Як повернути борг?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Незабудка, 6 Березень 2011.

  1. bioland7

    bioland7 Well-Known Member

    Відповідь: Як повернути борг?

    Прочитала, Катя, твою історію і зрозуміла, що ми не такі одні...:girl_cray:
    Правда нас інша мадам так само "надула", яка займається продажем паркету і має по Львову кілька магазинів.
    Історія подібна, з різницею в тому, що паркет ми тільки замовили, дали завдаток і навіть його не бачили...
    Кобіта весь час каже, що в неї нема грошей, і тому не може вернути завдаток, але тим не менше їздить на хорошому авто і магазини ще не закрила.
    Справа в суді, побачимо чим то все закінчиться....
     
  2. shkodnica

    shkodnica New Member

    Відповідь: Як повернути борг?

    ви отримували якісь відсотки з бізнесу?.(в мене подібна ситуація)

    ---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

    мені одразу повідомили, що це ризики, і якщо шось, я можу забрати товаром, просто приїхати, погрузити в машину(з групою підтримки) і продати самотужки...звісно це дуже багато клопоту. але це щось.
     
  3. Відповідь: Як повернути борг?

    Домовленість була про відсотки. Реально ж їх отримували лише перших кілька місяців.

    Мені казали навпаки. Забирати товар можна лише за рішенням суду, інакше це незаконно :girl_nea:
     
  4. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Як повернути борг?

    Але найбільш дієво.
    не знаю ,наскільки це працює на рівні закону, на рівні дієвості впевнилась вже три рази. Перші два рази- це були робочі моменти, коли замовники не хотіли/ не могли розрахуватися. Приїхала в ТТ, забрала всі які могла підняти ТМЦ .
    Гроші були і зразу. В суд ніхто не подавав, можливо повезло.)))
    Третій- не виплата ЗП. Забрала ТМЦ. в суд не подали.
    А про суди в цій країні знають, взагалі?))) Питання риторичне.
     
  5. accessories

    accessories New Member

    Відповідь: Як повернути борг?

    Уважно прочитавши викладені в цій темі дописи так і хочеться сказати "я мзды не держу, мне за державу обидно".
    Нажаль, на сьогоднішній день, на мою думку, це все "класичні ситуації". Звичайно, не завжди ті хто позичають гроші, свідомо не планують їх повертати своєму позичальнику, однак і таке трапляється.
    Найкраща порада для повернення боргу - не створювати його. Як вже було сказано, - "Якщо хочеш втратити друга - позич йому гроші".
    Дружба-дружбою, знайомі-знайомими, а позичати гроші повинні "спеціально навчені" установи.
    А щодо дієвості найрізноманітніших розписок, договорів позики і т.д. - все, нажаль, дуже сумнівно.
    Справа в тому що всі ми живемо в "правовій державі", в якій правом (і, відповідно, обов'язками) користуються лише самі творці права. В решті випадків є дуже гарна приказка "Закон як дишло - куди повернеш туди і вийшло".
    Судові "розбірки" - це теж варіант, який не обов'язково принесе бажаний результат. Процес звичайно захоплюючий і цікавий. Подаєм в суд, платимо мито та судові витрати, наймаємо крутих адвокатів (про них нічого поганого сказати не хочу - робота є робота), навіть виграємо суд, тішимся з того надзвичайно - ніби після цього все буде як книжка пише. Але ні! Виявляється, що боржник "голий, босий і додому далеко". Тобто немає в нього нічого і не працює він ніде. Що далі? Нічого. Бігаємо в виконавчу службу, просимо-просимо, - ніби щось робиться, а результату немає.
    Щодо забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно боржника - цей спосіб сьогодні теж більше не працює ніж працює з наступних причин:
    1. Майже завжди боржник дізнається про твердий намір кредитора звернутися до суду для стягнення боргу ще до самої подачі позовної заяви, і як це не смішно звучить від самого кредитора;
    2. При порушенні провадження справі суди дуже рідко "по-замовчуванню" позитивно вирішують питання про накладення арешту на майно боржника, для забезпечення позовних вимог. А, значить, отримавши ухвалу про порушення провадженні в справі,
    боржник буде мати достатньо часу для виведення з "зони ризику" своїх активів до моменту накладення на них арешту судом. В такому випадку рішення суду не допоможе.
    Щодо роботи колекторів (якщо брати до уваги лише законні способи їх роботи) - це як неприємне радіо в сусіда - шумить, трохи заважає, але з тим можна жити. Їх діяльність жодним способом не врегульована на сьогоднішній день. Це звичайні "діставали". Так, ходять нагадують про борги, телефонують - теж нагадують, але реально нічого зробити не можуть і, при бажанні, від них здихатись доволі просто. Щодо "викупу" боргу колекторською фірмою - вони колектори, а не камікадзе. Наскільки мені відомо, вони працюють за відсотки.
    Незовсім законні способи повернення боргу - не коментую.
    Єдиний спосіб нормального та цивілізованого забезпечення повернення позики - застава майна. Але брати майно в заставу офіційно громадяни не можуть.
    А звідси висновок - позичати значні суми коштів не варта - цим повинні займатись спеціальні установи.

    P.S.
    В ситуації з поверненням вже існуючого боргу, на мою думку, оптимальним рішенням є постійна та безпосередня "робота" з боржником. Неприємно, але факт.
     
