Діти в авто

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Bogdanka, 10 Серпень 2009.

  1. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    А автокрісло з немовлятком на передньому сидінні? Для мене то було шоком бачити таке в Україні. І мене активно переконували, що так можна. Про безпеку дитини чомусь ніхто не казав :sad:
    А в менших містах/селах абсолютно нормально, коли дитина років 4-5 сидить на передньому сидінні, не пристебнута, на краєчку крісла, бо інакше не може в вікно дивитись. Коли пробувала пояснити що то є небезпечно, розказати де буде голова дитини при раптовому гальмуванні, на мене дивились як на ненормальну. Казали, що то я перелякана, а вони так завжди їздять і нічо.
     
  2. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    Відповідь: Діти в авто

    дитяче автокрісло дійсно дозволяється встановлювати на передньому сидінні. Просто саме по собі це місце досить небезпечне. Але якщо нема іншої можливості...
    А ще мене вражає завжди така картина: тато (який за кермом) садить собі на коліна дитину і вони керують разом. ДЛЯ ЧОГО таке робити???
     
  3. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    Кріселко на передньому сидінні дозволяється, але обов'язково має бути відключена подушка безпеки.

    В нас дітьми одразу було поставлено "або в кріселку, або виходимо". Зараз хочу купити бустер, щоб вдома був на випадок, якщо треба їхати коли кріселок нема (вони "прописані" в чоловіка в машині)
     
  4. Artemida

    Artemida Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    Я влітку стала свідком схожого випадку на Пасічній. Всі, хто там буває, знають як літають машини на відрізку від повороту на Батальну до кільця ДСК. І от, іду я раз з візком з дітьми з садочку і бачу, що недалеко від мене гуляє стара бабуся з маленьким хлопчиком (десь 2-х рочків). Бабуся повернулась і заговорила з якоюсь жіночкою, а малий тим часом пішов просто на дорогу!. Чесно, я була готова кидати своїх і бігти за тою дитиною, тим більше, що бабуся, коли побачила малого, пішла по нього дуже помало (швидко бігти точно вже не могла). Яке щастя, що попереду йшов якийсь молодий хлопець і вискочив на дорогу і забрав ту дитину.
    Дівчата, як та бабуся лупила його по дупі! В неї була жахлива істерика. Але я її розумію, бо мене саму ще довго трясло.
     
  5. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Діти в авто

    А мала б лупити в першу чергу себе.. Тріпатися з кимось і відпустити дитину саму ходити біля дороги?:shout::shout:
    Сумно, що дорослі самі привчають дітей до безвідповідальності на дорозі. Починається це їздою в мами-тата на ручках за кермом, бо це ж весело, на передньому сидінні, біганиною по салону, а закінчується тим, що виростає людина, якій абсолютно фіолетово на всі правила. Бо ж з дитинства можна!
     
  6. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    Ну з авто все зрозуміло, а от як їхати дітям в маршрутках, таких як в нас, там небезпечно їхати дорослим, не те що дітям. І це проблема, велика.
     
  7. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    Я своїй дитині дозволяю проїхати так з дідом. Кудись виїзжаємо на природу вони так катаються, швидкість там не більше 10 км/год, і коли він приїзжає до нас в гості, то потім Артем теж з ним сідає і вони на метрів 50-100 від"їзжають від будинку, бо будинок далеко від дороги і по тім провулочкам аварійної ситуації ми такою їздою не створюємо, бо машини їздять всі "свої", нема руху, як на дорозі. Коли кажу "все, будемо їхати", то без проблем пересідає до мене назад без капризів і істерик. Тому я не вважаю таку їзду злом.
    При цьому дитина прекрасно знає, що не можна самій переходити дорогу, а кожен раз, як переходимо повторюємо, що на "зелений" йдемо, а на "червоний" чекаємо.
     
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Діти в авто

    я не дозволяю, так можна посидіти коли машина стоїть. Коли машина їде - дитина в кріслі.
     
