Культура водіння

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем SoLana, 15 Травень 2012.

?

Я за кермом

  1. Як фашист в танку

    3 голосів
    6,5%
  2. Для мене правила не писані

    0 голосів
    0,0%
  3. Відповідальна(ий), дотримуюсь правил, поважаю інших водіїв та пішоходів

    35 голосів
    76,1%
  4. Як прийдеться, орієнтуюсь по ситуації

    8 голосів
    17,4%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    В цьому і вся різниця


    Тут би ви були дуже розгублені, особливо коли у нас дякують аварійкою.:girl_haha::girl_haha:
     
    Останнє редагування: 8 Грудень 2016
  2. Текіла

    Текіла Well-Known Member

    Я кермую в Україні і в мене точно таке ж сприйняття, як у вас. Іноді стоїть з аварійкою і не зрозуміло, чи то він так просить щоб його назад випустили, чи просто собі стоїть...
    Для того, щоб здати задом в машині включається спеціальне світло, на одній із фар, як тут вже писали. Тільки це є знаком руху назад. В правилах про аварійку при задньому ході взагалі нічого не знайдете. Це "народна творчість", якою керуватись при кермуванні наврядчи варто.
    --- дописи об"єднано, 8 Грудень 2016 ---

    :girl_haha::girl_haha::girl_haha: То вже краще на трамваї, бо мені як іноді доводиться викликати таксі, то після поїздки я просто рада, що залишилась жива)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    ну ок: в мене засвічується лише на одній стороні. І як мені "повідомити" водія, який їде з протилежної сторони що я виїжджаю? До відома, зараз в деяких моделях авто, при здаванні назад автоматично! включається аварійка. Дураки придумали: - не думаю...
    Аварійкою я показую іншим водіям що виконую небезпечний маневр, тобто виїжджаю перед ними. Подаю їм сигнал сповільнитися і звернути на мене увагу.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Текіла

    Текіла Well-Known Member

    Це не у вас, це у більшості автомобілів :girl_smile: І це нормально не мигати-сигналити "вовсю" коли тобі щось потрібно, а спокійно і врівноважено подати сигнал. Наші люди привикли, що все треба голосно і яскраво (мигаючи) виборювати, бо інакше взагалі не виїдеш. Може так було колись, в "лихие 90", але зараз народ набагато адекватніший.
    До прикладу, я на аварійках взагалі не пропускаю, а от з засвіченою фарою - прошу. Давайте керуватись правилами.:girl_bye:
    Закордоном, чомусь, так не прийнято. Як думаєте, чому?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ну, якщо просто стоїть, то буде тільки аварійка мигати, а якщо просить, щоб назад випустили, то ще і сигнал заднього ходу буде горіти.
    Це Україна, тут не те що з непрацюючими лампочками, з непрацюючими фарами їздити можуть. Плюс масова купівля посвідчень водія. В результаті на дорогах купа неуків. Тому задля своєї ж безпеки, краще "пєрєбдєть" ніж "нєдобдєть".
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Текіла

    Текіла Well-Known Member

    Та дехто щей підсигналювати буде :girl_haha:але ж це не означає, що треба культивувати таку поведінку на дорогах. Є чіткі правила дорожнього руху, ними і треба керуватись. А така "народна творчість" це пережитки, які на мою думки, треба викорінювати. Ми ж в Європу рухаємось)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    це коли його видно. Ну незнаю.. я якось за 15 років стажу ще жодного разу не створила аварійної ситуації... а в
    тут вже були ідеї про "біпнути"... як то кажеться "фор хум хав". Як на мене, краще на аварійці зачекати 20 секунд, аніж з лампочкою включеного заднього ходу стояти 2 хвилини.
    Маю питання: а як ви пропускаєте (даєте знати іншим водіям що вони можуть виїжджати)?
     
