Як відівчити дитину від звички смоктати палець

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем dusja, 16 Січень 2010.

  1. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    спочатку мені це смоктання пальця навіть подобалося. Смокце палець - зголодніла, хоче спатки, просто нудно. Тай проблем з засинанням не було - палець в рот і спить. Але чим дитина ставала старшою, тим більше мене це непокоїло. Навіть пробувала палець лейкопластиром замотувати - вистачило на цілий день, а ввечері почала інший палець смоктати :girl_cray: Тай дитина в 1,5 року недурна, навчилася той пластир знімати.
    Тепер робимо так: забрала з поля зору всі речі які провокують смоктання (піжамка, моя нічна сорочка, улюблена хустинка), як бачу палець в роті - роблю зауваження, коли засинає і спить витягаю палець з рота. Помагає :girl_dance:
     
  2. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Знаєте, коли смоктання пальчика час від часу і десь до року, то є одне, а от в мене мала почала сунути пальці до ротика десь ближче до 2 років( лізли останні молочні, кутні) і саме найважче. З тим смоктанням приєдналося гризіння ногтиків,(2.1р.) ото дійсно вже проблема! Але трохи сварю, трохи пояснюю і забороняю, розказую різні погані історії. Деколи помагає, ну але ще боримося. Надіюся вилізуть зубки і все пройде, але пильнувати треба нон-стоп.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. kewa

    kewa Well-Known Member

    в нас то саме .почав гризти нігті і смоктати палець коли поліз 5 задній зуб.і сварила і пояснювала,і мастила палець гірчицею ,. шведською гіркотою.ноль.як смоктав так і продовжує.і я надіюсь ,що вилізуть зубки і пройде.
     
  4. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 1
  5. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Нам 2 місяці,вже тиждень ми спимо цілу ніч без циці, але на ранок я просипаюсь і чую як в колисці смокче пальчик,бо голодна напевно, а ще деколи і серед дня палець попадає до рота...не хочу щоб це стало їй привичкою... що робити вночі,будити дитину навіть як міцно спить?
     
  6. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    у вас зараз просто вік такий, що дитина починає все до рота тягнути. Першими, зазвичай, стають пальці. Це ще далеко не звичка. Звичка - це коли дитина має чітко якийсь конкретний палець чи пальці, які вона регулярно насмоктує перед сном наприклад чи для заспокоєння. Моєму малому 8 м і пальці час від часу є в роті, але це не страшно
     
  7. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    та надіюсь що то не звичка буде,бо наша бабця наполягає най смокче дурника(ми його маємо ,але я свідомо його не даю.),а не пальці...Хоча як тільки чую що пальці в роті ,то одразу забираю,або цицю даю..
     
  8. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Скажіть, а чим краще смоктати дурник, ніж пальчики?
    То не звичка, то такий період розвитку в дитини. Зараз вона смокче пальці, бо голодна чи просто тому що дослідила, що можна таке робити, потім - бо зубки турбуватимуть, ще згодом в роті будуть не лише пальчики, а й іграшки. Наберіться терпіння і розуміння, що то є нормально, а також, що дурник не є усьому панацея! :)
     
  9. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    та власне ,що не краще,але моя мама мотивує краще дурник ніж один пальчик буде довший...
     
  10. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А Ви мотивуйте, що дурник негативно впливає на прикус, вже не кажучи про ГВ. Ну, і як то треба той пальчик смоктати, щоб він став довший :) То перл :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    То в період 2-4 міс в нас теж таке було, смоктала пальці, аж ляскіт по хаті йшов, особливо великий палець, мами і добрі сусіди страхали мене деформацією пальця, десь на форумі читала, що це звязано з розвитком слинних залоз, я думаю, що дитина дослідила, що просто так може, потім в якийсь момент перестала, а через місяць знову пальці полізли до рота, але тепер не смокче, а кусає іх. Нам майже 7 міс, певно зуби. Дурника не даю, не ведіться на вмовляння. От якщо свідомо після року н- лад, почне смоктати палець, тоді вам в цю тему, а зараз то природньо.
     
  12. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    не ведусь,поки як чую ,даю цицю, або просто забираю пальці
     
  13. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Маю таке питання - сину 2 місяці, десь тижні два тому почав активно смоктати кулак, спершу думала, що то він їсти хоче, але буває, що вже наївся і все одно смокче кулак, Ще й так інтенсивно намагається його в рота запхати...
     
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Досліджує світ :) то не від голоду однозначно, потім ще ноги почне до рота пхати :)
     
    Останнє редагування модератором: 18 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Читала і прийняла для себе:
    - реально смокче, з причмокуванням і присосуванням = голод
    - облизує, поцмакує, пхає в рота = так душа бажає, хай вивчає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Десь у вашому віці в нас таке теж було і тривало до 4 міс, то кулак., то просто палець. Читала, що то формуються слинні залози в дитини, а може вона просто "може", тому й смокче, а може дійсно йому так хочеться. "Добрі" коліжанки страхали перлами в той час, що деформується палець від частого смоктання, то купи дурник - он як дитина хоче, бо бачила в когось такий деформований пальчик. Не ведіться, то все перли. Після 4 міс доня перестала смоктати, був десь місяць перерви і потім почала кусати пальці деснами - зубки лізуть.
    Я ще старалася не відривати від грудей, коли смоктала на сон наприклад і могла цицятися до години часу - давала вдовольнити її смоктальний рефлекс.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    я теж так думала, але таки не від голоду, зараз так облизує пальці ,що рукави аж мокрі..., палььці від рота забираю, даю іграшку, але нічого не помагає, все одно лиже..
     
  18. Horobynka

    Horobynka New Member

    Доброго дня, дівчата!
    Тема заглохла, я перечитала цілу, і мені потрібна ваша порада і відгуки, тому прошу - відгукніться!
    Моєму синові 1р.8 міс. Має звичку смоктати пальці, середній і безіменний. Бере протягом дня регулярно і тепер спить вночі у ліжечку, то як будиться, може взяти теж до ротика і так спати. Буває, сам витягає, бо як встаю до нього вкрити чи поправити, то пальчиків нема. Засинає і на день, і на ніч з цицею. То не так поїсти, як заспокоїтись і солодко, спокійно заснути. На ГВ виключно був, навіть прикорм не визнавав досить довго, а хотів мамине Молочко. Пустушку мав до 3 місяців, і то рідко, як будився вдень, а потім плюнув її і пішли в хід пальці. От тому мене й турбує ця звичка, хочу відівчити від неї зараз, щоб не затягувати, бо, бачу, й так пізно. І вже б припиняла ГВ, бо засинав хлопчик мій ці дні у своєму ліжечку зі мною за руку з колисковою, але полежить, покрутиться - і пальчики до рота. Тоді я беру його на ручки і до циці, мені здається, ліпше вже циця, ніж пальці на сон. Хоч як покладу, може взяти в ротика, то я легенько виймаю. Ну а вдень, як писали, стараюся відволікти іграми, взяти на ручки, щось показати / заспівати, дати попити чи погризти щось. Іноді кажу: "Витягни пальчики з рота", і на вулиці (хоч там рідко тягне).
    В рік лікар казав не переживати, бо зуби. Але то таки звичка. Зуби і зараз лізуть, задні кутні, але хочу відівчити дитину зараз, бо потім легше не буде. Свекруха вже радить мазати чимось, а я, начитавшись тут постів, та й взагалі, проти таких методів.
    Доця соску брала, то таких проблем не було, а синочок визнав пальці.
    Можливо, відгукнуться ті, у кого дітки мали цю звичку й перестали.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1