Дитина і тато.

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Ланочка, 10 Жовтень 2009.

?

тато моєї дитини

  1. найкращий! усе може! Іноді й робить усе. Сама вибирала!

    67,5%
  2. Хороший! Дає мені можливість самій усе залагоджувати. Сама вибирала.

    16,8%
  3. Сам - дитина. Але маю на кого нарікати. Сама вибирала...

    14,1%
  4. Не вибирала. Підсунули щось. Мучуся...

    1,6%
  1. Velana

    Velana Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    не можу судити по собі (в моїх чоловіків "чоловічі справи"), але от дуже гарний приклад маю з сусіда, він з донечкою і в пісочницю, і на гойдалки, і гуляють з візочком дитячим (донечка везе той візочок, тато за нею ходить), не думаю що в цьому є якась проблема - головне було б бажання в самого тата ;)
     
  2. arina

    arina Active Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    а мій чоловік вчора вперше (!!!) посидів з малим 2,5 год, а мене відпустив сходити з коліжанками на піцу:girl_dance:
    п.с. до цього я дитину могла залишити хіба на бабу або сестру, татко ніколи не сидів...
     
  3. Януся

    Януся Well-Known Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    Іра, та твій муж я бачила сам привчився :) На ковзанах зимою катав, перевзував, капризи слухав.
    Ну і наш татко молодець. Доня дуже любить з ним бавитись. На вулиці вони на майданчику дуріють, бігають, скачуть. Вдома тато за коника служить, на гітарі їй співає, малюють, вирізають.
    Залишається з татом Януся залюбки, а їсть з ним ще краще ніж зі мною. Тато сказав йдем їсти і вони їдять, а зі мною " то не хоцю, дай касю",даш кашу "хоцю суп".
     
  4. Balu

    Balu Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    А що робити, якщо тато сам не хоче цього? Весь придумує справи? Змусити гуляти з дитиною не виходить, в неділю, і то на годинку, бо на більше його не вистарчає. Їздити з дітьом кудись - універсальна відмазка: "Рано ще". І тому подібне :sad:
     
  5. Donata

    Donata Active Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    Перша порада - насильно не напирайте, нікому з того добре не буде. Найкращий спосіб примусити людину щось зробити - переконати її, що це була її ідея ;) (не пам"ятаю чий вислів). Почніть з маленьких традицій, тато читає перед сном, купає/миє перед сном, ...
     
  6. DarkNess

    DarkNess New Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    Чесно, просто "восхіщаюсь" такими чоловіками, які "самі хочуть", таких експонатів серед знайомих немає...


    Єдиний вихід (перевірений мною) - самій придумати СОБІ справи і то безвідмовні (всі решта вмовляння-прохання не діють):

    - спина болить - тре срочно на масаж,
    - волосся нефарбоване - не може у Такого чоловіка (тут тре прихвалити) бути недоглянута жінка
    - треба дитинці щось свіженького купити на базарі - а хто краще за вас вибере...
    - треба в банк - а там ж черги..

    і т. д. тут вже ваша фантазія...

    На крайняк, якщо ввечері, то кажу, що в мене стрес, мушу розвіятись, інакше буду зла і агресивна (ррр) цілий вечір, що нікому не портібно.
    Але важливо не просити, а просто ставити перед фактом!

    І обов"язково тікати кудись з хати. Бо виходу нема.
    Коли мій каже, що побуде з дитиною, а ти пороби, що тобі треба в хаті чи відпочинь, все зводиться до того, що тато за компом (дивлячись за дитиною) періодично просить чаю з канапками (ну це ж неважко!), а дитина тягне маму з кухні за ногу бавитись...
    Мама повинна відпочивати від дитини також.
    А тато з малечею нехай шукають спільну мову, та й ще плюс, тато все рідше каже мамі "ти ж нічого не робиш, просто сидиш вдома!"

    ---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ----------

    в мене не діяло...
    завжди була відмазка - мені треба подзвонити, маю багато роботи на завтра, це ж твої справи - бабські, а в мене он які важливі дєла!
    Думаю, що в кожній сім"ї - індивідуально, але способи треба шукати.
     
