Як з'їздити за кордон?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Diana, 6 Жовтень 2009.

  1. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Маю таке питання: чи можна через піший перехід нормально перейти з дитиною (4р.), чи доведеться чекати в черзі?
     
  2. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    самостійно не робила. але є печальний досвід перетину кордону. по-перше прикордонники впевнені що всі люди на землі мають розуміти румунську (ні англійську, ні українську, ні російську вони не сприймали). перерили всі речі і довго і нудно випитували мету поїздки і з таким здивуванням - а чого всі на курорт в Болгарію?!
    Ну і ще люблять вони вліпити печатку про перетин кордону посеред поспорту(не відразу після візи) або біля візи, дія якої закінчилась. тож тут треба бути дуже уважним.(або то мені і моїм знайомим так щастило з румунським кордоном)
     
  3. lapocka

    lapocka Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Можна пройти без проблем. Цього року з 5 річною, швиденько перетнула піший перехід, без жодної затримки
     
  4. Mary

    Mary Active Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Дівчата, а чи хтось їздив цього року в Росію з дитиною? Ми плануємо до родичів поїхати і не знаємо чи достатньо свідоцтва про народження, чи треба вписувати дитину в паспорт? Малому 2 роки. В посольстві вже 3тій день телефон не відповідає((
     
  5. danusyk

    danusyk Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Дівчатка, може хтось має досвід відпочинку на морі (Туреччина), мама з дитиною 1,5 року. Цікавить як давала собі раду в аеропорту, в літаку, на пляжі, в готелі. Поради, що з собою треба мати обов'язково, а чого точно не треба тягнути. Наперед дякую, бо планую їхати сама з синочком, але якось боязко)))).
     
  6. placenta

    placenta New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    А ви з закордонним паспортом плануэте до Росії? Якщо так - тоді потрібно. Простіше з громадянським паспортом. тоді заповнюєте лише міграционку а у дитини повинно бути свідоцтво про народження
     
  7. tasha

    tasha New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Минулого року робила самостійно транзитну румунську візу, їздили за нею в Чернівці. Скажу вам, що то трохи дороге задоволення, ми робили срочну візу, тобто видали в той же день, але коштувала по 100 дол, + жахлива дорога, довелось ще потім глушак приварювати.
    Приміщення косульства маленьке, документи приймав сам консул, багато людей з черги відправляв за якимись додатковими документами, або якщо неправильно була заповнена анкета, в нас все було добре, сказав забирати завтра, але ту дорогу пережити знов уне хотілось, то зробили за три години.
    Сам кордон перейшли швидко і без проблем. Правда перевіряли чи не веземо сигарет, то чоловік сміявся до них, мол не вигідно нам зі львова до них сигарети везти.
     
  8. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Дівчатка, таке запитання: чи потрібно мати при перетині кордону запрошення від фірми, якщо відкрита службова віза?
     
  9. Soleil

    Soleil New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    В мене службова французька віза. Вчора повернулась з відпустки, то на кордоні в мене не питали про запрошення, але я мала його з собою. Тільки питали куди іду, то я сказала, що на відпочинок і все.
     
  10. Megan

    Megan Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Якщо польська - треба. Іноді навіть не тільки на кордоні перевіряють, але й в межах самої Польщі.Іноді питають чи надовг їдете, чим фірма займається. Останній раз польські прикордонники дзвонили на телефон, що вказаний в запрошенні і перепитували чи дійсно мене запрошували. От така історія.
     
  11. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Дякую.Віза німецька
     
  12. Megan

    Megan Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    То тим більше. Тут недавно описували ситуацію, як людей з автбуса знімали. Але в мене поляки не перепитували про німецьке запрошення, ну бо що їм з того, воно ж на німецькій мові. А німці люблять попитати, і навіть судять з вашої поведінки і відповідей чи правдиве запрошення чи ні.
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    обов'язково, не важно , чи прийдеться показувати, чи ні, то дуже по різному буває і від прикордонника залежить, але мати при собі треба завжди.
     
  14. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Якщо не в цю тему, то прошу перенести.
    Дівчата ситуація така: забронювала готель через Букінг, оплатила карткою. Підтвердження бронювання прийшло на пошту, але з картки гроші не знялися/не заблокувалися. Бронюю таким чином вперше, тому не знаю чи так має бути, чи частина коштів мала б заблокуватися відразу, в якості оплати. Чи не може бути так, що по приїзду до готелю виявиться, що бронювання знято?
     
