Забава в українському стилі.

Тема у розділі 'Забава аж до рання', створена користувачем Hermi, 17 Липень 2013.

  1. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Щось не знайшла відповідної темки і вирішила створити. От задумалась над нашою культурою, от що таке можна показати іноземцям щоб це було водночас суто нашим і всім сподобалось. мова іде про забаву.
    Останнім часом стало дуже популярно проводити різні святкування в українському стилі, які цікаві конкурси там проводять, що на стіл подають? Здається що ніби всього багато, а от коли треба...в голову нічого не прийде
     
  2. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    Нас тут теж підбивають...але я щось не знаю, чи ми то будемо робити :). Бо зауважила, що люди тут люблять розслабитись, а ідеї були типу прокрутити фільм якийсь з субтитрами чи щось такого плану. Я закритикувала - бо і мені було б скучно дивитись фільм про іншу країну з субтитрами (то ж таки фільм, а не 5 хв ролик).

    А от що порадити..... Щоб і ненапружено, і легко, і цікаво... Ну хіба з їжі щось незвичне для них. Якщо те ж їхнє барбекю - то доповнити скажімо печеною картопелькою, щоб всередині сальце порізане з часничком і зеленню.... :) Та просто вареників наробити миску і почастувати - але то бабратись треба.

    Традиційні розваги...я би до них віднесла любов до "а поспівати", але ж як тут поспіваєш у інтернаціональному колективі - хіба що всі по черзі :)
     
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    ну в мене це єдине і прийшло в голову:)
    Ну в мене тут інші люди, яким би побігати, поскакати, подуріти...Була ідея зробити якесь слайд-шоу про Україну...Але сухі факти нікому не будуть цікаві (вже був американський день, де всі з таким нудились). В планах зробити "а ви уявляєте Україною такою, а вона на справді така", але на то треба час і натхнення...
    Зараз виникла ідея "спартакіади" - організувати декілька команд - біг в мішках, перенести в ложці яйце, щось типу гри "лози" - щоб учасники через інших перелазили.
    Ще ідея організувати хто більше вареників зїсть або наліпить за певний час...
    Ще була ідея в шарики засунути якісь папірчики, на яких буде щось написано українською(ну звісно англійськими буквами, щоб вони могли прочитати) ну і нехай кожен вибере собі шарик і потім то прочитає українською(російською), ну а потім їм перекласти. От не знаю чи зрозуміють вони то.(напис - типу опис себе, чи ще щось жартівливе)
    От більше проблема з їжею. Борщ хотіла готувати - але як подавати питання. Вареники замахаюсь ліпити.А людей орієнтовно може бути 100 (+\-20 чоловік).
    Дівчата з Росії порекомендували купити готові пельмені, кажуть що смачні(але я щось побоююсь).
    Салат плануєм - вінігрет, олівє...
     
  4. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Українські традиції

    зате потанцюєш - можна організувати майстер-клас із українських народних танців, наприклад аркан (можливо якийсь полегшений варіант), елементи гопака (хто з чоловіків довше зможе танцювати навприсядки), навіть якісь прості дитячі, як "подоляночка". Це все може відбуватись не лише під народні пісні класичного виконання, а й під сучасні, які є в Мед Хедс, От Вінта, ВВ, ДахаБраха, Гайдамаків, Козак Систем та багатьох інших. Майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, співання пісень, де часто повторюються одні й ті ж рядки, які можна запам'ятати на слух і без проблем підспівувати навіть іноземцю (до прикладу повстанська "Лента за лентою")

    ---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

    робите борщок - негустий борщ, без бульби-квасолі і подаєте в одноразових стаканчиках - його можна пити. А до нього - канапки з чорного хліба, сала і часнику (зеленої цибулі)
     
  5. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    треба то вміти робити:sad: встид і позор мені..вишивати вмію..от чи цікаво буде?
     
