Центр зайнятості

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 5 Грудень 2009.

  1. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    значить мені повезло.))) ну і судячи з того, що дівчата , з якими я зараз хожу на курси також не впевнені , що знайдуть роботу по закінченню курсів - то довідки вони також не приносили.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. artariya

    artariya Member

    ні в якому випадку не хотіла Вас образити чи ще щось.

    Але пишу тут, щоб дівчатка знали, що ставати на біржу можна одразу по закінченні універу (і платної і державної форми).
    Це 100% оскільки так прописано в законодавстві + так зробила я та ще декілька моїх одногрупниць.
     
  3. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Я це не заперечувала)) Єдине, знову повторюсь, мене поставили до відома (і не тільки мене в принципі, сестра чоловіка теж думала ставати в ЦЗ), що після державної форми потрібно прочекати рік часу, щоб стати на облік.
    А ось чому інформація в нас із Вами різниться, невідомо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Avanturistka

    Avanturistka Well-Known Member

    їду завтра писати заяву на курси веб-програміста)). доказала їм, що нереально дістати ту довідку. то сказали прийти написати заяву на працевлаштування за перспективою та чекати, поки збереться група.
    а я от тепер сиджу та думаю, чи довго мені прийдеться чекати?
    Ya Nata, як було у вас? ви довго чекали? і як вам потім, подзвонили і повідомили, коли-куди приходити? скільки часу тривають ваші курси?
     
  5. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Я чекала на курси трошки довгенько - напевно 2 місяці... чекала тому , що не було в переліку курсів , які мені були потрібні.( То вони мабуть раз в якийсь час створюють групу на курси.) А приходячи на відвідини до свого консультанта питала чи немає новин ))) постійно нагадувала про курси і попросила в разі чого , щоб мені передзвонили. Так і сталось - була для мене приємна несподіванка, бо якраз через місяць вже перестануть мені виплати здійснювати на біржі...
    Так от - сказали приїхати до свого консультанта , вона мені дала направлення на курси, адресу, де то знаходиться і в той самий день я вже там зареєструвалась.
    Вже другий тиждень хожу на лекції і практичні заняття. Нас в групі 26 чоловік. Навчання буде до 12 березня. (з 09 лютого по 12 березня). Зразу на наступний день після закінчення курсів , потрібно прийти до свого консультанта на біржі.
    Що буде далі - не знаю ))) потім напишу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Siania

    Siania Love Life

    А який напрямок?
     
  7. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Курси називаються "Компютеризація бухгалтерського обліку 1С 8 версія "
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Дівчата, підкажіть, як правильно знятись з обліку в ЦЗ?
    Змоги їхати туди я не маю (на останньому прийомі теж не була). Зателефонувати їм?
     
  9. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Якщо просто не відвідувати цз, то за місяць вас знімуть з обліку автоматом. А можна (як то сказати, більш .гуманним. способом) прийти і написати заяву, що від послуг цз відмовляєтесь і все, особу знімають з обліку.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    А виплати коли припиняються? Фактично я була на обліку 4 місяці, тобто мені мали б виплатити орієнтовно 2100 грн. На даний момент є лиш половина суми.
     
  11. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    виплати тривають 9 міс, далі Ви просто числитиметеся на біржі, роботу шукатимуть, консультації будуть.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    якщо ви не прийшли на призначений прийом до свого спеціаліста з працевлаштування (немає значення, чи пропустили без поважних причин і потім прийшли, чи ви точно знаєте, що ніколи вже не прийдете у цз), виплату скоротять до 90 днів. Тобто гіпотетично, ви вже не прийдете у цз і відповідно від дати останнього невідвідування не буде виплат. Щодо заяви про відмову від послуг цз - то виплату скоротять з дня подачі такої заяви
    я тут маю поправитись - 30 кал. днів.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Nona

    Nona New Member

    Підкажіть,будь ласка,що казати роботодавцю,якщо дали направлення на роботу яка мені не підходить.Дякую.
     
  14. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Та є ще такий варіант, що ви теж працедавцю не підійдете або в нього на те місце вже є види на ін. особу і ніц .... говорити ото й дуже не треба (сам все скаже). Так часто буває. Не спішіть самі щось розповідати (з порогу), послухайте спочатку. А може у нього вимоги ОГО і ви не володієте потрібними навиками, х.з. як буде.
     
  15. Nona

    Nona New Member

    Дуже дякую,скористаюсь вашою порадою
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Rocsa

    Rocsa New Member

    Дівчатка, потрібна ваша порада, чи можна стати на облік в ЦЗ, якщо останній запис в трудовій ще в 1997 р. (після закінчення навчання в коледжі). Знайома, яка там працює, каже, що неможливо. Може ви щось порадите.
     
  17. Siania

    Siania Love Life

    Я теж знаю що не можна. З такими записами навіть не зареєструють, так як запропонують масу низькоплачуваних посад типу двірника і т.д.
     
  18. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    А що як роботодавець написав, що я відмовилась від вакансії? А так в принципі і було. То ще 2 мої відмлви і мене знімають з обліку чи ще цим то грозить мені?
     
  19. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    курси мої вже закінчились - відписую ( що було далі ).
    Після закінчення курсів я на наступний день пішла до свого консультанта. Мені дали направлення на фірму , в них була вакансія бухгалтера ( єдина на цей момент - і ще трьом дівчатам , це я точно знаю, також туди направлення). На моє питання , якщо я не влаштуюсь через тиждень на роботу ( тиждень часу дають на влаштування) , відповіли , що якщо я сама не працевлаштуюсь мене оформлять на фірму на місяць, мені потрібно буде сплатити податок, і все.
    Така то історія)))
     
  20. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Тобто все ж реально піти на курси без довідки про гарантоване працевлаштування? але мабуть щоб добитися їх, то я не знаю як треба там кланятися