  8. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Для тих, кому біпкання не дає спокою свій пост процитую і, бажано уважно прочитати.)) І ще є такі машини, що самі біпкають при вмиканні заднього ходу. Певно, дурний придумав. А є такі водії, що і вікно відкривають, махаючи руками, показують маневри свої))). І є такі, що при паркуванні/випаркуванні їм тре аби хоч один хтось "інструктував" ззовні. Усіляке. на наших дорогах можна побачити.
    Я вважаю, що якщо водій має хоч якісь сумнів/побоювання при виконанні маневру - так, краще перебдєть. Та часами інші водії мусять здогадуватись, що тосіробит?)))


    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Дівчата, порадьте мені щось чи пожалійте(( навіть не знаю..
    Як часто ви зустрічаєте бидлоту на дорогах? Сьогодні вперше за мій короткий водійський стаж сталась така неприємна ситуація що якийсь рагуль почав зі всієї дурі щемити мене, сигналити шалено, спихаючи мене в правий ряд який теж був забитий по вуха, і не було ані найменшої можливості туди звернути. При тому що їхала за потоком машин, по місту, не менше як 50-60 км(вже точно не пам'ятаю), там просто дорогах добра що зараз у Львові є рідкість, ну і переді мною був просвіт в якихось 10-15 метрів. То це означає що треба мене спихати на інші авта?? Бо я не їду 120 так як він. Ще скажу що їхала в лівому ряду, бо в правому сунулась та машина що болото і сміття збирає, то ж як тільки з'явилась би можливість, я б перелаштувалась потім в правий ряд.
    Бидлота обігнало мене по двойній суцільній, стало на світлофорі, підійшло і волало на мене всіма останніми матами "шо я витворяю, і раз не вмію скоро їздити, сидіти мені вдома"о_О
    Я розумію що то напевно не остання така ситуація, не знаю до чого мене готуватись, чи то кожне третє таке, чи як..? Тепер через ту ситуацію знов трохи страх дістала - страх опинитись поруч з мудаками. А ситуація то була реально дуже небезпечна.
    Я розумію якби я ступила, щось не те витворила, а тут - так боляче через те що ні за що ні про що прийшлось дивитись на такого рагуля, і зіпсувати тиждень з самого ранку понеділка:sad:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @olerusya як сказав мені мій інструктор "Якщо не порушуєш, то показала мудаку "дулю" і спокійно їдеш далі". І звикайте, бо вулицями Львова таких ідьйотів їзлить валом і ще й не таких.Толерантості- 0. В мене чоловік із досвідом водій і хороший водій, часом слів недобирає від маньоврів усяких цікавих.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Siania

