Лохотрон - жорстока реальність

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем SovaBa, 31 Січень 2009.

  1. Ngel

    Ngel Member

    До мене недавно телефонували, щоб купити весільну сукню з ОЛХ. Російськомовний мужик хотів її типу на фотосесію і з 50% передоплатою на картку. Я сказала, що не маю картки. Він казав попросити в родичів/знайомих і передзвонити. Я одразу запідозрила шахрайство пробила номер через Інтернет. На одному з новинних сайтів за висіла стаття ще за 2015 р. про аналогічну аферу. В одному з коментарів за жовтень 2016 р. знайшла номер, з якого до мене дзвонили. Звернулася в поліцію, але не думаю, що цих шахраїв зловлять або хоч номер заблокують.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Баян Баян x 1
  2. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    @flame я теж не пересилаю нічого, так спокійніше, Львів велике місто, так що бажаючі завжди знайдуться, якщо товар цікавий і користується попитом)) Треба нерви берегти і гроші теж;)
     
  3. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Хотіли мене сьогодні розвести. Про такий вид лохотрону десь читала, тому швидко розкусила. Подзвонив мені потенційний "клієнт" з Самбора. Задав кілька питань по товару. Щодо ціни не торгувався. Запропонував передати товар таксистом. Тоді я все зрозуміла. Схема така: приїжджає таксист, перевіряє товар, дзвонить клієнту і говорить, що все ок. Тоді він ніби перекидає гроші за товар. Насправді ж не перекидає, а продавцю на телефон приходить повідомлення, ніби з Привату, про поповнення рахунку. Продавець віддає товар, таксист їде і продавець залишається і без грошей, і без товару.
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Корисно Корисно x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    В принципі, потрібно перевірити стан свого рахунку і тоді віддавати товар, ну але хто не знає, що це може бути обман то і вірить повідомленню, а коли вникає-то вже пізно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
  5. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Останніми роками онлайн-шоппінг став дуже популярним.
    А для новоспечених матусь це добряча палочка-виручалочка, адже не завжди є час та можливість ходити по магазинах.
    Серед багатьох позитивних моментів є один великий жирний мінус - злодії які не заходячи до хати (Боже борони!), не залазячи в кишеню, хочуть нагріти руці (шляк би їх трафив!) , і напревеликий жаль багатьом це вдається... (((
    Роблячи покупку онлайн, особливо в соцмережах я завжди детально переглядаю сторінку, читаю відгуки, дивлюсь фото замовлень, список друзів...
    Цей раз мені попалась сторінка продавця одягу в Інстаграмі, симпатичні речі, плюс відгуки користувачів з відмітками, фото...ну сумнівів не було.
    Надали консультацію, все розповіли. Вибрала річ. Перекинула кошти....написали "спасіба, афармляєм ваш заказік"...день проходить, два...пишу чи відправили, відповідь "срокі атправкі 1-4 дня, прішльом вам намерок"...ше два дні пішло...заходжу знов запитати і...тиць-триндиць - профіль стертий, сторінка пуста, звязатись неможливо..."лох ета судьба". Подзвонила в банк, подала заявку на блокування карточки, але гроші вже зняті, інформації про клієнта надати не можуть. ...порадили звернутись в поліцію...
    Шо робити в такому разі?
    Обновці сказала "папа", буду без подарунка ((
    Абідна....




    Надіслано від мого SM-J110H, використовуючи Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 5
  6. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    @Semiramis ще пишіть заяву в кіберполіцію. IMG_2930.jpg
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  7. MissO

    MissO Well-Known Member

    В мене сестра так само кросівки вконтакті купила за 600 грн((((
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Siania

    Siania Love Life

    Вихід один - купувати з розрахунком після отримання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. NickolayVM

    NickolayVM New Member

    Маєте адресу тієї сторінки?