  7. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    наш тато теж деколи любить видати: я замучений-замаханий-схарений...тоді я маю залізний аргумент: колись настане такий час, коли ТИ захочеш щоб Сашко пішов з тобою кудись, а він тобі відповість так само. я навіть не думала що ця фраза так на чоловіка подіє. звичайно, він не відразу ж вскакує і не біжить з малим бавитись, але бачу що задумався. час від часу маю нагадувати, але воно таки діє. деякі чоловіки не усвідомлюють батьківства відразу, тому і реакції загальмовані. у стосунках батько-син дуже важливо наголосити на тому що я, як жінка, не завжди можу допомогти синові вирішити якісь проблеми. тому в житті сина батько має бути присутнім.
     
  8. DarkNess

    DarkNess New Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    Оце дуже хороша думка, я підтримую.
    Але от біда, мій каже що син ще ЗАмалий "для батька". І я от думаю, коли це він буде достатньо великий "для батька" ?
    Коли зможе водити машину, щоб тато міг пити пиво? ХМ...
     
  9. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    мій теж так казав. тоді я взяла на озброєння аргумент що потім буде пізно. чоловік теж деколи міг ляпнути що Сашко ще малий. просто треба наголошувати що як дитина змалечку не звикне проводити час з татом, то потім вже і не захоче.
    ще один момент. коли ще жив мій тато, то в Сашка не було кращого друга ніж дідо. я була тільки ЗА, але це теж був аргумент для чоловіка. казала йому: дивись, мій тато хоч і приходить змучений з роботи. але завжди приділяє час дитині, а ти? ти ж тато. хіба тобі не образливо що дитина більше прихильна до дідуся ніж до тебе? от і на таких хитрощах викручувалась. тепер, коли дідуся не стало, Сашко часто його згадує, але і з татом більше часу проводить. буквально минулого тижня зраненька закатав істерику бо він скучив за татком (татко поїхав на село і ми збирались в садок самі). я мусіла дзвонити до чоловіка і вони собі поговорили і тоді Сашко заспокоївся. а я так тішилась з того що дитина тягнеться до тата...
     
  10. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Дитина і тато.


    а якщо серйозно, то мій чоловік не проти погуляти/побавитись з малою, але біда в тому що немає ніколи часу - додому приходить дуже пізно, вихідний одна неділя.

    але останнім часом якщо ми все ж лягаємо разом спати, то майже завжди читає казку - але моя козявочка не дуже уважно слухає, невдячна :girl_in_dreams:




    а оце діло - то любиме в нашої дитини, тому не завжди він то витерплює, мушу часом заступатись за нього, я то вже звикла абстрагуватись якось, а йому важкувато:girl_yes2:
     
  11. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    Точно так само. Мама проводить з дитиною більше часу, а якщо у декреті, то 24 години на добу, а тати у нас зайняті і дітям мало приділяють часу, тому варто своїм чоловікам у міру їх завантаженості організовувати спільний час із дитиною - тільки їхній з татом час: басейн, цирк, похід у кіно на мультик, та все що завгодно! Головне, щоб це було цікаво і ексклюзивно закріплене за татком.
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Дитина і тато.

    Такі речі їм дуже пам’ятаються, і не має значення хлопчик то чи дівчинка. В нас якось нема потреби закріпляти нічого на тата, бо він в нас дуже ініціатор всіляких таких вилазок. Наш тато забирає дітей зі школи, годує їх, займається ними, пильнує, щоб зробили уроки, бігає з ними по-вулиці і ганяє м’яча, а також як тільки має якусь можливіть то бере їх з собою на спортивні представлення. На ДН він з малим ходив на хокей, а коли йому запропонували білети на бейсбол, то він сказав аби шукали зразу 4-ри, бо йому важко вибрати котру дитину залишити вдома (малеча не рахується, бо справді ще замаленька йти на футбол). Радості після походу на гру в дітей не було меж. Наш тато їх постійно возить на карате, а мама в той час відпочиває з малечою вдома.

    Якось я ніколи його не заставляла нічого робити, він сам був ініціатором таких речей.

    перечитала голосування, і розсміялась. Я вибрала - найкращий! усе може! Іноді й робить усе. Сама вибирала! Тільки я сама не вибирала, мені підсунули.:d23::girl_haha:
     
  13. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Дитина і тато.

    Ну в найгіршому випадку-чекати,поки дитина сама захоче з татом щось робити.Це мало бути от-от(у вашому віці).А якщо вже і в цьому випадку буде глухо-ну то думаю самі здогадаєтеся,що далі робити.

