Молочниця на грудях у годуючої мами. Як виявити? чим лікувати?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Sonne, 27 Червень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    @Yaremko пише
     
    Останнє редагування: 12 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  2. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Дифлюкан,це вже другий , спочатку був ністатин, ефекту зовсім не було.
    Харчування відкоригувала, гігієна ніби теж дотримуюсь, іграшки кипячу. Вже по-троху опускаються руки. З Сокільник знаю лише про Хомика, може ще когось порадите?
    Дуже дякую за відповідь
     
  3. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Дівчата, прошу допомоги. Ситуація наступна , маю молочницю в протоках, зверталась до гінекологів, дерматологів і от почула, що такого діагнозу немає, лікування як такого не назначали, бо нема такого захворювання, лише один лікар назначав протигрибкові препарати, але на разі молочниця не проходить.
    якщо хтось мав таку проблему і може порадити лікаря, можливо мамолога у Львові буду дуже вдячна.
    А також хочу запитати чи є доцільним робити посів молока?
    дякую
     
  4. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Дівчата, хто може порадити дерматолога прихильного до гв?
     
  5. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Ви молочницю підозрюєте? Собі лікаря шукаєте?
     
  6. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Так. Ще під час хвороби малюка, після сціджування консультанта з'явилася червона плямка навколо соска з одного боку. Порадилася з консультантом і 5 днів мастила груди і ротик малюку кандид розчином, плямка стала менш помітна, рожева, але є. Більше нічого не турбує і не турбувало ні мене, ні малюка. Тому треба когось толкового і без "перлів" дощо гв.
     
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Вище , в 41 дописі подивіться.
     
    • Креативно Креативно x 1
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Була в мене вчора консультант з ГВ. Діагностувала мені молочницю на сосках. В малої в ротику поки чисто. Самі соски рожеві, болючі на дотик, дискомфорт і під час годування, і після нього. Неприємне поколювання в грудях. Короче, сказала мазати синькою. Хтось таке мав і робив? Коли чекати результату і який лікар займається такою проблемою - педіатр чи гінеколог?
     
  9. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    @Rodionochka Ви у Львові? Консультант з львівської групи підтримки чи звідки?
     
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Так, зі Львова. Була консультант з львівської групи. Ще радилась з іншою з цієі ж групи. Почала лікування кандид розчином. Сьогодні другий день, ніби трішки менше болить.
     
  11. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Стосовно лікарів, то тут дуже туго і глухо, будь те готові що вам скажуть про відсутність такого діагнозу, принаймні це мій досвід. Я боролась дуже довго з тою бекою.
    Кожен день інша білизна, пропрасована після прання, обов'язково протирайте дитині ротик перед годуванням і собі груди до і після. Я мала кандід. Пила протигрибкові препарати, дифлюкан мені нічим не допоміг. Також приймала пробіотик и, часник їла, народний метод ))
    Тут є мої дописи, можете пошукати ))
    Одужуйте!
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Вони мали б порадити, до кого з лікарів краще з цим звернутись. Правда , в нас здається з цим не дуже по Львову. Тому варто уточнити і йти вже до того, на кого хоча б надія є ))
     
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мені одна форумлянка порадила Анну Соколенко. Вона і консультант, і дерматолог. Наразі виконую рекомендації. Подивимось.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Lelihelija

    Lelihelija Няшка

    Можливо комусь пригодиться, опишу те, що я робила при молочниці у малої в ротику та у мене на сосках. Виникло то через тривале вживання антибіотиків мною і боролися ми з молочницею оріентовно місяць. (Спершу просто синька, потім просто кандид - то за рекомендаціями лікарів) Оо
    А потім то все з"єднали докупи:
    Мити руки постійно, підвищена гігієна - то ясно.
    Малій протирала ротика розчином води та соди (на склянку води - чайна ложечка). На пальчик бинт, і то все діло у скляночку. І уважно весь ротик. Іноді на одне протирання декілька таких бинтиків.
    Після того мазала ротик малій синькою. Синьку на ватку, ватку об мізинчик і ним вже уважно протираєш.
    Промиті соски капала кандидом розчином. Нам його спершу просто призначали малій, але тільки його нам було не достатньо.
    Після капання, почекала пару хвилин і давала цицю малій. А мала тим часом вже синьорота була хддд
    Ну і між годуваннями через часте миття сосків я заробила, звісно, сухість та тріщинки. З ними мені найкраще допомогла обліпихова олія (та, навіть не пурелан і тд. Від нього ефект не надто, для мене). Олію за пару грн купила у аптеці. Олійку на ватку і на сосок між годуваннями. Увага - вона оранжева і мажеться, відіпрати важко.
    Звісно, є методи швидші та дієвіші, тому не претендую на те, що мій метод найкращий. Нам допоміг, але треба запастися терпінням, бо то не за день-два проходить. А в мене так ще і вертався раз, видно десь не догледіла.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. palmir

    palmir Member

    Дівчата ратуйте, бо дружина мене до грудей не пускає :)
    Отож молочниця. Перепробували багато різного креми, соди, флюканазоли. Результату нема. Гігієна і т.д. - з тим все чітко. Єдине ніби малій не протирали ротика (бо ознак не видно, і дружина десь вичитала, що в дитини вимивається слюною. Але напевне таку заразу слюною не вимиєш). Тому зараз дружина протиратиме і ротик.
    Так само було з першою малою (єдине це було 9 р. тому). Також мало що помагало, тоді нам порадили звернутись до лікаря в шкірдиспансер. Але до якого зараз вже не пам’ятаємо. Лікар оглянула, написала рецепт зробити якусь мазюку чи то болтушку в аптеці. Колись на Городоцькій біля церкви св. Ольги і Єлизавети була аптека в які робили ліки. Замовили, забрали, помазали і все на раз перейшло і не поверталось. Дружина ходила щаслива :). Що це була за мазюка не знаємо. Цю аптеку на Городоцькій закрили. Ходив в аптеку на Князя Романа, там запропонували тетраборат натрію і синьку (синьки до речі ми не пробували). Тетраборату найбільше зраділа старша мала, тепер нарешті має з чого робити лізун)). Хочемо знову поїхати в шкірдиспансер на Чупринки, але до кого там іти? Підкажіть, будь ласка, лікаря. А може хто знає, що то за болтушку в аптеці робили?
     
    Останнє редагування: 27 Вересень 2018
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @palmir, зверніться до Анни Соколенко. Можна знайти у фейсбуці. Мені вона допомогла. Вона і дерматолог, і консультант з ГВ, і зараз також годуюча мама. Може і за болтушку щось підкаже.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. palmir

    palmir Member

    Дружина почала використовувати мазь Триакутан+промивання содовим розчином. Ця комбінація дає результат, видимі ознаки зникають. Але ще є великі тріщини(. Від тріщин напевне вартує взяти Бепантен. Дружина каже ще про силіконові накладки. Буде пробувати...
     
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Від тріщин рятує правильне прикладання дитини, яке від накладок лише зіпсується. Треба консультант.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. бжілка

    бжілка Active Member

    Дівчатка може мені хтось в пп скинути номер телефону Анни Соколенко, бо з фб маю проблеми. Мені потрібна дерматолог дружня з грудним вигодовуванням.