Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

  1. JuicyFruit

    JuicyFruit Member

    Дівчата, у кого дітки хворіли атопічним дерматитом, як Ви його лікували? І чи взагалі лікували? Чи дійсно дітки його переростають? Бо в Інтернеті знаходжу різні ситуації. Одні кажуть перейде і слід просто перечекати, інші - обов"язково лікувати, щоб в майбутньому не було алергії. Але ж лікування лікарі приписують гормональними мазями. Страшно...
    Комаровський взагалі говорить, що основна причина не в харчуванні дитини чи матері, а в сухості повітря, перегріві дитини. Тому радить гарно зволожувати шкіру, зволожувати повітря, багато гуляти і давати багато пити дитині. Що скажете?
    Взагалі давайте тут радитися як лікувати, як доглядати за шкірою немовлят із атопічним дерматитом.

    ---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

    Тепер коротко опишу нашу ситуацію. Перші 2 плямки з"явилися близько 2 місяців тому назад. Вони були шершаві і світло бежевого кольору на грудях і передпліччі. Радилася з 2 педіатрами і обоє сказали мазати просто зволожуючим кремом. Так і мазала Бепантеном 1,5 місяці. Але 2 тижні назад ситуація погіршилася. Плями стали уже червоні (в основному ввеччері червоніють), крім того з"явилися інші навіть не плямки, а якісь шершаві подразнення на животику і спинці. Крім того, шкіра на животі дуже шершава. Були у дерматолога, який таки підтвердив діагноз двох педіатрів, що це атопічний дерматит і дуже суха шкіра у дитини, причина - харчова алергія. З лікування призначив Феністил (від алергії), гормональну мазь і зволожуючий емульянт, спеціальну емульсію для купання і дуже строгу дієту для мене і дитини. Дитині дозволив лише картоплю, цибулю, оливкову олію і гречані пластівці (при тому наголосив, що в жодному разі не давати готові каші, бо там є добавки). У мене теж така дієта, що після пологів була легша.
    З того лікування маззю не мажу, бо боюся. Хоча всі лікарі (4 особи) запевняють, що в цій мазі нічого страшного. Плями швидко пропадуть і вдасться потім знайти алерген. Але в Інтернеті знаходжу ситуації, коли після декількох днів використання мазі, плями відновлюються. Отож, не знаю уже й що робити. Краще не стає. Як бачу живіт дитини,то просто кров"ю серце обливається. Дуже буду вдячна за якісь поради
     
  2. Rostok

    Rostok Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    в нас був жахливий АД. Висипкою не обходилось..Були ранки.. Начиталась і Комаровського і ін. не допомагало нічого. Марила вологим прибиранням. Кожного дня+ провітрювання. результат нульовий. Звертались до алерголога.. Результат нульовий, поскільки кишечник в дитини формується, визначити алергію - марна справа((
    Малий був на ШВ.. вважаю це основною причиною, але виходу не було. Звернулась до дерматолога. Так, виписав мазь(гормональну). Була м'яко кажучи не взахваті. Лікар побачив мою реакцію, відповів, що не треба так лякатись. Бо кожне лікарство в залежності від дози виступає або ліками, або отрутою Тому, звичайно, якщо навалити грубий слой мазі, то ніц доброго. Але, якщо ледь змастити ділянку з висипкою..
    Коли в дитини на щічках язвочки замість здорового рум'янця.. впродовж кількох місяців, таки вирішили прислухатись до лікаря і не пожалкувала ні на секунду.. Забула, і жодних проявів алергії до будь-чого(медикаменти, їжа...)
    Ясно, що хочеться дитину вберегти від вживання лишньої хімії.
    Як кажуть : Из двух зол выбираю меньше

    ---------- Додано в 15:54 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ----------

    поради можуть дати лікарі, що вони і зробили.. ваам залишилось вирішити..
     
  3. JuicyFruit

    JuicyFruit Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    Мій на ГВ і маємо таку хворобу. Тому думаю, що причина не в цьому. Я себе весь час картаю за те, що їм щось не те.
     
