Коси мої, коси... (усе про догляд, фарбування тощо) - 3

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Нікуся, 4 Лютий 2015.

  1. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Може , це все тільки на весні і восени таке спостерігається?
    Мені колись лікар пояснював, що це може бути сезонна "линька".

    А зішкріб зі шкіри голови здавали? На мікроорганізми і грибки?
    Коріння лопуха- якщо не гормональне і не від шампуню, то може допомогти.
    Зараз до цвітіння якраз добре коріння заготовляти. Або в аптеці купити.
     
  2. RomanivIra

    RomanivIra New Member

    Дякую за пораду)
    " А зішкріб зі шкіри голови здавали? На мікроорганізми і грибки? ", не підкажете де можна здати такі аналізи??
     
  3. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Мені робили в дерматолога.
     
  4. RomanivIra

    RomanivIra New Member

    Ясно, дякую
     
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Питання. Швидше до колег по "щастю" мати пряме тонке але густе і дуже неслухняне волосся. Хто має схоже - зрозуміє, для інших опишу (але то насправді треба "прочуствовати" :) ) . Дано: волосся багато (перукарі стогнуть коли стрижуть :girl_haha:) але воно дуууже тонке (здорове, не пересушене, просто природа у нього така) тому об"єму і густини візуально немає, не сприймає жодні укладки . Зараз ще одна печаль - прийшла весна і волосся вирішило рости - вся голова в "антенках" довжиною 4-6 см :girl_in_dreams: (які теж ніякому "прилизуванню" відповідно не піддаються). На скронях в мене взагалі якісь вічні "напівзалисини" :girl_crazy: - завжди росте волосся і воно завжди тонюсіньке, напівпрозоре і не довше 10-12 см тому все мені випадає із зачісок

    Об"єм тримається хоч якийсь (в ідеалі з пінкою для сильної фіксації) лише коли довжина волосся коротша за плечі, інакше - ніякого об"єму. Все життя "мєтаюся" - чи то обрізати все те добро і мати видимість об"єму, чи то відрощувати і вчитися робити мудрьоні зачіски (що теж трохи складно бо воно, зараза, і в зачісці тримається лише за допомогою 2 жмень шпильок і невидимок) бо з волоссям довшим за плечі розпущеним теж ходити нереально - плутається страшенно (власне за рахунок того що його багато і тонке) і кінці підкручуються в різні сторони... Оце в принципі максимальна довжина що більш-менш не плутається

    Як даєте собі раду? і як то вирішити щоб було і зручно, і красиво, і бажано для лінивих - з мінімумом зусиль :)? Відростити до пояса і коси плести чи збрити налисо те все безобразіє? :girl_crazy:
     
  6. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    В мене таке ж волосся. Відносно довге, см 10 до пояса. Від плутання рятує стрижка каскадом, мені радять в перукарні робити від вуха. І об'єм трохи з'являється. І кінці рівніші. Але та стрижка мені так набридла, і здається, що то не модно :sad:..
    Літом час від часу заплітаю - хвіст, "гулька".... але переважно розпущене.
    І від кондиціонеру все-таки волосся стає гладше, ті антенки влягаються..
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Мене каскад останньо нервує трохи - от восени обстригла знову так і вирішила що то точно востаннє. Мені те подовжене боб каре (чи як його там, на фото під ялинкою роки 2 тому) значно краще виглядало і носилося в принципі. Бо в каскаді історія "хто в ліс, хто по дрова" ще більше явною стає , ну і зібрати акуратно дуже складно, а мені мій "хвіст" теж дуже потрібен, тому в цьому плані каскад теж програє.
    мені від вуха нізя, найкороше - від бороди, в мене обличчя прямокутне :)
    Хіба шукати... Ті що я пробувала чогось робили зовсім "соплі" і волосся швидко масніло (бо зазвичай мию десь раз в 3 дні, а то хоч щодня мий бери - таке паскудне робилося).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Є таке... деколи ще й занадто "припляцканим" виглядає(..
    Недавно знайшла в себе кондиціонер "Яка", колись замовила і забула про нього.. Не знаю, чи прям такий натуральний, як пишуть, але від нього волосся гладке, не так плутається і не збивається так швидко пасмами..

    Я останній раз каре в садку носила.. а потім звикла якось до довгого, і не експериментувала.
    І дійсно, так хочеться деколи підкрутити волосся, а де там.... з перукарні виходиш - чоловік "недоумевает", де то я ходила))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    мені загалом на собі в певному сенсі графічність і строгість подовженого каре краще виглядає ніж каскад з його м"якими лініями
    я всім перукарям, які після стрижки сушать мене і щіткою круглою підкурчують, кажу "забийте, висушіть так просто бо ваших зусиль через 10 хв видно не буде", не вірять"та нє, шо ви таке кажете, я вкладу, зараз гарно буде":girl_crazy:, одна тільки повірила яка сама волосся мала 1 в 1 як у мене, навіть той пушок на скронях. Я вдома так і роблю - перевертаю голову вниз і феном сушу, бо давно зрозуміла що оті підкручування, вкладання - як мертвому припарки, тільки час тратити. О, про укладки - ще пиво нічо так тримало - завдяки ньому перукарю в день весілля вдалося мені трохи начос на голові зробити перед гулькою. Згадала, треба зараз було б поекспериментувати, пахуууча буду - всі оси мої :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    @Akina попробуйте стрижку каскад - якщо густе волосся то вона дасть об"эм і буди інтересніше виглядати, але шукайте доброго майстра, щоб не зфілірував вам забагато, може навіть без філіровки попросити. Каскад середньої довжини універсальний, бо і зачіски робити можна, і розпущене має вигляд, перед тим може перуку таку приміряти що знати чи вам буде пасувати.
    [​IMG]
    А якщо відрощувати довге, то є ризик що буде виглядати "прилизаним", хіба якісь постійно інтересні зачіски робити накручувати, плести щось, але чи ви це будеие робити? І так як на фото (подовжене боб-каре) ваг гарно, може асиметричне боб-каре спробувати? А не фарбуєте? Колір так як на фото вам пасує.
    [​IMG] [​IMG]
    І екстремальний варіант
    [​IMG]
     
