Як з'їздити за кордон?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Diana, 6 Жовтень 2009.

  1. tangerine

    tangerine New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Доброго дня усім!
    Скажіть будь ласка,може вже хтось стикався з подібним,хочу поїхати в Іспанію цього літа,з польською візою (типу С на закупи). Збираюсь перетнути польський кордон зі Львова до Катовіце і тоді з Катовіце літаком до Мадриду.Чи можуть виникнути якісь проблеми?
     
  2. Medlina

    Medlina New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    До мене подруги з сестричкою таким чином прилітали, то все ок було. Але ходять чутки, що зараз Іспанія встановить кордон, з тим тоді поважче буде
     
  3. tangerine

    tangerine New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Що за кордон??Коли таке планується??
     
  4. Medlina

    Medlina New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    таке вже відбувалось на період з 28 квітня по 4 травня, але чула, що можуть щось схоже утнути на час Євро-2012, хоча й не розумію, як воно повязане
     
  5. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    сьогодні вночі мали їхати в Київ щоб завтра подавати документи в італійське посольство, але за кілька годин до відправки мені передзвонили з посольства і сказали що найближчі 2 тижні не будуть приймати документи на туристичну візу. і жіночка сказала приблизно такі слова: якщо вам ще буде підходити, то можете спробувати через 2 тижні знов зареєструватись на подання документів (але з натяком, що не факт що через 2 тижні вже будуть приймати документи на турвізу). в нас бронь білетів на 9 серпня, тобто через 2 тижні вже дуже мало часу залишається для розгляду. ще перед тим один раз нам переносили зустріч на тиждень пізніше.
    це можна вважати як натяк на відмову у відкритті візи?
     
  6. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    не впевнена,чи сюди,але питаю-чи зможемо машиною їхати за кордон,якщо є тріщина на лобовому склі? читала,що не впустять..то правда?
     
  7. Megan

    Megan Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    наші за то захочуть подяку, а от поляки можуть і мають право не пустити. Знайомого не пустили з тріщиною у 7см. Кажуть, що макс.5см допускається. І знову ж таки, якщо все таки кордон вдасться пройти, будь яка поліція має право заставити вас поїхати на сервіс і поміняти скло. Тому я би радила поміняти його тут.
     
  8. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Розбили нам сьогодні на мийці скло. А в суботу маєм їхати на Польщу. Читаєм, що проблеми можуть виникнути якщо пошкоджене лобове. А наше пошкоджене оце - так, що тре його заклеювати клейонкою. Чи можуть з ним виникнути проблеми?

    [​IMG]
     
  9. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    В мене тріщина на лобовому..вже енну к-ть пересікали кордон, польський і не тільки, жодного разу навіть не спитали

    в мене тріщина якраз на лініі дзеркала, тосму вона мені абсолютно не заваджає, я її не бачу)) ми її заклеїли, тому наразі далі не повзе, і платити 7 тисяч за нове скло наразі нема бажання:)
     
  10. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    ми ніби їздили з тріщиною на лобовому, але я хотіла сказати більше-ми їздили з побитим бампером, теж переживали, на кордоні з Словаччиною наша митник порадила "притискатися" ближче до машини, що перед нами, щоб не дуже той бампер увагу привертав, а от полякам всеодно взагалі, нічого не казали
     
  11. poputochka

    poputochka Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Теж цікавить це питання. Відгукніться, хто вже так подорожував.
    Чи можливий варіант вильоту на Європу (Греція, Іспанія) з польським шенгеном зі Львова, чи обов"язкво спочатку заїхати на територію Польщі і летіти, до прикладу, з Жешува? Чи можуть не пустити на літак в Польщі взагалі?
     
  12. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    вже десь писала :) - подорожував. Віза закупівельна, мультик, минулого травня, з Катовіц в Барселону; з Мадрида в Катовіце.
    Листопад - зі Львова в Мілан, з Мілана в Львів - жодних питань в жодної зі сторін.

    Більше того - з Кракова в Гамбург - і знову, жодних питань.
     
  13. zjomka

    zjomka Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Та ну, якщо є шенген, то пустять однозначно, так літали Жешув-Гран Канарія минулого року, а в жовтні Краків-Барселона.
     
  14. Golgy

    Golgy Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    2 рази літала зі Львова в Італію по польській шопінг візі, ні в кого не було жодних питань
     
  15. VERO

    VERO Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    В мене знайомі по польській шенгенці літали на відпочинок в Грецію зі Львова літаком. Жодних проблем. Взагалі, треба знати, що депортувати при діючій польській шенгенці НЕ МАЮТЬ ПРАВА. Взагалі, це лише українців так утискають в правах. Польща, як інші країни, підписала документи про спільну Шенгенську зону. Жодних виключень немає. Тим більше, аргументувати можна тим, що якщо Ви маєте в паспорті актуальну польську шенгенку, жодне посольство ніколи не видасть іншу. Бо в цьому логіки немає. Ви ж маєте право подорожувати по Шенгенській зоні. Вже подібні ситуації в судах розглядали. І українці, яких так незаконно повертали, вигравали суди. Треба знати свої права!
     
  16. Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Підкажіть будь ласка, чи є особливості при перетині кордону з грудною дитиною(4 місяці), чи обов*язково потрібно перевозити в автокріслі чи можна в люльці, і чи є якісь спрощення при переїзді самого кордону? Дякую!!!
     
  17. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    В авто дитина обов'язково повинна бути в автокріслі. В літаку до 2х років в мами на руках, ми часом купляли окреме місце і ставили туди автокрісло з дитиною, це якщо летіти далеко, і ще є старіші діти, так мамі легше.

    ---------- Додано в 08:37 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

    Доречі, ми з грудною дитиною з української сторони їздимо без черги - без питань пропускають.
     
  18. CaddyV

    CaddyV Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    По польській шенгенці, зрозуміло, а чи хтось реально мандрував з польською національною, авто, чи літаком?
    Знайшла ось таке
     
  19. viltis

    viltis Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Подорожували.

    Маю польську візу типу Д ( на основі карти поляка). Перший раз їздила в Краків, на 4 дні з малечею ( в нього теж віза як в мене,вклеєна в моєму паспорті). Все ок.
    В лютому їздила в турпоїздку, де перетинала кордон Україна- Білорусія-Росія-Естонія. Чемно подала на естонський шенген візу і гроші. Через декілька днів мені передзвонили з турфірми і сказали, що естонський консул сказав, що мені візи не потрібно. Чесно ...до самої поїздки брали дрижаки...В києві при посадці в автобус мені віддали мою анкету, гроші за візу і листочок, де вказано номер постанови і т.д...Естонською і російською:)

    На кордоні нічого не питали, поглянули в паспорт і впустили ..мого брата наприклад з шенгенкою польською, але спортивною питали...яким таким спортом він займається ...і теж більш нічого.

    Після того вже знову їздила в Польшу, то троши порозглядали мій паспорт і питали, що робила в Естонії. Я відповіла, що подорожувала і все. Так що все ок:)))
     
  20. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Чи хтось робив візу в Румунію самостійно? Я чула про якусь транзитну візу, коли ніби через Румунію їхати в Угорщину. В кого який досвід з Румунією є?