Хатні клопоти

Ремонт (2)

Posted by Pesyk on 2 Жовтень 2014 відповідей - 2.214
  1. Pesyk

    Pesyk Member

    Ремонт квартири. Матеріали, технології і решта некомерційних питань.
    Застереження:
    Бажаючих поговорити про магазини, конкретних виконавців ремонту, чи інші комерційні стуктури - просю в гілку Реклама :banned:

    Тема для пошуку виконавців ремонтних робіт


    Продовження теми. Початок - тут
    *******************************************************************************************************
    Як варіант гарна порада, але читаю допис нижче, і не знаю чи варто використовувати ту фугу ( Дякую
    Дуже дякую за Вас допис. А де купити ту епоксидну білу фугу , в епіку є?
    Поки не пізно буду віддавати ту білу Сопро. Але дивно, мені і дизайнер її радила, і знайомий, який продає плитку, брати її
     
    Останнє редагування модератором: 9 Грудень 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Тобто той кабель зараз може кинути звичайний електрик? Він знає що куди?
    В нас зараз будуть крітити гіпсокартон на стелі, то думаю під нього і ховати краще всього б було. А то звичайний кабель чи якийсь спеціальний? Сусіди мають держслужбу, будинок за містом.
     
  3. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Meriroma, то не є звиклий кабель. І "охоронники" будуть ділити будинок на зони.... тобто електрик того не дуже може зробити. Ну або з великою ймовірністю допустить помилки. Проконсультуйтесь краще в охоронній фірмі- і тоді вже зможете вирішити чи потрібно вам це.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    @Meriroma у приватному будинку усю сигналізацію робив нам електрик (він працює в ДСО). Спершу він порахував зони (кількість кімнат, кількість вікон, що відкриваються, вхідних дверей , вихід у гараж, на горище тощо), кинув кабель, а потім вже підключав усі датчики. На квартирі, ті що робили нам електрику не хотіли кидати кабель на сигналізацію, то ми запросили вже з фірми спеціаліста, який теж розкинув ці кабелі. В гіпсокартон якраз добре ховати, не треба буде штроби бити. Що за кабель не знаю - на жіночу логіку - він білого кольору, тонший за 220, щось більше схожий до того. який дають для домофону.
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Meriroma, думаю, що у наш час сигналізація точно має бути. І я б ще порадила камери спостереження. Найкраще запросити когось з професіоналів, які то правильно спроектують, кинути кабелі. А вже згодом встановити датчики, камери. Ми сигналізацію встановили на початку ремонту. Колись мали гіркий досвід - лише встановили котел, як його одразу вкрали.
    --- дописи об"єднано, 17 Березень 2016 ---
    Розводку під камери зробили перед фасадними роботами. А камери повісили уже після того як побили нам машину на подвір'ї.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Хто ставив, той і зняв?!)
    Ми свої батареї і котел поставили, запустили і зняли. Чоловік, поки майстри опалення проводили, ночував на стройці.
     
  7. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Мій також після встановлення опалення практично жив на будові). Хоч, до того нам і арматуру стирили і не тільки.
     
  8. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Допоможіть визначитися. Робимо ремонт, підлога світлий дуб, двері білі, стіни білі чи ваніль. Якого кольору робити плінтус- як підлога чи двері?
     
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ми поставили білі дерев'яні, прямокутні - на першому поверсі, на другому - ясеневі, такі ж як паркет, вони були дешевші.
     
  10. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    і які Вам більше подобаються чи більш практичні?
     
  11. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    У нас білий плінтус під колір міжкімнатних дверей. У дитячій і кухні стіни білі,плінтус теж. Мені подобається. Наскільки практичний - важко сказати.
     
  12. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Я робила плінтус під колір дверей, але в нас двері горіх - подивилась як на цьому фото(тони стін в нас теж подібні)

    [​IMG][​IMG]

    В вас би щось типу такого мені подобалось - тобто теж плінтус під колір дврей.
    [​IMG][​IMG]
     
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Подобається більше білий, але його треба час від часу протирати - видно пилюку. Ясеневий більш практичніший як на мене - ні бруду не видно, ні царапин.
     