  4. lerucha

    lerucha Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    А ви щеплення дитині часом не робили? Бо в мого малого АД від народження, одразу після того, як йому вліпили прививку в пологовому без мого відома(((( Може це я собі надумала, але дитинка народилася без висипки, а після цього одразу пішла червоними плямами
     
  5. Rostok

    Rostok Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    специфіка розвитку кишечника... Може бути ще від надлишку їжі в кишківнику(процес бродіння).. Як варіант. Можете чекати поки само пройде..або послухайте лікарів, діло кажуть
    Перестаньте розгадувати ребус))
     
  6. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    в нас теж був, два рази у віці приблизно 1 р і 1.5р. Шкіра на животі і досі шершава,хоча слідів видимих нема. Мазали якоюсь бовтушкою котру лікар прописав, дієта, і ще мазали Дермалексом.
    Намажте дитині плями тим, що вам лікар прописав і не мучтеся.


    алергія може виникнути на продукти, на котрі до цього не було. а також перегляньте, що нового з"явилось вдома з чим дитина має контакт(мило,засіб для прання).
     
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    Наш досвід: переростає. Минулого року в той час певно 50 відсотків тіла малої було в тих сухих плямах, зараз має трохи сухість на одній руці, почалася з настанням холодів, в кінці літа звйшло все. Свербить, коли з'їсть чогось недозволеного забагато, в основному магазинні солодощі дають реакцію, тому обминаю як можу. Ми не лікували. Я проти гормонів, лише зволожувала постійно, дійшла висновку, що вликої різниці, чим мастити, нема. Антигістаміни дала аж два рази, коли свербіж дуже мучив дитину. А взагалі, в темі про алергії є історії моя, Корени, Вірджинії, а головне Флешки. Почитайте.
     
  8. JuicyFruit

    JuicyFruit Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    Також над цим думаю:). Зараз в малого лізуть зуби і цицяння у нас вночі ледь не щогодини. Як каже той же ж Комаровський: "у голодної і худої дитини атопічного дерматиту точно не буде"::).


    Я вже на 80% була готова тою маззю помазати, просто ще вирішила для себе тут написати, щоб вже точно переконатися в правильності назначеного лікування.


    У малого є БЦЖ і АКДС, але прямої залежності із цим не бачу. Тим більше спілкувалася із дівчатами, які не робили дітям щеплення, і мають ті ж самі проблеми.
     
  9. Rostok

    Rostok Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    так, може бути все що завгодно, справді. Від харчів, до іграшок-порошка-подушок-тварин ..Список безконечний((
     
  10. ZaKohana

    ZaKohana New Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    Згодна. У свій час перечитала від і до. Там багато порад, включно з назвами кремів та результату від них.
     
  11. JuicyFruit

    JuicyFruit Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    До речі, як купати дитину під час АД? Тепер купаємо синочка 2 рази в тиждень.Бачу, що одразу після купання шкіра червоніє, а на наступний день ніби все стає на свої місця. Купаємо в великій ванні, відповідно воду не кип"ятимо. Крім того, маю ще спеціальну емульсію для купання, де є рідкий парафін. Гірше не стає від неї, але й не скажу, що вона супер зволожує шкіру. Родичі мене весь час грузять, що треба купати в ромашці і череді. Але хіба вони не сушать шкіру? Щоб ще гірше не наробити.
     
  12. Rostok

    Rostok Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    сушить... рідше купайте, зараз жари нема
     
  13. lerucha

    lerucha Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    Я купаю раз на тиждень, і в ледь тепленькій воді, бо від гарячої також червоніє шкіра. А ще мені алерголог порадила для купання використовувати спеціальну олійку, але я її в аптеці не знайшла, то мию милом і мажу одразу після купання спеціальним кремом для алергійної шкіри. До речі, травки теж викликають алергію.
     
  14. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    з інтервю одного з лікарів-професорів ,яка проти прививок: "2/3 атопічних дерматитів до 1 року виникають через щеплення"
    ну не знаю, ми худі і підозрюю що голодні (бо і їмо рідко і за місяць майже не набрали, але АД маєм)

    ---------- Додано в 18:38 ---------- Попередній допис був написаний в 18:35 ----------

    правильно робите, ромашка і череда добрі просто при алергічній висипці, щоб шкіра заспокоїлася, при АД їх і кору дуба навпаки неварто додавати при купанні
     
  15. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    У нас теж таке є. Ще не ходили ні до кого, але тре послухати когось трохи. Підозрюю,що відповіді приблизно будуть одні й ті самі. Ми самі купаємо в Ойлатумі (думаю це ви мали на увазі), мастимо кремчиками, іноді даю Феністил. Маємо прививки ще з пологового. Ми штучники. Прямої залежності ні з чим не бачу. Вважаю, що це кишківник, але кал не бачу сенсу здавати, бо будуть лікувати какашки. Це брєд. Думаю, що єдиний вихід - перерости.
    Я в дитинстві мала як тоді казали діатез, плями на згибі рук, які постійно свербілі, червоніли особливо від води. Переросла десь в 3 роки аж. До того всі казали що алергія на лимони і горіхи, хоч я їх особливо і не вживала, мама чимось мастила, але вже не згадає, що то за бовтанка.
     
