Наші кредити

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Megan, 10 Грудень 2008.

  1. arkka

    arkka Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Колись теж так думала, навіть свій перший телефон так купила. Але всі відсотки в безвідсоткових кредитах вже закладені в ціні товару. Тому я краще відкладу гроші, але не буду переплачувати за безвідсоткові кредити.
     
  2. VERO

    VERO Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Коли я працювала ще в банку, то один клієнт взяв в кредит машину (6-ку, здається) і виплачував біля 1$ відсотків щомісячно. Такий варіант можливий, якщо продавець сам не має високих рівнів продаж і заключає угоду з банком. Ділиться з банком частиною своїх прибутків. Звичайно, що банк кредит обслуговує не безкоштовно. Якщо магазини побутової техніки встановлюють 50% націнки на товар, то можуть банку запропонувати 20% за супровід кредиту і всі задоволені.
     
  3. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    ну тим не меньше, кредит безвідсотковий бо лише так називається , а ті відсотки, що банк хоче заробити, вже завідомо закладені у вартості товару. Бо реально цей товар можна купити наприклад на тих же 20% дешевше якщо без кредиту.
     
  4. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Наші кредити

    якщо є готівка)
    а як нема?
     
  5. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    То напевно суто від людини залежить. Що легше назбирати гроші, відкласти чи переплатити. Особисто для мене відкласти.
    І як людина, яка колись мала справу з видачею кредитів точно знаю, що безвідсотковий кредит це міф.
    Був єдиний раз коли задумалась про те, щоб взяти кредит це коли ми хотіли придбати авто. І можливості виплатити достроково не було, бо у обох з чоловіком був фіксований щомісячний дохід. То переплата у 40 тис грн (практично пів вартості на той час) відбили повнісю бажання). Для себе зробила висновок що краще таки трохи зекономити якийсь час, а ніж суттєво переплатити. Але тут кожному своє.
     
  6. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    я взагалі писала про умовно безвідсоткові кредити, стосовно допису Олі-Холлі , де її знайома собі все в кредит понакупляла і тішиться з того...
    Я розумію ситуацію коли людина живе візд зарплати до зарплати, і раптом наприклад помер холодильник а це є предмет першої необхідності, і тоді так, береться кредит, бо ж повної сумми немає. Ми з чоловіком самі колись були в подібній ситуації і дещо купляли в кредит.
    Ще у нас були ситуація коли ми брали авто в кредит. Брали, бо старе авто треба було або продавати вже, або воно би вже почало більше ремонтуватись аніж їздити, а нове авто ми могли погасити достроково. Але після авто чоловік категорично проти всяких кредитів. Особливо в нашій державі... ми тоді хоча і достроково погасили кредит, але круто попали на скачку доллара, і досить так переплатили навіть лише через курс...

    Але я з іншого боку абсолютно не розумію коли люди купують собі щось в кредит просто так, коли є можливіть купити це без кредиту ну нехай на кілька місяців пізніше, або коли починають просто пожиттєво жити в кредит. БО нехай там в америці в кредит всі живуть, але там і відсоткова ставка не така як у нас, з їхз кредитами можна реально жити, а у нас, от наприклад квартира в кредит - так це пожиттєве ярмо для багатьох...
     
  7. oksanusyk

    oksanusyk Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    і я такої ж думки. Для мене бути комусь винному, навіть незначну суму, морально важко. На машину частину суми позичали в батьків, то поки не віддали, відмовляли собі навіть в самому маленькому. Хоч термінів не було і ніхто не наполягав у віддачі вже і негайно, але сам факт боргу мене гнітив.
    А от чоловік понабирав би собі все в кредит і жив би спокійно, "користуючись і віддаючи, а не відкладаючи". Вже рік борюся з ним на рахунок телевізора. Ніби договоримося, все розпишемо, а за якийсь час знову заявляє: "От би зараз сів і подивився на величезному екрані...."
    то ж всі беруть і я так буду...
     
