Крим від А до Я

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем zetta, 18 Січень 2012.

  1. zetta

    zetta Well-Known Member

    В нас є Басурманська неволя, Болгарія та інші курорти, а от про Крим окремої темки нема. А скоро вже будемо чекати весну а за нею і літо)
    Отже Крим.......... пляжі, санаторії, поради, екскурсії та ін.
     
  2. sani

    sani New Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    Клімат і природа супер, особливо я в захваті від побережжя від Ялти до Форосу.
    Жити в Ялті, а їздити купатись, наприклад, в Кацивелі якось так :) бо купатись в Ялті нема де, всюди бридко, хіба в Нижній Ореанді, але якщо у вас мандата вр нема то вас туди не пустять :)

    тут плюси закінчуються :sad:

    далі одні мінуси...
    Сервіс - це слово не знайоме місцевим аборигенам, їм тільки знайомо слово гроші, а сервісу як такого там нема, взагалі і ніде!

    На Ай-Петрі років 10 тому було чудово, тепер же жах, ці ленточки у формі гандончиків висять на кожному дереві, "обезьянки" і "орли" так і хочуть з тобою сфотографуватись, ригаловки по всій Ай-Петрі, короче татари засрали Ай-Петрі з ніг до голови!

    І всюди "парковщики" всюди дай гроші, але ніде ні знаків про стоянку, ні розміток, ні самої стоянки нема! Зато є гордий абореген-парковщик, який буде тебе страшити місцевим дупутатом і вимагати гроші за парковку (на обочині траси, під скалою...)

    Проживання - не вірте слову ЄВРОРЕМОНТ - це в кращому випадку санітарний ремонт часів СССР, без світла в під"їзді, зі старими розсипаючимися меблями за дуже великі гроші.

    А для чого щось міняти як люди і так їдуть, і платять :)
     
  3. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    На форумі вже багато дівчат писали про свій вдалий відпочинок у Криму(минуло та цього року)...Хто шукає той знаходить хороші приватні пансіонати, і з умовами і з сервісом( зараз пригадується мені Богданкин відпочинок)...але ці умови вже і коштують відповідно тому і думаєш чи вартий той крим тих грошей

    А природа таки Криму безподобна.
     
  4. Yoda

    Yoda New Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    Там проблематичніше з пляжами...місця немає і брудні :sad:. Якщо пансіонат має власний закритий пляж то ціни там зашкалюють.То з власного досвіду і досвіду знайомих. Останній раз правда ми були 4 роки тому за Судаком. Жили в пансіонаті у татарина. Умови були гарні як на Крим. Єдине харчування. що входило в ціну номера, не дуже. Багато каш і мало мяса, а для мого чоловіка немає мяса - немає що їсти. Той татарин викладач історії в Сімферополі в якомусь ВУЗі, то його екскурсії були дуже цікаві!
    На пляж ми їздили в Сонячну Долину. Там не було так багато людей як в Судаку і на тому мисі, за Судаком, де ми жили.
     
  5. grape

    grape New Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    Були ми минулого року в Криму на Тарханкуті. Природа - краса неймовірна, море, скелі, великий піщаний пляж і дуже чиста вода!!!! Якщо чесно, то наслухавшись страшних історій про Крим ми дуже довго відкладали поїздку туди, але результатом були приємно здивовані. Тарханкут - це найзахідніша точка Криму, подалі від всіх туристичних цікавинок ЮБК. Маленьке селище Оленівка, великий безкоштовий піщаний пляж(порівняно чистий), чиста вода в морі, невеличкий базарчик, магазини, маленькі кафешки, оце й все що там є. Для тихого сімейного відпочинку - це те що треба. Якщо є бажання то можна проїхатися(хвилин 20 машиною) до скель Атлеш - дуже красиві краєвиди, чистенька вода, можливість поплавати з аквалангом. Жили ми в Оленівці у жіночки, яка на своєму подвір"ї має кілька будиночків, які здає в оренду. Не супер-пупер умови, але кухня, туалет, душ нормальний у нас був, а платили ми за це 130грн/день(для сім"ї з 2 дітками нам було зручно). Думаю не так і погано. Однозначно хотіла б поїхати туди ще раз. :)
     
  6. olja_zaj

    olja_zaj Well-Known Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    І я закохалась в Тарханкут.Але хто шо шукає.Ми хотіли мало народу, чистої води, ніяких інфраструктур, те і знайшли.Були в селі маленькому, там всього 3 вулички і 2 магазинчика, до моря від пансіонату 2 км, їздили на машині (5 хв до моря на машині), бо нереально ходити пішки по степу в спеку, їздили (хвилин 15 на машині), до коси Беляус, там взагалі казка, єдиний мінус, там практично всі з палатками, тому ..вогнища біля моря, купи сміття і т.д.
    Загалом були дуже задоволені, за такі гроші, відпочити в Криму, саме те, за більші гроші і кращі умови краще таки закордон їхати.
     
