Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

  1. NutkaNezabudka

    NutkaNezabudka Well-Known Member

    в мене подружка з самого малечка почала казочки читати, її доця уважно прислухалася, засинала, навіть у мене, чужої тьоті таке вдавалося
    --- дописи об"єднано, 22 Січень 2016 ---
    дуже все залежить від темпераменту дитини, як психологи говорять
     
  2. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    Моя малеча "не колисалася" до 2.4, бо завжди засинала біля грудей, а от коли відлучила, то вночі при перших схлипуваннях я її починала підколисувати, щоб не прокинулась і не влаштувала концерт - так і сама навчила. Та добре, що то тривало недовго, якось поступово забулося)
     
  3. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    От хороший ви приклад навели, тільки висновок якийсь дивний. Тут більш від звички залежить - до чого дитина привчена.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    Думаю, від темпераменту також залежить. Я своїй теж з пеленок читала книжечки, а коли вона підросла то просто ігнорила моє читання, а зараз, коли я читаю і тим самим заважаю їй їх переглядати, вона просто викидає книжку і вже з нервами нічого не хоче.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Тут не йдеться про саме читання, а читання як метод засинання (мій старший теж так засинав). Думаю дитина яка сама гортає книжку від того не засне.
     
  6. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Коли в малого були "коліки" сама ж привчила спати біля себе, хтось може підкаже, як привчити до ліжечка дитячого??? Варіант приспати біля себе і перекласти не підходить - просинається...
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А вам дитина заважає.?
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    І мені цікаві методи. Мені заважає, чоловіку заважає. Я не можу нормально спати. Спина затікає і у мене і у чоловіка.. Тільки перевернусь чи я, чи чоловік, мала вже крутиться, просинається. І я сплю скручена, щоб малу не зачепити, не розбудити. Але все одно вона прокидається по 8-10 разів за ніч. Усі сплять відповідно чутливо, не висипаємось. І то не тиждень чи місяць, а щодня, вже скоро рік. Раніше могла доцю покласти в іі ліжечко до 3-5 ночі, а тепер звечора не можу туди вкласти. А якщо перекладаю після засинання в нашому ліжку, то все одно прокидається через півгодини, на самому цікавому місці:). І якщо чесно, то інтим в ліжку з малою (тихенько, акуратно, щоб не розбудити) теж не супер. Інших ліжок чи диванів в хаті нема, навіть нема де гостей покласти, навіть 1 гостя. Тому на кожного члена сім'і по одному ліжко-місця. І хоч це може все виглядає смішно, але я вже втомилась, виснажилась, хочу виспатися. І те спання між нами нам конкретно заважає.
    І по темі. Я не колишу дитину, в мене на циці засинає. Інколи буває вдень марудна, позіхає, то можу дати цицю і на руках поносити, тоді швидко засинає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    А нема можливостi присунути лiжечко впритул до вашого i зняти одну боковинку? - так i бiльше мiсця для спання i дитинка разом з вами, але й на своэму лiжечку. Я так вже другого синочка кладу спати, вночi, коли крутиться, присуваюсь до нього, погодую, знову вiдсунусь i сплю так як менi зручно ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Боковинка ліжка не знімається у нас, та й прохід дуже вузький залишиться.
     
  11. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Точно ніяк не знімається? а якщо зовсім відкрутити? А щодо проходу - ми носимо щовечора і досі ліжечко (без колес), бо спимо на розкладному дивані, тому вдень ліжко як не крути треба забирати. Ну але в нас просте без шухляд, тому легеньке.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Fast

    Fast Well-Known Member

    А то не те саме :)
    В мене теж не знімається, але ж відкручується :), але мені зручніше до себе, щоб погодувати. Сьогодні прикрутили дуги, спробую перекласти і підколисати, не вдасться, то складу то місце куди все кладеться на вічний деякий час
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    в мене малий ніколи не сприймав підколисування в ліжечку, може і правду кажуть що від того хіба дитині світ крутиться)
    на мячі скакати пі дчас колік було, у візку під час їзди засинав, але оце зі сторони в сторону хіба гірше робило
    відповідно в 4-5 міс просто СС і все, ліжечко собі столо, але я таки пробувала з якогось віку (не памятаю з якого ,але точно під 9 міс вже там собі спав до першої побудки)малого пересувати , а не перекладати, руками, чи на пеленці ( з останньою памятаю було зручно, бо місце нагрів, а як в дитяче ліжечко отак зненацька - а воно холодне)
    знову ж таки ,не памятаю з якого часу, але так собі і звик спати в свому ліжечку, старше року був, не напрягався, лиш на годування просився, а далі відсувала назад, якщо не заснула сама)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Креативно Креативно x 1
  14. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Не знаю, чи в тему, бо давно не колишемось.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Fast

    Fast Well-Known Member

    Краще від того точно не стане, але моя старша просто перейшла в свою окрему кімнату в 6 років, тоді коли народилась менша, але готовила її до того всі 9 місяців :) І чесно кажучи, мені здається, що вона б і далі з нами спала
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Redvisitor

    Redvisitor Active Member

    Почекати років до 3, а там сам перебереться на своє ліжко :).
    По своєму малому бачу, що вже доріс до того. Без криків, плачів та істерик, просто полежить трошки біля мене, а тоді йде спати до себе і сам там засинає, десь з січня місяця. При чому то сталося так одної ночі, він крутився, товкся, йому явно було незручно і я запропонувала йому піти в його ліжко, бо там більше місця і ніхто не заважає. Він погодився і з того часу спить сам, інколи приходить до нас вночі, але чим далі, тим рідше :sad:. А мені так приємно зранку з ним в обнімку досипати :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ой в мене таке враження,що тільки привчиш спати біля себе,то потім важко відівчити.Надіюсь буде так,як у вашому випадку)І він зрозуміє,що самому спати набагато зручніше)
     
  18. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    Ой, в мене все те саме. До 4 місяців дитина спала тільки в своєму ліжечку і рідко вночі прокидалася. Але після 4 місяців, коли ми переїхали до іншого міста, все дитина прокидається по декілька разів за ніч, два місяці мучилася, вставала, годувала і клала назад в ліжко. Не висипалася жахливо. Потім здалася і вирішила все таки спробувати спільний сон - допомогло. Навіть часом вночі вдається перекласти малюка в ліжечко (але спить він в ньому 30 хв- годину, був рекорд - 2 години). Зараз малюку вже 9 місяців і він стає все розумнішим і я хочу все-таки його привчити спати у своєму ліжечку, а не біля циці. Як це зробити? Чи поки я годую грудьми це нереально?
     
  19. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Реально, але не дуже просто. Залежить від вашого ставлення до спільного сну, грудного годування вночі і терпеливості.

    Sent from my SM-T560NU using Tapatalk
     
  20. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Нічого подібного, якщо дитинка отримає сповна те, чого потребує в даний момент, то не треба буде іі відівчати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1