється.
     
  4. Furore

    Furore New Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Ну якби так було, напевне б ніхто тут (і не тільки тут) так часто не нарікав на це. :girl_wink:
     
  5. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Чоловік влаштовувася закордоном в транснаціональні компанії. Там теж поширене кумовство, незважаючи на шалені кошти, витрачені акціонерами на кадрові відбори. Просто то не якась суто львівська проблема;)

    Дівчата, а є зміст робити гілку-перелік цікавих львівських роботодавців-компаній? Як вважаєте? Бо я бачу, що відгукуються в позитивному руслі про деякі, а хтось - ними цікавиться. Висновки чи це реклама чи ні, як і про все решта думаю зробити зможемо. Але чи зацікавлені ми в такій гілці?
     
  6. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

     
  7. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    то правда. місцеві божки набирають своїх родичів а прямі власники як правило не знають про це бо взагалі знаходяться в іншій країні.
     
  8. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Заробітня плата

    теж цікаво


    тоді варто робити гілку і про хороші компанії і про погані

     
  9. Furore

    Furore New Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Повністю згідна.
    Але чомусь мені ця затія видається неймовірною. Бо якщо компанія справді хороша, то людина з нашим менталітетом не буде її тут піарити, аби не хлинув туди потік інших "професіоналів". :girl_cool:
     
  10. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    а з яким буде? :girl_crazy:
     
  11. Furore

    Furore New Member

    Відповідь: Заробітня плата

     
  12. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Назріло питання. Що важливіше - гроші чи кар'єра?
    Що б ви вибрали, дівчата: більший ( і прогресуючий) заробіток "вже" чи посаду на менші гроші, але таку, з якою на ринку праці ваша ціна за деякий час зросте (мається на увазі робота в відомій компанії чи на відповідальній посаді і т. д).
     
  13. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Вибирайте, яка саме робота вам до душі. До грошей швидко звикаєш,а от до нелюбимої роботи чи нехорошого колективу - ні
     
  14. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Друге:) Цей варіант перспективніший і навіть якщо з тою компанією щось не складеться, то з досвідом роботи на хорошій посаді в хорошій компанії - потім роботу знайти не так важко, ну і відповідно з/п вже зовсім інша, вже не з 0 починаєш.
     
  15. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Заробітня плата

    Оскільки в темі про юридичні питання руху ніякого пропишу свою проблему тут. Звертаюсь до юристів.
    З першого червня була прийнята на роботу в компанію на посаду територіального менеджера з продажу. За червень місяць зі мною і співробітниками розрахувались повністю, а от за липень і серпень грошей не було. Приходили листи( в серпні) з проханням потепіти, ввійти в положення і т.д. З вересня ми застрайкували. Сьогодні отримали наказ про звільнення.
    Почали виясняти ситуацію- обіцяного лфіційного працевлаштування не було, сказали знайомі з податкової.
    Маю намір писати заяву в прокуратуру.
    Кошти не малі, особливо якщо порахувати заборгованість по всім працюючим, ще й "на ліцо" явний обман з заявами, підписуванням різних паперів. відсиланнями трудових книжок.
    Як думаєте, які перспективи?
     
  16. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    - для початку скажіть-звільнення за якою підставою? ( за власним бажанням, за угодою сторін за скороченням за прогули....)??
     
  17. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Заробітня плата

    Наказ липовий, умовно усний, тому що ,як вияснилось, ми не були офіційно працевлаштовані. Хоча це було обіцяно і трудові книжки відіслані в гол. офіс. Просто- допобачення. Сказали, що за липень доплатять по тисячі гривень.
     
  18. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    - цікаво, а Ви писали заяву про прийом на роботу, підписували наказ про прийом, ознайомлювались з правилами внутрішнього розпорядку, посадовими? якось все так легковажно...Слід одразу звернути увагу в першу чергу на правильність процедури оформлення.. Яким чином ви отримували свою з/п? Офіц підпис в касовій книзі картка зарплатна чи конверт? Це теж важливий нюанс. Якщо на руки з/п без офіц.працевлаштування - чи є у вас конкретні докази того що Ви там дійсно працювали щоб довести свою правоту....
     
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    вам треба всім обєднатися, заяви-скарги в прокуратуру, інспекцію праці.. якщо це постійнодіюче підприємство, то ще є якісь перспективи... якщо "одноднєвка", то трудно..
    а страйкувати почали з дотриманням законодавства?
     
  20. Donner

    Donner Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Ще й які! Зараз податкова й прокуратура буквально полює за підприємствами з "нелегалами". За законодавством, доказом Вашої праці на підприємстві може бути будь-що: підпис на накладній, розрахунки, прихідна-вихідна документація, навіть, документи контрагентів, клієнтів з вашими підписами чи скеровані на ваше ім'я. Мені здається, не може регіональний менеджер з продажів не залишити "слідів", все-таки, це не прибиральниця. Зрештою, можуть бути колективні свідчення звільнених працівників. Після перевірок податкової й прокуратури ваші працедавці зрозуміють, що легше виплатити людям зарплату. Ну, й до журналістів зверніться, тоді всі ті перевірки стануть дієвішими, й менша ймовірність, що ваші екс-шефи відкупляться.