  16. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    ще хочу додати - поки не знайдений і не вилучений алерген, не раджу лікувати агресивними методами яко гормони чи антигістамінні, а як знаєте точно - то вже самі вирішуйте
    бо якщо алерген присутній то засоби лікування матимуть тільки тимчасовий ефект
    з негормональних кремів при АД - дермалекс (ще не можу сформувати відгук, пробуєм)
    зі зволожуючих - нам підійшов Фізіогель А.І. лосьйон
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. JuicyFruit

    JuicyFruit Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    Дійсно взаємозалежність є. Тому дуже важливо, щоб у дитини при АД був регулярний стілець. Якщо дитина на ГВ, то у мами теж. А Ви не пробували змінити суміш? Я чомусь думаю, що штучникам в цьому плані легше.


    Пишу так, як мені казали лікарі. Коли помазати гормональною маззю - все зійде. Після того вести щоденник харчування мені і дитині, і чітко слідкувати за змінами. Так ніби найбільш реально виявити цей алерген.
    Але, подивившись програму Комаровського про атопічний дерматит, маю деякі сумніви стосовно алергенів. Він каже, що якщо є алергія, то реакція буде протягом доби. Якщо ж реакції нема, то треба шукати іншу причину - перегрів дитини, сухе повітря. Тому загострення АД припадає на опалювальний сезон.

    До речі, мені дерматолог радив виключити усі магазинні солодощі зі свого раціону. УСІ! Навіть дитині бублики заборонив давати, бо усюди є пальмова олія і розпушувачі. Хіба самій пекти щось, але без маргарину.
     
  18. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    Ви не пробували змінити суміш?
    ми на змішаному поки, тому важко сказати точно на грудне чи на суміш.
    Я трошки вважаю брєдом, що сидять на аж таких дієтах. а з чого тоді вітаміни черпати дитині і вам? сидіти на воді і кашах - то не завжди варіант. Я для себе сформувала про цей дерматит таку думку, що допоки кишківник не привчиться приймати-розщеплювати той алерген - то бєсполєзноє дєло лєчить, можна тільки покращувати ситуацію. бо ті дерматити були і раніше, і в мене був..як скажеш то лікарю - точно скаже "ну так це у вас спадкове" що теж брєд. Треба потрохи привчати дитинку до їжі. До того де гарантія що алерген 1 а не скажімо наприклад "какао-вода-порошок-третє зерня в рисовій каші". І то о так виключати до безкінечності??
    З калом у нас коли як - як більше зїсть - нормально, а як менше - то 1 на 2 дні (що до речі запором не вважається)
     
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    Кишківник тут грає важливу роль 100%. Моя мала дуже любить кисломолочку, то коли їла літом багато сиру і кефіру, стан шкіри значно покращувався. Але то ще треба дивитися, чи нема реакції на те кисломолочне. Казала мені педіатр в пологовому, що насправді уваги потребує власне реакція на молочку, все решта - не варте надмірних хвилювань і переростається. Просто не давати підозрілих продуктів. То просто окрема думка, звичайно.
     
  20. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Відповідь: Атопічний дерматит у дитини

    це діє тільки в тому випадку, якщо лікар дуже толковий, приділив достатньо уваги саме вашій ситуації... бо наприклад мене один лікар посадив на дієту АДО, де можна кисломолочні, а в малого (впевнена на 80% - непереносимість саме молочного) ну і звичайно мастити гормонами.. то доки я би далі так до нього їздила?? поки малий не почне сприймати молочне?!
    окрім того гормональну мазь випишуть на тиждень-два (більше просто нереально для такої маленької дитини)
    а алерген з організму/висипка можуть виходити/сходити реально довше
    відповідно після того як перестанете мастити гормонами висипка вернеться на 5-50 % в кого як (а за присутності алергену на всі 100:wacko: - то треба враховувати, коли починаєш таке лікування
    тому я і проти лікування поки не орієнтуєшся де алерген