  9. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Діти в авто

    А я вважаю. Тому що 1. це неправильно і не по правилах. 2. не завжди можна бути впевненим в собі і своєму самопочутті (всі колись непритомніли і ніхто не може бути впевненим, коли це станеться наступного разу). 3. завжди може якийсь п'яний залетіти на вічно спокійну вуличку, де їздять лише свої, і влаштувати ДТП.
    Тому - ласкаво просимо в Парк Культури кататися на машинках. А до їзди в авто треба ставитися відповілально.
    :girl_tender::girl_claping::kiss:
     
  10. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    я тільки так і іхдила з меншим до року десь. Подушка відключена, правила дозволяють, що не так? Навіть не уявляю як з такими маленькими їздити не на передньому( мова про те,коли мама сама за кермом)
    Вже після року менший пересів до старшого на заднє. і вже старший допомагав в разі чого(дати пляшку,печенько)
     
  11. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    Я і не стверджую, що то правильно. Але написала так як є.

    як це? я завжди впевнена у своєму самопочутті) ні разу не непритомніла ще. То крайнощі. якщо я буду себе якось зле почувати, то і в машину не сяду, тим більше за кермо.

    І не тільки в авто. От вчора їхали в маршрутці, то такий псих водій попався, що я через 2 зупинки вийшла, бо гнав на червоне світло, ще й сигналив, щоб пропустили:girl_devil: Я дуже злякалась. І вийшла. Хоч і чекали з малим потім пів години на більш-менш порожню маршрутку і спізнились до лікаря на прийом, але то наша безпека. Зробила ще водію зауваження, то люди ще так здивовано дивились, чому це мені неподобається, бо ж швидко їдемо.
    Звичайно може. Можна і за кермом в той момент не бути і постраждати.

    Гарний варіант. Але ще не пробували, боявся тих машинок Артем минулого року.
     
  12. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    Якщо дитину змалечку "навчити", що з правил можуть бути вийнятки, потім коло тих вийнятків по мірі дорослішання дитини буде розширятись. Потім починається що один разок можна. Потім можна і другий - першого ж разу нічого страшного не сталось...
     
  13. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    З правил майже завжди є вийнятки.
    Але це вже не до цієї теми.
     
  14. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Діти в авто

    Серцеві напади то крайнощі, інсульти, внутрішні кровотечі то теж крайнощі. І взагалі ми ж завжди отримуємо письмове попередженя за 10 днів до того, як захворіти:girl_blum:

    Я вважаю, що потрібно уникати ризиків, а не створювати їх і пояснювати то тисячею аргументів:girl_wink:
    Знаєш, Настя, а це ж досить смішна ситуація (якби не була така сумна). Дорослим чоловіком той водій не відразу став, а до того був маленьким хлопчиком, котрого вчили, що
     
  15. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    Я не думаю, що ми можемо судити, чого вчили того водія... то просто аби мені притикнути зайвий раз. Не буду все коментувати, бо реально то все дуже відносно і здоров"я і ризики.
    Я не виправдовуюсь. Всі батьки особисто несуть відповідальність за свої дії по відношенню до дитини і ніхто більше. Я цим не хвалюсь, і нікого не закликаю так робити, просто описала, як є в нас. Всі правила і винятки для дитини ми створюємо самі. Для когось автокрісло на передньому сидінні то норма, для когось жах. Так і для мене дати дитині проїхати на колінах 50 метрів десь на галявині за містом не є злочином, або просто дати посидіти в машині. Певно про виїзд з двору будинку перегляну своє ставлення, бо дійсно в інших водіях, які можуть їхати десь поруч в той час я бути впевнена не можу.
     
  16. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    Не так лише одне - безпека дитини :) я їжджу з малим сама з триденного віку. Мали вдвох і довгі поїздки, довше години в один бік. Не сперечаюсь, що якби ставила автокрісло на переднє сидіння, було би набагато зручніше для мене. Але для немовлятка, котре ще не добре тримає голівку, найбезпечнішим місцем в автомобілі є заднє сидіння, по центру. Та і в нас заборонено встановлення автокрісел спереду, саме з міркувань безпеки. :)
     
  17. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    А чому по центру? Я думала, позаду водія найбезпечніше.
     
  18. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто


    Бо може при аварії бути удар в бік (як зі сторони водія, так і зі сторони пасажира).
     
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Діти в авто

    кілька сторінок назад давали пояснення. І я бачила цілу програму (американську) де пояснювали, що таки посередині безпечніше.
     
  20. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    Відповідь: Діти в авто

    я завжди думала, що воно найнебезпечніше