    Отправлено с моего UMI eMAX через Tapatalk
     
  10. Emka

    Emka Active Member

    Погоджуюсь - якщо продавець не погоджується відправити накладним платежем - засумнівайтесь в його доброчесності, купую в інтернеті вже більше 4 років, слава Богу на шахраїв не натрапляла, є декілька речей на які особливо звертаю увагу, проте всі ми не застраховані нажаль ..

    Надіслано від мого Elephone P4000, використовуючи Tapatalk
     
  11. VERO

    VERO Well-Known Member

    Я чомусь найбільше довіряю кідстафу, клумбі... Продавцям з великим рейтингом, Сотнями відгуків, які на сайті багато років. Там не так просто завоювати рейтинг, щоб через 1 річ зіпсувати собі репутацію.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. maavka

    maavka Well-Known Member

    Я так само більше довіряю інтернет-магазинам, особливо,якщо вони відомі чи є багато відгуків, ніж отим сторінкам у вк, інсті .
    Недавно була хороша акція на памперси у розетці, то я купила, ще і дитячу пасту і щітку вибрала. Всім задоволена

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
     
  13. Rozmari

    Rozmari Well-Known Member

    Декілька хвилин тому дзвонили на стаціонарний номер телефону до мене на роботу:
    - Ало, доброго дня! Це Вас турбують з Приватбанку. Мені потрібно така-то така-то...
    - Так це я, слухаю Вас...
    - Чи Ви співпрацюєте з такими-то такими, нам потрібні дані такої-то особи...
    - еммм... ні не співпрацюємо, а на якій підставі Ви в мене запитуєте таку інформацію?
    - Зрозуміло, дякую! На все добре.

    Відразу передзвонила на 3700, описала ситуацію, перевірили наш номер телефону і сказали, що в банку навіть нема цього міського номеру, дзвонять нам виключно на мобільні... Не знаю в чому сенс цього дзвінка, але майте на увазі... Бо, відверто кажучи, спочатку я розгубилась.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Inalav

    Inalav Member

    Будьте обережні, вчора чуть не попалась на "розвод з духами" на пр. Свободи, таке перший раз, навіть не знала що можна попастись. На щастя, все обійшлось. Пишу щоб всі були в курсі і попередили своїх. Йла по справах, і біля колишньої "Обнови", стооїть дівчина (невисока, волосся до плечей, хвилясте, темне) з якимись рекламками. Я переважно таке не беру, але вона якось підійшла і каже "Беріть, вам пощастило, це для вас з нагоди відкриття нашого магазину оригінальних духів". От я і зупинилась на секунду. Вона давай мені руку пхати вітатись, я здивувалась, вона "Та я не кусаюсь", короче, привіталась, пробувала в очі дивитись, ну мене тим не візьмеш, але я таки подивилась на неї (це виявляється їх хід - візуальний і тактильний контакт). Каже "Вам так повезло, ви такі гарні, а в нас новий магазин, і для вас у подарунок парфуми для коханого, для вас, ой як вам повезло". Я взяла 3 "пробника" і питаю "А де цей ваш магазин?". Вона "На 2 поверсі Кінг Кросу", короче якась белібірда:girl_crazy:, далі я вже спішила в і хотіла йти а вона мені "Чекайте, ми працюєм за відсоточки, то все за відсоточки" (вже тут треба було задуматись:girl_crazy:), Я прикинула "3 міліпіздричні пробники на пару гривень потягнуть, не більше", мала 10 грн, дала їй щоб відстала і думала йти, а вона "Пошукайте ще десяточку (чи двацяточку:girl_crazy:), то ж ми за відсоточки, ви розумієте". Я кажу "А в мене нема". Дівиця розчарувалась напевно, тоді я забрала свої 10 грн., їй віддала ті "духи", сказала "дякую" і пішла. То капець з тими аферистами. Добре, що молола про духи, акції з нагоди відкриття і відсоточки. А прикиньте якщо розказують такі починають страшити "Я знаю, в вас там щось станеться, але віддавайте мені гроші, золото і я поможу", та більшість можуть на таке попастись. І дивуєшся як не раз розказують що цигани чи аферисти повиманювали гроші, а вони то вміють)) Так що знайте, що вони вже у Львові активізувались, будьте обережні. Ще виявляється такий "розвод" відомий, і інші можете прочитати
    Уличные разводы по-киевски: ТОП5 типичных столичных афер
    Внимание, мошенники! Предлагают акционные духи! [Архив] - Харьков Форум
     
