Нікому не потрібні професії і навички

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Sera, 30 Липень 2012.

  1. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: Нікому не потрібні професії і навички

    Ну чого? Я працюю, і буду продовжувати працювати, тільки на іншій посаді, яка мені буде приносити задоволененя, бо це дуже важливо для мене.
    І кожен рік випускники приходять влаштовуватися на роботу, але, нажаль місць на всіх бракує, і повірте пенсіонери довго не затримуються , а якщо і працюють, то на те є певні причини (.
    Про "баранів".
    Мій брат ніколи не мав тяги до навчання, закінчив школу, пішов в ПТУ, вийшов з професією "слюсар-електромеханік" , зараз працює в Міських електромережах, отримує непогану зар.плату і навчається в технікумі в Одесі.
    Це я до чого, можна знайти роботу і закінчивши ПТУ і з працюючими пенсіонерами треба тільки шукати.
     
  2. glasses

    glasses Member

    Відповідь: Нікому не потрібні професії і навички

    Можливо Вас влаштовує зарплата. Взяти наприклад школу, медицину?


    Тут Ви може трохи мене не зрозуміли, я не маю на увазі, що всі хто вчаться в ПТУ барани. Там є доволі мудрі люди. Може і непрестижні в цих людей роботи, бо не сидять вони в офісах, але якщо подивитися знову взяти допорівняння зарплату викладача і робітника - слюсара, механіка і т.д. Другі мають значно вищу зарплатню.
    Тут питання хочеш - не хочеш вчитися, маєш можливість, не маєш.
    Мій батько наприклад, закінчив ПТУ, в свій час сім"я була дуже бідна, не хватало на хліб. Після армії почав працювати на стройці, став випивати, зрозумів це не для нього. Вот і вирішив податися на заробітки в РОсію. Він своєї тяжкою працею - стропольщика - заробив собі на хату, машину, квартиру в Росії, ну і все що має. Це було зроблено власими руками, тяжкою працею.
    Такими людьми я горджуся. Тому я не вважаю, що всі хто вчаться в ПТУ це барани, є різні на то причини. Звичайно, що не без цього, але.
     
  3. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: Нікому не потрібні професії і навички

    Тут я погоджуюсь на 100 %.

    Не те щоб влаштовує - вистачає) Мені просто дійсно подобається там працювати, колектив теж відіграє велику роль.
    але
    тут ситуація гірша, це правда, але професії дуже потрібні, особисто я до 10 класу збиралася стати вчителем і чомусь саме початкових класів:girl_in_dreams:
    Та ладно вчителі, медики, в мене кума в суді працює, отримує смішні гроші. Але там виручають премії і перспективи стати суддєю!
     
  4. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Відповідь: Нікому не потрібні професії і навички

    Я, працюючи в банку, отримувала зарплату втричі меншу, ніж чоловік моєї подруги, що працює енергетиком, і в чотири рази меншу, ніж одногрупниця, яка працювала економістом в великій організіції.
    Робота є різна, і різнооплачувана, потрібно шукати, просто різні причини, що нас тримають на тому чи іншому місці праці, чи то зарплата, чи колектив, чи регіон, чи небажання перемін в житті...
     
  5. glasses

    glasses Member

    Відповідь: Нікому не потрібні професії і навички

     
  6. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Відповідь: Нікому не потрібні професії і навички

    І я висловлюся
    Мій старший брат так само. Щоправда закінчив їх 2-а. Працювати почав з 16 років як раз таки чи то слюсарем чи ким подібним (вже і не памятаю). Потім почав підніматись сходинками. Зараз ніби непогану роботу має (не дуже високооплачувану, але ніби вистачає). Для такого потрібна гнучкість. Щоправда мусив закінчити заочне (казав що там йому ніц нового по професії не розказали - і так то все на практиці вивчив. але папірець - то є папірець...).
    Факт такий що не вистачає людей згідних працювати простими робітниками - тому то є нікому не потрібні професії. Там зараз сидять ті хто не хоче/не може бути гнучким і саморозвиватись. А шкода. Можливо, якби молодь почала туди приходити, приносити нові знання то і роботи краще виконувались і там працювати було б більш престижніше. (думаю, ви розумієте про що я)
    Про школи нічого не скажу, але от медицина.... Тут ситуація дивна: навчатись в медичному дуууже престижно (глянути хочаб на ціни навчання і тп) а от працювати - ні! Заробітня плата така (з того що кажуть - сама знайомих медпрацівників не маю) що ой.. І куди ж ділась престижність навчання? А з кваліфікацією (принаймні в держ установах) тут також цікаве питання...
    Я не шукала :) Колектив мені подобався зарплата терпима була. А от розвитку не передбачалось ніякого... Тому "клюнула" на пропозицію з можливим непоганим розвитком і більшою зп.
     
  7. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Нікому не потрібні професії і навички

    Дівчатка, дякую вам усім за відповіді. Я для себе багато прояснила в даному питанні. В моєму варіанті у більшості це скоріш за все небажання йти в ногу з прогресом (нет\самовдосконалення і т.д.). Ну і звичайно банальний страх щось міняти (читай і то підходить). А я щось про таке не подумала.
     
  8. Asda

    Asda New Member

    Відповідь: Нікому не потрібні професії і навички

    часом якщо про зміну роботи хоча б постійно думати, то обставини можуть скластися так, шо щось та зміниться. І звільнення з роботи(якщо тебе звільнили) не трагедія. Основне не впадати у відчай, тут вже просто доведеться шукати іншу роботу, яка може бути в 100 разів кращою ніж та що була

    ---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:26 ----------

    А походивши по різним співбесідам, починаєш розуміти, що тим роботодавцям потрібно. І якщо ти на першій співбесіді і почуваєш себе трохи сковано- то на 3-4, набравшись досвіду-почуваєшся впевненіше, глядиш і робота твоя