  14. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Замовили в кольорі підлоги, а там буде видно, як вийде. Практичність перемогла))
     
  15. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Трохи напишу про свої пригоди з майстрами. Від того як ми купили квартиру, мала розмови з різними майстрами, з одними повезло, з іншими ні. Вперше почали робити ванну, то попався дуже досить толковий плиточник (порадили тут на форумі), перед тим як починати роботу, обговорив з нами все до дуже маленьких дрібниць, все до сантиметра, як плитка буде кластися, як її обрізати на кутках. В процесі роботи залив стяжку на підлогу,щоб плитка на стінах не лежала косо по відношенню до підлоги, сам зашив всі труби, все дуже рівнесенько поклав і за роботу взяв небагато. Потім у нас решту роботи робила ремонтна бригада, гіпсокартон накрутили дуже добре, що після сильного затоплення йому нічого не сталось. Шпалери поклеїли якісно. А от з ламінатом були коломийки. Поклали, спершу рівно лежав, а він через місяць здувся в деяких місцях, хоча його ніхто не мочив і не мив, в квартирі не було сиро. Виявляється,вони його поклали не по технології. Вони його поклали більше ніж на 7 м взовж, а в інструкції було вказано щоб не класти більше ніж на 7м, а потрібно робити стик на порозі. а вони поклали вздовж через всю кімнату, коридор і ще одну кімнату. Потім прийшли, виправили. Плінтуса теж поприбивали в деяких місцях косо - криво, казали що то такі дешеві і м"які плінтуса. Пригоди були і з коридором. Полакували штукатурку сріблом, а воно пішло страшними розводами. Прийшлось мені переробляти.
    А тепер про хороших майстрів. Була у мене одна ремонтна бригада (теж на форумі рекомендували) той прораб дійсно толковий зразу сказав, якщо щось не те, щоб говорила зразу, що вони все зроблять так як я забажаю. Вирівняи і побілили стіни ідеально, рівняли стартом, фінішом і ще 2 рази перетирали мультифінішом. А за роботу взяли як за звичайне перетирання стартом і фінішом.
    А тепер ще про одні пригоди. був майстер, який робив декоративну штукатурку в кухні. Ми з ним домовлялись що все буде гарно, в результаті маю полосу стику на півстіни навскіс, нерівності під багетами, нервномірно залаковано. .....
    Захотілось мені трохи виговоритись, тому може ця розповідь стане комусь корисною.
    Якщо берете майстрів обговорюйте все до детаей, саме краще поїхати до його попереднього клієнта на об"єкт і подивитись на його роботу.
     
  16. Golgy

    Golgy Member

    А що вважається ідеально?
    В мене майстри теж ніби добре зробили. Візуально дивлюсь, то без зауважень, але коли натянули з чоловіком нитку з одного кінця стіни в інший, то не всюди нитка пристає до стіни, місцями 2-3 мм є кривизна стіни. От і не знаю чи це нормально зроблено чи ні...
     
  17. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Нитку ми не натягували. Та й не буде ж хтось приходити до хати і дивитись чи стіни такі рівні. Якщо візуально без зауважень значить все добре. Але мої майстри коли рівняли то прикладали такий довгий рівень, дивились чи рівно. В нас коли навіть сонце світить то все виглядає дуже добре, ніде не видно кривизни. Ну і для мене побілка теж багато що значить, якщо фарба лягає полосами і сильно видно сліди від валіка, тобто в одному місці фарби грубше, в іншому менше значить недобре побілено. Ще є нюанс, коли в одному місця фарба наче сильніше впитується то видно плями. Щоб такого не було майстер має перетерти мультифінішом під побілку, або дуже добре прогрунтувати.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Ну, в ми нитки не натягували, але в нас всі мебельщики були в шоці. Вони приїжджали вже з своїми різними засобами- підставками - підладками, щоб меблі добре вкласти до кривих стін- підлоги. В нас нічого з їх засобів не знадобилося.
     
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Взагалі, ріність стін треба контролювати ще на стадії штукатурки, щоб потім не вирівнювати 10см- тровим шаром гіпсу. А ще краще, коли муляр чєловєк)).

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  20. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Дівчата, о хто не так давно клеїв шпалери?Яка вартість роботи, ну і заодно порадьте майстра будь ласка? Нам не багато - на одну стіну треба, але доведеться трохи зарізати.
     
  21. Dobrafeja

    Dobrafeja Member

    Дівчата, порадьте, де можна замовити ковку на балкон. Вже перелопатила інтернет, фірм багато - але хочу поради від когось, хто ставив, задоволений чи ні. Львів і область. Дякую.