Пішоходи у Львові

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем bora, 12 Травень 2010.

  1. Маруся Іванова

    Маруся Іванова сонечко сяє...

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    все б нічо, але ще не винайшли машину, яка може зупинитися миттєво
     
  2. IgorLvivM

    IgorLvivM New Member

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    Та ні, всі оті "психологи" і пояснення - то відмазки. Звісно, поправку на зосередження та увагу робити треба. Але основна біда - батьки!
    Подивіться на дороги, скільки дурнуватих мамаш з візками їдуть по дорогах, особливо в спальних районах!? Я не кажу, коли тротуару нема чи кривезний, чи там машин понаставляли. Скільки мамаш, забравши дитину з садочку чи школи переходять дорогу не на переході тримаючи дитину за руку!? При тому, що пішохідний перехід за 20-50м. Потім таку дитину не навчиш, що дорогу потрібно переходити на переході. Мама ж... Не знаю, я в таких випадках, якщо є можливість, призупиняюсь і рекомендую мамам зберегти життя дитині, якщо їй на себе саму вже плювати.

    ---------- Додано в 09:21 ---------- Попередній допис був написаний в 09:19 ----------

    +1. Минулої зими дві цьотки на пішохідному переході на Виговського. Я їх бачу здалеку. Гальмую. Метрів 30-40 до них. Машині - пофіг! Лід. А ті дурепи зупинились на дорозі і показують мені на знак переходу. Я його бачу! І нога вже давно до упору тисне на гальма. А толку?
    Таки встиг зупинитись. Пояснив їм ситуацію. Не знаю чи зрозуміли.
     
  3. Gorgona

    Gorgona Member

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    До теми про дітей. Вчора 4 школярика (діти приблизно 5 клас) стояли колом на протилежному боці вулиці. Я вже досить далеко відійшла від них, тому всього не бачила. Лише почула, як вони хором крикнули: «Три-чотири» і без голови кинулись перебігати дорогу (звичайно, що ніякого пішоходного переходу там не було). Водій гальмував так, що машину розвернуло мало не на 180 градусів. А ті «герої» - просто втекли у найближчу вуличку, реготали, аж заходились, один навіть крикнув: «Классс, шо нє?!» . Мені ще довго руки трусились. Навіть не уявляю, що відчув той водій.
     
  4. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    Та не зовсім, це не психологія, а швидше особливості фізіології дітей в певному віці, нам і в школі видавали брошурки, для дітей і батьків, в яких просили на це звернути увагу, ось декілька з них:
    - Діти ще не вміють ефективно використовувати бічний зір;
    - До 12 років дитина важко визначає, звідки лунає звук, і при сигналі машини може піти неправильно;
    - Діти імпульсивні, украй непослідовні, їхня поведінка непередбачувана;
    - До 7 років у дітей ще немає достатнього досвіду, щоб оцінити реальні розміри машин і відстань до них; дуже важко оцінити швидкість машини — навіть багато дорослих помиляються;
    - Малюк до 7 років сприймає світ не так, як дорослий: наприклад, перехід «зебра» він може вважати цілком безпечним: головне для нього — переходити точно рисочками;
    -Дитина впевнена, що якщо вона бачить машину, то й водій помітив її.
    Це, нам, водіям потрібно вивчити на пам'ять :)

    Щодо дорослих батьків з дітьми, тут тоже є кадри, от на днях бачила картину, стоїть мама з 5-ти річною дитиною на зупинці, мама стоїть на тротуарі, а дитина - на проїзджій частині. ЖАХ, чим люди думають...
     
  5. Magnit

    Magnit Від себе не втечеш

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    Мій син тепер, коли переходить дорогу на зебрі, махає рукою водію, що зупинився :girl_bye:. Каже, що в школі говорили, що так привертаєш увагу водія, він тебе скоріше помітить.
    Та і ми з ним говорили про те, що те, що ти бачиш машину, то не означає, що водій бачить тебе. Тож на дорогу - не вискакувати і перед переходом не смикатися. (це вже з точки зору водія)
     
  6. IgorLvivM

    IgorLvivM New Member

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    Я ще розказую, що водії п'яні можуть бути чи задуматись про щось, відволікись. Тому, потрібно бути дуже уважним.
    В любому випадку, навіть, якщо ці розмови не мають 100 відсоткового ефекту (а не мають - точно), то це стократ краще, ніж власним прикладом показувати дитині повне ігнорування ПДР та безпеки.
     
