Все про закордонний паспорт

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Tamada, 8 Лютий 2013.

  1. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    "Шастати по судах" справді потрібно багато часу, хоча і не рік - в репортажах про дніпропетровського героя вказується 8 міс. - і це включно з апеляційним судом. Тим не менше, справді, треба написати позов, потім відвідувати слухання і т.д. Але й робота, з якої не можна відпроситися далеко не в кожного, лікарняний можна взяти в кінці кінців чи відпустку на 1 день.
    З "забавою" порівнювати некоректно, бо це робота, за яку іноді дають завдаток за рік наперед і підлаштовується купа народу. А от із роботи "по трудовій" більшість людей відпрошується без проблем.
    Насамперед, не за 87, а за 207 (87+120). А крім цього, кожен виграний суд вносить вклад в загальну справу - демонстрацію владі, що ми можемо відстояти свої права.
    В цілому згоден, але пропоную не просто "поскандалити", а по можливості зафіксувати факт відмови (акт, свідки) і обов'язково написати скаргу в Головне управління Державної міграційної служби і прокуратуру - це все можна зробити в той самий день, коли подаєте документи за паспорт і не вимагає додаткового часу. А вже подавати чи не подавати в суд - по обставинах. Тим більше, що відповідь, яку ви отримаєте, можна буде оскаржувати пізніше колись і можливо повернути витрачені гроші.
     
  2. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    підкажіть, будь - ласка, якщо я піду здавати документи на паспорт вперше і хочу щоб малу вписали в мій паспорт я повинна зразу мати документи на дитину і нотаріально завірений дозвіл батька? дякую

    чи спочатку отримаю паспорт, а тоді треба буде вписувати?
     
  3. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Законом передбачено як вписання дитини в наявний паспорт, так і вписання дитини при замовленні паспорта.
     
  4. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    а адвокату скільки треба заплатити? не кожен може сам себе представляти в суді, позовну, зрештою, написати. так, якщо спаву виграти, то судові витрати будуть компенсовані, а от витрати на адвоката - ні. а він візьме більше ніж 207 грн.

    у тому випадку, про який йде мова юридичну підтримку, здається, надавала якась громадська організація безкоштовно. То тоді можна і побавитися, а якщо оплачувати самому, то не вартує. ну хіба моральне задоволення. або
     
  5. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Оце саме вузьке місце моїх "повчань"))) Я сам не юрист. Можливо є серед "посиденьок" юристи, бажаючі долучитись до процесу боротьби за права громадян? Хоча б консультаціями. А якщо хтось з може навіть інтереси в суді представляти - взагалі супер би було!
     
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    я з вами не сперечаюся, я і сама не проти отримати паспорт за 170 грн, але умови такі що вихоить замкнене коло. Судитеся - втратите більше (витрати на юриста), не судитеся - мусите платити.
    Про ДП "Докмент" і оплату за довідку про несудимість мова не йде. Тут можна і без суду дати раду, бо це вже безпрідєл.
     
  7. OlgaSoroka

    OlgaSoroka Well-Known Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Щоб щось доказувати в ОВІРі потрібно мати на що "спертись" дайте ссилки на закони,які заперчують або підтверджують вищесказане.
     
  8. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Самий головний документ:
    Закон України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" (№ 3857-12 )
    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/3857-12

    Відповідно до цього закону є постанова КМУ №231 "Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення", в якій так і написано:
    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/231-95-п
    В ній є згадка про єдиний обов'язковий платіж - держмито. Розмір держмита регулюється якимось там кодексом, не важливо. А в п. 10 перераховано перелік документів для отримання паспорту:

    Можете відразу поцікавитись, чому МСУ вимагає не цей перелік, а свій, в якому фотокартки чомусь відсутні, натомість присутні вимоги щодо квитанцій 87,15+120, довідки про несудимість, послуги ДП "Документ" і т.д.

    "Нагинати" вас будуть постановою КМУ №1098 із смішною назвою: "Деякі питання надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг"
    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1098-2011-п
    Відчуваєте різницю, в порівнянні з попередніми двома? ;) В цій постанові не згадується ні попередня постанова, якою впорядковується видача паспорта ні Закон. Це просто КМУ постановляє
    і вказує:
    Тобто просто затвердили перелік платних послуг. Де написано, що вони обов'язкові??? Якби були обов'язкові, то було б так і написано.
    Далі, написано таке:
    і
    Для будь-якої людини, навіть без юридичної освіти, якщо їй в дитинстві не продуло голову і вона вдарялася головою до чогось важкого, зрозуміло, що якщо треба бланк для послуги, то бланк входить в ціну, а ціна 87,15
    ДМС ж вважає, що треба платити окремо за бланк, згідно примітки в тій же постанові 1098:
    Але просте питання, ДЕ НАПИСАНО 120 грн.??? Їх відповідь - в рахунках, які їм МВС виставляє за бланки. Запам'ятайте, рахунок МВС чи навіть наказ МВС не є для вас вказівкою, лише Закони ВРУ і постанови КМУ Натомість документи МВС є вказівкою для працівників МСУ. Зокрема цей чітко вказує на те, що 120 грн ВІДМІНИЛИ: http://www.1.zt.ua/images/Vidpovid MVS.jpg