  8. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Наші кредити

    Щодо мене, я проти бездумних, непотрібних кредитів. Хіба в разі крайньої необхідності, от як писала Ніколь - що холодильник зламався і вже потрібно новий. Щодо нас, то маємо кредит, який успішно сплачуємо. Продавалась земельна ділянка, одразу біля наших двох ділянок. Ціна дуже низька, бо людям терміново були потрібні гроші. Навіть враховуючи переплати банку, ми вигідно купили ту землю.
     
  9. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Наші кредити

    для мене такий варіант ще гірше, бо коли береш у банку має графік і фіксовану суму і все.
    В нас знайомий попав в складну ситуацію і позичив гроші у знайомих а потім по трохи віддавав. То ті хто знав що він в "боргах" завжди засуджували а чого то купив а там міг зекономити.
    І не потрібно переживати :"а вдруг ті гроші потрібно буде віддати швидше"
    Я в кредит беру речі які мені реально потрібно(пралка, морозилка, посудомийка, меблі...)Проте 6 років не купляю моб. тел-користуюсь тими що віддає мама. І ще користуюсь старим телевізором і не бачу змісту купувати поки що плазму. Ну просто для мене це речі не такі важливі щоб брати кредит
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Проблема в тому що мало хто задумується і прораховує переплату по кредиту, всі вірять банку про "безвідсткові" та "низька відсоткова ставка" і.т.д. І я колись наївно думала що кредит це сама сума кредиту + відсотки але коли раз чоловік сів і порахував як то все виглядає - сума кредиту + відсотки + страхування + комісія банку+плата за видачу (ініціювання) кредиту, щомісячне розрахунково-касове обслуговування. Ще є нюанси з курсом і вимогами достроковаого погашення або підняття відсоткової ставки по кредиту чи штрафи за дострокове погашення.
    Якщо це все прорахувати наперед, то не так радужно.
    От чесно чого не розумію - це купівля на багато років старого житла типу хрущовки, яка після усіх-усіх переплат вийде просто золотою, а з часом її ніколи не продаш за ті гроші, за які купив. Або сім'ї з дуже скромним бюджетом купують конячі плазми з кредит, банк просить когось бути поручителем, так, для формальності, зазвичай це бабусі-дідусі або батьки в яких є хоча б фікований прибуток у виді пенсії, діти розводяться-виїжджають-пропадають, а ті бідні дідусі в суді визнають договори недійсними, бо з їх пенсії починають стягувати суму кредиту. Можливо іздєржки професії, але надивившись цього по судах, в юристів банку своя робота, але так шкода отих бідних старших людей які через необдумані кредити мають великі клопоти.
    От купівля землі, нової нерухомості, лізинг - може бути вдалим, хоча в нашій "старнє чудес" ніколи не вгадаєш як буде краще.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. oksanusyk

    oksanusyk Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    "батьки", то не "знайомі". Для мене позичити у друзів майже те саме, що в банку. І чомусь, знову ж таки для мене, меблі =телевізор =моб.тел. Колись один знайомий, який працює у банку, пояснив мені просто і доступно на рахунок кредитів: як би він не називався і як би його не розписували - це легкий спосіб заробітку для банку, бо просто так ніхто вам нічого не дасть.
    Оскільки я мрію про окреме житло, то колись буду думати і про кредит на нього, бо наскладати просто нереально. Але навіть на це потрібно якась початкова сума і стартовий капітал, тому поки все відладається :girl_in_dreams:
     
  12. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Наші кредити

    а для мене це однаково, кум сват чи брат чи тато- осмобисто я відчуваю дискомфорт, тому краще піду в банк
     