  7. Rostok

    Rostok Well-Known Member

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    мала подібну ситуацію. Їхала на Нову Пошту.. Може це хтось з формулянок, було б добре, бо прочитає. Йде з дитиною.. Дитина з сторони руху. Машини проїзжають на відстані витянутої руки від дитини. Хоч авто їдуть помало, але один необережний рух малої... і вже під колесами(((
    Мама в капішоні!. Коли з ними порівнялась, то не полінувалась призупинитись і у вікно пояснити, щоб дитину взяла на іншу сторону!!!
    але думаю, все одно не дійшло...

    коли ще не була водієм, то і половини не розуміла небезпеки...
     
  8. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Пішоходи у Львові

     
  9. Котя

    Котя Оптимістка :-)

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    Маю якусь депресію, сьогодні стала свідком , як на моїх очах загинула жінка біля мого офісу..... Жінка не на пішоходному переході хотіла перебіжати дорогу на Науковій , я не бачила як вона перебігала (це мені вже розказав охоронець), але побачила останній момент як вона впала на землю. Водій їхав з хлопчиком 3-х років, але не на швидкості, просто виїзжав з нашої стоянки, жінка його не зауважила... викликали швидку, бо ще спочатку був пульс, але нажаль....
    ЛЮДИ, будьте обережні, не лінуйтесь пройти лишніх пару метрів!!!
     
  10. Diza

    Diza New Member

    Відповідь: Пішоходи у Львові

    Доброго дня,
    Я сьогодні спеціально зарееструвався для цього форуму.

    Дорога Мамо, якщо ти себе впізнала, покажи це Татові.



    Наші любі Мами:
    При переході через дорогу з своєю Дитиною тримайте її за руку
    Якщо це не ваша дитина - то скажіть їй "Переходимо разом -Не біжи"

    Ця подія відбувалась тут http://goo.gl/maps/JZ3ZL

    Відео тут:
    http://youtu.be/ZQnLIyW5JrM
     
  11. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Зла я сьогодні, дуже зла. Є у мене колега - старша жінка, дуже поважна вчителька. І от сьогодні вона приходить на роботу мало не в сльозах. Питаю, що ж сталося, а вона розказує: "Ти уявляєш, я сьогодні переходила дорогу, машина. здається, була далеко, аж тут вона прямо понаді мною - шшшух! Зупинилася, водій вискочив, і кричить: "Та ти стара дурепа! Тобі жити набридло, що під колеса лізеш?!" Уявляєш, він назвав мене старою дурепою!" Я, звісно, почала співчувати, бо мало того що той водій мало не збив людину на пішохідному переході, так ще й обзивається. А колега каже: "Та ні, то було не на переході, я так Пасічну перебігала, бо мені напрямки до зупинки ближче." :facepalm:Нема слів. І то вчителька, яка мала би подавати приклад учням. :girl_devil:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 2
  12. Mashulia

    Mashulia Well-Known Member

    Я
    Я з таким досить часто зіштовхуюсь. Але якщо ти не водій, тобі важко оцінити небезпеку. Я коли сама водити почала, стала набагато обережніше дорогу переходити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  13. Kerzenlicht

    Kerzenlicht Well-Known Member

    щодня по дорозі на роботу переходжу Зелену (якщо то ще вона) за +- 2 км до об’їзної в напрямку Бібрки - в народі "поворот на тублікарню". Є зупинка, 10м повернутися назад - і є ознакована зебра. Разом зі мною з приміської маршрутки регулярно виходять 1-2-3-4-5 працівниць лікарні. Поки я прямую до зебри (так, по неприбраному від снігу тротуарі), вони по діагоналі (!) переходять дорогу. Регулярний рух фур. Доходячи до протилежного тротуару, постійно порівнююся з ними - тобто час це не скорочує, хоч це аж ніяк не причина. Раз таки наважилася - кажу "А чому Ви не переходите там, де зебра? Є ж правила" - "А, так скорше!" - "Ну як скорше? я вийшла остання, а йду разом з Вами!" - "Та нічого, почекають!" (де хом’як???) - "А Ви знаєте, що якщо водій зіб’є Вас не на зебрі, йому навіть нічого не буде?? (від фонаря сказала)" - отримала вражений погляд.
    завіса
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1