  6. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Українські традиції

    ютуб навчить, наприклад так майстер-клас
     
  7. Olga Letsdance

    Olga Letsdance Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    Колись в нас на "ура" пішло караоке з українських пісень. Росіяни та білоруси могли нормально читати текст українською мовою, для "зовсім іноземців" написати транскрипцію. На "біс" пішло "Ой, служив я в пана...", . Щоб було легше (й краще), можна кожній групі проспівати пісню в оригіналі.
     
  8. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    ідей класна! от тільки серед нас "співаків" немає...хотя росіяни і будуть більш співучі...
     
  9. Olga Letsdance

    Olga Letsdance Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    Та можна на диску включити, якась техніка буде, напевно?
     
  10. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    і щось виникла думка, а є якісь українські (російські) фрази співзвучні з англійськими, але звісно означають не те?
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    попросіть друзів-дівчат допомогти вареники наліпити. кого ми тільки не пригощали варениками - всі їли і хвалили.
    борщ: можна зробити ріденький борщ-пюре.
     
  12. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Відповідь: Українські традиції

    У 2010 була учасницею міжнародного з"їзду молоді, то танці пішли на "ура" ;) молодь була, правда, по європейських мірках - 20-40р ;)
    ще мені в голову приходить, то це якийсь квест- поділити на команди і на кожному якомусь логічному пункті чогось українського навчити, чи просто має бути якесь завдання, при виконанні якого можна отримати частину ключа. Тільки при проходженні всіх завдань відгадка. Туди власне можуть входити і гопак, і навчитись вареники на швидкість...
    Ще окремо міг би бути майстер-клас з мотанки, але кожна група (національність) нехай би створила свою ляльку по принципу і пояснила-придумала якісь її символи.
    Як варіант інсценувати якусь популярну укрїнську казку у вигляді театру імпровізованого. Можна було якось обіграти костюми різні українські, чи аксесуари, але поки не можу придумати як :)
     
  13. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Українські традиції

    омг, тільки не це :shutup:. з усією повагою до борща, але не в пластикових стаканчиках!!:crazy: іноземці, які взагалі не звиклі до наших перших страв, рожеве ріденьке пиття зі смаком часнику і буряка в пластику не зрозуміють.

    пюре з борща? це хіба традиційно? не кажучи вже про те, що зовсім міняється смак.
    стосовно їжі, так, щоб по простому, я б казала зробити такі канапе з чорного хліба, сала з часничком
    [​IMG]
    все інше готувати на 100 людей - то ціле весіллЄ. хіба вареників по одному наліпити...
     
  14. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Українські традиції

    я і не кажу про пластик, борщок має бути гарячим, а для гарячого є спеціальний одноразовий посуд. Ну і хіба на великих забавах типу весілля не подають щось подібне - негустий борщ, він же борщок.
    на такі заходи якраз і ходять щоб отримати нові враження від інших культур, навіть якщо це щось геть незвичне
    ням-ням, я теж таке хочу :) тільки невідомо чи Hermi знайде десь там правдиве сало
     
  15. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    коли у нас були австрійці в школі, то ми вчили їх співати "Ти ж мене підманула", а коли ми поїхали у Відень і в гімназії представляли себе, ця пісня була хіт-вибух))
    Як варіант можете познайомити іноземців з нашими весільними традиціями. Зробити щось типу міні театру. Обрати пару і показати обряди від сватання до покривання голови. Можна зробити такі міні-сценки, мало б бути цікаво. Але тут треба мати багацько реквізиту. А ще в процесі можна залучити кількох іноземних глядачів я якості масовки.
    Пригостити можна і чимось солодким, наприклад насмажити "хрустів", дешево і відносно швидко готується.
     
  16. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Українські традиції

    а можна рецепт?

    ну весілля не підходить, бо "женити" будуть мене...вже була така ідея тому я відмовилась. та і то все треба англійською, а то толку їм буде з української...
     
  17. Vagaika

    Vagaika New Member

    Класс. Також хочу.
     
  18. lusuzj

    lusuzj Member

    Можна насмажити пампухів. І щодо конкурсів можна поставити сценку по казці Ріпка.в інтернеті є жартівливий варіант з весіль.