Що читаємо? (2)

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Virchuk, 2 Вересень 2013.

  1. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Маю російською. Якщо підходить пишіть в пп.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. MamaMarmeladka

    MamaMarmeladka Well-Known Member

    Почала читати "До зустрічі з тобою" , прочитала зовсім мало, тому , можливо, ще так сильно не захопилась. Перед тим читала Ірен Роздобудько "Ліцей слухняних дружин" , мені дуже сподобалась., і Дарина Гнатко " Проклята краса".
     
  3. Smetankina

    Smetankina New Member

    Читаю зараз Ніна Фіалко "Родинні гріхи",подобається.така собі сімейна сага.
     
  4. Naya Lviv

    Naya Lviv Member

    Перечитала всі книги Люко Дашвар - всім рекомендую.
    Зараз читаю "Коли ти поруч" Талан Світлана- читається добре, книга хороша.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. MissO

    MissO Well-Known Member

    Коли ти поруч - дуже емоційна книга. Одна з небагатьох, яка мені запам'яталась.
     
  6. Top-Olya

    Top-Olya Well-Known Member

    Відкрила для себе нашу львівську письменницю Євгенію Божик. Її книгу "Білий Лебідь в оправі смутку" , мені порадили в бібліотеці, куди я не так давно успішно записалася ) Так от, хто любить книги насичені нашим щоденним драматизмом ( дитина, що страждає від розлучення батьків; кохання якому не судилося мати продовження, смерть коханої людини) все це сповна ви отримаєте в повістях та новелах Євгенії Божик. Разом з тим її твори несуть надію на краще.
    В.Н.Войнович "Життя і пригоди солдата Івана Чонкіна" -
    - це анекдот на тему реалій Радянського Союзу, до того ж "анекдот" виявився насправді дуже смішний та з підтекстом, що спонукає до роздумів. Із задоволенням, при можливості, прочитаю 2-гу і 3-тю книги з трилогії.
    Окремо хочу відзначити, що це є перша з останніх прочитанних в українському перекладі книг, що читалася легко, не примушуючи спотикатися на словах та фразах.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Прочитала книгу Майн Ріда "Білий вождь". Спочатку трохи тугувато читалась, але потім сподобалась. І з хеппі ендом, як я і люблю:girl_curtsey:
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    Прочитала збірку Катерини Мотрич "Перед храмом любові та болю". Дуже цікаві легкі оповідання, сподобались. Сюжети дуже життєві, часом трохи плаксиві, а часом і веселі.
     
  9. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Прочитала Книгу Крістін Ханни Домашній фронт. Я вже радила тут цю письменницю. Ця книга теж не гірша. Це сімейна драма, драма жінки, яка поїхала на війну, а прощальними словами чоловіка стало "Я більше тебе не люблю". І, як згодом обом довелося розплачуватися за ці слова.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дочитала "Витівки кепського дівчиська" Маріо Варгас Льоса. Сюжет мене захопив, прочитала на одному диханні. Дуже вже шкода було головного героя. Все життя ганявся за коханою. Це щось на межі нереального. Не знаю навіть чи можлива така любов в реальному житті. Дуже шкода, що героїня так і не зрозуміла, що щастя не в грошах і наскільки їй пощастило, що її так люблять. Тож залишилося якесь відчуття несправедливості.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Дякую. Прочитала книгу на одному подиху!
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Top-Olya

    Top-Olya Well-Known Member

    Є.Наконечний "Шоа" у Львові" - книга-відповідь на питання чи брали участь львів'яни у знищенні євреїв у Львові.
    Ця книга, що по стилю дуже наближена до художнього твору, через призму дитячих спогадів автора, розповідає про українсько-єврейські відносини у Львові під час Другої світової війни. Війна до Львова прийшла 1 вересня 1939 року, саме з цього дня починає свою нелегку оповідь автор. 21 день німецько-польської війни, визволення Львова Червоню армією, становлення радянської влади і нарешті 1941-1944 роки - окупація німецькими військами, всі ці події пережив автор, був їх очевидцем. Треба зазначити, що книга грунтується не тільки на власних спогадах Є.Наконечного, але і на аналізі джерел, що стали відомі через багато років після описуваних подій.
    Ця книга набагото більше розповість ніж про саму трагедію шоа, вона є свідченням того як жили євреї, поляки та українці під час зазначених подій, чому раділи, чого боялись, як дружили, допомогали і підтримували один одного у скрутні хвилини, як дорослішали зовсім ще малі діти...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. mashka

    mashka Well-Known Member

    Курбан Сеїд "Алі та Ніно" книга про кохання мусульманина та християнки, дуже гарна особливо в українському перекладі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Top-Olya

