Наші кредити

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Megan, 10 Грудень 2008.

  1. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    Відповідь: Наші кредити

    Не зовсім так:в першу чергу гасяться всі штрафи і пені, потім відсотки (нараховані чи прострочені вже) і лише потім тіло кредиту. Не сплативши штрафів відсотки по кредиту не погашаються. Головне правило: читати кредитний договір зі всіма додатками до нього.
    Таке буває, це або халатне відношення працівника банку або його невміння працювати з програмою. Знову ж таки, при внесенні коштів вам мають дати паперовий документ на суму погашення. Перевіряйте чи все вірно, не лінуйтеся.
    Щоб впевнитись також можна взяти виписку по рахунках, але в деяких банках вона може бути платною.
     
  2. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    То колись так було. типу писали на відсотки віднесено стільки, по тілу стільки. а зараз понавидумували всяких хитрож.....их схем. зараз відкривають вам рахунок на який ви кладете гроші вони з того рахунку їх знімають і самі розприділяють, плюс до того внести ви маєте допустимо до двадцятого числа кожного місяця. ви вносите, до прикладу. десятого. то тими грошима кредит гаситься не відразу, а саме двадцятого. ну і виходить що десять днів вони безкоштовно крутять ваші гроші, ну і плюс відсотки нараховуються кожен день. то виходить, що ви ніби і заплатили, ваші гроші лежать на рахунку, а відсотки нараховують ще десять днів. може в межах одного кредиту то не так вже й багато. але в межах усіх - виходять дуже навіть не слабі гроші.

    а вам просто дають квитанцію що на рахунок ви внесли таку то суму, і все. що куди пішло - загадка. то треба не лінуватися працівників трусити, постійно контролювати, тримати їх в тонусі. щоб коли ви заходите їхні обличчя невово напрягалися ))) от тоді вони вже нічого не забувають і не путають.

    а на рахунок виписки ви праві. банк зобов"язаний видати таку виписку.

    а щодо керуючого, то напевно треба з кимось порадитися як з ним поводитися і пригрозити йому, що якщо він знову проігнорує зустріч, то ви до нього прийдете з прокуратурою чи журналістами, може який офіційний лист написати чи заяву кудись, бо він щось забагато собі дозволяє.
     
  3. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Але так і раніше було - моя перша робота (11 років тому) була саме в банку. Я бачила з середини - як працює ця система, бо працювала кредитним експертом. Дійсно іколи виникали збої саме в програмі - внаслідок заокруглення (для зручності клієнта) сум, часто при погашенні місячного платежу вилазили різні несподіванки - типу більшої на 5-20 й ьільше грн. чи центів, якщо доларовий кредит. В 90% випадків таку різницю ми самі покривали з своєї з/п, що було дуже накладно, адже зазвичай кредитний портфель містив дуже багато клієнтів....І не поясниш же людин - так і так, збій/накладка...якщо є розпечатка з печаткою банку - щомісячна сума така-то. такі фокуси вилазили й коли було дострокове погашення, чи людина закидала більші суми, ніж були по договорі. Й клієнт собі розраховував одне сальдо/залишок, а система могла списувати/нараховувати іше трохи. От й виникали непорозуміння. Не знаю як зараз, але згідна з дівчатми - тре контролювати той процес. В нас зараз є кредит, то теж я все цікавлюсь, яка там ситуація із залишком. Бо я собі прикидала одні % й залишок, а в тому банку була така ж ситуація - гроші лежали на транзитному й списувалась сума суто в межах договору, а я ж кидала більші суми з метою зменшення залишку, а який й нараховувались %..
     
  4. VERO

    VERO Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Моя Вам порада, як банкіра у другій декретній відпустці :girl_haha: Намагайтеся якнайшвидше все це вияснити. Пеня нараховується за кожний день. %оплачені, а по самому тілі кредиту- прострочена заборгованість. Той начальник спеціально час тягне. Чим йому перейматися, якщо в заставі- нерухоме майно, яке можна за копійки реалізувати. На начальнику світ клином не зійшовся. Вимагайте виписки з рахунків (кредитного, нарахованих і сплачених відсотків, транзитного, якщо є), берете всі папери- і в дирекцію, центральний офіс, на гарячу лінію... Реально, в тих виписках звичайний бухгатер/економіст/банкір розбереться. Головне- підняти шум. Начальник відразу час знайде і ситуація проясниться. Кажіть, що наймаєте юриста. По великому рахунку- начальник теж пішка, якого в першу чергу за всі такі проблеми і "гладять по голові".
     
