Геловін за чи проти?

Тема у розділі 'Забава аж до рання', створена користувачем yakna, 30 Жовтень 2011.

?

Це для Вас свято?

  1. Так

    7,3%
  2. Ні

    92,7%
  1. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Маруся, у вас дуже надзвичайні обставини цього року.
     
  2. Ma Cherie

    Ma Cherie Нонконформістка

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Я теж Хелоуін сприймаю лише як ще один привід повеселитися з друзями. Ну якось не по-християнськи, на мою думку, відзначати його як свято. Виходить, віриш у Бога, але в той же час наряджаєшся якоюсь нечистю... Хоча колись один мій знайомий, великий шанувальник Хелоуіна, сказав: "Я віруючий, але ж костюм я одягаю на тіло, а не на душу"... І взагалі, для мене українським аналогом Хелоуіна є Івана Купала: там теж і нечиста сила задіяна, і вогонь в наявності (не якась там свічка в гарбузі, а велике вогнище). Ех, щасливий ми народ - скільки маємо приводів для веселощів... :girl_wink:
     
  3. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    У вертепі теж чортик, як правило, є :). На Хелоуін переодягання має своє тлумачення. І воно явно не диявольське :). Але ви гарно зауважили, що у нас є свої чудові свята!
     
  4. Marice

    Marice New Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Вчора був поминальний день. Ми з сім'єю пішли на цвинтар біля 6 години, вже було темно. Кругом світились лампадки. І біля мене йшла дівчина, я глянула на неї і налякалась. Все обличчя було розмальоване чорним олівцем і червоною помадою. Я розумію якщо ти в такому вигляді йдеш на вечірку на Хеллоувін-без питань. Але на цвинтар-це я не розумію. Зразу уявила обличчя бабусів і дідусів які її бачили:girl_impossible:
     
  5. Svitlynka

    Svitlynka Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    А ми в дитинстві з братами святкували завжди "свято осені" тобто це вже кінець теплих літніх вечорів і початок холодів, ми всі разом вирізали гарбузи, вставляли свічки, коли починало вечоріти сідали в саді ставили їх на стіл і їли горіхи, виноград, яблука, пили чай, ще досі памятаю цю атмосферу. І це не було для нас якесь хеловін а просто останні довгі дні на дворі паред зимою. А стосовно хеловіну я не маю нічого проти, воно мені власне нагадує трохи ті дні з дитинства, і якщо це весело то чому б ні! І думаю по перше не варто тут вмішувати християнство, по друге ніхто не змушує когось це святкувати, хоча як згадували тут-це більше вечірка аніж свято, по третє якщо подумати то всі ми дивимося фільми жахів і навіть багато традицій нашого свят вечора взяті з язичниства та й навіть 1 листопада-всіх святих-також не є чисто християнським біблійним святом!
     
  6. zorkas

    zorkas Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    :girl_crazy:Хеловін для мене це просто цікаво провести ввечері час з друзями, просто полякати інших.:scare: А як в дитинстві чекали того вечора, ооооо... (і тут почалися спогади коли ще за дня ми все приготовляли, а ввечері виносили на вулицю і біля тротуару. машини нам сигналили, вітаючи зі святом. Правда робилося то коли батьки вже спати полягали.)
     
  7. Gorda

    Gorda Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Ніколи не святкували у дитинстві. Перший раз, то вже аж на першому курсі універу, ми робили свято. То файно відсвяткували той раз. Золоті часи були :). А так то мені це свято дуже подобається. Все у таких класних-моїх кольорах.
     
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Я такого свята не святкую і не сприймаю. І в моєму оточенні немає людей, які би його святкували.
     
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    І я не святкую і не сприймаю. Ну не наше то. Та зрештою у нас в сім'і і Валентина не сприймається. Ми його не признаємо взагалі. Дійсно хіба у нас мало свого, що мусимо собі щось чуже тягти?
     
