Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

    zara Well-Known Member

    Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    ******************************************************************
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. happy story

    happy story Well-Known Member

    В мене Аня теж в рік і два любила після обіду повисіти на грудях, але за кілька днів вдалось ті годування зменшити до мінімуму, давала пити і йогурт і вже не просила циці, але доня сприйнала це легко без плачу ій вистачило нічних і зранку ... То є такий період, але мені здається переросте, от ми в рік і шість відлучились і так легко що навіть не сподівалась... А ще в рік і два цицялись досить багато... Значить в дитини є потреба, треба пепетерпіти, завжди так не буде ...

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Virchuk тм занадто рано хочеш від нього тільки на сон. То ж період прорізання зубів, та й взагалі малий ще... щодо двох циць, то не висмоктав все, це нормально. Моя має 2.5 і так ість і зовсім не лише на сон. Чому тебе це напрягає? Може варто відпустити, тоді і дитина відпустить?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    а чому висить? бо сам хоче чи тому що ви, наприклад, лежите біля нього?
    моя вже майже три роки має і якби її воля, то висіла б як ваш малий))))
    але коли була менша (на жаль, точно не пам'ятаю в якому віці), то теж постійно висіла на циці. але у неї була звичка, що якщо я сиджу за компом, значить вона йде до циці, якщо довго лежимо в ліжку, то по-любому циця і т.д.)))
    я почала виключати такі моменти. сиділа за компом, коли вона мене не бачила, швидше вставала, найголовніше, поперджувала її думки "а може цицю", бо коли такі думки виникали, то відволікти було неможливо.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    як не лежу, то він приходить і лізе на мене) Як сяду за комп - то святе прийти до мене. Зараз одну грудь бойкотує, не те щоб зовсім з неї не їсть, але значно менше ніж з іншої. І відповідно вони тепер різного розміру(
    та бо я нічого зробити не можу вдома. Якби ж він поїв нормально. А то цьмок-цьмок, там подивився, цьмок-цьмок - іграшку треба і так по кргу. Вилізти на мене, злізти, і так по не один раз. Мене це дратує страшно.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    а ти таки спробуй розслабитись. Ну не зробиш чогось там, ну то полежи собі ( я би то зарах з задоволенням тільки й лежала б, відповідно цицю не обмежую взагалі). той період може дуже швидко пройти, напевно зараз йому так потрібно та й може відчуває трохи твоє роздратування і ще більще присмоктується
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    а я вас дуже добре розумію. не знаю, як то може не дратувати, коли тебе кожні 5 хв шарпають за цицьку) ті порозтягувані ліфчики і вічно позадирані чи порозщипувані кофти. Але тоді раджу поступово забирати ті проміжні годування Бо я отак терпіла, а потім в один прекрасний день забрала їх різко (малому було під 2 роки). Ну це канєшно не добре, кажуть, отак різко, тому в справі як поступово це зробити я не порадник. В темі про відлучення можна почитати. Але то такий кайф, коли тепер їсть навколо снів! Тепер ГВ в задоволення, а тоді я його вже ледь не зненавиділа.
    то певно є дуже різні діти. мій вже давно належачи не їсть (крім сну) і взагалі ті прикладання по секунді. не було навіть чого лягати. розслабону ніякого
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    ставте умову не гратися поки циця в зубах)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    о! і ше можу порадити один прийом. він в нас певний час діяв, але я дуже непослідовна(( годувати в одному місці весь час. наприклад в спальні на ліжку. є варіант, що йому не схочеться туди кожен раз бігати
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. Havronia

    Havronia Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Моїй 1,8, бере мене за руку і веде в спальню, каже сідати на ліжко і давати цицю)
    З 3міс до 11міс їла на сон, потім полізли зуби всі на раз і прикладання почастішали. З 1,2 до 1,5 їла тільки на сон, навіть після сну непросила, я надіялась що так буде і дальше. Але зараз така цицькова дитина, після сну протягом години може просити цицю, іншою їжою не заміниш їй того.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    то вже добре, що не нападає де попало)) ІМХО
     
  13. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Мама має відлучатись з дому. Це корисно і мамі, і дитині.
    рік і 4 - ікла вже є?
     
  14. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    ні, я думала що то вони лізуть, але не видно. Та важко відлучатись, як живемо лиш вдвох з чоловіком і він працює)) Як була в мами, чи свекруха була тут - я відлучалась. А так раз в 2 тижні можу на чоловіка лишити.
     
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Virchuk йому скучно. Що з тим практично зробити, не дуже знаю. В мене якщо старших малих нема вдома, то менша так само поводиться: на руки, цьмок, злізла, залізла, цьмок. І так по колу. Як старші вдома чи ми кудись йдемо, то може взагалі тільки раз в день на сон груди поїсти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Так воно і болить найбільше, поки не видно. Вік як раз такий.
    Воно само не вирішиться, чоловік ж не буде вдома сидіти, щоб мама могла піти з дому.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Virchuk а няню на кілька годин кілька разів в тиждень є можливість знайти? То направду часом варто!

    Я зі своєю останні два дні домовляюсь, що циця лиш на сон, виходить наразі абсолютно спокійно, але то вона вже дорослА, до двох я впевнена , що таке би в житті не подіяло. Я ітак неочікувала, що на моі слова циця буде, як підемо спати, вона просто згодиться, пропоную воду, найчастфше підходить вода.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В нас вже в принципі давно циця лише на сон (не враховую періоди зубів/хворіб/капризів). Але мій просік цей момент і тепер, якщо щось сталося, чи голодний і їсти нічого такого не хоче, кричить "пати")))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  19. NiceHouse

    NiceHouse Member

    Оооооо! В мене теж дитина висить на грудях, тягне за одяг, добирається до грудей кожні 15 хв. І може цьмокати пів години й більше, а вже рік минув.
    І кусається, мама рідна!!!
    Може то треба від грудей відлучати?
    Бо тільки сяду біля нього чи на диван, то летить до циці, а як не дам, то страшні сльози.
     
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Йой, рік... так ніби вже до школи пішов ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  21. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    А з якого віку приблизно діти починають їсти сидячи цицю? Моя донечка щось не хоче так, тільки лежачи. Іноді хотіла б притулити сидячи, але не хоче так поки що.

    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk