Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    в нас кожної чверті перевіряють....от в понеділок перевірили,але в школі малий зажди порядно менше читає, бо переживає...і то не на 2-3 слова,а порядно менше...він засмучується,але кажу, що ти і так добре читаєш (я ж не хочу признаватись, що норми менші, бо дитина в мене така -тільки похвалиш-розслабився-з"їхав(((((...він взагалі дуже перестрашений у нас, особливо в контрольних зошитах-щодня в щоденнику "Прекрасно", "Зірково", на картках 10-12-тки,а контрольні пише зле...в 1 чверті на 9 б, цього тижня - на 8б...причому це його найгірші бали за 2 роки..не знаю,як боротися з його страхами до контрольних робіт..мо в когось було подібне?
     
  2. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    похваліть дитину, і не переймайтесь смайликами
    а писати навчиться

    мій малий в 1 класі так каліграфічно пише, що я аж дивуюсь з нього))

    ---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:41 ----------

    це тверда четвірка - не переймайтесь
    трохи важко, трохи зїхав
    позаймайтесь з ним пару зайвих годин ,спробуйте його зацікавити і вдома написати контрольну:girl_smile:
     
  3. solomka

    solomka Active Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    в мене зі старшою протилежна проблема - вона абсолютно не переживає за бали.... Хоча вона дуже відповідальна, робить всі домашні завдання, навіть інколи просить зранку розбудити, щоб щось довчити, дописати. Але за самі бали не переживає. Вона вчиться на відмінно, але інколи за самостійну могла отримати 7 чи 8 балів, а раз контрольну написала на 9 (хоча ніколи менше 10 не отримувала) і вона цим абсолютно не переймалась. От вчора писали вона самостійну з математики: завдань було багато і деякі досить-таки важкі, отримала 10. А її однокласниці, які теж відмінно вчаться, вийшли зі сльозами на очах, бо отримали 9. Моя дитина ще ні разу за оцінку не плакала. І незнаю чи добре це чи погано....
     
  4. Kerzenlicht

    Kerzenlicht Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    у першокласника?? жартуєте...

    у нас і близько нема...ну, тобто малий ніц не казав про диктант. аж спитаю нині...
    зі з'єднаннями плутається теж, поки можемо похвалитися, що вміє читати писане і спритніше перекопійовує писаний зразок.
    про каліграфію мови нема, але в нас генетика , але пригадую слова своєї однокласниці ,яка все життя в освіті, зі школи пішла більше 10 років тому, і ще тоді казала: коли ті діти виростуть, то будуть друкувати ,писати вручну вже мусимо дуже мало, то нащо я буду ставити оцінки за каліграфію?

    от за загнуті кутики чи ляпки - ставлюся двояко: з одного боку треба ж якось симулювати до акуратності, а з іншого - це не причина знижувати оцінку.
     
  5. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    чому жартуємо?
    в мого першокласника постійно диктанти з письма і іноді з математики.

    Ви перегляньте свої зошити. Де на полі червоною ручкою Д, то диктант був.
    Причому мій малий спершу там писав, що хотів. Коли спиталась - він поняття не мав, що треба за вчителькою букви/цифри записувати. Пояснила йому - вже краще. Але чому вчителька не пояснила що їм робити треба??
     
  6. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    та не з"їхав, бо і в кінці чверті підсумкові писав самостійну-на 12 б, цього тижня з математики за роботу на уроці "Зірково", сьогодні робота біля дошки - 12 б. а от коли пише контрольні, то переживає і так виходить, що пише гірше свого звичного рівня..повязую це виключно з напругою переживань від самого контролю
     
  7. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Мами першокласників Ви вже 2 місяці повчились і можете зробити деякі висновки щодо того як дитина повинна бути підготована до школи, щоб потім не було "повного завалу". Як мама майбутнього першокласника попорошу поділіться зі мною Вашими враженнями, бо зараз коли ходимо на підготовку, то трошки в шоці від того як їх готують, бо в я це все вчила тільки в першому класі.
    Але коли читаю, що діти в першому класі на другому місяці навчання вже пишуть диктанти :8:, то трошки в шоці чесно кажучи.
     