  10. Avici

    Avici New Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Мені здається, потрібно винайти власний Хеловін, з костюмами нашої міфології
     
  11. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Посміялась))) кожен сходить з розуму, як вміє:girl_crazy:
     
  12. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    ми не святкуємо. в мене завтра свято:)
    а сьогодні ввечері мали трафунок. десь біля 20ї вечора загрюкотіли до нас у двері. і то так сильно, нахабно. я чекала з роботи чоловіка і аж здивувалася чого то він так гамселить. відчиняю, а там дві дівчини(років 15). розмальовані аля вампіриці. і кажуть мені "цукерки або смерть!". я аж збентежилася, бо такого не чекала. дала по яблуку і відправила.
    а тепер аналізую цю ситуацію. не сприймається воно якось. от на Різдво -так, коляда, щедрування, частування. а тут якесь чуже мені...
     
  13. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Та то класика, якби такі "персонажі", як в попередньому дописі описані))) Я б хіба яблуком дала)
     
  14. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    наприклад?
    ні, я не за хеловін * сама не звична до того, але навіть сумую, що незвична, бо зайвий драйв ніколи не завадить)))
    Просто цікаво, восени які такі наші свята? так щоб цікаво оформлені, з програмою, костюмом, типу Різдвяних?

    Моя подруга пішла святкувати. Вони з малим готувалися- купляли гарбузи, вирізали, свічки вставляли, готували гарбузове меню, глінтвейни, і всяке ще якесь. Рвані панчішки, капелюхи, мені аж заздрісно :) Двіжуха, весело. На мітлах навряд чи будуть літати, хіба на порохотягах. І то, залежить скільки градусів буде мати кампотік- глінтвейн)))
     
  15. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    мені здається краще така тематична вечірка, ніж банальна діскацєка. ми ж "позичаємо" собі усілякого від інших культур-народів(суші,гамбургери:)) , то що поганого в цьому святі?
    Люди ж не вкладають в святкування якийсь глибокий сакральний зміст, "позичили" собі елементик:)

    крім того, мені здається, що в багатьох свят - спільні прадавні "корені", якщо так можна це назвати, просто в залежності від певних особливостей народу, свята і святкування в різних країнах набрали різних форм, але суть лишилась та ж сама.
     
  16. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Хелоуін це жесть :)
    Вчора йшли додому підбігає до нас штук 10 малявок років по 7-8, збоку стоять їх мамашки-рагуліхи і їх підбадьорюють і регочуть як дурні.(то тре дублювати в сусідню тему ще).
    І що думаєте кажуть ці милі дітки?? А кажуть вони: "" Цукерки або Ж*ПА"" :ireful::khomyak::khomyak: В мамашок від цього речення дикий ржач, ми в осад випали, чоловік їх порозганяв і ми пішли далі. І таке по цілому центру.
    Споганили ідею такої собі милої розваги з переодяганням, як можна таке вчити дітей , щоб вони говорили чужим людям, і ще стояти реготати як дурна ??
    Вчорашнє "свято" нас не порадувало. Дурдом творився, в центрі десь 20 штук Маріо нарахувала )))
     
    Останнє редагування: 1 Листопад 2014
    • Подобається Подобається x 1
  17. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    А до нас приходили милі дітки. Дві принцеси і людина-павук з величезними мішками. Насипали їм трохи цукерок. А потім ввечері година 10 якийсь мужик передягнений стукав. Я побоялась відкривати. Та чоловік все таки вирішив відкрити, але поки ми сперечались той мужик пішов до сусідів. Ура! Я так зраділа. Сподіваюсь, то був не наш менеджер :)))
     
  18. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    то вже у Львові ось так ходять по хатах?!
    чи я щось не зрозуміла?
     
  19. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Ми вже другий рік святкуємо вдома.
    Діти тішаться, ну і нам добре.
    Вчора навіть стейки рибні на балконі робили.
    То нічо, що гриль куплений 5 років тому назад і чоловік його годину збирав:girl_crazy:.
    Я з тих, хто вважає, що свят забагато не буває.
    А от іти кудись- нєєє- лінь і холодно:girl_spruce_up:.
     
  20. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Відповідь: Хеловін за чи проти?

    Ой, зараз знайомий у Каліфорнії то надіслав к-ка фото.Є дійсно гарні костюми, персоонажі чи навіть страшні- я це сприймаю, але людина-унітаз з купою фекалій і ніби вся обмазана ними ,шматки використаного туал. паперу.Я розумію, що це бутафорія ,але для мене то таке бе. Вже краще вампіри і всяка інша нечисть