  13. Klava

    Klava Member

    Відповідь: Наші кредити

    Два тижні тому пройшла ту процедуру з Приватом і була приємно здивована їх компенентністю і швидкістю роботи. Вони мене одразу ж попередили, що при іпотеці є арешт майна. Менеджер все чітко і ясно пояснив. Спитав якого числа збираємось гасити, попросив наступного ж дня після погашення прийти до них писати заяву на зняття арешту і видачу оригіналів документів з архіву банку. Потім ще за день він сам підготував всі необхідні папери і поїхав з чоловіком в реєстраційну службу (присутність уповноваженої особи від банку - обов"зкова) їх здавати. Плата за офіційне зняття арешту (квитанції) сказав як хочемо - є люди, які йому лишають ті 240 грн , а є які самі платять. Ми платили самі, бо нам треба було зняти терміново (продавали квартиру). Після подачі документів можна чекати офіційний термін (30 днів, здається), а можна вже напряму з реєстратором "пришвидшувати". Ми платили за "пришвидшення", то нам зняли арешт за день.
     
  14. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    кредити під техніку, якщо порахувати, виходять майже під 50 %, краще брати споживчий, і піти купити ту ж техніку чи на базарі чи через нет.
     
  15. Natalya Engy

    Natalya Engy Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Цікаво.
    Дякую, що написали. Наш віз і нині там, як кажуть.
    Від мене хочуть 342 грн. В реєстраційній сказали, що знімуть обтяження до двох тижнів, якщо не терміново. З боку банку - тиша. На дзвінки відповідають коротко: "ваше звернення розглядається".
    А ще трохи попитала в людей, то два різних банки (фолькс і фінанси та кредит) оплачують послуги реєстраційної самі.
    Ну, побачимо як у нас вийде.
     
  16. Klava

    Klava Member

    Відповідь: Наші кредити

    Перепрошую, запилата щойно в чоловіка - офіційно в касу платили квитанцію 370 грн, Мені просто знайомі з БТІ сказали, що якщо реєстратору не платити, то може знімати арешт дуууже довго, а бували навіть випадки, коли він "губив" документи і все починали збирати по другому колу. Але дивна позиція банку - без їхніх довідок і листів реєстратор нічого не зніме.

    ---------- Додано в 12:14 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

    Ну з Приватом я навіть не сподівалась, що вони самі будуть оплачувати такі послуги. Вони оплачували накладення арешту (бо то було в їхніх інтересах), а зняття арешту в принципі банк не цікавить - то вже у інтересах позичальника. Хоча по-людськи вони наклали, вони мали б і зняти, але в нас так не буває.

    ---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

    Просіть в них показати в який термін вони повинні зняти обтяження по протоколу. Ви офіційно лист з проханням реєстрували якого числа? Якщо затягують , то можете поскаржитись на них в головний офіс. Бо Приват має підготувати зняття арешту за 30 днів, але нам документи підготував за два дні.
     
  17. Маруся Іванова

    Маруся Іванова сонечко сяє...

    Відповідь: Наші кредити

    а на квартиру? Якби ми не взяли іпотеку, то ніколи в житті не назбирали б, враховуючи що треба було сплачувати за житло, яке винаймали.
     
  18. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Назбирати на квартиру для мене однаково неможливо як і взяти на її купівлю кредит, враховуючи наші доходи, тому давно з тим змирилась і живемо з батьками розділивши хату практично навпіл. Але є можливість добудови, тому перспективи тішать. Але все по порядку.
    Можливо якби була можливість оплачувати (не 100 років, а років 3-5) кредит за квартиру, то я б розглядала такий варінт, а в даному (моєму) випадку вішати собі камінь на шию на купу купезну років навіть не розглядаю. Тому кому як краще і відповідно кому як виходить по сімейних доходах.
     
  19. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Наші кредити

    а якби батьки жили в однокімнатній і потрібно б було винаймати житло, тоді б що робили? довічний креди(хата залишиться вашим дітям) чи довічне винаймання(а потім і ваших дітей)
    підтримую
     
  20. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Наші кредити

    Я ж кажу, що можу судити лише по тому як в мене є зараз. Питання окремого житла в принципі ніколи не стояло, тому що великий особняк, а якби обставини були інші, то не купляли б після весілля авто, нові меблі, техніку і відкладали б квартиру, залишок нестачі можли б брали в кредит. Тут питання пріоритетів.