    Siania Love Life

    Кожного дня, змиріться :girl_crazy: По можливості даю дорогу дурням, бо воно дурне, хай краще омине мене. Але така "клініка" не щодня. А от просто наглих водіїв щодня бачу. І мушу визнати, що в нас у Львові або ти їдеш нагло, або ти будеш їхати як лузер. За кермом я відчуваю щоденну боротьбу :girl_haha:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Плюньте і розітріть! Таких меншість, але ви повинні бути готові і до такого, на жаль.
    Колись також бували схожі ситуації, але зараз я вже на таке не ведусь.
    Знаєте, дуже додає впевненості Каско, ви не переживаєте, що вашу машину зачеплять і це додає впевненості. Це стосується і ситуацій, коли нагло вклинюються, я не пускаю до останнього, бо не переживаю за машину. Ніхто ще не ризикнув спортити своє майно ;)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    та власне він розраховував що я з перестраху вильну в правий ряд, потовчу себе і ще багато машин, а він проїде далі раденький що дурненький.
    і якби то ще якась супер-пупер крута тачка була, а то - малолітражка недорога. куди воно спішило...?
    до речі, в голову приходять думки про якийсь розвод, бо потім сиділо попереду мене ще довго, ріко гальмувало, запізно рушало, таке враження що підставлялось, і вже нікуди не спішило.
    @Lyudvig , до речі ваш район;)
    --- дописи об"єднано, 27 Березень 2017 ---
    я розумію що може виглядає що я щось не договорюю, щось не так зробила сама, але чесно-пречесно - описала все як було)
    якби я ступила, навіть би нікому не признавалась, а тут від несправедливості забити хочеться...
    --- дописи об"єднано, 27 Березень 2017 ---
    і то добре:scare:
    порадьте мені з висоти свого досвіду як ви поступили б в такій ситуації?:girl_flirt:
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    @olerusya, я би не реагувала, на його дії. Не переймайтесь, бувають всякі ситуації, ви занадто близько взяли це до серця.
    Проте, можу вам порадити, старатися рухатися в правому ряді і наперед оцінювати ситуацію. Притормозити трохи, щоб лівий ряд розгрузився і якщо вам потрібно, стати в кінець колєйки. Хоча розумію, що це не завжди можливо.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Lyudvig , погоджуюсь, хоча моє внутрішнє "Я" все волає і сопротівляється, коли чоловік, а він водить дууже файно і досвід і км..огого, намагається уникнути "спорних" ситуацій. І як я починаю--та прижми його, та не пусти....То він каже, що -"лиш дурень з дурнем звязується.."..
    @olerusya , наводьте на нього камеру телефону, або покажіть пальчиком на відеореєстратор.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Та я так і стараюсь по можливості , але їжджу наразі по одним і тим же маршрутами, тож знаю вже всі місця де як краще їхати щоб було безпечніше, наприклад по об'їзній Пасічній завжди намагаюсь їхати правим, хоч там такі горбища і ями огого, але я собі їду на другій передачі і знаю що зараз не з'явиться ззаду шумахер і мені не прийдеться екстренно втікати вправо ,а от на відрізку вашингтона-м.печери постійно якась маршрутка стоїть в правому, то приходиться зупинятись або плентатись за нею... а ще ж ті ями треба ой як пильнувати:sad:
    Короче, в теперішні часи щоб бути водієм, треба бути не людиною, а якимось кіборгом:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Lonely

    Lonely Мрії збуваються ;)

    у мене двояке ставлення до ситуації, що склалася. з однієї сторони поведінку цього мужчини засуджую (за нецензурні слова, за "випихання" з дороги), але на мою думку якщо є дві смуги то їхати у лівій і тримати відстань між машинами 10-15 метрів це неправильно. я сама ще недосвідчений водій і не дуже люблю їздити у правій смузі (там як правило більше ям, часто тягнучки, важче перелаштуватися потім у ліву смугу), але якщо вже водій їде у лівій смузі то повинен дотримуватися швидкісного режиму і не робити таких великих інтервалів між машинами (адже 10 метрів це приблизно довжина двох автомобілів)
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Ну та власне що я його дотримувалась, бо швидкісний режим в місті 60 км/год, хіба не так?;)
    А те, що він хотів їхати 100, чи навіть більше, це грубе порушення правил.
    Спереду утворилась дистанція в 10-15 м, бо близенько вже був світлофор, а я не з тих водіїв, які женуть, а потім різко гальмують за 2 м до світлофора.
    Я не бачу жодного виправдання такому бидлу, неудачнік, що тут більше скажеш.
    І так, я теж за праву смугу для таких водіїв як я, і не тільки я, бо взагалі то в нас правосторонній рух, а ліва тільки для обгону, але як написала форумлянка
    І я детально описала чому саме опинилась в лівій.
    А в нас рагулв, як побачать пару метрів ідеально рівною дороги, то вважають що вже треба гнати поза 100.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 2
  19. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    @olerusya , тут є два варіанти - ігнорувати (вікно можна відкрити і просто дивитись, як він піниться, без жодної реакції) або.. доступно йому пояснити, що рагуль тут він і нехай біжить в машину, поки не схватив:girl_cool:. Другий варіант не підходить для випадків, коли в авто дитина:connie_pull-pigtail
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Я так того разу і зробила)
    Не знаю як мені вдалося втримати себе в руках, і спокійно проїхати далі ще третину міста, не розревівшись... аж вже коли приїхала, зупинилась, проаналізувала ще раз і ще раз ситуацію, і вже тоді мене почало трусити. Потім розказала чоловіку, вам, і попустило;)
    Далі вже буду мудріша)
     
    • Подобається Подобається x 1