  7. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    дякую )
    мене цікавить Крим бо чол хоче саме туди... хочеться :
    -для дітей , для мацьопств (пісок, пляж і куди піти)
    -зручність інфраструктури бо будем без машини
    - гарний краєвид
    -житло
    -екскурсії
    - шо там по винам??
    ну то основне )
     
  8. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    пісок це тільки західне узбережжя...
    але
    ви там не побачите. За природою і краєвидами тільки ЮБК, а там галька, крупна...
     
  9. kristina

    kristina Well-Known Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

     
  10. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    мда... колюча? бо в Хорватії та Іспанії треба було на ноги такі резинові плавальні капці вдягати... дітям важко на гальці ?
     
  11. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    Позаминулого літа ми з чоловіком їздили в Крим машиною, ночували в палатках. Побували де тільки можна було: почали із західного узбережжя, а закінчили Керчю. Можливо, Крим не для елітного відпочинку, але ми собі ставили за мету побувати всюди і подивитись на красу кримського узбережжя, степу, гір, бо там таки ГАРНО. Я обожнюю гори з морем. Закохалася у Форос, Гурзуф, Судак вже вкотре вражає. Відкрили для себе схід Криму. Росія в Україні. Але Керч дуже чисте місто, принаймні так виглядало, якесь затишне, автономне.
    А ще були на Арбатській стрілі - неоднозначні враження. Там пусто, велкикий довгий пляж (нагадало американські пляжі), брудне Азовське море, хвилі, птахи на узбережжі (живі, мертві). Якось моторошно було там ночувати, але діватись було ніде.

    А ще цікави місцем виявилось м. Щолкіне, поряд з м. Казантип. Спокійне містечко, море тепле, не глибоке. Для відпочинку з дітьми якраз.

    Можливо, якщо оцінювати Крим крізь призму відчуттів одного містечка, в якому відпочивали, то враження будуть однобокі, крайні. Маю щастя, що побували в Криму у всіх "курортних точках" і сказати правду, поїхала б туди ще не раз.

    ---------- Додано в 12:24 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

    Можна у Євпаторію. Там пісок.
    Тут до гір тоді треба спускатись - на південь узбережжя. Там стільки всього цікавого і гарного.

    Вина "домашні/заводські" продають всюди. Але дивно було: купували ми вино в звичайних продавців типу на розлив, то було набагато смачніше, ніж на винному заводі, відчувалось виноградом.
    Всюди ціни різні, але чим південніше - тим дорожче, здебільшого.
     
    Останнє редагування: 18 Січень 2012
  12. status quo

    status quo New Member

    Відповідь: Крим від А до Я .

    Песчаные пляжи в Новофедоровке , в г.Саки (это всё не далеко от Евпатории), кстати там же есть и лечебные грязи. Близко и до Евпатории, Севастополя, Симферополя.
    Песчаные пляжи в Феодосии (но мне там не нравиться - грязновато).
    В Бахчисарайском районе ( Песчаное, Кача, Угловое, Береговое). И природа тоже очень красивая.
    Но и само собой город Керчь и Ленинский район. Это Героевка (там этой осенью даже шейх отдыхал))) - Чёрное море , Курортное ( грязно) - хоть и расположено удачно, есть озёра с лечебной грязью и древние вулканы с голубой глиной , Нижне-Заморское - вот где раздолье для курортников, много пансионатов, тёплое Азовской море , песчаные пляжи , родники с чистой водой - но...далеко от города.
    Щёлкино (то есть Казантип).
     
    Останнє редагування: 18 Січень 2012
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Крим від А до Я .

    ми "пошановувачі" Криму ( вірніше, ПБК) вже 12 років. Знаємо вже кожен камінчик від Західного до Східного узбережжя.І хто шукає, той справді знаходить. І пристойні умови, і хороші пляжі, і по ціні- абсолютно доступно.Ми з чоловіком багато де відпочивали. Але хіба Хорватія для нас може "перевершити" Крим. Але тут і ціна набагато вийде дорожча. А от Туреччина, Єгипет і т.п. більше одного разу не приваблює.
    піщані пляжі та ракушечник- це Євпаторія- Ніколаєвка. Краєвиди, звичайно зовсім не ті, що на ПБК- степова зона. Є частково ракушечник у Новому Світі- тут надзвичайні пейзажі, але з маленькими дітьми тут відпочивати важкувато.