  5. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Наші кредити

    зараз також таке є. нещодавно закривала кредит, брали морозилку два роки тому з місячним платежем 152 грн. При закриті вилізла сума майже 50 грн, але маючи попередній досвід що розібратись не реально вирішила подарувати банку тих 50 грн.
    Мені 2-3 рази поїхати з Винник на відділення вийде те саме.
    Кредити не погана штука, але потрібно добре!!!!!! читати і одразу дати зрозуміти що ви не баран.
    Наразі з усіх банків задоволена роботою "Альфабанку" і банку "Руский стандарт". Постійне сповіщення через смс, при закритті жодних нюансів
    Роботою "Дельтабанку" не задоволена
    І ще хто писав про кредитки від Привату їх позбутись можна без проблем. Особисто я свою обнулила і користуюсь лише власними коштами. В будь-який момент можу закрити, єдина умова щоб все було по 0
     
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    та ні Тетянко не було. сім років тому як ми брали кредит гроші списувалися, здається на наступний день і в квитанції чітко писало скільки пішло на тіло, а скільки на відсотки і який залишок. а зараз просто пише яку суму ви внесли на транзитний рахунок. допустимо у мене був коридор з першого по десяте число. я старалася погасити завжди в перших числах, бо відсотки на наступний день після платежу нараховувалися вже на залишкову суму. це точно, бо я то контролювала і частенько заставляла менеджерів давати мені роздруківки і ми сідали і вираховували скільки тих відсотків нараховувалося і на яку суму.

    а от зараз ваші гроші знімають в останній день, а якщо він вихідний, то у наступний за ним. а щодо збоїв програми, то по перше я не повинна платити тільки тому що вона дала збій, це проблеми банку. але дуже часто це ще і людський фактор. от до прикладу моя сума пргашення 200 грн, я плачу 400 ну щоб швидше погасити і менше заплатити. йду взнаю залишок, щось не йде і то так добряче. спочатку не дуже контролювала бо і сума невелика, і людям довіряла. дивимося виписки, виявляється на моєму транзитному рахунку більше тисячі гривень. "картіна рєпіна" чому так ніхто не може пояснити.:girl_devil: посичала трохи на менеджера, скандалу не було, бо мені там розходиться у збереженні нормальних стосунків.
     
  7. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Чекайте, а якщо я напр. беру досить великий кредит, напр. на нерухомість. Я сплачую щомісяця тіло і відсотки + я хочу докинути ще 10 000 грн. щоб зменшити тіло кредиту. То що вони мені то не врахують? А гроші собі будуть висіти, а як та дурепа знову буду сплачувати відсотки від того тіла що є, а не меншого на 10тис.?
     
  8. marife

    marife Member

    Відповідь: Наші кредити

    Ото власне так і є. Ми відкрили валютний рахунок(бо були в мадриді, коли дізнались що дорогий братик не платить) і туди слали гроші. Вони ними гасили прострочки, пені + всі проценти наперед, все крім тіла, навіть простроченогоЧи правомірно це?
    Виписки дали. Там погашені всі проценти.+наперед, це я так розумію. По договору ми мали сплачувати 220дол.тіла+проценти. Тіло чомусь не гасили, а проценти. в результаті на те тіло знову наростали проценти. Чому не ділили так як має бути? Я в шоці вже.

    Відколи сказали, то й почалось оте його "мороження". Вже ніхто нічого не хоче, не дзвоне.
    В мене в голові вже те не вкладається. Взяли 18тис.дол, а віддали ми вже 28, ну нехай там якісь просточки+ ще щось. Але мені здається банк уже наївся вдосталь.Тому і шукаю толкового юриста, так як чоловіковому брату наплювати, а будинок втрачати нехочеться.
     