    Top-Olya Well-Known Member

    Л.Крушельницька "Рубали ліс" - прекрасна книга для тих хто любить мемуари, тим більше, що ця книга є спогадами галичанки. Книга поділена на три частини:
    1)Сім'я Крушельницьких - драматична історія Антона Крушельницького (дід авторки), що вирішив разом з родиною виїхати до радянської України, з надією, що там зможе прикласти свою працю для розвитку української культури. Арешти, гулаг, смертні вироки...
    2)Сім'я Левицьких - оповідь про родину матері, та долю самої Лариси Крушельницької яку практично контрабандою повернули матері до Львова, війна, прихід радянської влади, евакуація до Німеччини, повернення до Львова і т.д.
    3) С погади про еліту галичини, що були присутніми у житті Лариси Крушельницької.
    Написано досить легко та цікаво, хоча книга зачіпає досить драматичні сторінки історії галицької культурної еліти.
    М.Степнова "Хірург" - мені дуже подобається стиль написання Степнової, це той випадок коли ось таку не зовсім вдалу книгу але дочитуєш заради того, щоб пірнути у море слів та фраз. В цій книзі Степнова "замахнулась" на досить глибоку тему добра і зла, чи може людина бути Богом, але на мій розсуд не змогла її розкрити, десь чогось бракнуло ) Одним словом книгу я не дуже високо оцінюю, але Степнову люблю і чекаю на її нові романи.
    Почала читати Джоджо Мойес "Ночная музыка" - непогана книжка, як і все, що я читала у Мойєс, як то кажуть не висока література, але написано легко, читається цікаво.
    Хто читав Ліну Костенко "Записки самашедшего"?Почала читати і щось не дуже іде, таке враження, що ця книга залишилася десь там в минулому, бо події в Україні дуже стрімко розвиваються, а там ще описуються Кучмовські часи, чи може то я мало прочитала і ще невловила суть?
     
    Останнє редагування: 28 Серпень 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Прочитала чверть "Дванадцяти стільців" і таке враження, що дарма витрачаю час. Не люблю кидати читання, але таке вже воно мені ніяке, не смішно, від радянщини нудить. То я чогось не розумію? Можливо це на фоні Дюма, так гарно пішов мені "Монте Крісто", ммм. Вміли колись писати великі романи, кожне слово на місці, зовсім не помічаєш тих тисяч прочитаних сторінок.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  16. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    напевно його так і треба сприймати, як збірник приколів радянщини
    я взялася за Розум і Почуття Джейн Остін.. наразі щось не йде
    готова читати оті довгі закручені розмови між представниками протилежної статі, в тому є свій неповторний шарм, а от коли переливають з пустого в порожнє кожен по черзі... наразі не знаю чи чекати що буде цікаво чи закинути, може фільм спершу гляну)))
    є взагалі роман-рівня Гордість і упередження чи нема?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Мені Джейн Ейр сподобався, нещодавно тільки читала
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    мені не рівня)) але Джейн Ейр напевно глибший і складніший
    глибокі люблю, на складні треба настрій
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Marilon

    Marilon New Member

    дівчата, читаю зараз Феліпе Бенітес Рейєс "Роздуми про чудовиськ" (книга російською мовою). Дуже цікава філософія і роздуми про життя у головного героя. Тим самим мені подобаються Генрі Мілер і Чарз Буковськи. Підкажіть, може знаєте якихось подібних авторів (звісно, якщо вам подобається така література)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    "Атлант розправив плечі" - я під враженням, надзвичайно цікава.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1