    Останнє редагування: 4 Квітень 2017
    • Інформативно Інформативно x 3
  15. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    Минулого чи позаминулого року в тім самім місці мене зловили, коли я йшла на форумівку. Щебетали так, що я відчула себе переможницею. А коли сказали, що за подарунок треба заплатити, мене й відвернуло. Подякувала, сказала, що за подарунки брати гроші недоречно і пішла, наспівуючи.
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    там ще два хлопці зараз постійно "працюють". Вони бідаки навіть не пам ятають, кого і коли вже спиняли :)
     
  17. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Мене так біля Жоржа з духами теж зупиняв хлопець. Не повезло йому зі мною, по-перше, я завжди спішу, щоб зупинятись і вникати у щось мій час надто дорогий:girl_bye:, по-друге, я взагалі не фанат парфумів. Тикав мені ті пробніки, ну я бігом:"Ну виграла - давай!" Беру в жменю і біжу далі. І тут вже про гроші і тоді "а дулю тобі з маком, мій дорогий!" На свої пробніки і пішов лісом-полем.
    Більше дістав той йог чи хто, що по проспекту Шевченка з чумаданом ходив. Що йому треба було, так і не зрозуміла, часу на всякі дурниці в мене хронічно нема. Дівчата, бережіть свій час і гроші! Нікому нічого!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    О, вот оно шо, буду знати - десь пів року тому якісь стрьомні хлопаки в центрі либилися і втирали мені мало не з протилежного кінця вулиці щось про "дівчино, яка ви сьогодні гарна" і про парфуми там теж щось, здається, було. Я спершу подумала що то якісь чмудлики після курсів пікапу практичну роботу здають бо виглядали і либилися отак дурнувато точно як тамті (в Львові їх загалом менше, або, може, курси вже не такі популярні, а коли в Києві жила то вони завжди то на вокзалі, то в центрі "тренувалися"). Але зблизька в мене дуже "краснорєчівий" погляд тому до парфумів діло так і не дійшло :girl_crazy:
     
    • Смішно Смішно x 1
  19. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    А мене так на Сихові хлопчисько якийсь з торбою зупинив. Типу інтелігент, біла сорочка, папка, папери, вся фігня, але мешти..... таких «шпіцаків» запилючених я ніколи не бачила. Це в першу чергу відштовхнуло. А далі само собою спроби доторкнутись до мене, взяти за руку відштовхнули ще далі, тому духи я побачила здалеку і навіть не вникала в суть розводу. На Сихові ще часом вікна—двері пропонують. Теж такого типу хлопці.
     
  20. Inalav

    Inalav Member

    Так класно описали))
    А як двері втюхують? Напевно кажуть "Купуйте мерщій двері наші, бо потім не знайдете"? Чула що можуть з банками приставати. з якимись електротоварами. Але то точно, на вулиці ніколи нічого брати не можна, люди мають інших за дурнів, а ті аферисти ще наглі такі. Ще радять зразу брати мобільний і фоткати афериста це їх зразу відлякує, але вони так людину обробляють, що здогадатись фоткати більшості не спадає на думку. Реально, вони думають що за ті непонятні пробники їм хтось буде платити? А як ті піраміди мережеві заарканюють людей? "Прийди сам і приведи друга, купи товар для себе, супер-прибутки гарантовані". І є ж люди що ще в таке вірять:girl_smile:.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2