  8. MAXAMAK

    MAXAMAK New Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Поки не стикнулась думала. що все простіше...
    Клас малої почав дружно ходити на науки до першого причастя - в мене не питали ані згоди щодо такої події, мало того я про це дізналась чисто випадково - коли вчора прийшла забирати малу. а їх нікого в класі нема - бо вони в церкві на науках...(чи то так у всіх - добровільно-примусово?). Окрім того вручили малій книжечку сумнівної якості - щодо змісту важко сказати - сказали заплатити за неї 70грн?, мене теж попередньо не питали чи буду я її купувати - відмовитись не можу бо книжка вже підписана....
    (для розуміння - коли ми хотіли книжки для англійської інші придбати - то мало бути чуть не письмове погодження від усіх батьків, що вони погоджуються на такуту суму за таку книжку - а книжка коштувала десь так само коло 70-80 грн), а тут треба бо церква закупила.....
    Я в шоці - думаю якщо церква зацікавлена у духовному розвитку дітей - то вже б могла їм ті книжечки подарувати, чи я щось не розумію.
    коли вчора запитала чому таїнство поставили на конвеєр та перетворили його у фабрику заробляння грошей - фотографами, швеями(бо дійде до того що сукні мають бути у всіх однаковими), а тепер іще й церквою виявляється....всі дружно промовчали бо то так ведеться, а я якась богохульниця виявляється і християнського в мені нічого немає - бо я дитину до причастя не хочу віддати.
    Одним словом киплю - хочу знати може я перигинаю палку, але релігія та школа у нас відділені - то чому відмова дитини брати участь у тому всьому цирку трактується як неповага до викладача і ставлення до такої дитини різко змінюється? (в багатьох моїх друзів - з цим всім дуже багато негативу повязано і в тому числі були випадки відвертого ігнорування дитини яка не ходила на ті науки, а те що люди мусульмани - нікого не гребло)))).
    Може троха сумбурно але накіпіло за вчора.
     
  9. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    так+визначають периметр+які дзвінкі/які глухі, сказали купити транспортир:girl_wink:
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

     
  11. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    О, повірте, це дуже добре. А якби плакала, то ви би незабаром написали допис "що маю робити, дитина плаче"....))) І мали би ще роботу переконувати, що то "всього-навсього оцінка, ну так ся стало, наступного разу буде краще, мама тебе любить і т.д.")))))) Я за оцінки ніколи не плакала, і дітей своїх так вчу. Треба бути вище цього і не зациклюватися на оцінюванні. Але якщо мова йде про справедливу оцінку. Якщо ні - ну то вже інша тема.

    Та там нічого страшного нема, звучить просто голосно). От пройшли вони скажімо кілька буквочок, і тоді вчителька Їм диктує: "Дітки, пишемо "о" велику, "а" маленьку і т.д.". Один рядочок. Так само з математики. Далі навчаться писати склади - диктує склади. Тобто, що вивчилося - то ся диктує)). Але те, що на початках вони не розуміють, що від них хочуть - то факт. Один хлопчик писав дуже широко, ну і відповідно йому не помістилися всі слова, які вчителька диктувала, в той один відведений на диктант рядок. Ну він продовжив писати знову там само, на попередніх словах))).
     
  12. vchitelka

    vchitelka New Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Сьогодні відчула себе, не побоюсь цього слова, ідіоткою. Роблю з дитиною уроки, дивлюсь в друкований зошит з української мови. 1 завдання: "Відгадай загадки, запиши відгадки. Як це все назвати одним словом? Запиши". І ніби нічого страшного. Але - загадок немає! Ні на сторінці, ні в кінці зошита, ні в підручнику на зазначених сторінках! З професійної точки зору, не можу зрозуміти, чому вчителька не знає, що в зошиті (яким в цій школі користуються не перший рік) є помилки, чому не пояснює другокласникам, як виконувати домашнє завдання в такому випадку. А для дитини це стрес, вона в розпачі, бо вчителька сваритиме, що не зроблено завдання і т.д. Ок, я їй загадки "прочитала", відгадки записали, але що б вона робила сама? І що на це скаже вчителька? Злюсь.
     
  13. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Саме так, насправді нічого страшного. І переважно всі дітки пишуть добре...