    ---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ----------

     
  14. svetka

    svetka New Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    Вам дуже пощастило в цьому плані, бо як я не старалась і не просила чоловіка погуляти з сином він категорично проти і завжди знаходить всякі відмазки. Та що тут говорити якщо з малим він може посидіти максимум пів години, а далі приносить мені його і каже, що в нього не хватає більше терпіння сидіти з малим. Синочку зараз 10 місяців, можливо якщо дитина трохи підросте, то як вважаєте, може ситуація згодом змінитись на краще?

    ---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:38 ----------

    Ідентична ситуація...:girl_cray:
     
  15. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    В нас синулька татка обожнює, як і татко -малого. З самого початку чоловік нам у всьому допомагав, нічкою на рівні зі мною вставав, підгузники для нього не проблема, купаємо малого разом, тут у нас зовсім паритетні стосунки (тут далося взнаки те, що в чоловіка є набагато молодша сестричка і в дитинстві він з братиком завжди нею займались). Як малий почав підростати, то почав розрізняти всіх членів родини і вже тепер собі чітко розмежував, хто які функції виконує. Якщо мама в полі зору, то мама дасть їсти, поголубить, забавить дитину спокійнішими іграми, але мама і строга трохи: всюди лізти не дозволяє, істерик не любить. З татком вже інша історія: тільки татко покажеться на очі синові, то малий зразу скривиться і в плач, бо якщо тато є, то він має малого носити, щось показувати, лоскотати животик і гратися м'ячиком. Інший варіант з татом не проходить. А ще наш тато часто сам з малим гуляє, вони люблять довго-довго їздити, тому мама не часто такі марафони осилює:).

    ---------- Додано в 12:00 ---------- Попередній допис був написаний в 11:51 ----------

    Читала у якійсь статті з психології, що у більшої частини татів ще перед народженням дитини формується уявлення про свого сина чи дочку. Зазвичай, якщо це син, то чоловік собі малює в уяві, як він буде з ним грати у футбол, ходити на риболовлю, по гриби і в такому дусі. Саме тому, коли народжується дитина, то такий чоловік розгублюється, бо дитьо ще маленьке і з ним аж ніяк наразі не реалізуєш оту уявлювану ним форму поведінки. От і виходить, що тато дистанціюється від дитини, вважаючи, що зараз нею має займатися мама, а пізніше вже він вступить у свої права. Головне, ви не пропустіть того моменту, коли малюк трішки підросте, почне ходити, навчиться нових умінь і тоді активно залучіть тата до ігор та прогулянок з малим, якщо зараз він ще до того не дозрів. І все буде ГУД!:y:
     
  16. Lingerie

    Lingerie New Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    як я вам по доброму заздрю!!! молодець ваш татусь!))) я про такого татка для своэi доцi мрiю! Так,наш татко теж любить нашу Ангелiнку,але гратись з нею чи гуляти-не знаходить часу,або й не хоче (. Я цю тему ось уже майже 2-й рiк пiдношу,свекрусi жалiюсь, а вона...нiби говорить про це йому,але ...сама й жалiэ на нього крикнути! Просто немаю слiв,як мене дiстало оте вiчне прохання: погуляй,пограйся з малою!!!
     
  17. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Відповідь: Дитина і тато.

     
  18. DarkNess

    DarkNess New Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    Я колись тоже так робила - думала вона на нього вплине більше ніж я (молода/дурна/зелена :mocking:) - тепер вже так не роблю, і завжди кусаю себе за язик, як дуже свербить...

    Я власне чо сюди... читаю, як дівчата в перукарні ходять, на каву з подругами чи на шоппінг, а дітки тим часом з татусями час проводять... і чесно тихенько їм заздрю (нє, ну по доброму, ясно...)

    Мій вже більше місяця з малим не лишався, і ніяк не можу його вмовити... все він змучений/виснажений/занятий...а я... ну така вже вимучена малим...шо просто нє могу!
    Тре більше наглості набратись чи шо?
     
  19. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: Дитина і тато.

    А ви не вмовляйте, а просто поставте перед фактом.
    Тю, та щоб я свого вмовляла?!) То ж НАША дитина, а не моя. Ясно не часто, але коли треба- без проблем, кажу, що мені треба туда то, буду тоді то, а ти мов залишишся з малим і все.:)
     
  20. DarkNess

    DarkNess New Member

    Відповідь: Дитина і тато.

    та я тоже так раніше робила, навіть вище десь написано, а от останнім часом він ну дуууже вже змучений, ну зовсім не має сил-терпіння...
    а я ?