  11. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    кажу ж,
    В мене тих каскадів було купа років і купа варіантів - довших, коротших, в підсумку в різній степені "так собі". Зараз в мене дуже відросший каскад і я власне в роздумах що з тим всім безобразієм далі робити - зістригати чи відрощувати :)
    На обох фото мій рідний колір ), вже довший час не малюю і не планую того робити зараз через цілу низку причин.
    Було б, певно, досить непогано, але не знаю чи готова я зараз до аж такого екстриму і частково "бритої" голови :)
     
    Останнє редагування: 2 Квітень 2017
  12. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Akina чудовий рідний колір і оте графічне довге каре дуууже личить
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Мені графічність і більша "впорядкованість" каре теж подобається (ну і так, так, лініям обличчя вона загалом більше пасує), я власне чим далі, тим більше схиляюся що відрощу те що зараз є ще сантиметри на 3 щоб вистачило довжини верхнього шару каскаду і піду зроблю так як тоді було. Замість боротися з висючістю волосся використаю її на свою користь :) бо як мала те каре - ніколи не випрямляла волосся прасочкою (бо я її і не маю:girl_haha:), висушила - і пішла (і так прямісіньке - кра-со-та :girl_crazy:), і з приводу об"єму не так страждалося якось, здається. Тим більше коли воно вистрижене все в одну довжину то візуально виглядає таки трохи густішим і багатшим ніж в каскаді (хоч кажуть що часто є навпаки, але то, певно, ще і від характеристик конкретного волосся залежить) ну і під вагою загальної маси переднього довшого волосся "віхрі" пушка на скронях трохи прилягали і ховалися.
    Ех, думала що хтось мені тут чарівну паличку подарує для приборкання того норовливого волосся :girl_in_dreams: В пп ще цікаву історію запропонували, що фарбування трохи змінює структуру і волосся може поводитися інакше, але я не хо зараз фарбувати
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Raven

    Raven Мама малятка

    В мене таке ж волосся. Найкраще вкладається мені строні лінії каре чолка-волосся біля обличчя, а ззаду каскад мало не з потилиці. Так антенок не видно, вкладати не тре, ззаду бардак, але так має бути)), спереду посушив-і чистий спокій. Для укладки беру серію кондиціонерів вікі. Маю і термо, і для посічених кінчиків, то всі підходять.
     
  15. Irina Serova

    Irina Serova Active Member

    А мені подобаються каскади і градуювання - вже давно з такими стрижками ходжу і завжди вони різні, і завжди гарно виглядаюсь, і додаткової укладки не потребують (принаймні для мого волосся). А тиждень тому вирішила поексперементувати і не робити градуювання, так я за цей тиждень вже так намучілась з тою укладкою, що не можу дочекатись, коли піду перестрижусь ))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Дівчатка, робила в салоні фарбування, типу омбре, таке що при коренях темніше, а далі світліше і світліше.:) . До того волосся було фарбоване магазинною темною фарбою роками), а тепер на кінцях з темного, майже чорного стало світло-русявим. Результатом я дуже задоволена, вся така нова-нова-новА,:) але помічаю, що кінці трохи якби пересушені.
    Зазвичай користуюсь шампунем плюс бальзам після миття , але цього мабуть не достатньо. Може порадите хто як давав раду після висвітлення. Хочеться, щоб волосся трошки віджило.
     
  17. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    @jalla а де таке фарбування робили? І чи можна на фото глянути? Відновлювати найкраще масками з яйця і оливкової олії плюс ложка коньяку, аьо наносити за годину до миття голови кокосову підігріту олію на волосся окрім коренів. А з купованого то все пробувати, Глісс кур прекрасно помагає (але то з силіконами, дехто їх уникає), ще аптечні засоби "Фіто" для волосся дієві.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    А я добряче підпортила волосся домашніми експериментами і тепер йду відрізати свою довжину. Зараз нижче лопаток. КОлись ходила з каскадом, то це караул - лохмата постійно. Спробую подовжене каре. Ідеально було б кератинове вирівнювання, але ще подивлюся по ціні...
     
  19. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    В свого перукаря.:)

    Мене завжди цікавило як то яйце потім з голови вимити?
    Якщо дати напор теплої води- яйце на голові не звариться?:girl_crazy: Чи то прохолодною потрібно промивати?
    Я б таке спробувала... досить просто. Дякую!)
    Тобто, фарбуванням, чи доглядом (масками)?
     
  20. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    @jalla просто гарячою водою не змивайте, бо звариться і потім будете мати що вичісувати. Такою холоднішою, але приємною для голови треба

    Я вже багато років блондинка. Зараз мсйже перед кожним миттям наношу на кінці реп'яхову олію, саме на кінці. Не багато. Беру трохи на руку, на кінці, а потім гребінцем розчесую. І ходжу з тим годину, дві скільки вийде. Доречі виявила що кокосова олійка сушить мені волосся, ианіше ре вірила, що таке може бути, але тим не менше.
     
    • Подобається Подобається x 1