    базари-магазини є усюди. Але якщо вас цікавить зручний маршрут до визначних місць чи кафешки-ресторанчики, тоді вам треба обирати ПБК і мандрувати маршрутками. Причому, для активного відпочинку вам не підійдуть маленькі тупікові містечка, на кшалт Кастрополя чи Паркового- з них важко вибратися у "цивілізацію", зате тут є величезний плюс для відпочинку з дітьми- менша кількість людей, широка(відносно) пляжна лінія, чудові краєвиди, цілющий клімат ПБК
    однозначно лінія від Гурзуфу до Форосу
    "до кольору до вибору" прямо на місці можна знайти ( ми на пошуки ще жодного разу витрачали не більше години і знаходили завжди євроумови за доступні кошти. По інтернету і т.п не шукали, бо зазвичай дешевше знайти на місці і не "кота в мішку".Але кілька варіантів подивитися доведеться.Тому одного з батьків треба залишати з дітками на валізах, а інший мусить підібрати пристойний варіант

    є організовані- пропозицій безліч. Але куди дешевше і цікавіше- самим розробити маршрут і обдивитися усі цікаві для вас куточки Криму у зручний час .
    основне не купувати на вулиці, т.зв. "домашні", які роблять невідомо з чого. А так- є "масандрівські" вина на розлив із спец. бочечок у магазинах або пляшкові тієї ж "масандри" чи "магарачу". Ціни на пляшкові вина- такі ж, як у нас.
     
  14. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Відповідь: Крим від А до Я

    Останній раз в Криму пили тільки такі вина. І почалося щось) Закінчилося тим, що я запідозрила в себе рак і їхала з племінницею до єдиного "навсюодессу" - а саме, Алушту і р-н - дерматолога. Ноги почорніли і вкрилися, ніби, як лускою(( Потім згадала, що попереднього року теж було щось подібне, але набагато в меншій мірі, бо була недовго і вина майже не пила)
     
  15. sani

    sani New Member

    Відповідь: Крим від А до Я

    магазинні кримськи віна мені взагалі не подобались,
    а базарні :)... а один раз зайшов купити цибулі і моркви на базар, так напригощали... і кажу їм що моя задача цибуля і морква, решта мої вже купили, і вино 100% купляти не буду, а вони всерівно наливають - "попробуй, завтра прийдеш!" :) так напробувався того вина, з трудом знайшов де жили, дуже класне було! :)
     
  16. status quo

    status quo New Member

    Відповідь: Крим від А до Я

    Я не рискую покупать вино на разлив, а пробовать тем более. Точно так же - как и покупать на вокзале красную и чёрную икру в банках))))
     
  17. Fermyna

    Fermyna New Member

    Відповідь: Крим від А до Я

    Тоже не считаю правильным покупать продукты на рынках и с рук, мало ли.

    По сабжу - Крым обожаю, это моя слабость!!! Стараюсь ездить туда в бархатный сезон или в мае, когда пляжи не так забиты. Заранее бронирую жилье, так гораздо дешевле, чем на месте искать. Нравится заказывать через интернет - . Программу планирую в зависимости от настроения и бюджета, пару экскурсий обязательно стараюсь включить, остальное - исключительно на свой вкус. Всегда возвращаюсь полная сил и эмоций!!!
     
    Останнє редагування модератором: 6 Лютий 2012
  18. atma

    atma New Member

    Відповідь: Крим від А до Я

    Маю одну пораду для кожного хто приїде дикарьом в Крим.
    Саме головне небути ЛОХОМ, бо лоха бачуть з далека, тоді втулять домашне вино (яке ви купувати незбираетесь) поселять в сарай з евро ремонтом по ціні 5-ти зіркового готелю, візьмуть за парковку якщо ви навіть без машини. Нічого цього нестанеться якщо ви не ЛОХ.
     
  19. sani

    sani New Member

    Відповідь: Крим від А до Я

    мда... як все печально у Вас там... :sad:
    нажаль весь бізнес в Криму побудований на розводі лохів, навіть якщо ти не лох, то треба ним прикинутись, щоб скористатись тими чи іншими послугами :sad:

    Але я коли їду відпочивати, я хочу ВІДПОЧИВАТИ, а не воювати з аборигенами!

    і поїдете відпочивати в Європу ;)
     
  20. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Відповідь: Крим від А до Я

    Я б не сказала, що вона колюча, але все рівно якось незручно, для води я б радила мати такі резинові капці,бо у воді навіть місцями боляче було наступати на ті каменюки. Я вперше минулого літа відпочивала в місцевості з галькою, дуже незручно лежати, а ще дуже порохи ніби ти посеред дороги ліг. Дитина як сідала на камінці то трусики, чи шорти треба було добре терти аби відіпрати.