Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Myroslava82

    Myroslava82 Well-Known Member

    Початок теми тут

    ***************************************************************************************************

    Напевне першою причиною, чому я не хочу переводити іі є те, шо вона дуже стидлива і ій важко адаптовуватися до всього нового. Тим більше, наступного року ми міняємо школу тому знову буде адаптація. І ше чомусь таки шкода шоб моя дитина втрачала рік дитинства, можливо вона справляється краще ніж інші, але то маленька дівчинка, яка можливо не готова до навчання в одному класі з дітьми яким от от буде 8 років.
    Та й обіцяла вчителька давати ій завдання другого класу, шоб заняти іі чимомь важчим. То моі думки, хочеться не помилитися.
    П.С. Чоловік гордий за свою дитину і хоче дати в другий клас. Тут пояснень нема ніяких(блін)
     
    Останнє редагування модератором: 10 Листопад 2013
  2. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    я б то назвала вирішальним фактором. повірте, дуже важко коли йде різниця в віці. Спершу воно не так помітно, але в підлітковому віці то важко. То я так, з свого досвіду. Для своїх дітей я б цього не хотіла власне тому, що через це перейшла (зрештою щодо свого віку, я досі задумуюсь скільки мені років, автоматично в голові плюсується два зайвих). Що ж до навчання - то вчилась я дуже добре, але (ну поступати в вуз по свідоцтву про народження чесно не дуже прикольно :) )
     
  3. Myroslava82

    Myroslava82 Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    От і я думаю, шо не треба дорослішати передчасно. Тим більше шо моя дитина дууууууже замкнута і не хотілося шоб вона замкнулася ше більше. І ше треба розуміти нашу ситуацію: французькі дівчатка яким 8 років і моя мала , яка грається ляльками і конструктором, наівна дитина,яка ше задає питання чому і для чого і багато нюансів французького життя. Напевне мій материнський інстинкт не помиляється. Я сподіваюся.
     
  4. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    І в нас пишуть диктанти. Але то невеличкі такі на декілька вивчених букв (маленька/велика буква) і декілька слів чи простеньке речення.

    А в цю п"ятницю ми мали проблємку. Малий десь по дев"ятій вечора кричить ні з то ні з сього - радіодиктант! радіодиктант! Я нічого не в курсі, бо забирав зі школи його чоловік. А виявляється о 20.00 год по радіо якийсь диктант мав бути (я ще перепитувала чоловіка, чи точно і першачки мали писати той радіодиктант) і вчителька їм казала писати, а ми пропустили... дитина спереживалася, але ми заспокоїли.

    Що то за радіодиктант? і по якому радіо?
     
  5. Іспанка

    Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    А отакий:
    Більше - отут. Такі радіодиктанти відбуваються щороку, моя мама їх пише:) Сумніваюся, що першачкам сказали б його писати, бо там такі тексти надиктовують, що я, філолог за освітою, мушу дообре подумати, де треба поставити крапку, двокрапку чи крапку із комою:) Мабуть, їм просто розповідали про День української писемності.
     
  6. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука

    В мене сьогодні було 2 години творчості - сказав Саша, що має бути завтра виставка на тему "Моя мова" й тре щось зліпити з пластиліну. :girl_crazy:. От я й ліпила під консультації Сашка..Ну він теж трохи доклав праці до того діла.
     
  7. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    Сьогодні Яна до Дня мови розказувала вірш про мову. Отримала 9 балів. А чому? Бо не зняла з зубів пластинки (через пластинки в роті трохи шепелявить). Правда, вчителька знала, що в дитини пластинки стоять ще від літа, але хоча б попередила, що от зніми пластинки, і отримаєш кращу оцінку.

    Отакоє-от (с)

    І сміх, і гріх))
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

     
  9. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    Хочу спитати про медичні довідки в школу. Їх термін придатності має бути на час початку навчання чи на час запису в школу?
    Хочу зараз тим зайнятися і думаю чи не зарано... Дзвонила в школи, котрі нас цікавлять, всюди кажуть приходити записуватися вже з довідками, лікар каже довідка чинна пів року, ніби мала б підійти? Але при тому багато знайомих проходили медогляд влітку, перед навчальним роком...
     