    Останнє редагування: 23 Лютий 2012
  6. Відповідь: Як повернути борг?

    Саме так зараз і діємо.

    п.с. А вам, accessories, ще раз велике спасибі за допис!
     
  7. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Як повернути борг?

    В нас також досить цікава "розв"язка" з поверненням нам грошей...Протягом минулої весни/літа/осені пані нам повернула таки частину грошей, по 100-200 доларів привозила раз на пару тижнів, ту вже ладно, ми погодились на такі умови, бо десь таки по людськи було її троха шкода, вона загнала сама себе під плінтус . Але після нового року від неї мовчок- обидва телефони відключені, і так протягом двох місяців не моглі її знайти. Аж вчора знов спробувала подзвонити до неї...і слухавку підняв..слідчий. Її закрили. Мене розпитали що до чого. скільки вона нам ще винна і просили прийти і писати на неї заяву. Що робити навіть і незнаю...ходити два роки по судах і тріпати собі нерви не дуже хочеться, тим більше що скоріш за все грошиків не побачим в любому випадку. Але мабуть все ж піду, поспілкуюсь зі слідчим
     
  8. Roxie

    Roxie Галицька панянка

    Відповідь: Як повернути борг?

    Тільки хотіла це написати, як перечитавши дописи - знайшла що мене випередили )))

    Працювала в банку з кредитами. Скажу Вам чесно - нема нічого гіршого, ніж повертати борги. Рік назад не було закону, який би надав банку право вилучити заставне майно, не залежно від того платить боржник чи ні. Тобто будь-яке позасудове вилучення, без згоди боржника - незаконне і розцінюється як крадіжка. Тепер щось про такий закон говорять, але чи його прийняли - не знаю, вже тим не цікавлюсь. В нашій державі всі закони захищають боржника. Можливо це правильно, але не завжди. Бо коли люди мають гроші, приїжджають в дорожезних шубах, на шикарних машинах і "плачуться", що нема чим платити, а в мене (працівника) зп ледве дозволяє час від часу в кавярню сходити, а зп не піднімають, бо ж проблемників багато... Отоді то думаєш - "Ну як так?"

    Вилучення майна через суд переважно триває рік і більше. Це постійні ходіння на судові засідання, перенесення слухання справи ("тріпання нервів") і т.д.

    Урок для мене особисто "Позичати людині тільки таку суму коштів, яку можеш подарувати і не перейматись її поверненням" Звичайно, родичу можна подарувати більшу суму, просто знайомому - меншу, але суть зрозуміла.

    А якщо вже позичили - можу сказати, що є різні люди. На одних діє постійне надзвонювання і нагадування. На інших - погрози грубим чоловічим голосом. Ще на декого - погрози подати в суд. Листи, дзвінки, візити додому, на роботу. Дуже то все неприємно. Тому краще не позичати ні комусь, ні собі.

    Якщо людина просить позичити велику суму - порадьте звернутись в банк, бо не виключено, що зіпсуєте стосунки з тою людиною на все життя.
     
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Як повернути борг?

     
  10. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Відповідь: Як повернути борг?

    Не ми одні...на жаль...один знайомий винен чоловікові велику суму грошей, які позичав ще у грудні 2011 року. Просив на 2 місяці. Чоловік - душа добра позичив гроші на 2 місяці, без розписки. Пройшов час, боржник грошей не повертав. У березні написав розписку, що зобовязується повертати борг рівними частинами до 30 серпня. За ці місяці гроші отримали лише раз і то не повну суму. Щоб віддати гроші горе знайомий поїхав на заробітки до Польщі, та щоразу коли приходили останні дні місяці він нас повідомляв, що його вигнали з роботи і гроші не заплатили. Вчора подзвонив і сказав, що грошей нема і скоро не буде, робіть що хочете, хоч вбивайте. Сльозами зрозуміло не допоможеш, але сьогодні всю ніч проревіла як дурна. Стало дуже обідно. Я б в такій ситуації зі шкіри б вилізла, а гроші б віддала (кредит в банку і т.д. і т.п.). Маю адресу його батьків і дружини і вагаюсь їхати до них чи ні...
     
  11. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Як повернути борг?

     
  12. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Відповідь: Як повернути борг?

    Чоловік постійно контактує з боржником, останнім часом з погрозами...не допомагає. Хочу сама поїхати до його дружини і розяснити ситуацію. Точно знаю, що мають авто-нехай продають..
     
  13. Відповідь: Як повернути борг?

    Саме так.
    Наша "коза" мені: "Та мені хіба нирку продати, щоб вам борг віддати". Кажу: "То продавай. В чому проблема? Покупців шукати?". Прелякалася: "Та що ти таке говориш?!".

    Серйозно, якби я бачила, що вона зі шкіри лізе, щоб борг повернути, ставилася б до цієї ситуації по-інакшому. А так - живе собі потихеньку, і має нас в носі.
    Поїдьте обов'язково.
     
  14. smv

    smv New Member

    Відповідь: Ремонт

    Доброго дня! Не знаю чи це до цієї теми, але можливо хтось порадить. Мій чоловік зробив "добрим" людям ремонт, тепер вони не хочуть оплатити. Коли ми дзонимо вони кажуть, що напишуть що ми їм погрожуємо. А що робити нам, чи можемо ми кудись звернутись, ніяких документів у нас немає. Порадьте будь-ласка.