    Старший ходив на підготовку, то чесно - мало пригодилась. Вмів читати, писати, а там букви малювали, по клітинках.. логічне.. йому то було за раз-два....
    Дочку вже не давали, їх в садку досить так добре готували, і слова за звуковою транскрипцією, і підмет-присудок... І зараз дочка в числі найкращих..
    Тобто вважаю, підготовка потрібна якщо дитина не ходить в садок ( бо тоді манера пояснення - викладання змішається), або якщо батькам не вистачає часу чи терпіння.
    Реально.. 4 роки тому було відносно нормально. Зараз - абзац, принаймні, у нашому класі, діти вчаться за двома букварями. По старому - діти, що не вміють читати, по новому (цьогорічного зразка) - ті, які вміють читати, бо там зразу складами пише... І вчителька розпиляється між " двома групами" дітей..
     
  14. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

     
  15. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Ми до прикладу ходимо в садочок, але сказати, що вони дійсно добре готують до школи сказати важко. Щодо всіляких логічних задачок, то так - моя дитини з цим справляється дуже добре. Але от рука до письма не готова зовсім, та й букви ще знаємо далеко не всі ... що вже говорити про читаємо ...
    Вихователі наші здається і стараються, але дітей в групі дуже багато - 35! і ходять постійно 25-30! і відповідно з такою кількістю дуже вже важко працювати. А ще коли в них постійні підготовки до святкових виступів, і погуляти потрібно, і поїсти і в це все потрібно вкластись до обіднього сну, то і мені це видається досить складним завданням.
    Тому і вирішила водити дитину на підготовку, щоб потім в першому класі зовсім його голову не перегрузити.
     
  16. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    тобто той хто не хотів йти до тої церкви не записувався в цю школу?
    а хіба перше причастя є обовьязковим пунктом навчання?
     
  17. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Але і час ще є..більше як півроку, + дома дитина, якщо зацікавлена, то тянеться до книжок хоче читати, писати.... Головне, в тому віці не перегрузити, бо потім часто діти вже "вимучені" йдуть до школи, і як мої знайомі першокласники, кажуть - Я би ще раз садік пройшов, ніж в школі вчитись.
    Хоча так каже і ще один знайомий хлопчик, який йшов до школи, не знаючи букв, і дівчинка, яка і зараз їх не знає, і не хоче вчити...
    В обшем, головне не перестаратись і не попустити. Треба знайти ту серединку.


    Але ж насправді, головне не де проходить Причастя.. а сам факт, саме Таїнство. Згрубша, яка різниця, в якій церкві, дітки ж до Бога йдуть, а Він один....Інша річ, хто не готовий чи не хоче, чи вважає непотрібним...
     
  18. Myroslava82

    Myroslava82 Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Дівчатка, маю таку тему до роздумів. Моя доцька пішла в перший клас тут у Франціі. Дитині буде 6 років 15 листопада. Вона повністю двомовна. Вчителька пропонує перевести в наступний клас відповідно до здібностей малоі . Я - проти, чоловік - за. Може в когось таке було? Які в Вас думки?
     
  19. dieSonne

    dieSonne Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Все залежить від програми школи. Попросіть вчительку про підручники для другого класу і подивіться, чи це буде надто складно для вашої дитини, чи ні. Вчителька бачить, що Вашій дитині нудно в класі, і вона не зможе нормально підтримувати її рівень, бо їй потрібно інших тягнути, тому й пропонує. Залишити дитину в класі, в якому їй залегко, погано, бо дитина знудиться і їй буде нецікаво. В другому класі їй може буди цілком нормально, якщо програма посильна. Вона буде відчувати себе краще, бо буде здоровий змагальний процес, а не так, що вона - всезнаюча в класі, а всі інші - ні. Але вирішувати Вам, Вам видніше, як мамі. Подумайте, в першу чергу, що стримує вас від такого кроку. І зважте усі аргументи на користь навчання в другому класі.
     
  20. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    Не записувався на науку - на науку до церкви ходять ті, чиї батьки напишуть відповідну заяву і це, звичайно, не є умовою навчання в цій школі, директор добре знає Конституцію:girl_curtsey:
    Я вже писала, що наш клас сформований з двох садочкових груп і до початку навчального року було приблизно 5-6 зборів для батьків з відкритими уроками, де обговорили все-все, і в тому числі науку в церкві, і обговорювали як інформацію, а не як умову вступу в школу.
    І також писала що в нас на науку не ходить цілий клас, є вийнятки у звязку з іншими релігійними переконаннями.
     
Статус теми:
Закрита.