Центр зайнятості

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 5 Грудень 2009.

  1. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    На біржу ставати однозначно. Вам будуть виплати з ЦЗ 9місяців. Перших три міс -70%від вашого окладу, потім три міс 70% від попередньої суми, і останні три міс ще 70%від попередньої суми
    А це від коли такі зміни? В квітні довідку брали і виплати рахували саме по ній. А сьогодні на семінарі розповідали, що із податковою вони звіряються раз в квартал.
     
    Останнє редагування: 14 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kudryashka

    Kudryashka Member

    Підкажіть будь-ласка, чи варто мені ставати на біржу, планую вагітність, вже рік офіційно не працюю, з останньої роботи звільнилась за власним бажанням. Чи світять мені якісь виплати, чи вигідно іти в декретну відпустку з ЦЗ, і скільки максимум часу можна рахуватись зареєстрованим у ЦЗ?
     
  3. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    Була на консультації в ЦЗ. Сказали що можу стати як зараз так і після декрету. Тобто коли захочу. Наразі ще дитинка маленька , а ЦЗ в другому кінці міста тому зачекаю пару місяців і стану.

    Те що довідок не треба і мій гол. бухгалтер казала (робота офіційна). Раніше вона всім при звільненні одразу робила, а тепер нікому не робить, бо казали що не потрібно. Мол вони базу бачать:d64:
     
  4. silvia

    silvia Well-Known Member

    прошу підказати
    - скільки часу можна стояти у ЦЗ на обліку максимально
    - після закінчення терміну перебування коли повторно можна звернутись і стати на облік в ЦЗ
     
  5. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Дівчата. Питаннячко: знайома закінчила училище. зараз без роботи і раніше не працювала. 4 міс тому народила дитинку. Чи будуть на біржі платити їй гроші ?
     
  6. silvia

    silvia Well-Known Member

    до речі, теж мене цікавило завжди. Але давайте подумаємо...ЦЗ має забезпечити / знайти безробітному роботу. Вона може вийти на роботу з такою манюньою? Адже 3 відмови і знімуть з обліку....
     
  7. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    згідна з вами, але мені здається вони дають направлення в більшості тим , кому виходить велика сума виплат, а коли мова йде про мінімалку.... то я сумвіюсь. Я коли ставала на облік (мені виходила виплата чуть більше мінімалки ), то мені дали 1 направлення на вже закриту вакансію. намоє питання для чого? - відповіли - для "галочки".
     
  8. silvia

    silvia Well-Known Member

    теж дають, їм автоматично підтягує програма всі вакансії по диплому і по досвіду, що на день призначення зустрічі з спеціалістом є в базі. Тому і мусять давати направлення. В мене хороша знайома працює в ЦЗ. Єдине що, можна "домовлятись" з майбутнім роботодавцем, щоб ставили галочку в направленні, що пошукач роботи їм не підходить, тоді стоїмо далі і отримуємо допомогу.
    якщо вона без досвіду, то отримуватиме мінімалку, потім ще менше
     
    • Корисно Корисно x 1
  9. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    але буде отримувати мінімалку ? значить варто ставати на облік ?
     
  10. silvia

    silvia Well-Known Member

    @Ya Nata нагадайде мені ввечері, я передзвоню до знайомої і спитаю чи варто. З ваших слів я зрозуміла, що їй потрібні виплати, а не реальний пошук роботи.
    але можливо хтось знає, то ще відповість.
     
  11. Harmony

    Harmony Member

    чи вдалося знайти відповіді? Теж цікавить таке питання
     
  12. silvia

    silvia Well-Known Member

    на перше так, все залежить від статті звільнення. якщо ст.38 і 36 то 9 місяців, якщо ст. 40 п. 1 - 1 рік, якщо молодий спеціаліст без досвіду - то рік.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    На друге - через два роки
     
  14. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ні, дають тим для кого є ваканція. Грубо кажучи для бухгалтерів, інженерів, лікарів ваканцій нема, бо реально нема, от робвтничі професіі є. І якщо диплом чи записи в трудовій підходящі зразу відправлюють. І ій прийдеться йти. Ну і крім того треба буде ходити на семвнари і відмічатися.
     
  15. silvia

    silvia Well-Known Member

    так і я не знаю чи зможе це вона зробити з маленькою дитиною. І чи взагалі є якісь застороги у самого ЦЗ щодо пошукачів з малюнькими дітками...бо це ж ясно, що з такими дітками працюють одиниці і не на повний день, а скоріше віддалено.
     
    Останнє редагування: 15 Жовтень 2015
  16. silvia

    silvia Well-Known Member

    пояснили мені, що це неможливо доки дитині не виповниться 3 роки.
     
  17. Valyushonka

    Valyushonka Well-Known Member

    Тобто вагітною можна піти встати на облік в ЦЗ? Про свій стан тре їм казати?
     
  18. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Я ставла на 26 тижні, мій живіт вже було дуже добре видно, ніхто нічого не казав. Раджу ставати десь на 26-27 тижні, 2-3 рази я відвідала ЦЗ і пішла у відпустку.
     
    Останнє редагування: 5 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 1
  19. Уляна Поберейко

    Уляна Поберейко Well-Known Member

    можите сказати ,і принесіть довідку від вашого гінеколога з поліклініки про вагітність і термін
     
  20. kraplynka

    kraplynka реалістка

    Дівчата, щодо оцього: "Підходящою для безробітного вважається робота, що відповідає освіті, професії (спеціальності), кваліфікації особи з урахуванням доступності транспортного обслуговування, встановленої рішенням місцевої державної адміністрації, виконавчого органу відповідної ради. Заробітна плата повинна бути не нижче розміру заробітної плати такої особи за останнім місцем роботи з урахуванням середнього рівня заробітної плати, що склався у регіоні за минулий місяць, де особа зареєстрована як безробітний."
    Не можу пригадати, чи був цей пункт у законі коли ставала на облік у 2013р. Що на практиці означає оце "з врахуванням середнього рівня заробітної плати, що склався у регіоні за минулий місяць"? Тобто у випадку, якщо зп була вищою аніж середня, то підходящою буде вважатися робота із "середнім рівнем заробітної плати, що склався у регіоні за минулий місяць"?
    І хто що чув про зміни у законодавстві з 2016 р., що стосуються обліку у ЦЗ і всього з ним супутнього?
    І ще таке - яка зараз ситуація із своєчасністю виплат?