  15. oksumoron

    oksumoron Active Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    в мене була протилежна ситуація, ми забукали готель, відгуляли канікули, приїхали додому і аж тоді побачили, що в нас з карточки було знято більше ніж мало би! виглядало так, що готель два рази зняв з нас гроші!
    перший- розрахунок готівкою, а вже другий з карточки!

    букінг сам повідомляє, що гроші не будуть зняті з карточки, бо оплата може бути здійснена і в готівці! можуть бути заблоковані (і зрештою це ви маєте бачити), або нічого взагалі не відбувається (карточка, як гарантія вашою платоспроможності у випадку, якщо ви вирішите не приїхати, і не зняти бронь)!

    я б особисто не переживала! думаю через д-ка днів/тижнів ближче до дати вашого заїзду, будуть якісь зміни на рахунку!
     
  16. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    То читайте умови оплати, але якщо підтвердження прийшло, то все буде добре. В нас раз був випадок, що гроші не могла зняти з картки, бо картку ввели невідповідну, то з букінгу дзвонили перепитати.
    А деколи платили вже готівкою на місці.
    Я би не переживала.
     
  17. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Дівчата, дякую за роз’яснення. Теж, думаю, що все мало б бути гаразд, але хотіла перепитати в знаючих людей )))).
     
  18. Ydochka

    Ydochka Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Незнаю в яку тему, але спробую спитати тут.Запросили мене в гості в Італію, почала взнавати про відкриття візи, а там документів море і ще й пише що можуть не відкрити якщо перший раз їду в країну шенген зони.Планую їхати не більше ніж на тиждень, читала про туристичну візу, -документів не менше. Рахунка в банку в мене нема, з довідкою з роботи думаю проблем не буде, але ці всі чеки........з літака, з місця проживання,якщо запрошуюча сторона знімає житло то він орендодавця і т.д. Може хтось знає інші варіанти як поїхати в гості і виробити при цьому якомога менше документів, я в цьому повний 0 і часу нема- з роботи не відпустять кожен раз їздити в Львів в візовий центр Італії. Чи можна їхати за допомогою польської шенген візи. Буду рада будь-якій пораді.
     
  19. Korona

    Korona New Member

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Яка красота відповичати зі сім’єю, тільки в цього літа мені не вдалось з’їздити за кордон. Читаючи ваші дописи, радію, які ви молодці, немає перешкод типу: малі діти чи двоє дітей, чи дорога далека. Основне бажання!!! Ще до народження сина, ми з чоловіком теж їздили до Єгипту, а саме в Хургаду. Не порівняти відпочинок у цій країні з відпочинком (цінами і сервісом) у Криму. 10 днів я просто отримувала задоволення. Клімат Єгипту дозволяє відпочивати круглий рік. Ми були у жовтні, то якраз температура була комфортна. Відпочинок можна вибрати як пасивний так і активний. Я вибрала пасивний, лежачи на пляжі, а чоловік активний: волейбол, футбол. теніс і багато іншого. Разом з відпочинок можна побачити багато цікавого, надягнувши маску побачити корали, це краса моря, можна поїхати подивитись на величезні піраміди, а можна походити по бутіках, що ми і робили. Мене вразило, що після 9 год. вечора, місто тільки оживало, всі бутіки відчинені, все освітлено і людей дуже багато. Бачила також як живуть бідні Єгиптяни. Можливо ознайомившись з інформацією http://vsemorya.ru/egypt.html бажаня буде ще більше.
     
  20. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Як з'їздити за кордон?

    Почула вчора по польському радіо, що огляд транспортних засобів при перетині кордону буде набагато ретельніший в зв'язку з Warsaw Climate Change Conference 11-22 листопада. Ми в п'ятницю на Гребенному вже попали на яму - три молоді людини, нова машина, явно не торгаші :)) Але зразу було видно різницю між попередніми перетинами - всі машини оглядали дуже і дуже ретельно, навіть по 2 людини на машину. Справність всіх світлових покажчиків, запаски, заглядання під капот, під машину. Тому вважайте.