Допоможіть визначитись: Вертатись на стару роботу чи ні?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 19 Березень 2010.

  1. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Допоможіть визначитись: Вертатись на стару роботу чи ні?

    То залежить від фірми і конкретного керівника. З мого досвіду: малий не хворіє часто, але навіть як пару раз захворіє він, а ще пару раз я сама піду на лікарняний (бо я хворобливіша за свого малого в рази), то воно і набирається. Жоден керівник не буде в захваті від лікарняних, бо за 5 днів все одно потрібно оплачувати середню з/п, далі вже - з фонду (по догляду за дитиную лікарняний платить фонд за всі дні), та й співробітникам виникає необхідність заміщати хворого, бо робота то мусить виконуватись.
    Мій директор теж крутить носом на мої лікарняні, але я ж теж не хочу хворою на роботу лазити (хоч бувало і таке...).
    Знаю, що нагальну роботу за мене зроблять, а все, що можна відкласти буде мене чекати. Так само і я завжди готова при потребі виконувати обов"язки хворого працівника чи відпускника зі свого відділу.
    Коли потрібно, то і на лікарняному виходжу на роботу, домовляюсь, щоб з малим хтось з родичів посидів чи чоловік.

    А такого принципу, що взагалі заборонено лікарняні, я б не витримала, мусила б напевно шукати іншу роботу. Тому мабуть мені з фірмою ще пощастило в тому плані - розуміння є.
     
  2. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Відповідь: Допоможіть визначитись: Вертатись на стару роботу чи ні?

    О, дуже актуальна тема.
    Мені хоч до виходу ще довго, але гризуся вже наперед.
    Справа в тому що робота державна, відповідно зарплата маленька, інколи мені, ну, дуже нудна, хоч і по спеціальності. Обмежена в спілкуванні з людьми, а я бачу, що то моє. Колектив- середньостатистичний жіночий тираріум, від стереотипів якого інколи просто дах зриває...
    З плюсів, те що якщо дитина-садок, (запізнитись,вирватись, відпроситись, відгули) ставляться з розумінням. От думаю, оте розуміння як до матері певне переважає мої амбіції, чи то набратись терпіння і повертатись, чи може зараз взятися за голову і може пробувати себе підтягнути себе в якихось якостях для більш оплачуваної роботи?
     
  3. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Допоможіть визначитись: Вертатись на стару роботу чи ні?

    в мене теж робота державна, можна сказати, і зарплата не висока.
    але хто б що мені не казав, я давно визначила пріоритети - для мене сім"я і діти на першому місці, а карєра далеко позаду.

    то не просто плюс, то, як а мене, найголовніше чим має керуватись жінка, котра має маленьку дитину/дітей при виході на роботу. повірте, зараз дуже мало хто може собі дозволити йти на лікарняне тоді коли йому треба, а не коли дозволить шеф. я, за цей рік в садку щоми в садку, стільки надивилась як мами водять реально хворих дітей, бо вони бачте мусять іти на роботу, і я не знаю хто тут більше винен, чи той шеф, який не хоче платити за невідроблені дні, чи мама, яка на перше місце ставить не здоровя своє і своєї дитини, а роботу. я щаслива від того, що навіть при нежитю,моя дитина не йде в садок, бо вона себе не добре і некомфортно в ті дні почуває, не кажучи вже про серйозніші хвороби.

    ну але тут ще треба зважати на те, скільки заробляє чоловік і чи взагалі заробляє. якщо в 2-3 рази більше від жінки, то звичайно що жінка може собі дозволити ходити на роботу за 1000-1500 грн/міс.
    але в наших сімях часто таке є, що на жінці повністю і хата, і діти і заробляння грошей, тому в такій ситуації навряд чи можна її звинувачувати.

    ну і крім того, зараз взагалі дуже мало хто аж так більше заробляє, принаймі не ті, хто працює на когось, ну і чесним трудом само собою...:)
    звичайно що ми всі хотіли б мати улюблену високооплачувану роботу, з якої можна піти в будь-який час, коли того потребуєм, але такого в реалі майже не буває.
     
  4. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Допоможіть визначитись: Вертатись на стару роботу чи ні?

    в мене є декілька прикладів ділових мамочок, які мають дуже хорошу в плані зарплати роботу (працюють на кроботодавця, не на власний бізнес), відповідно велику відповідальність і не можуть собі дозволити лікарняні чи навіть піти в декрет. Знайома, коли народила другу довгоочікувану дитину, в декрет взагалі не ходила, до 6 міс. працювала вдома, а далі вийшла на повний день, а малу залишила з нянею. Інша, моя одногрупниця, вийшла на роботу коли дитинці було 3 міс., боялась, що замість неї візьмуть людину і вона вже не зможе знайти хорошу роботу.
    Для мене то трохи наразі важко в голові вкладається, як можна відірвати від себе таку мальопу і лишити на чужу жінку (чи навіть на рідну бабусю), але я не знаю, як буде в мене, коли заплануємо другу дитину.
    Головне для всіх мам, і тих, які сидять з дитинкою до 3р., і тих, які не залишають роботу навіть після народження дитини - це те, щоб дитина росла здоровою і в любові.

    І моя дитина, бувало, йшла в садочок з незначними соплями, бо я не можу зловживати на роботі аж надто великою к-стю лікарняних днів. Може, десь і я і малий не були доліковані так, як треба, але ми мусили закривати лікарняний і йти до своїх обов"язків (мені ніхто з крівництва ніколи не говорив, що пора би вже виходити з лікарняного на роботу, просто мене вже мучила совість...) Такі реалії роботи у приватній фірмі.
     
  5. Kofe

    Kofe New Member

    Відповідь: Допоможіть визначитись: Вертатись на стару роботу чи ні?

    Не варто вертатися туди де вже були пошукайте щось нове. відкривайте для себе інші горизонти. І де гарантія, що взавтра ваша директриса не звільнить вас знову.