    Феєричним фіналом загальноукраїнської епопеї з закордонними паспортами стало це рішення Дніпропетровського апеляційного суду:


    Головна цитата:
    Стан речей станом на сьогодні:
    За 170 грн. ще ніхто паспорт не отримав, є тільки вищезгадане рішення апеляційного суду
    За 170+87,15 іноді в деяких відділах МСУ це вдається із формулюванням "замість вас ми змушені будем заплатити 120 грн. із власної зарплати" або не вдається з формулюванням "ми замахались за вас самі платити"
    170+87,15+120 - практично без проблем, достатньо "поумнічати" і написати наїх вимогу заяву на дозвіл доступу до ваших персональних даних. А відмовитись від платежів ДП "Документ" і страхівки зовсім просто.
     
  9. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Вчора на 1+1 був репортаж в підсумковому випуску новин:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wkyXHVBlzow
    Цитата з анонса:
     
  10. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Кілька тез від борців за 170 грн. з Демальянсу:

    В пункті 10 Правил по ПКМУ 231 від 31.03.95 чітко зазначено в абзаці 6 цього пункту вимога надати 2 фото розміром 3,5 на 4,5 см, і нічим не передбачається фотографування на місці, а саме таке фотографування включено до платної послуги за 87,15 грн, яку так старанно усі хочуть нав'язати громадянам під виглядом обов'язкової.

    А щодо зазначення вартості бланку паспорта 120 грн - то взагалі немає жодного посилання на будь-який нормативний акт, яким це затверджено! Та не варто забувати: Паспорт - це власність держави. Тому паспорт не переходить у власність громадянина а видається йому в тимчасове користування, і в разі якщо громадянин втратить його за необережністю, то за це передбачається адміністративна відповідальність. Якщо загубив - отримай протокол за ст. 198 КУпАП та заплати ще й штраф! Тоді чому громадянин має сплачувати за те, що йому не належить?

    Здебільшого представники ДМСУ свою вимогу сплати за бланк паспорта 120 грн мотивують пунктом 4 Порядку надання платних послуг (ПКМУ 1098 від 26.10.2011). Але якщо прочитати той пункт, то він вказує на протилежне - а саме, що усі необхідні витрати по наданню платної послуги враховані в затвердженій ціні цієї платної послуги, тобто відповідно до Переліку (ПКМУ 795 від 04.06.2007) - у 87,12 грн. Те саме стосується і Примітки до Переліку (ПКМУ 795 від 04.06.2007), якою інформативно зазначається, що ціна послуги не передбачає нарахування додатково ПДВ та сплати за будь-які бланки та номерні знаки.

    Якщо у держави є потреба в залученні коштів громадян на компенсацію витрат з оформлення та виготовлення паспортів, то чому кошти за адміністративні послуги громадяни сплачують не до державного бюджету, наприклад за передбаченою статтею доходу держбюджету "Плата за надання інших адміністративних послуг" (код 22012500), а здійснюють на особові рахунки ДМСУ що є рахунками держустанови та не є рахунками загального державного бюджету, незважаючи на те, що всі рахунки обслуговує Держказначейство?

    Якби усі ці платні послуги були б введені як обовязкові, та сплата за них здійснювалась до держбюжету безпосередньо через держмито або через статтю доходу держбюджету "Плата за надання інших адміністративних послуг" (код 22012500)" а не на особові рахунки ДМСУ (чи МВС, як було раніше), то хіба виникали б такі питання взагалі?

    Дуже зручно писати про обовязковість платежів так і не обгрунтовуючи їх обовязковість, без жодних посилання на нормативні документи, які дійсно підтверджують цю ОБОВЯЗКОВІСТЬ.
    Погодитись можна лише з сплатою державного мита, а далі шаноний вже ВИ читйте ті постанови номера яких посилаєтесь. Та щоб зекономити вам час дам короткий конспект.:

    Про другий платіж (87,15 грн.).
    Дійсно, згідно з п. 27 постанови КМУ від 04.06.2007 р. № 795 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання» ДМС надає послуги з оформлення паспорта громадянина України для виїзду.
    Але згідно з п. 2 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, що затверджені Постановою КМУ від 26.10.2011 р. №1098 “послуги надаються за письмовою заявою фізичних або юридичних осіб...”, а також за постановою (ухвалою) суду...”
    Ніхто не може примушувати будь-кого надавати платні послуги.

    Про третій платіж (120 грн.).
    Жодного посилання на нормативні акти, які б зобов’язували сплачувати “120 грн. за бланк паспорта” не навела ні Омбудсмен, ні законодавці. Згадка слів “бланк паспорта” зустрічається лише у внутрішніх документах МВС та ДМС, які жодного відношення до звичайних громадян не мають.
     