  10. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    Щойно по радіо почула, що хочуть провести тестування для 5-класників по УСЬОМУ вивченому матеріалу. Для цього Міносвіти рекомендує придбати якісь збірники за ціною 97 грн. Ще хтось таке чув?

    Довідка діє 1 рік. Але Вам дійсно швидше тим зайнятися, бо літом великі черги і до того ж, багато лікарів іде у відпустку.

    ---------- Додано в 17:30 ---------- Попередній допис був написаний в 17:29 ----------

    Згідна зі Сніжною - бредняк, не буде ж дитина знімати/одягати пластинку перед кожною відповіддю на уроці
     
  11. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    Та я згідна, що це брєд, ну але такий от наша вчителька заскок дістала нині)
    Спитала Яну, як вона сама до того ставиться. Сказала: мені все одно, я ж знаю, що реально розповіла я на дванадцять)
    Ну чи на дванадцять розповіла - не знаю, але головне, що дитина до того поставилася по-філософськи)
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    залежить від школи. В одних вимагають вже на час запису. в інших- на час запису вимагають лише форму про щеплення, а саму медичну форму 086 уже мати на вересень, в третіх- все можна на вересень приносити. Тому орієнтуйтеся на вимоги тієї школи, куди будете йти
     
  13. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    я б поговорила з тою вчителькою. Моя менша також носить пластинки і спочатку дуууже шепелявила, але це не позначалось на оцінках
     
  14. Іспанка

    Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    О, ця нова "красотєнь" від Міносвіти:girl_crazy:Читайте, бо я цензурними словами то не опишу http://osvita.ua/school/monitoring/
    http://mon.gov.ua/ua/messages/19263-monitoring--2013
     
  15. solomka

    solomka Active Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    Це якийсь заскок вчительки. Моя дитина теж носить пластинку, але ніколи за це не знижували оцінку, завжди за вірші має 12 балів.
     
  16. vchitelka

    vchitelka New Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    Треба не купувати збірники, "забити" на цей моніторинг, допомогти дітям його написати, відписатись для міністерства - і хай тоді мають зиски з того дурдому. Дозволено ж роздруковувати з електронних носіїв. А то, як в 4 класі: батьки і діти трохи не мліють, готуючись до ДПА за одним комплектом збірників півроку, потім за новішим - ще три місяці. І для чого? Щоб 12 балів отримати? Вони ж, по суті, нічого не вирішують навіть при вступі до гімназії. Виходить, самі дбають, щоб чиновники з міністерства і дядечки з видавництва собі ще по хатці-машинці прикупили і ще нововведень придумали.
     
  17. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    В на щось з початком другої чверті стільки задавати почали. Таке враження, що більше ніц не треба, лиш домашнє робити. ІМНО реально забагато. Я прихожу з роботи, перекусила і мінімум години дві робимо домашнє. І то фільтрую, бо з тим, що задано робили б певно вдвічі довше.

    То у всіх так?

    ---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

    Я про першачків
     
  18. олюся_зі_львова

    олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    ми теж довго "домашку" робимо, іноді ще на чернетці тренуємось писати букви, які не виходять - сьогодні велику В цілу сторінку писала мала, поки нарешті в неї вийшло гарно, а ось математики маємо 2 зошити- робочий друкований і звичайний ( там з підручника задають завдання), а про англійську я в тихому ауті- дитина тільки недавно на українській навчилась читати- а їм за 2 місяці вже треба читати англійською і слова вміти написати (задають зараз по 4-5 слів, потім на уроці диктант :girl_impossible:) в нас 3 уроки англійської в тиждень, дитині реально важко все охопити :girl_yes2:
     
  19. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

    В нас та велика В теж не йде :sad:

    Але щось від тих домашніх в тихому шоці. І від об'ємів, і від маразмів.
    Деякі завдання повний маразм. Ну от робили математику. Намальовано доміно 5:5. До тієї кісточки треба написати два (!) приклади на додавання і два(!) на віднімання. Вчимо склад числа 10. Яких два приклади? Двічі однакове написати?
    Ну і схожі завдання
     
  20. inka

    inka і.Неrb-то до мене)

    Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)


    Не знаю, нам задають трохии письмо, зошит з читання, математика 2 вправи та французька писати (ми в спец школі). Малий пише за 15-20 хв і приносить мені на перевірку. Якось так.