  9. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Наші кредити

    вибачте пропустила, а про який банк мова йде?
     
  10. marife

    marife Member

    Відповідь: Наші кредити

    Кредитпромбанк. На Левицького
     
  11. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Відповідь: Наші кредити

    Все залежно від договору, умов дострокового погашення.
     
  12. sanches

    sanches Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Порядок погашення прописуться у кредитному договорі. Зазвчиай це наступна послідовність: прострочені відсотки+комісії, прострочене тіло, пеня, строкові відсотки-комісії, потім закривається тіло. Кошти кидались на поточний рахунок чи на транзитний, підв'язаний до кредиту? Якщо перший випадок - то працівниками вони списаються самостійно, другий випадок - система розподіляє автоматично і тоді погашається тіло наперед.
    Краще за все - написати письмову заяву в банк з проханням надати пояснення і надіслати її поштою, рекомендованим листом з повідомленням. Або принести на відділення, але взяти копію заяви з відміткою про прийняття. В такому випадку банк зобов'язаний надати відповідь на протязі місяця.

    Зустрічі "до діла не підшиєш" - якщо справа дійде до суда, краще за все мати письмові докази про те, що ви намагались владнати ситуацію і т.д.
     
  13. marife

    marife Member

    Відповідь: Наші кредити

    поточний
    Не в нашому випадку.кредит оформляв чоловіків брат. Тому писати має він. Чоловік пробував, дали виписки і копії всіх документів. Тому ми і хочемо судитись за саму заставу, хоче і кредит платили в основному ми.
    Зустріч всеодно не відбулась.
     
  14. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Але ваш чоловік поручитель, і в заставі його майно, тому йому зобовязані надавати всю інформацію, так як і він фактично є також боржником.
     
  15. marife

    marife Member

    Відповідь: Наші кредити

    мій чоловік))
    вонинаголосили, що він майновий поручитель і до самого боргу діла немає.:girl_devil:: "От буде постанова на арешт, тоді й прийдете".
     
  16. sanches

    sanches Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Ваш чоловік має право напсиати заяву і йому зобов'язані надати відповідь. В заяві треба описати ситуацію, бажано прикласти копії квитанцій про сплати. Також ще є варіант перевести заборгованість на себе - якщо ваш чоловік сам сплачує кредит, то в даному випадку простіше здійснити заміну боржника.
    В принципі, зі сторони банку позиція "От буде постанова на арешт, тоді й прийдете" не є розумною з кількох причин. Одна з них те, що процес стягнення забргованості може затягнутись не на один рік. А якщо відповідач (в даному випадку солідарним відповідачем буде ваш чоловік) подасть зустрічну заяву, апеляцію, попросить екпертизу і т.д., то строк стягнення затягнеться ще на ого-го скільки.
    Тому пишіть. В банк, в НБУ і в спілку захисту прав споживачів І вимагайте відповіді - згідно чинного законодавства термні її надання не більше місяця.
     
  17. marife

    marife Member

    Відповідь: Наші кредити

    Дякую всім за консультації. У вівторок маю зустрітись з юристом. тоді відпишусь.
     
  18. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Лідочка, врахують, просто за тим треба добре пильнувати. і після кожного платежу брати у них розрахунки, якщо сума велика. Бо надіятися на працівників, то марна справа ((( їм до лампочки. І ще треба звернути увагу на те, що у деяких договорах передбачено, щоб для того, щоб вам зарахували дострокове погашення треба писати заяву, якщо гасите більше кожен місяць, то її треба писати кожен місяць.

    Бо якщо не пильнувати, то цілком можливо що ті гроші будуть собі висіти у вас на рахунку, навіть якщо ви пишете ті заяви
     
  19. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    у нас саме така умова, кредит довгостроковий.
     
  20. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Відповідь: Наші кредити

    Дівчата,може, є тут банківські працівники? Йде ось реклама кредитів під 0,01% від " Креді Агріколь", а я шукаю якраз де взяти готівковий кредит. Але страшнувато якось... Де з такими умовами може бути собака заритий, на що звернути увагу?