  11. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    дуже корисна тема, дуже. Я зараз взялась за штудіювання вказаних тут постанов, хочу паспорт за 170 грн. Рідні з мене насміхаються, кажуть що для того треба мати багато наглості, юридичну освіту та добре підвішений язик.
    Я в мережі знайшла зразок заяви для видачі паспорта. Я так розумію його можна заповнити самостійно і принести вже готовим і з вклеєною фотографією. але виникає питання: чи не можуть працівники овіру "доколупатись" що заява не така, що фото не таке, чи ще щось?
    а щодо довідки про несудимість то її можна отримати безкоштовно. я якось загубила паспорт український і готувалась робити новий, то ходила на Липинського і там подавала заяву щоб мені видали таку довідку. Правда платила за неї 30 грн з копійками. але то за терміновість. Якщо є час почекати 2 тижні то видадуть безкоштовно. То так, інформація для того, щоб не писати заяви що надаєте дозвіл на доступ до персональної інформації. Можна прийти вже з довідкою.
     
  12. marife

    marife Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    А хіба тепер не скановане фото в паспорті? Чи то неважливо, вони і з такої знимки можуть перенести на паспорт?
     
  13. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    в списку необхідних документів для оформлення паспорта вказано ДВІ фотокартки. Одна на анкету, інша на сканування, напевно.
     
  14. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Можуть. І доколупаються. А ви запитайте, "а де написано яка вона має бути"? А ніде, отже і не можна доколупуватись. Як варіант - попросити зразок в інспектора, начальника чи відвідувачів (хоча це малоймовірно).
     
  15. marife

    marife Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Можливо. Одна наша співробітниця робить паспорт то її там знимкували на місці, сказали що фото вже не актуальне
     
  16. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Це мозок в працівників ДМС неактуальний. Шкода, що в людей не вистачає банальної цікавості, запитати в інспектора, на основі яких нормативних документів він визначає актуальність фото? Окреме питання, чи цей документ являється законом чи постановою КМУ?
     
  17. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Приклад заяви-анкети приєднано до повідомлення. Якщо доколупуються - що не так? А як має бути? В крайньому випадку, можна запитати письмово начальника, закон про доступ до публічної інформації ще ніхто не відміняв.
     

    Вкладення:

  18. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Якщо він вам справді потрібен "на вже", то це поки нереально. Якщо хочете зробити "про запас" і маєте троха часу і нервів, то цілком не зле "поштурхати" систему. В крайньому випадку, якщо потім "припече" мати паспорт, то можна заплатити все, що у вас просять, але вже маючи на руках офіційну відмову від ДМС. А потім з цією відмовою позиватись на відшкодування витрат.
    Щодо "походу" до ДМС, йти бажано добряче підготувавшись. Я планую підготувати чіткі інструкції із шаблонами заяв, скарг, питання-відповіді і т.д., але не знаю коли це станеться:)
     
  19. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    наразі він мені не потрібен. просто ми з чоловіком вже давно планували собі виробити ті документи і мати вдома "на всякий пожарний".
    наразі я хочу добряче розібратись з вказаними тут постановами і буду консультуватись з якимось толковим юристом (лишилось ще знайти такого).
    заява в мене саме така як показав Тамада. Там тільки зверху ще дописано " служба у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб" і в правому куточку " Додаток 1 до Правил".
     
  20. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

    Оце правильно!

    А от за це вам "дадуть по рукам". В 231 написано:
    Саме тому в моєму примірнику немає цього тексту, оскільки "служба у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб" - це ВВІР, а його (ВВІР зараз не існує), є Державна Міграційна Служба (ДМС).

    ---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

    Ще поштудіюйте наказ МВС № 1603 від 21.12.2004, статус "дійсний":
    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0068-05

    Починається, до речі, словами "З метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 року N 231"

    Далі:
    4. Заяви-анкети про оформлення паспорта/проїзного документа приймаються працівниками територіальних органів та територіальних підрозділів за умови подання всіх документів, передбачених Правилами.

    раніше по тексту:
    1. Цей Порядок розроблений відповідно до пункту 13 Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 року N 231 ( 231-95-п ), із змінами і доповненнями (далі - Правила).

    Абзац 5 статті 4:
    За окремими письмовими зверненнями юридичні і фізичні особи МОЖУТЬ отримати платні послуги, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2007 N 795 ( 795-2007-п ) "Про затвердження переліку платних послуг, які МОЖУТЬ надаватись органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ". У ЦЬОМУ РАЗІ до заяви долучається документ про оплату послуг відповідно до спільного наказу МВС України, Мінфіну України та Мінекономіки України від 05.10.2007 N 369/1105/336 ( z1235-07 ) "Про затвердження Розмірів плати за надання послуг органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Порядку їх справляння", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.10.2007 за N 1235/14502. { Абзац п'ятий пункту 4 в редакції Наказу Міністерства внутрішніх справ N 221 ( z0579-08 ) від 20.05.2008 }

    Тут прямо вказано, що МОЖНА отримати платну послугу, причому "за окремим письмовим зверненням".